29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Diskuse k článku

POLITIKA: Moravec vs. Babiš a Tříkrálová deklarace

Václav Moravec jako moderátor veřejnoprávní televize v nedělní debatě obstál, Andrej Babiš zase nejspíš obstál před lidmi, kterým stačí, že mají levnější dopravu a o něco větší penzi, a kteří jsou zvyklí věřit bezmezně státním úředníkům.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Dudek 9.1.2019 12:17

Re: No

Přesně jste to napsal.

J. Slavíček 9.1.2019 11:48

Re: Protože

S tou změnou názvu pořadu naprosto souhlasím. Navíc bych uvítal, aby se tato vylejvárna mozků vysílala za soukromé peníze.

J. Slavíček 9.1.2019 11:45

Jste trapný manipulátor

Promiňte, ale trapně žvaníte. V žádném případě se nejednalo o dehonestaci státních úřadů, ale o to, že pan reportér měl starší data než premiér.

J. Kombercová 9.1.2019 10:49

Protože

nemusím ani Babiše, ani Moravce, mohu objektivně hodnotit duel jako fifty fifty. Jen bych přejmenovala OVM (Otázky Václava Moravce) na OOVM (Otázky a odpovědi Václava Moravce).

V. Pavelka 9.1.2019 10:49

No

Kdyby p. Hvíždala zvedl pozadí a projel se po republice,tak by si mohl povšimnout jak se staví ,obchvaty ,opravy spackaných dálnic ,opravy silnic I,II,Mosty rybníky, školy a ponížené domluvy se Zelenými aby se mohlo pokročit dále atd.Jděte do háje s mantrou, ohrožování demokratických intitucí, sedíte spolu s Moravcem a podobnými vyděrači v nedotknutelném důlku své účelové novinářské polopravdy Jakákoliv kritika na vás (TV,ROZHLAS)je útok na demokracii,POHODLNÉ a ubohé..

Š. Hašek 9.1.2019 10:42

Re: Moravec - to je bída.

Soukupa neplatíte.

Co stále máte se soukromou televizí??? Cenzuroval byste ji? Zkulturňoval byste ji?

Obecně nerad platím nevyžádané služby/zboží. Vy asi ano.

Š. Hašek 9.1.2019 10:39

Re: Mediální popleta

Oba tomu věří.

Š. Hašek 9.1.2019 10:37

Re: idiot Hvížďala

Asi tak.

Moravcovi a Hvížďalovi nelze nic vysvětlit.

J. Kratochvíl 9.1.2019 10:37

Re: idiot Hvížďala

Plný souhlas.

F. Navrátil 9.1.2019 10:36

Mediální popleta

Hvížďala tvrdí, že veřejnoprávní média jsou nezávislé instituce. Opravdu tomu věří nebo to míní ironicky? Ať tak či onak, Moravec je karikaturou objektivního moderátora. Tak jako řada dalších podobných si neuvědomuje, že divákům je šumafuk televizní propagandista, ale chtějí znát názory hosta. Moderátor by tedy měl klást otázky a nechat hosta na otázky odpovědět, a ne se chovat jako hysterický inkvizitor.

J. Kratochvíl 9.1.2019 10:33

Moravec neobstál, nejen on, ale i pan Hvížďala

protože si myslím, že opravdový novinář, který vede s politikem rozhovor, by měl být objektivní a svými otázkami nevnucovat své politické názory, což se děje nejen v ČT. I vy pane Hvížďala byste měl psát své komentáře trochu z nadhledu, aby z vás nečišel hloupý antikomunismus po 30 letech od jeho pádu.

Dále si myslím, že je správné, když pan Babiš konečně myslí na současné důchodce se slevami na dopravu a zvyšováním důchodů atd.. Když jsme 30 let slyšeli pouze jak je důležité šetřit a šetřilo se pouze na důchodcích a sociálně slabších, ale politici na sobě ani trochu nešetřili. Politici by měli jít příkladem a potom budou důvěryhodnými. Tím se Babiš stává důvěryhodnějším před ostatními politiky a lidé ho proto podporují, všem Moravcům a Hvížďalům navzdory.

