19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

POLITIKA: Místo velké koalice nás čeká velký malér

Mantra velké časti našich intelektuálů, a to že "velká koalice", tedy potažmo "opoziční smlouva", dovede tuto republiku do pekel, se ukázala být tím, čím od počátku byla. Podvodem, kterým novináři navázaní na Pravdu a Lásku a některé malé strany, které neměly sílu stát se velkými, doslova postupně rozmetali demokratický systém ČR.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Svoboda 27.9.2013 20:41

klobouk dolů

Pane Vlku, dobře se to čte, když někdo jiný za Vás dokonale formuluje Vaše neuspořádané myšlenky. Věnuji se zcela něčemu jinému a politiku si dopřeji jen zřídka kdy jako oddech. Díky Vám má tato země i šanci na reparát, ale pokolikáté už????

F. Vízek 26.9.2013 20:42

Pokud jde o onu "lidskou tvář"...

Lidskou tvář?

Tu by snad mělo mít každé politické zřízení, ať se navenek nálepkuje jakkoli.

Lidská tvář by slušela každému režimu.

Nebo někdo někdy někde přiznal, že jím nastolený systém je nelidský? 

A že leckde děly a stále dějí věci... A všechno se vždy řádně "zdůvodnilo" - a davy zatleskaly...  

M. Prokop 26.9.2013 20:57

Re: Pokud jde o onu "lidskou tvář"...

Zajímají mne činy, ne xicht.

Ještě si pamatuji, co nakonec dělala "lidská tvář socialismu" po invazi. Ta vaše frakce komoušů, která nedovedla ani prohrát se ctí.

F. Vízek 26.9.2013 21:48

Také jsem byl zklamaný...

Ale více mě jako mladého člověka trápilo,

jak rychle se až 99,9% občanů naší země smířilo s okupací,

jak rychle hodilo přes palubu ty, kteří se pustili do boje s brežněvovci,

jak rychle a opakovaně 20 let mávalo na 1.máje, jásalo tribunám, aby demonstrovalo, jak šťastný život mají dnes...

Těch 6335 lidí, kteří se dostali na seznam NEPŘÁTEL (a já byl mezi nimi), protože neohnuli hřbet,  v porovnání s 12 miliony dospělých lidí v republice je dost málo.  Jakpak M. Prokope obstálo vaše příbuzenstvo?  

J. Jurax 26.9.2013 20:42

Chyba Vaší úvahy, pane Vlku

je skryta v sentenci o byvší "velké koalici", co sice koalicí nebyla, ale chovala se tak že by solidní, pochopitelně vzájemně propojená, ale také vzájemně se hlídající skupina levicových socialistů, tedy ČSSD, a středových socialistů, tedy ODS ... oni si vzájemně hlídali, aby koryta a pašalíky byly rovnoměrně rozděleny a taky si pohlídali ne aby ten druhý nekradl, nepřesměrovával a nekorupčnil, nýbrž aby se v tomto ohledu dostalo na oba stejně. No a teď by šlo o totéž  ...

Ovšem Vaši skepsi ohledně dalších politických subjektů plně sdílím ...

M. Prokop 26.9.2013 21:00

Re: Chyba Vaší úvahy, pane Vlku

To dělá každá velká koalice, viz Rakousko. A menšinová vláda, což byla v podstatě oposmlouva také, něčím musí část většiny uplatit. Jak se do toho nesere Ištvan, funguje to.

J. Boleslav 26.9.2013 18:42

Opoziční smlouva nebyla

v principu velká koalice, ale menšinová vláda socanů s podporou ODS. Jinak souhlas.

J. Kanioková 26.9.2013 19:00

No, v podstatě jo,

P. Kohout  -  "Tolerance menšinové vlády ČSSD - není to náhodou totéž, co opoziční smlouva? Není to ta hrůza, před kterou všichni Zemanovi odpůrci varují jako před leprou? Ano, samozřejmě, že je. "   

M. Prokop 26.9.2013 21:02

Re: No, v podstatě jo,

Není. Za oposmlouvy tolerovala za domluvených podmínek ODS.

Pokud to vypukne po volbách a KSČSSD bude mít přes 100, nebude to menšinová vláda, ale tichá koalice.

P. Jirka 26.9.2013 14:33

Mimořádně dobré,

mimořádně trefné... S p. Vlkem obvykle nesouhlasím, ale tohle je dobře napsáno.

