6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Mynářova prověrka a nebezpečí pro Hrad

Prezident republiky zaměstnává jako svého kancléře Vratislava Mynáře již bezmála čtyři roky bez bezpečnostní prověrky a zdá se, že Mynář v této funkci vydrží do konce mandátu Miloše Zemana.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Mikovec 5.2.2017 19:25

Bureš prověrku nepotřebuje?

Docela by mne zajímalo, jakou prověrku má ministr financí STBák Bureš. Bohužel, to se asi nedozvím, protože on s presstituty nabojuje, on si je raději platí...

M. Josovič 5.2.2017 17:16

dojemná starost

Jen by mě zajímalo pane Hvížďalo,

který jiný kancléř na Hradě měl bezpečnostní prověrku na stupeň utajení T. Zdali to měli kancléři pana Havla nebo pana Klause. např.pan Schwarzenberg nebo jiný.

Pokud ne, pak je Vaše starost o prověrky kancléře sice dojemná ale výsostně pokrytecká.

V. Dostál 5.2.2017 19:07

Re: dojemná starost

Pokud se jen trochu orientujete v české politice, tak by jste mohl vědět, že všichni předchozí kancléři měli všechny požadované prověrky. Vaš poznámka je zcela nemístná

J. Kraus 5.2.2017 14:43

Možná spíš selhání autora textu.

Mezi lidem jde hlas, že prověrka není udělena nikoli z důvodů věcných, ale z důvodu naschválů, zlomyslností a zákeřností, jimiž Lež a Nenávist útočí na každého, kdo nejde s ní. Žurnalista velkého formátu jistě ví, co říkají lidé a jeho článek by měl v první řadě vyvrátit jejich možná mylný a podsunutý názor. Pokud ne a místo toho omílá stokrát omleté, lid řekne – hle, Mynář má pravdu a hanba Lži a Nenávisti a jejím hlásným troubám.

M. Prokop 5.2.2017 15:16

"Mezi lidem jde hlas..."

To se tedy pohybujete v zajímavé společnosti.

J. Rojšl 5.2.2017 12:47

I když je Míla jak prohlašuje "zdravotně stabilizovaný" tak

Zlatý Lůďa Sobotů - je to hodný člověk, nelže, není mstivej, úmyslně kecá kraviny ale jen proto aby se lidé pobavili a nepočůrává se ...

I když je Míla jak prohlašuje "zdravotně stabilizovaný" tak ...

http://g.cz/pomoceny-zeman-se-siri-jako-ohen-ktery-nelze-zastavit#

M. Smidova 5.2.2017 8:47

Když nebezpečí tak v první řadě pro ČR

Ptám se, jak je něco takového možné dvacet osm let po sametové revoluci? Dost možná proto, že toho "sametu" bylo až příliš........

J. Laták 4.2.2017 18:39

Ať bude na Hradě dřepět kdokoliv,

bude to pořád 3,14čou ke zdi, protože jsme národ tajtrdlíků, který vůbec neví co chce. Panu prezidentovi se podařilo primitivním populismem a věčným hledáním nepřítele lehce rozeštvat celou republiku. Aby ne, zfanatizovat stádo uvyklé pivnímu socialismu a kultuře umaštěných brad se v Čechách dařilo všem režimům, tak proč by to nevyzkoušel jeden mocichtivý a lstivý psychopat v časech, kdy lidmi cloumá panika ze stěhování národů. Nedivme se, že zvůle fanglčkářů, spolu s prezidentovou vůlí posluhovat v cizích službách připraví tomuto národu krátkou míli do pekel. Já vím, máme demokracii. Jenže když už se lidé k volbám dostaví, jsou naučení volit ono pověstné "menší zlo", protože vidí, že kultivovaní lidé se v politice zásadně neangažují, takže strategické pozice jsou opakovaně obsazovány lidmi bez morálky a etických rozměrů. Muselo by se hodně změnit, aby nakonec ne zůstalo všecko tak, jako za socialismu. Po Únorovém puči, v této medem a strdím oplývající zemi, čeští bolševici pokořili člověka a rozkradli co se dalo. Když uplynulo 40 let a došel jim dech, zinscenovali sametovou revoluci. Z přímých potomků bolševických konfiskátorů se v obrácení stali osvícení demokraté a zdatní privatizátoři a vznikla rudá buržoazie, ala Babiš. Paradoxem budování socialismu byla brutální bolševizace státu. Lidové masy lnuly k nejradikálnějšímu maloměšťáctví. Po listopadu 89 bylo od samého počátku zřejmé, že náš kapitalismus se nerodí z etiky a umu rodiny Baťů, nýbrž z obyčejné hrabivosti. Korupce nemohla být jevem nastolení kýženého kapitalismu, ale podstatou toho, co se na otevřené scéně v Čechách dělo za vlády KSČ. Šlo o lidskou nenažranost, kterou komunisté rafinovaně vyzbrojili přitažlivou ideologií. Ta se postupem času stala normou běžného života a po okupaci roku 68. Kdo chtěl něčeho dosáhnout, získat moc, mít pocit vlastní důležitosti, nenahraditelnosti a neomylnosti, musel lhát a skákat v rytmu KSČ. Myšlenkové stereotypy dneška jsou přežívající produkty bývalého systému.

