27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Církva 23.3.2021 7:16

"Pokud nebudeme mít vědecké údaje, nemůžeme hlasovat pro prodloužení nouzového stavu"

Přesně tak. Zdánlivě logická věta. Jenže v době kdy se kvůli počtu nakažených, odmítačů Covid, způsobu nemocenské v ČR a neschopných hygienických stanicích nedá trasovat, naprosto naivní.

Ani odborníci nemají úplně jasno jak moc a kde se Covid19 šíří, natož to chtít po státních organizacích v zkorumpované ČR. Dokonce ani sebelepší vláda by se současnými úředníky ministerstva zdravotnictví a populací ČR moc lepší řešení epidemie nezvládla.

Jinými slovy, myslím že nejlepší řešení je ještě opatření nejdřív zredukovat počet nakažených, masivně očkovat jednou dávkou (druhá počká) a chystat skutečná cílená opatření, trasování a skutečnou chytrou karanténu.

Opozice místo vydírání vlády a mydlení schodů a rozvolňování na Velikonoce by měla chtít od vlády plán rapidní snížení případů Covidu19 a plán jasných a cílených opatření a trasování až se situace zlepší a bude se uvolňovat.

I. Mentlík 23.3.2021 8:04

Bohužel, při nově nakažených více jak po stovkách denně by na chytré karanténě a trasování musely pracovat tisíce lidí, a ty nemáte. Samotné telefony, byť i nejchytřejší, a terminály na platební karty by za určitých SW okolností data do databáze dodat mohly automaticky, ale dohledat a kontaktovat lidi už nedokážou. Při aktuálním počtu denně nově nakažených to od počátku byla nesplnitelná chiméra.

J. Fráňa 23.3.2021 8:05

Myslím, že díky všeobecně nechtěnému promoření je vyřešeno. Některé okolní státy se budou plácat ještě v několika vlnách, než se všichni nakazí, nebo naočkují. Na podzim se zjistí co je lepší, jestli přirozená imunita, nebo očkování. Sám jsem zvědav, jestli příroda ještě pořád funguje.

P. Jirkovský 23.3.2021 6:54

"..... děsí tolik lidí se zkušeností z komunismu ...." Ta zkušenost spočívá hlavně v tom, že "tyhle máničky je třeba seřezat, ostříhat a poslat někam k lopatě, to by je naučilo, vážit si práce".

J. Anděl 23.3.2021 9:02

Ano, to u některých platí.

Přemýšlím, koho pobyt v koncetráku naučil "vážit si práce".

Ale to neznamená, že nemůžeme mít vůči Pirátům výhrady :-)

P. Jirkovský 23.3.2021 9:24

Samozřejmě. I když jsem volič Pirátů, výhrady mám značný. Třeba ten poslední nápad s "důstojným exitem pro důchodce" byl víc než slabomyslnej.

P. Milan 23.3.2021 9:47

Hlavně ti, které to postihlo ...

Pamatuji si omezování rudochů, nechci další omezování zelenáčů nebo Pirátů.

J. Novák 23.3.2021 6:53

Jako pamětník mám obavy, že historie se bude opakovat. Piráty budou volit podobní těm, co volili komunisty po válce.

V. Církva 23.3.2021 7:20

Bohužel líbivé rovnostářské idee bez kříže, bez kata, které končí gilotinováním jsou nezničitelné. Minimálně od francouzské revoluce, přes komunu, VŘSR, možná i nacismus až po zelenorudý mor, u nás v černém laku.

R. Vacek 23.3.2021 6:21

Piráti mají mnoho společného s politikou ze západu. Budování nového světa, záchrana planety, zelené technologie, přijímání migrantů, kvóty pro hlupáky. Prostě s tím, co vede k tomu, že Evropa se stává menší až se stane nejmenší na celém světě:

https://www.researchgate.net/figure/Percentage-shares-of-selected-countries-and-areas-in-world-GDP-18702050-at-2005_fig2_227379359

R. Langer 23.3.2021 5:40

Tak prý "vědecké údaje" jo? ;-D

M. Marek 23.3.2021 10:33

No ano. Tak třeba sesbírají data z elektroměrů a zjistí jestli na odběrném místě někdo bydlí.

L. Novák 23.3.2021 15:02

A co jim je po tom? 8-o

M. Marek 23.3.2021 15:05

Řeší nedostatek bytů v Praze.

L. Novák 23.3.2021 15:11

Po komunisticku? 8-o

R. Langer 23.3.2021 15:16

Ano.

J. Pilny 23.3.2021 4:50

Jenom drobná připomínka, protože to říkáte dvakrát. Komunismus nikde nastolen nebyl, jenom socialismus-naštěstí.

R. Langer 23.3.2021 5:34

Ne, to je špatná, LŽIVÁ komoušská připomínka. Komunismus byl a he pochopitelně nastolen všude, kde vládla a vládne komunistická strana, stejně jako byl jinde nastolen nacisty nacismus a fašisty fašismus, jenom komunisti o tom jako obvykle lhali, že to není pravda. A hlupáci jim to uvěřili. ;-)

R. Langer 23.3.2021 5:37

Je to úplně stejná komoušská lež, jako ta, že nacisté a fašisté jsou pravice. To, že to tvrdí komunisté, ještě neznamená, že je to pravda. Ve skutečnosti je to přesně naopak, komunista lže, jak otevře hubu. ;-€

J. Novák 23.3.2021 6:56

Já bych to přiupravil. Nejenom komunista, ale každý levičák lže, až se mu od huby práší.

