14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Diskuse k článku

POLITIKA: Můžeme věřit Andreji Babišovi?

Začali jsme dvacátý pátý rok po "sametové revoluci". Otevřeli jsme vrata komunistického koncentráku a naše životy získaly základní parametry liberální civilizované společnosti oproti ponižujícímu, bolševikem řízenému živoření ustrašených zvířat v kleci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Kosejk 21.11.2013 18:15

upřesnění

Babiš sice říká, že teď nechce zvyšovat daně, ale zároveň chce na daních vybrat více peněz - a zachovat sociální stát. Tak to v reálu je.

A co to v reálu bude znamenat? Pokud tedy chce vybrat více peněz, aby nemusel zvyšovat daně, a aby mohl zachovat rozsah sociálního státu  - tak na řadu jistojistě příjde státní buzerace podnikatelů a živnostníků za strany finančáků a policie, vymýšlení dalších byrokratických nástrojů na kontrolu lidí atd. - a to bude další velký skok od liberálního státu k pevné ruce státu.

Ale tupci se furt drží jen toho, že Babiš nechce zvyšovat daně.

M. Prokop 21.11.2013 22:19

Re: upřesnění

Tak tedy, "netupče", najděte někoho, kdo teď dokáže ty daně nezvyšovat nebo snižovat.

Kuba? Kalousek? Schwarzenberg? Okamura?

Fakt neumíte číst?

P. Čech 23.11.2013 9:29

Re: upřesnění

Z Vašeho příspěvku, pane Kosejku, vyplývá jednoznačně, co si představujete pod pojmem "liberální stát". Podle Vás je to takový stát, který se nechá od vykuků okrádat tím, že od nich nevybírá daně, ale na druhé straně jim poskytuje zdarma služby. Jestliže existují lidé, kteří neplatí daně a využívají tak ku svému prospěchu neschopnost státu  ( a nebo neochotu?) daně vybrat, je na místě ten nejtvrdší postup ze strany státu a přitom není možno jej nazývat buzerací. Váš náhled je možno nazvat anarchistickým, nic jiného.

J. Ráž 23.11.2013 17:46

Re: upřesnění

Stát by měl předepsat nízké daně, ale ty tvrdě, opravdu velmi tvrdě vymáhat....za cenu velkých, opravdu velkých buzerací a to dopadající tvrdě na každého. Ať se jedná o OSVČ, živnostníky s pěti zaměstnanci, "zaměstnance" pracující švarcsystémem, stejně tak na velké podniky včetně jejich zaměstnanců. Jestli krácení daní bude soudy trestáno stejně jako "hrdelní" zločin ( např. jako v USA), mohou být daně nízké a stát vybere víc.