2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Diskuse k článku

POLITIKA: Může omluvenku podepsat tatínek?

Případně maminka? Či jiný dospělý sourozenec? Budou mít poslanci a senátoři „závodního lékaře“? Aby vydával neschopenky? Bude jim moci vydávat omluvenky a neschopenky také praktický lékař v místě bydliště?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Martinelli 1.2.2019 16:42

Re: Docházková kázeň

kéž by...

I. Krahula 1.2.2019 13:34

Re: Docházková kázeň

I na Piráty jednou dojde.Ovšem nebudou se už houpat na ráhně jako jejech vzor.

D. Stirský 1.2.2019 9:33

Mám zkušenosti z instituce o hodně menší,

leč rovněž s volenými orgány. Nikdy jsem se nesetkal s tím, že by se člen příslušeného orgánu ze zasedání předsedovi neomluvil. Důvody? Nemoc, důležité pracovní zaneprázdnění, vážné rodinné důvody, dovolená. Pokud by se někdo zasedání trvale neúčastnil, navíc bez omluvy, bylo by mu důrazně připomenuto, by zvážil své další setrvání ve funkci resp. on sám by sdělil, že funkci nezvládá a podal rezignaci.

M. Malovec 1.2.2019 9:32

A není ,jen tak na okraj,

často lepší, když ti naši zákonodárci ve sněmovně nejsou?

Š. Hašek 1.2.2019 10:13

Re: A není ,jen tak na okraj,

Dobrá poznámka k věci.

Michálek nepochopí.

M. Sedláček 1.2.2019 13:17

Re: A není ,jen tak na okraj,

Když zasedá parlament, člověk si nemůže být jistý majetkem ani životem ;-)

J. Dudek 1.2.2019 9:29

Sebranka

celá tahle Pirátská sebranka, plná sebestřednosti, anarchie, bludů a bolševismu už snad brzy půjde do prdele...

Š. Hašek 1.2.2019 10:14

Re: Sebranka

Určitě upřímně napsáno. Souhlas s Vámi.

P. Lenc 1.2.2019 10:21

Re: Sebranka

Nebuďte takový optimista.Ti nadělají hodně nenapravitelných škod.

Š. Hašek 1.2.2019 9:25

Možná zbytečně dlouhé.

Vzhledem k nabubřelému běsnění novokomunisty Michálka.

Mám výhrady k některým poslaneckým dárečkům, co chybí věčně. Ale dospělým zákonodárcům udělat docházku stylem "spočítáme jim spotřebu tužek a počet zákonů" - to může napadnou opravdu jen mladičkého svazáka "zapáleného pro věc". Já bych také mnohdy študoval zákony doma, v klidu svého kamrlíku ve sněmovně a byl v kanceláři s občany ............ třeba právě v době, kdy by mluvil třeba Michálek. Zkráceno.

Skoro bych dával prémie za nízký počet paragrafů toho kterého zákona. A za rušení bez náhrady některých zákonů/poslaneckých výhod. Ale o tom asi Piráti ani nešeptají, kluci mladí.

M. Malovec 1.2.2019 9:24

Hlásím se jako sběrový referent

zbytečných tun znehodnoceného papíru papíru.

D. Stirský 1.2.2019 8:47

Nebyl náhodu Vlk starší

skutečným soudruhem? Příměr: Jako študák jsem jezdil načerno MHD, dokonce jsem nezaplatil pokutu a následoval soud a složenka na tisícovku. I když si dlouho myslím, že platit za MHD se má a činím tak, NIKDY UŽ SI NETROUFNU KRITIZOVAT ČERNÉ PASAŽÉRY, NEB I JÁ JÍM BYL! Když jsem byl zaměstnán na úřadě, dával jsem si pozor na rozhořčené věty "a to platím ze svých daní!", neb mne samotného mí spoluobčané ze svých daní platili. Pracuji již 35 let a NIKDY jsem si nedovolil mít NEOMLUVENOU (o to snad jde, ne o sezení v Paramentu na zadku) absenci! Měl bych z toho polízanici, a že zaměstnavatelů bylo: stát, soukromé firmy tuzemské/zahraniční, státní podnik... Tak nevím, co soudruha Vlka na pirátské iniciativě štve. Jo, a že bych chlastal v práci jako Zeman či někteří ze zastupitelů? Pamatuji se na kolegu z úřadu, který tak učinil. Viděli jej klienti a výsledek? Okamžité zrušení pracovního poměru. Prostě ze den na den skončil! "To přece nejde, vidělo jej moc lidí, to už bylo příliš", odvětil ředitel, když jsme za kolegu orodovali.