P. Gabriel st. 26.9.2013 14:00

Drobná oprava pane Vlku

Jenom některých blábolů z té snůšky.  Rád vás ujistím ,že nejsem žádný pravdoláskař a k této skupině mám četné, stále sílící výhrady založemé např. na tom, že jsouto hlavní viníci toho, že nebyl udělán důkladný pořádek s komunistickými zločiny, komunistickou ideologií a komunistickou stranou. Nicméně mínění, že oposmlouva je jedním velikým podvodem na  celou zemi a její občany, není podvodem ale holou pravdou. Oposmlouva od prvopočátku byla a dodnes je platformou, na jejímž základě si socdem a ODS vzájemně kryli záda a garantovali beztrestnost při kmotrovinách, klientelizmu a korupční praxi ve veřejných zakázkách. Va jejím základě se teprve plně rozvinulo zasmrádlé korupčně-defraudační společenské klima, které zde dnes panuje a které začala v zárodcích vytvářet již Klausova ODS v dobách před rozpadem 2. Klausovy vlády.

Rovněž si vás dovoluji upozornit, že lidovci zcela určitě nejsou sociaslisté chodící do kostela a bývaslí členové JZD. Tento poměrně hloupý "bonmot" jste převzal od Kalouska, který si tím léčil mindrák, že ho sklušní lidi vyhnali z KDU jako darebáka. Lidovci ani takoví nikdy nebyli. J-li synonymem pravicovosti respekt k a prosazování konzervativních hodnot, je KDU jedinou významnou konzervativní stranou na naší politické scéně. A byť strana pravostředová, ostatně jako všechny evropské křesťanskodemokratické = lidové strany, nachází se v našem politickém spektru díky respektu k soukromému vlastnictví, životu, svobodě, odpovědnosti, rodině, solidaritě, subsidiaritě a dalším konzervativním hodnotám na hony mapravo od liberálně pragmatických uskupení, jako ODS, nebo TOP09, jejichž liberalismus se od liberalismu ČSSD liší jen tím že není etatistický, ale individualistický. Nevyznáte se v tom! Nastudujte si základy politologie a prosím vás, pište jenom o tom, v čem se vyznáte!

J. Kulheim 26.9.2013 14:10

Re: Drobná oprava pane Vlku

Menšinová vláda je nestandardní řešení povolební situace. Je to východisko v nouzové situaci. Taková situace v té době byla.

Pane P. Gabriele st. jak byste si představoval řešení politické situace v době vzniku tzv. opoziční smlouvy.

M. Prokop 26.9.2013 16:34

Re: Drobná oprava pane Vlku

Že vy budete lidovec, jste li schopen takové nesmysly napsat bez smajlíka.

Pokud jste ho jen opomenul, tak se omlouvám.

Lidovci - strana u koryta kdykoliv a s kýmkoliv, včetně KSČ. Podraznictví rozvinuto na rating AAAA

J. Jurax 26.9.2013 20:51

Re: Drobná oprava pane Vlku

Tak, tak ... strana u koryta kdykoliv a s kýmkoliv, včetně KSČ. Podraznictví rozvinuto na rating AAAA - to vše ovšem ad maiorem Dei gloriam  :-)

J. Vyhnalík 26.9.2013 17:51

Re: Drobná oprava pane Vlku

To, co opoziční smlouvě vyčítáte, je přímým důysledkem toho, že se VH a spol. podařilo zabránit přijetí většinového volebního systému. Rozklad a morální bahno využívající současnou nestabilitu danou špatným volebním systémem důkladně zneužívají představitelé všech stran a eskapády mrtvé US a 4K jsou toho jasným dokladem.

D. Nowodny 26.9.2013 18:32

Re: Drobná oprava pane Vlku

.......chodící s bývalými .......

J. Jurax 26.9.2013 20:48

Re: Drobná oprava pane Vlku

Až na tu adoraci lidovců ve druhém odstavci ... první odstavec souhlas ...

V. Bok 26.9.2013 13:59

Hmm, že by troch naděje upozadit

(nebo uprdelit, jak říkal jeden bejvalej kolega) pravdolásku? Bylo by to až příliš krásné. Ale řev ve státní televizi proti pokusům pojmenovat etnické problémy, děsivá intelektuálština mezi ekonomy, téměř úplná absence skutečných odborníků na kandidátkách sran (odborníci myšleno ti, kteří umí jednak řídit a jednak rozumí tomu, co dělají), žádný makroekonom blízko jakékoliv straně, no pravdoláska zase zvítězí. A nesvádět prosím na EU. Španělé taky nepouští cigány do měst na Kanárech a nic se neděje. Angličané totéž. Ale u nás...

Takže, hezky se to čte, ale, zase, bohužel ...

No a k těm komoušům v krajích. Vedou si totiž velmi dobře. Ale jsou to vesměs staré zkušené kádry. Mladých managorů mají opravdu pomálu. Tedy, kdo je má, že. No, Snad jedině proklínaní Zemanovci. Tahle vláda si totiž vede velice dobře. A má je na kandidátkách.

J. Boleslav 26.9.2013 18:44

Re: Hmm, že by troch naděje upozadit

Ach jo, tomu snad ani sám nevěříte.

