1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

POLITIKA: Modrá kočka myši nechytá?

Skupina rebelujících poslanců ODS staví na veřejnosti svou při jako čistě ideovou záležitost. ODS, strana hlásající od svého založení nízké daně jako základ úspěšné a k prosperitě vedoucí hospodářské politiky, se nyní v rámci vládní koalice podílí na zvyšování daní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Veltrubský 13.9.2012 20:21

Když zvednou daně

Holt když zvednou daně budeme jezdit nakupovat do Rakouska. Sláva Schengenu.

J. David 13.9.2012 18:15

Nečas a přísloví

Jak se dal Nečas do holportu s Kalouskem, je to jako v jiném starém přísloví (čínské/indické?) "Kdo jezdí na tygrovi, již z něho nesleze". Halt svazák tygrovi nasedl na "chrbát", a nyní, jak slézt, aby nebyl sežrán.

L. Severa 13.9.2012 14:01

Pane autore,

"Petr Nečas prokázal, že je kvůli zachování hospodářského růstu ochoten hodit agendu lidských práv přes palubu." Uvedl jste  ve svém článku jen to co se Vám hodilo. Nečas totiž v závěru svého vystoupení řekl, že prioritou vlády je dodržování lidských práv. Tedy něco v tomto smyslu - přesnou citaci si nepamatuji. Když tak rád uvádíte podobenství z říše zvířat  vzpomněl jsem si na americký film "Myš která řvala", ve kterém anonymní malý stát "zatápěl" USA. Mám často dojem, že děláme svalnatce s poukazem na cizí prohřešky, i když občas máme také máslo na hlavě.  Přitom velcí hráči ve světovém dění nijak moc, pokud se týče porušování lidských práv, nevyskakují, ale o to více, konkrétně s tou Čínou, kšefttují.

P. Čech 13.9.2012 11:08

Moderní český politik.

Kdo je moderní český politik? Z 99,99% člen nějaké politické strany, jichž je v ČR více než 100. I tak, pokud bychom sečetli všechny členy všech politických stran, dostaneme číslo, které tvoří zanedbatelné procento obyvatel. Z tohoto zanedbatelného procenta ještě méně tvoří politici vládnoucí a opoziční.. Tito jsou zástupci svých stran, zastupují de facto své strany ve sněmovně a to jen díky poměrnému volebnímu systému. Nezastupují občany, jak by v zastupitelské demokracii mělo být. Občany zastupují z parlamentu pouze senátoři a to proto, že jsou občany přímo voleni. Je to vůbec celé nějak pomotané. Vládu, tedy moc výkonnou tvoří ministři, kteří jsou ve své většině zároveň poslanci tedy mocí zákonodárnou.Moc zákonodárná, výkonná a soudní však mají být přísně oddělené a na sobě navzájem zcela nezávislé. To však u nás neplatí obecně a z toho m.j. vyplývá celý ten náš Kocourkov. Je to důsledkem zcela špatně sepsané ústavy a volebního zákona, z nichž následně vyplývají a znovu a znovu se objevují nové a nové problémy v řízení státu. Společenský systém, panující v ČR je možno směle označit za socialismus, silně stříknutý anarchií, což je mnohými ovčany chápáno jako svoboda a demokracie. Je to však krutý omyl , jedná se o diktaturu menšiny nad většinou, diktaturu politických stran a jejich politiků nad občany.

F. Eliáš 13.9.2012 9:43

Českým politikům bych se nedivil

Vždy jim jde o jediné, o vlastní prospěch. Tak chápou svou roli v naší tzv. demokracii. Směšná je pro ně myšlenka, že by měli vyvíjet jakoukoli činnost ve prospěch svých voličů.

P. Čech 13.9.2012 11:13

Re: Českým politikům bych se nedivil

Nikoliv pouze směšná, ale především nepřijatelná. Oni totiž zastupují své strany, které tvoří stát ve státě. Jsou placeny ze státního rozpočtu stejně jako církve. Když si uvědomíme, že politické strany a církve nejsou ničím jiným než spolky stejně smýšlejících lidí a jen uzákoněným systémem jsou povolány k moci nad ostatními občany, je to k smíchu a k pláči.

P. Pavlovský 13.9.2012 1:21

Údajně mravný katolík Nečas,

plným právem hájící církevní restituce, se jenom v tomto roce dopustil tolika darebáctví, že pokud mají v pekle zvláštní  Abteilung pro politiky, má tam už na věky místo zajištěné. Bez náýroku na úplnost:

Nedostatečné vyrovnání s kauzou Bém - Janoušek. Nedostatečná stranická podpora primátora Svobody.

Útok na policii ("policejní plukovníci nám nebudou...");  podpora Kalouska v šíleném bránění vydání Parkanové; bleskové odvolání Pospíšila, lživě zdůvodněné, a blekové jmenování darebáka z Brna na jeho místo; zdržování jmenování L. Bradáčové do funkce; kývnutí na neméně bleskové a nezdůvodněné odvolání Lessyho a bleskové jmenování nového policejního prezidenta. (Co presumpce neviny? Bude-li Lessy soudem shledán nevinným, jak jej bude Kubice vracet na neoprávněně odebraný post?)

Kydání na de facto disidentky Pussy Riot, matky malých dětí, odsouzené do gulagu na DVA ROKY! (Nejsou mi o nic sympatičtější, než kdysi Plastici, leč...).

Snižování bojovníka proti čínskému nacizmu , Dalajlámy, klausovským "dalajlámismus", ačkoli si o P. N. prezident denně čistí boty! Proboha, Ozubená Pleši, shoďtě ho už! Budete vládnou s komunisty, budu vás nenávidět, ale nebudu se za vás jako Čech stydět!

D. Procházka 13.9.2012 8:12

Re: Údajně mravný katolík Nečas,

Já nevím, tričko s nápisem "Stydím se za svého premiéra" bych mohl nosit a nesundávat drahně let, minimálně od upřímného Standy. Nemyslím si, že další v řadě bude v něčem lepší, žádnou důvěryhodnou osobnost s lampičkou na konci tunelu nevidím. Politické strany bohužel žádné takové osobnosti negenerují.

P. Čech 13.9.2012 11:14

Re: Údajně mravný katolík Nečas,

Politické strany takové osobnosti generovat nemohou. Popřely by tak totiž svou vlastní existenci.

J. Boleslav 13.9.2012 18:13

Re: Údajně mravný katolík Nečas,

Docela mě fascinuje, jak Vy, verbální pravičák, stále voláte po vládě levice. Nějak už mě ta Vaše schíza nesedí.