M. Šejna 9.1.2019 10:32

idiot Hvížďala

cituji idiota Hvížďalu: "Ve skutečnosti se loni doopravdy postavily jen necelé čtyři kilometry a v předešlých třech letech, tedy od roku 2015 do 2017, postupně jen 15, 16 a pak 17 kilometrů dálnic"

A tohle je přesně ten spor mezi žurnalistickými idioty typu Moravec-Hvížďala a politikem Babišem. Nejde totiž o to, kolik se zrovna v ten rok uvedlo do provozu dálnic, ale kolik dálníc se momentálně staví. Idioti Moravec a Hvížďala si nejspíš myslí, že vláda se v pondělí rozhodne stavět a v pátek už uvede dálnici do provozu.

Babiš zcela marně Moravcovi vysvětloval, že těžko může jeho vláda teď dokončovat nějaké dálnice, když jeho předchudci skoro žádné dálnice nezačali stavět.

V roce 2018 byla zahájena výstavba 58 km dálnic, v roce 2019 bude zahájena výstavba 95 km nových dálnic. Většina z těchto zahájených úseků bude dokončena až po roce 2021, tedy po příštích volbách, takže Hvížďala s Moravcem mohou v roce 2022 oslavovat úspěch budoucí vlády, jak dobře buduje dálnice. Pokud volby vyhraje ODS, budou oslavovat úspěchy premiéra Fialy.

J. Jelínek 9.1.2019 10:28

Re: Moravec obstál

A já zase viděl divoký koně blejt a jednoho uhlazeného, korektního profesionála na Barrandově.

J. Jelínek 9.1.2019 10:25

Re: Moravec - to je bída.

Ech, promiňte mi ty dvě "situace" v jedné větě.

J. Jelínek 9.1.2019 10:24

Re: Moravec - to je bída.

Vaši frustraci z toho, že platíte ČT a ČRo zcela chápu. Také bych vyletěl z kůže, kdybych měl finančně podporovat třeba s. Soukupa. Dnes se můžu škodolibě radovat z vašich nářků, ale vím, že situace se opravdu může zvrtnout tak, že se ocitnu ve vaši situaci. No a potom se budete smát zase vy. Vydržte, třeba se dočkáte.

B. Rameš 9.1.2019 10:15

Babišova sebeprezentace

spočívá dílem v roli neomylného Vůdce, který všechno zařídí, dílem v roli mučedníka za svaté pravdy. Nechápu, jak to může fungovat, ale funguje to. Řekl bych, že hodně lidí už musí být hodně zoufalých a frustrovaných z reálpolitiky minulých desetiletí - ne že by nebylo proč.

J. Dudek 9.1.2019 10:03

Re: Kdo obstál?

Předpokládám že umíte číst, když umíte i psát a tudíž jste si znovu přečetla že reaguji jen a pouze na první větu páně Hvíždali. Nic víc a nic míň. Doporučuji věci vidět v souvislostech...

Š. Hašek 9.1.2019 10:02

Moravec - to je bída.

Problém je, že si ho platím, aniž bych jeho neumětelství sledoval.

Pustil jsem si neděli ze záznamu. Vykladač událostí v roli "vyšetřovatele, zda vyslýchaný odpověděl podle jeho představ".

Chápu, že mnozí tady by rádi byli v televizi - já jim navrhnu něco jiného. Pozvěte si Moravce domů a nechte se od něho drze pošťuchovat tak, jak to on dělá. A "zdůvodňovat mu, proč nemáte doma kafe, které on rád".

M. Těhanová 9.1.2019 9:35

Re: Kdo obstál?