P. Smetana 26.9.2013 13:44

Velká koalice a opoziční smlouva jsou dvě naprosto jiné věci

Jinak souhlas.

M. Prokop 26.9.2013 13:52

Re: Velká koalice a opoziční smlouva jsou dvě naprosto jiné věci

Ano. Opoziční smluva generovala klasickou menšinovou vládu. V takovém Dánsku (například) dost běžnou.

J. Boleslav 26.9.2013 18:45

Re: Velká koalice a opoziční smlouva jsou dvě naprosto jiné věci

Tak.

J. Vlk 26.9.2013 12:26

Jde to napsat také takhle stručně.

Volba nejspíš proběhne obdobně jako  prezidentská - bude zvoleno alespoň menší zlo. Jen si neumím dost dobře představit co bude "šťastný" vítěz s vyhraným vykradeným a nesplatitelně zadluženým krámem dělat.

M. Prokop 26.9.2013 12:50

Re: Jde to napsat také takhle stručně.

Ne. V presidentské i v očekávané parlamentní volbě je a bude zvoleno větší zlo.

A určitě to nepíši ze sympatií k Schwarzenbergovi.

J. Vlk 26.9.2013 16:05

Re: Jde to napsat také takhle stručně.

Prosím, váš názor. Ovšem poslední má věta platí bohužel pro každého vítěze. Kdo si s tím poradí, měl by být na Nobelovku. Ovšem naše pravice dokázala, že to být nemůže.

M. Prokop 26.9.2013 16:40

Re: Jde to napsat také takhle stručně.

Ano, to jistě, ale tu jsem nekomentoval. Možná by mně Schwarzenberg připadal jako větší zlo ve spojení s nějakou hodně pravdoláskovou vládou, PS i Senátem. V situaci, kdy to vše ovládají nebo ovládat budou komouši různých odstínů, mi opravdu Zeman nepřijde jako menší zlo. Pravda je, že mne iluze sudetoněmeckého nebezpečí ponechává zcela klidným, tam by mohl být důvod rozdílného posuzování.

Naše pravice nedokázala nic, hlavně proto, že zde žádná není (SSO zatím nepočítám, je jich málo).

E. Sevrát 26.9.2013 11:39

Většina kritiků opoziční smlouvy

mezi ODS a ČSSD nikdy nepodnikala a ani zřejmě nebyla živnostníky.Ta doba byla pro podnikání nejlepší od roku 90 do dneška.Bylo stabilní politické prostředí,dohoda o neměných sazbách daní atd. byla pro podnikatele zásadní,mohli si (hlavně ti větší) plánovat investice pro další roky za jasně daných podmínek.I úzus o výši odměny za přiklepnutou státní zakázku ve výši 10 % byl dodržován ke spokjenosti všech zúčastněných, tak jak je to obvyklé v EU či USA.To ještě setrvačností fungovalo za Špidly.Ovšem pak se do podnikání a politiky vrhli mladí hoši,kteří chtěli rychle a hodně zbohatnout a tak sazba začala stoupat,za Topolánka se vyšplhala na cca 30 % někdy i více.Dnes se vzhledem k ekonomické situaci vrací na těch cca 10 % (ovšem tzv.Řebíčkovi zakázky za cca 24 miliard korun,které budou realizovány za původní ceny . tam je hustý,možná i 50 %),Nejsem příznivcem velké koalice je to nestandardní řešení,ale furt lepší než to co předvedla Nečasova vláda (Kalouskova) kdy podnikatel ještě na Štědrý den nevěděl jaká sazba DPH bude od 1.1.Velká koalice by také mohla vyřešit problémy důchodového systému,S karty apod.,aby platil dalších x let.To neustálé zavádění něčeho s čím druhá strana nesouhlasí a pak to ruší stojí ČR neskutečné prachy.

M. Prokop 26.9.2013 12:52

Re: Většina kritiků opoziční smlouvy

To ovšem předpokláte, že dnes je někdo schopný dohody jako Klaus se Zemanem. Zatím se nezdá.

E. Sevrát 26.9.2013 13:03

Re: Většina kritiků opoziční smlouvy

Máte pravdu,ono to navazuje na ta "mladé hochy",kterým se z toho všeho trochu točí hlava.U ČSSD je zvláště patrné.

L. Novák 26.9.2013 13:52

Re: Většina kritiků opoziční smlouvy

Ale samozřejmě že mezi nimi je spousta tzv. "OSVČ". Jinak by nemohli fakturovat ty jejich úplatky od lobby přes různá "poradenství" a služby. Náklady mají nula, režii hradí Strana nebo poslanecký výdajový paušál, a tihle pak nedokážou pochopit, že normální ekonomika živnostníka vypadá úplně jinak - viz parazit Mládek.