8.5.2024 | Den vítězství


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kejkrt 19.9.2010 15:23

Milý autore, zrovna od Vás si necháme vyprávět o PRÁCI!

Navíc, holoubku, rozdáváte komunálním politikům knížecí rady, neboť chyba je jinde, ta je v podělaných zákonech. a ty, jak známo, přijímají politici v Parlamentu.

Těch pár pokusů situaci vyřešit městskými vyhláškami bylo spřátelenými humanrightisty z moci soudní zrušeno.

Tuhle polívku jste moc dobře neuvařil a budete si jí užívat i s mým plivancem uprostřed, protože za jalové, laciné a nic neřešící žvásty si nic jiného nezasloužíte. Poklona.

M. Kopřiva 19.9.2010 0:51

Místo práce líbivá hesla.

Pokud je Vám, pane Jelínku a stranám příznivým klíčovým slovem "práce", pak Vás zklamu. Práce je všude okolo habaděj, i uklidit ten bordel před svým vlastním prahem je práce, oni ale chtějí PRACHY ( jak se to jen řekne romsky ) !!! Já Vám mohu nabídnout socialistické řešení plné zaměstnanosti sociálně vyloučených.

Rozdělte je do dvou skupin, jedna bude lesy podpalovat, druhá hasit. 

M. Kopřiva 19.9.2010 0:28

Sociální vylučování v politochondrii.

Sousloví "sociálně vyloučen" nám předkládáte, pane Jelínku, v té nejoblíbenější formě politicko-sociálního inženýrství jako ukázku zneužívání jazyka k politickým tanečkům, někdy kulminujícím až k vyděračství. Pokud toto sousloví čtu já jako pragmatik, pak vidím dva odlišné scénáře; " být vyloučen " NEBO " vylučuji se ". To první má synonymum " být diskriminován ". To ano, ale proč nikdo ze sociálních myslitelů nezvládá vidět to druhé " diskriminuji se ". Zde je totiž asi kořen věci a myslím i základ pro společenskou averzi k " nepřizpůsobivým ".

Pokud nadějný houslista přijde o prst, jde o tragedii, konec kariery, jakémusi nechtěnému "vyloučení" ze společnosti ostatních hráčů. Pak je na místě aby společnost "..všemi dostupnými prostředky.." pomohla, takovýto "vyloučený" se může stát vědcem či spisovatelem a společnosti tyto investice VRÁTÍ. Zde jde o skutečnou sociální pomoc. Samozřejmě toto platí i pro ty postižené, kteří jsou na tom ještě hůře a nebudou třeba pro nemoc schopni společnosti poděkovat. Toto je opravdu společenská nutnost, jde o POMOC!!! 

Je to ovšem zcela jinak u občanů, kteří " se diskriminují " sami, píši výhradně o těch " nepřizpůsobivých ", kteří jsou v plné síle a zdraví, ale na "sociálním vyloučení" parazitují a docela si hoví. Zde se to nazývá DÁVKY !!!! Odporné slovo, které má tolik společného s "dávkami" drog do žil či alkoholu. I těm je sice nutné poskytnout veškerou POMOC jako prostředek se vyhrabat, ale daleko, daleko důrazněji.

Lidová moudrost tyto odděluje rčením: " Kdo je nešťastný, tomu bývá smutno; kdo si jen hoví, tomu je h...o " !

M. Kopřiva 19.9.2010 0:33

Re: Sociální vylučování v politochondrii.

P.S.

A klíčové slovo za pomoc je DĚKUJI !!!!

J. Kanioková 19.9.2010 13:33

Díky za krásný komentář,

ještě bych dodala, že je zcela jedno, je-li ten člověk bílý, černý, puntíkovatý.

A. Reček 18.9.2010 22:39

Bude to tam zajímavé

Pan autor přece ví, že v té oblasti už kus poctivé práce vykonala pí.Džamila Stehlíková a p.Kocáb. Pomohlo to? Uznali tamní nepřizpůsobiví, že jednou už se musí přizpůsobit?  Nebo autor je také jeden z těch chytrých aktivistů ProAlt, kteří dokáži jen dávat požadavky a konkrétních věcí neudělají žádných.

V. Kusý 18.9.2010 19:02

To je dobrý titulek!

Dáme práci všem! A co s těmi, kteří o ni nestojí ? A že jich je. Také je dobře se zamyslet nad těmi, kteří potenciálnímu zaměstnavateli nemají co nabídnout. Jedině čekat, až Brusel přijde na to, že chtít po uchazeči o místo řidiče také ŘP je politicky nekorektní, případně rovnou diskriminace.

J. Slanina 18.9.2010 10:55

Sudokopytník opět nezklamal.

Neomylně opět zavětřil smrad z té správné (_!_) a už zase promazává lana na svou další rektálně speleologickou výpravu.

BTW: " V něm po čase ztrácí (příslušníci některých menšin)  návyky a vůli po opětovném důstojném začlenění do společnosti."

Nechápu, jak lze ztratit něco, co jsem nikdy nevlastnil a jak se lze opětovně začlenit někam, kde jsem nikdy nebyl.

K. Janyška 18.9.2010 8:16

Kajan

Jelínku, na světě vzniká čím dále, tím více národních států ! Proč asi ? Dzp.

J. Skotnica 18.9.2010 10:18

Re: Kajan

No jo, Kajane, ale následovník velkého Maa Barroso se ve svém projevu o světlých zítřcích vůbec o národech nezmínil. Hovořil jenom o regionech. On ovšem nehovořil ani o současných problémech. Co mi to jenom připomíná? Že by projevy na sjezdech rodných komunistických stran? EU je klasický případ demokracie, která vede národy do nesvobody pod praporem nevoleného a elitářského úřednictva.

K. Janyška 18.9.2010 16:20

Re: Kajan

Demokracie je pouze nástrojem správy věcí veřejných !  EU je zločinné spolčení ! Dzp.