M. Němec 1.2.2019 9:45

Re: Nebyl náhodu Vlk starší

Bolševickou rétoriku používá Vlk stále. Všimněte si : nálepka "neosoudruh" a pak teprve Michálek, a kdyby tam bylo jiné jméno nějakého Piráty, je to vlastně jedno : Vlk prostě soudí neosoudruhy. Přesně stejné to bylo, když psalo RP o chartistech : "ztroskotanci a samozvanci", a dál jestli byl Havel nebo Šavel, to bylo prakticky jedno - nadávka byla vyřčena a účel to plnilo. Paradoxně byl Vlk tenkrát mezi oněmi ztroskotanci a samozvanci, ale patent na rozum mu to nedalo.

Tak si dám krátkou názornou ukázku pro ty, co nechápou : Hovado Vlk nazvalo poslance Michálka neosoudruhem. Proč tak hovado Vlk činí ? Má k tomu snad hovado Vlk nějaké relevantní připomínky a nebo si toto hovado Vlk vše tahá z prstu ? Stačí ?

P. Lenc 1.2.2019 10:23

Re: Nebyl náhodu Vlk starší

Zvláštní jak někomu pravda smrdí.

V. Steiner 1.2.2019 8:43

poslanecký plat premiéra

Jak budou trestat za absence premiéra,který žádný plat nepobírá?

Z. Lapil 1.2.2019 13:46

Re: poslanecký plat premiéra

Speciálně ten vrátí CELÝ :-) plat, lajdák jeden.

M. Martinelli 1.2.2019 15:59

Re: poslanecký plat premiéra

pane Steiner, taková dotěrná, nepříjemná otázka, která zcela jistě zase rozdělí naši společnost, vám zajistí určitě pár nepřátel...

M. Němec 1.2.2019 8:01

To je řečí, neosoudruhu Vlku st.

Výsledkem onoho Michálkova činění bude fakt, že ti 4 z ODS a 1 z ČSSD budou chodit častěji do práce. A ostatní si daj většího majzla.

Konec.

J. Fridrich 1.2.2019 7:30

Pan Vlk píše - " To když tak poslanec za piráty Jakub Michál

Pan Vlk píše - " To když tak poslanec za piráty Jakub Michálek pléduje," - toho nechte plédovat s presidentem Masarykem za bezpečnost Internetu - když se toho tak hezky ujal v televizi před celým národem, tak at' to i dokončí ( legrace ani ironie to nebyla, mám to nahrané a dá se to poznat - a pro nevěřící Tomáše i poslat..).

P. Jirkovský 1.2.2019 8:00

Re: Pan Vlk píše - " To když tak poslanec za piráty Jakub Michál

Vono komu není dáno ....

Č. Berka 1.2.2019 17:04

Re: Pan Vlk píše - " To když tak poslanec za piráty Jakub Michál

to je přeci starý "internetový" vtip. Z těchhle "citátů" slavných osobností si nejen Piráti dělají už leta legraci. Michálek to samozřejmě myslel v legraci - on je známý tím, že při vtipu nehne brvou...

J. Fridrich 2.2.2019 6:22

Re: Pan Vlk píše - " To když tak poslanec za piráty Jakub Michál

Vtip to nebyl, mohu vám poslat. Mimochodem oni ti kluci pirátští takových " vtipů " mají víc.