V. Církva 23.3.2021 7:28

A přesně toto se týká i Pirátů co o sobě tvrdí že jsou středová strana. A dokonce jim to někdo i baští. Goeblesovská propaganda pro hloupé. Když je to na webu Pirátu je to pravda ne?!

Bartoš přece nemá průkazku AntiFa, není tedy v AntiFě. Byl sice na demonstraci proti odpůrcům migrace, ale jen proto aby hrál na harmoniku dětem, které má rád, to je jasné. A demagog(.cz) jim to takto zbaští.

Z. Lapil 23.3.2021 8:49

Socialismus: každý podle svých schopností, každému podle jeho práce.

Komunismus: každý podle svých schopností, každému podle jeho potřeb.

Neboli pan Pilný má pravdu. Je mi líto. Nebo snad máte dojem, že jste aspoň v 80. letech fasoval "podle svých potřeb"? My jsme jen na zavedení telefonu čekali 16 let.

V. Novák 23.3.2021 9:11

Ono záleží na definici. Vy používáte původní - no a pan Langer si vymyslel vlastní.

Proti definici nelze argumentovat.

R. Langer 23.3.2021 15:20

A proč do toho taháte nějaké vylhané komoušské definice, které vás prolhaní komouši učili v občanské nauce? Hitlerovi přece také záleželo na blahu národa, jenom mu v tom bránili ti hnusní Židé. Tak vás to přece také učili, no ne? Takže tak je to jako správně? :-P

Z. Lapil 23.3.2021 18:35

Jak vylhané definice? Tohle jsou definice naprosto originální. Opravdu nemůžu za to, že cesta k takto definovanému blahu lidstva pravidelně končí v něčem na způsob Gulagu.

R. Langer 23.3.2021 15:22

Prostě totalitě ve státě ovládané komunisty se správně říká KOMUNISMUS, bez ohledu na lživé komunistické definice, kterým chtěli ten totalitní režim zakrýt! Už si to laskavě uvědomte! ;-€

R. Langer 23.3.2021 15:28

A režim, kde se věci fasují podle systému "každý podle svých schopností, každému podle jeho potřeb" se v reálu nazývá BLÁZINEC, protože v reálu NIKDY NIKDE NIC TAKOVÉHO EXISTOVAT NEMŮŽE! To si prosím také laskavě uvědomte, protože to je systém na úrovni posmrtného ráje u křesťanů, nebo 72 panen u muslimů, přičemž všechna ta levičácká náboženství včetně toho od komoušů vás pro dosažení toho cíle neváhají chladnokrevně odkráglovat. :-P

L. Novák 23.3.2021 15:33

Kopírovat sem "moudra" z marxisticko-leninistické ideologie nám při posouzení, zda totalitní vláda komunistů je komunizmus nebo ne, rozhodně nepomůže. Stejně jako komunistům nepomohl úkrok stranou při definování "reálného socialismu", který se lišil od toho ideologicky čistého.... ;-)

I. Mentlík 23.3.2021 4:32

Omlouvám se, ale ještě mi napadlo, že je divné, že kdekdo chce už žít normální život (i já), ale normální zdravotnictví většina kverulujících do toho jaksi nepočítá. Veškeré povzdechy jsou nad nemožností jít do hospody, nakupovat, jet na dovolenou, apod. A z Pirátů mám docela strach. Tady vedle vidím zajímavý titulek: "Piráti, kteří mají image strany pro mladé, budou mířit i na seniory. Voličům ANO chtějí nabídnout 'důstojný exit'." Nevím, o čem článek je, ale jako předvolební heslo na bilboardu by se mi to líbilo. Už vidím frontu penzistů před jejich partajními sekretariáty. Mně už to zjevně nepostihne, ale mám obavy, že by mým dětem mohli do baráku nastěhovat pro nadměrečné metry nějaké své soukmenovce. Nebo snad někdo zná jiné pirátské řešení bytové krize ?

I. Mentlík 23.3.2021 4:03

No tomu, že by Olgu Richterovou (píše se s měkkým i, tak se pro něj rozhodněte) fascinovala data, čísla a matematické modely, stejně tak i jejího bráchu Ferjenčíka a spoustu dalších podobných Pirátů, se mi tak nějak nechce věřit, když mají humanitní vzdělání, což je pro budoucnost nepříliš povzbudivé. A seniory nedávejte permanentně do kontextu jen s komunismem. Oni totiž většinou již vědí, jak je to s jejich zdravotním stavem. Mladší jsou houbeles zdraví, nejsou vyšetření. Jenže jak chcete vyšetřovat a případně poopravovat tělesné schránky, když jsou nemocnice přecpané "chřipečkáři" ? Ano, premiér a vláda jsou kritizováni oprávněně, ale řekl bych, že z té blbé strany. Všichni, i Piráti, by měli sdělit, co konkrétního sníží počet hospitalizovaných kvůli Covidu. Všechny další bláboly o vědeckých údajích si můžou nechat. Ty jim poskytne každá uklízečka v nemocnicích, stačí se zajímat nejen o to, jak se dostat do parlamentu. A jestli Richterovou za takovéto situace ve zdravotnictví děsí absence modelu řízení, to vypovídá nejen o neznalosti společenských poměrů za komunismu (což bych jí nevyčítal), ale i o neznalosti skutečného života současných lidí. (A matematiku jsem měl, a stále mám, i přes pokročilý věk, rád.)