Je pravda, že Babiš vás nemusí zajímat, ale prostě tam byli dva a tady většina příspěvků sice shazuje Moravce, ale já jsem ragovala na to, jak na mě působil celek. A Moravce opravdu nemusím a snažím se jenom být objektivní.

V. Kolman 9.1.2019 9:34

VZPOMÍNKA NA "PRAVDOMLUVNOST" POLITIKŮ Z DĚTSTVÍ

Dodnes mi zní v uších věta tehdejšího presidenta lidově demokratické republiky československé (tuším Antonína Zápotockého) z roku 1953: "Naše měna je pevná jako nikdy předtím a veškeré zvěsti o měnové reformě jsou neopodstatněné." A tu máš čerte kropáč, druhý den byla měnová reforma!!!

Tehdy jsem nechápal, jak je vůbec možné, aby taková autorita, jakou tehdy byl v mých dětských očích president, tak očividně lhal! Od té doby politikům nevěřím.

A neplačte politikové - sami jste si tím vinni!

S. Rádl 9.1.2019 9:07

OPRAVDU?

Podle mého názoru bylo řízení debaty jednostranné a některé premiérovy reakce nevhodné. Není tedy obtížné si vybrat tu část pořadu, které vyhovovala komentátorovi a udělat geroje buď z Babiše, nebo z Moravce. Takhle se ale žurnalistika nedělá, že pane ŽURNALISTO.

K. Janyška 9.1.2019 9:04

Tím jste však netrpěli niikdy vy, komunisti.

Musíte svého soudruha Babiše více poučit... dzp.

J. Holíček 9.1.2019 9:02

Re: Kdo obstál?

:-)

J. Dudek 9.1.2019 9:01

Re: Moravec obstál

Přesně tak a hulváti jsou i ti, co mu tleskají... uvidíte co se jich tu ještě vyrojí...

J. Dudek 9.1.2019 9:00

Re: Kdo obstál?

Taky jste koukala asi celý pořad z okna... O Babišovi tady nikdo nic nepíše... ty jeho pindy mne vůbec nezajímají, mluvím a píšu o tom embryiu co si hraje už několik let za naše, tedy paní i za vaše peníze na mistra světa, ředitele zeměkoule a Mléčné dráhy, škoda že nemá kolem hlavy svatozář. No vy ji tam asi vidíte...

J. Dudek 9.1.2019 8:57

Re: Kdo obstál?

O čem to tady píšete, resp. co to tady kolegovi podsouváte, sám jste blbec a vyfutrovaný, protože o tom naše poznámky vážený pane, vůbec nejsou.

M. Těhanová 9.1.2019 8:56

Re: Kdo obstál?

Tak to "jak jsem skvělý" předvádí výhradně Babiš a nikdo jiný. Moravce nemám ráda, ale tentokrát jsem ho ocenila, že lhářovi a chlubilovi oponoval a byl na jeho lži připravený.

J. Holíček 9.1.2019 8:53

Re: Kdo obstál?

(!)

I. Štípek 9.1.2019 8:34

Moravec obstál

To jsem asi pečlivě sledoval jiný pořad. Já viděl Moravce - neprofesionálního arogantního hulváta.

M. Zdobinský 9.1.2019 8:15

Pořad jsem viděl.

Nemusím ani Babiše ani Moravce, což mi dává snad jistou objektivitu. Je smutné a pro dnešní dobu charakteristické, jestliže dvě státní instituce (ŘSD a NKÚ) nejsou schopné odpovědět na banální otázku (Kolik km dálnic se postavilo v roce xy?) stejně. K čemu pak takové instituce máme a jak asi řeší otázky méně banální?

Subjektivně Moravec působil lepším,klidnějším dojmem. Babiš jako obvykle vytáhl svoji taktiku : Ať dostanu jakoukoli otázku, odpovím na něco úplně jiného a budu si mlít pořád to svoje. Moravec mu to moc nebaštil a to si zaslouží u redaktora ocenit.