S. Rehulka 4.2.2017 13:05

Že by pan.....

....nebo soudruh Mynář byl "hradčanským rezidentem" KGB ? V tom neštastném Kocourkově, kde jsem se narodil ale zplat Pán Bůh nežiji, je všechno možné !

M. Prokop 4.2.2017 16:45

Re: Že by pan.....

To bude jen obyčejný vyžírka.

Kumulovanou funkci vyžírky a rezidenta by mohl mít Nejedlý.

P. Rudolf 4.2.2017 12:48

Pražský hrad

(nikoliv onen úžasný historický komplex) je už po třetí volební období centrem českého žvástu a buranství. Jeden nedůvěryhodný, proruský šmejd navíc už na jeho obraze nic moc nezmění.

J. Farda 4.2.2017 14:49

Re: Pražský hrad

Dovolím si Vaše slova o centru žvástu a buranství doplnit o slovo "opevněného"!

F. Doušek 4.2.2017 9:44

Čas ukáže, jak tvárný je nový ředitel

NBÚ. Vzhledem k tomu, jak dlouho vydržel na předchozímn postu, tvárný bude asi dost.

J. Basler 4.2.2017 7:25

Nebezpečí pro Hrad?

Domnívám se, že nejde o hlouposti... V tomhle státě se stává postupně nornou nerespektovat zákony, výroky soudů, chovat se nepřístojně, uražet a napadat ostatní. Mluvím o prezidentovi, předsedovi vlády, ministru financí, p. Mynářovi a mnohých dalších z takzvané vrchnosti. To, co by normálnímu člověku naprosto neprošlo, je pro pár vyvolených běžná věc. A "obyčejným" lidem to přestává vadit soudě podle volebních preferencí a anket oblíbenosti Media (zvláště některá "vlastněná") si vybírájí problémy selektivně a na mnohé věci už vůbec nepoukazují. Většina normálních lidí má v sobě vůči tomuto chování jakési brzdy a zábrany, ale ubývá jich... Bude to někdy v budoucnu ještě fičák, protože sesup dolů se zrychluje.

K. Vyšata 4.2.2017 9:00

Re: Nebezpečí pro Hrad?

Děláte sám tu největší hloupost, rozdělujete lidi na normální (vy????) a nenormální, ti ostatní co nemají vaše názory. Obyčejným (taková podprahová dehonestace) lidem je naprosto u (někde) moralizování. Ti vyvolení, jak je správně nazýváte (zvolení, že?) jsou naši zástupci které jsme si vybrali. Dříve se říkalo, jaký pán, taký kmán. Tak pochopte, že nová doba (demokracie) to převrátila, jaký kmán, taký pán.

Fičák už probíhá, Zeman, Babiš, co byste proboha ještě chtěl?

I. Mertl 4.2.2017 9:32

Re: Nebezpečí pro Hrad?

I kdyby to, co říkáte, bylo pravda, není to nic pozitivního. Popírá to totiž tradice, na kterých náš svět stojí, pane Vyšato. Kdykoli se totiž moci zmocní ti nejhorší, antivzory, reprezentanti spodiny, vede to dříve či později k velkému průseru. A to je, pane, vzrůst všeobecného násilí a dříve či později nějaká válka. Vždy tomu tak bylo. A to si chcete volit? To může snadno schroustnout nejen Vás, pane Vyšato, ale i naše děti. Proti tomu je pečlivě budovaná hrůza z islámu jen peříčko.

Ale úplně pravdu nemáte, a to je signál naděje: ti zpustlí voliči volící zpustlé politiky je Vaše iluze. Většina lidí nesdílí názory Vaše a Vašich kumpánů z Neviditelného psa a jiných webů. A "fičák" si, nedejbože, zasloužíte.

