5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Reček 16.5.2011 8:18

Je na tom dost pravdy.

Ještě díky Bohu je ve střední Evropě Polsko a ti nejsou takoví poseroutkové jako spousta našinců.

J. Schwarz 16.5.2011 7:50

Dvě poznámky -

1) pokud bylo současné vedení BIS ustaveno ČSSD, proč nebylo vyměněno Topolánkovou, Fischerovou  ani současnou Nečasovou vládou? 

2) Pokud by byla KSČM rozpuštěna, její voliči by se přímo přesunuli k ČSSD a ta by běžně získávala kolem 40% hlasů. Spíš se divím, proč policie, která tak razantně zasahuje proti "neonacistům" zůstává v klidu při proslovech komunistických předáků, nezakazuje srazy komunistických "mládežníků" a netrestá používání komunistických "symbolů".

S. Prosek 16.5.2011 6:44

Re: Take si myslim,

Za tu "finladizaci" jsem to jiz schytal :o). Cesky stat = narod se svymi vudci se opet pritiskne k dubisku, oni ty amici tomu narodu tak strasne ublizili :o/!

J. Dlouhy 16.5.2011 2:30

Take si myslim,

ze clanek je vyborny. Je symptomaticke, ze valecni zlocinci byli nalezani vsude, jen ne v DDR. Cesko prohralo symbolicky i fakticky svoji historickou sanci stat se soucasti Zapadni Evropy odmitnutim radaru. KGB uspelo a finlandisace se rozjizdi.

M. Freiová 16.5.2011 1:29

Jak to bylo s novináři?

Výborný článek!  Jenom nevím, jak to bylo s těmi novináři: pokud vím, byli Kožíšek a Krychtálek popraveni, Křemen odsouzen na doživotí. Máte na mysli ještě někoho konkrétního?

Jinak bylo využití seznamu kolaborantů celkem jasné: já jsem tehdy ještě chodila do školy a i tam bylo jasné, že kantoři, kteří posluhovali novému režimu, měli máslo na hlavě ještě z nacistických časů.

mf