M. Hartmann 1.2.2019 2:28

Re: B. Novacek 1.2.2019 0:45

Když dovolíte, zkusím do téhle diskuse o přímé volbě vstoupit. Důvod, pro který je přímá volba prezidenta nesmyslná, je ten, že je to dokonce nesmysl na druhou. Položte si prosím proti sobě dvě varianty a porovnejte si náklady. Stovky a tisíce volebních komisí, nota bene ve dvou kolech a po dvou dnech. Stovky tvrdě makajících pracovníků ČSÚ v centru, ale i u přebírajících pracovišť. To přece něco stojí. Když ne miliardu, pak vždycky něco dobře kolem ní. Na druhé straně trochu vyšňořený Španělský sál a jedno či dvě zasedání parlamentu. Jsme opravdu tak bohatí? Jistě jste zažil dvojí přímou volbu prezidenta. Těch hádek mezi lidmi, těch nepočítaných podpásovek, ty tisíce fakenews! Ty užvaněné televize a noviny... I tohle bychom si mohli ušetřit, prospělo by to duševnímu zdraví celého národa. A je zajímavé, jak že se postoje jednotlivých partají v průběhu času měnily. Lehce si to vyhledáte, přeji úspěšný lov. A omlouvám se, že jsem napsal trochu víc než 25 slov. Jinak to nešlo, musíme se už konečně naučit přemýšlet. Dzp.

B. Novacek 1.2.2019 7:17

Re: B. Novacek 1.2.2019 0:45

Učím se přemýšlet celý život a stejně se vždycky doberu k závěrům, nad nimiž zůstává rozum stát...

Obávám se, že v zemi, kde kilometr dálnice stojí taky miliardu, asi argumentace cenou volebních lístků, komisí a platy "tvrdě makajících pracovníků ČSÚ V CENTRU", neobstojí.Dalo by se uvažovat o vzrůstající národní hrdosti a dobrém pocitu spolurozhodování o vlastním osudu, ať už vybrali lidi dobře nebo špatně...to záleží na úhlu pohledu. To, že pro většinu "lepšolidí" je Zeman špatnou volbou a tím pádem ta větší polovina národa, která o něm demokraticky rozhodla, jsou nevzdělaní blbci, ještě neznamená, že mají, (lepšolidi), pravdu.

V. Braun 1.2.2019 7:41

Re: B. Novacek 1.2.2019 0:45

A zase tady máme lepšolidi. Volby skončily poměrem někde kolem 52:48. Zkuste si na chvíli představit, že by to bylo pro Drahoše a co by asi v tomto případě skupina volící poraženého kandiáta na adresu druhé strany říkala. Velké iluze si nedělám když i v případě výhry pro ně mají nálepky typu lepšolidi, lumpenkavárníci nebo eurohujeři.

Místo nadávek jedné nebo druhé straně, což bohužel předvádějí i politici, osobně dávám přednost diskusi o faktech, a když to nejde jinak tak alespoň o názorech.

M. Klas 1.2.2019 8:37

Re: B. Novacek 1.2.2019 0:45

Pane Nováčku, to už jsem dlouho neslyšel a nečetl: "větší polovina"!! Kam jste chodil do školy? A navíc to nebyla většina národa, ale většina z těch, co k volbám přišli.

B. Novacek 1.2.2019 9:07

Re: B. Novacek 1.2.2019 0:45

Máte recht, to jsem ulít...pardon! :)

Hezkej weekend přeju!

M. Klas 1.2.2019 9:14

Re: B. Novacek 1.2.2019 0:45

To znám, člověk se "rozvášní" a pak to po sobě ani nepřečte, také to dělám. I Vám hezký víkend!

M. Martinelli 1.2.2019 14:48

Re: B. Novacek 1.2.2019 0:45

ti co nešli k volbám se také vyjádřili - je jim jedno kdo vyhraje, takže ani vítěz jím nevadí a tím pádem většina národa rozhodla o vítězi voleb...podobně to funguje i v parlamentu - 80 pro, 70 proti a 50 se zdrželo hlasování a vysledek zní, že většina parlamentu schválila příslušný zákon...

Z. Lapil 1.2.2019 13:44

Re: B. Novacek 1.2.2019 0:45

Přímá volba prezidenta má jednu velkou výhodu: kdyby se kdokoliv na uši postavil, nedokáže zavřít tolik lidí, aby to volbu podstatně ovlivnilo. Viz jistý Sládek. To byl ten zavřenej, aby nedošlo k omylu.