K. Vyšata 4.2.2017 10:22

Re: Nebezpečí pro Hrad?

Pravdu máme, jak je vidět, každý jinou, tak to bývá. Náš svět stojí na tradicích, to nepopírám, ale tradice se vnímají v různých dobách, v různých režimech a konečně u rúzných jedinců odlišně. Jen malý příklad. Husitsví je u některých vnímané jako hrdinný boj proti nepravosti, u jiných jako pokleslost národa a konečně u jiných jako doba násilností a výbojnosti zakrývaných za náboženství. Všechny názory nebo vnímání je oprávněné a dá se doložit.

Zrovna tak jako Vy vnímáte volební výsledky svým pohledem a postavením ve společnosti, jiní je vnímají třeba naprosto opačně. Pohybujeme se totiž v nějakém společenském systému, takové jakési demokracii. Ale i ta je vnímána stejně jako jsem napsal o tradicích, shrnu, co jsme chtěli, to máme.....

Zatím ve stupnici hodnocení, dobré.......

J. Václavíková 4.2.2017 13:43

Re: Nebezpečí pro Hrad?

Pregnantně vyjádřeno!

J. Berger 4.2.2017 12:32

Re: Nebezpečí pro Hrad?

Pane Vyšato, jen jedna věc: my jsme si nezvolili tyto zástupce, jen politické strany. A ty nám tam ty zástupce najmenovali. Čili dejme tomu normální volič ODS by v životě nevolil Marka Bendu, volič ČSSD vy v životě nevolil Karla Březinu atd., přesto je tam ty politické strany stále strkají (to není specialita jen u nás, v Německu býv. předseda evr. parlamentu a současný předseda socdem Schultz má jen základní vzdělání, z toho plyne, že "politik" musí mít hlavně dobrou hubu a kamarády a udělat něco pro "naši stranu", ani ne tak pro obec či hlavně stát - čím výše, tím víc to platí. Starosta malé obce musí pro tu obec něco udělat, chce-li být znovu zvolen).

K. Vyšata 4.2.2017 13:24

Re: Nebezpečí pro Hrad?

To tak bývá, není možné se zavděčit všem. Vybrali jsme si zastupitelskou demokracii a strany si nastavily vnitřní systém výběru kandidátů. S tím se nedá nic dělat. Jasně, dalo by se hledat ve světě příklad jiného systému, dost je citované Švýcarsko, ale ono stačí co nadělalo u některých "demokratů" zvolení prezidenta přímou volbou. Ze vzdělaných lidí, kterým by měly být zásady demokracie jasné, se stala vrstva nenávistných ubožáků. Nebylo totiž po jejich a tak je demokracie pro ně jen nepříjemný důkaz, že ztratila tzv. "elita" moc určovat vývoj společnosti. A to je pro ně nestravitelné...

A pro mnohé velmi zábavné.......

M. Prokop 4.2.2017 16:48

Re: Nebezpečí pro Hrad?

kecáte.

Voleni jsou lidé na kandidátních listinách stran.

Konkrétně Marek Benda byl na místě, odkud by se do PS nedostal, posunuli ho voliči.

Dal bych přednost většinovým volbám, ale všelék to není, viz Senát.

J. Basler 4.2.2017 17:04

Re: Nebezpečí pro Hrad?

Myslím, že lidi nerozlišuji ale jen poukazuji, že někteří z nás mají "jiné" možnosti a prochází jim to. Vemte si Sobotku a jeho, z poslaneckých náhrad, získaný byt. Je to za hranou ale někteří lidé ho budou volit znovu.... Měl by z politiky (veřejného života) zmizet, ale nezmizí To je vše

K. Vyšata 4.2.2017 17:21

Re: Nebezpečí pro Hrad?

Nedá se nic dělat, ten velmi používaný výraz "střet zájmů" pasuje přesně na poslance, kteří si sami uzákoní platy a náhrady. Právě shoda celého spektra politických matadorů nad jejich právem ojebávat lid této země kradením nevyčerpaných náhrad, je zářný příklad morálky našich elit. Takže žvatlání o střetu zájmů těch co se zrovna nehodí do krámu většině je třeba brát s rezervou........

E. Vašátko 4.2.2017 6:24

Nezlobte se,

ale takové hlouposti o nějakých zbytečných prověrkách našeho veleprezidenta nezajímají. Ono je to v podstatě jedno, prověrka neprověrka, na hradě stejně vedle něho sedí i řídící orgán.