26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Klička 8.2.2008 13:45

Re: Re: Kam to spějeme?

Myslím, že se mýlíte. Přímá demokracie by, když už k ničemu jinému, vedla k odstranění současných politiků, protože by je nikdo nevolil. Současný volební systém však upřednostňuje diktaturu politických stran, jejichž představitelé jsou de facto neodvolatelní.Neodvolatelní proto, že jsou těmito politickými stranami znovu a znovu navrhováni jako kandidáti na předních místech. Možnost preferenčních hlasů je zde k ničemu a slouží pouze k ohlupování voličů. Kdyby totiž voliči měli možnost volit přímo osoby, pak by si politické strany nikdy nedovolily kandidovat takové politiky, kteří jsou dnes u moci. Jednoduše proto, že by propadly samy.

Klička 8.2.2008 13:35

Re: Re: Kam to spějeme?

Asi máte pravdu, ovšem pouze částečnou. Jsem přesvědčen o tom, že by se pravicových politiků v ČR našlo více, ovšem je smůla, že nejsou politicky organizovaní. Proč? Jednoduše proto, že nejsou ochotni vstoupit do arény mezi hyeny a nechat tak zdevastovat svůj morální kredit. Toto by přímá demokracie odstranila, ikdyž by jí to možná trvalo i 4 roky. Jsou totiž možná jen dvě řešení. Buď přímá demokracie (viz výše), nebo nová revoluce.

Vydra 8.2.2008 13:14

Vážený pane místopředsedo,

nahlédl jsem do předcházející diskuse a nejsem zklamán. Víte proč ve skutečnosti většina tak nenávidí "toho Klause" ? Právě proto, že měl vizi. Právě proto, že prosazoval kapitalismus. Všechno ostatní jsou v lepším případě jen zástupné argumenty, v hoším výlevy tupé nenávisti. Měl byste vědět, že v Evropě a v Čechách budujeme již asi 100 let nový a lepší společenský řád, tentokrát již zaručeně ten pravý a zářný tou nyní zaručeně správnou barvou. To je skutečný důvod, proč "Klaus" za všechno může a proč je "mužem minulosti".  

Heda 8.2.2008 12:37

Re: Správně

Žvaníš !

Marat 8.2.2008 12:20

Re: Klaus raus

Nikdy jsem nefandil Klausovi,ale vy ukrutně přeukrutně žvaníte.Nebo myslíte,že soudruh Paroubek myslí,nebo někdy bude myslet na blaho občanu?

Marat 8.2.2008 12:17

Re: Kam to spějeme?

Milí Kličko,zajisté že máte pravdu.Jenže žádný pravicový politik nemá v Čechách šanci se do politiky vůbec dostat.A proto žádný pravicový politík ani se nemůže v ČR vyskytnout.Občané vyždy budou volit politickou stranu,jejíž boss bude slibovat bohatství a ráj na zemi.Nikdo si nepoloží otázku,kde ten slibující politik na to vezme.V současné době jde soudruh Paroubek tvrdě za svou moci a má plná ústa starosti o chudé.Ve skutečnosti mu o blaho občanu vůbec nejsde,ale jen o blaho vlastní.A lidé to nechápou.Prostě v žádné straně není pravicového politika a nikdy nebude ! V Čechách !

gerontusinza 8.2.2008 12:07

Pane Gandaloviči, já vám vaše kamarády neberu, ale měl jsem o vás a vaší inteligenci lepší mínění...

Vážně máte takový pocit že lidé kteří vám dávali mandát jsou na úrovni 1.signální soustavy..... ? Lituji, byl jste pro mě něco takového na čem by se u OrganizaceDrzýchSpratků zlodějských snad dalo stavět k zlepšení vůči občanům této země...... Je mě líto vy sám mě přesvědčujete že na třo nemáte a mít nebudete.....    Lituji:-/

Marat 8.2.2008 12:07

Re: Jak dlouho si budeme ještě lhát?

Vůbec mě nejde o Klause,ale to vaše tvrzení.To přece není po prvé,kdy se rozkradl obrovský majetek neznámo jak. A to Klaus ještě ani nebyl na světě.Za to že ste rozkradli ten obrovský majetek po vymiškované pseudorevolucí,to nese vinu Klaus nebo vaše zlodějské ruce? To Klaus nutil čeké občany aby rozkradli všechno,co se rozkrást dá? Všichni ste chtěli rychle zbohatnout nu a tak jste se všemožně snažili a nyní kvílíte a svalujete všechno na Klause,že vám ve zlodějinách nebránil.

Kolombo 8.2.2008 11:58

Re: Kam to spějeme?

Obávám se, že v této zemi by ani přímá demokracie nevedla k ničemu. Předpokladem rozumného uspořádání jsou soběstační občané, kteří ponechávají ostatním jejich prostor svobody a uvědomují si, že hlasovat nelze o čemkoli. Devastující je dnešní možnost hlasovat o tom, kolik peněz mi ti druzí mají dát. To je absurdní a celá demokracie tím degeneruje. Rovněž důraz na "solidaritu" je omylem. Společnost by byla paradoxně nejspravedlivější, kdyby všem šlo jen o  peníze. Potom by zmizela diskriminace, protože schopný zaměstnanec vydělá majiteli víc peněz než  lempl ale kamarád, příbuzný "běloch" nebo chlap. Právě solidarita je problém - bohatí jsou mezi sebou solidárnější než chudí. Zaměstnají raděj  kamaráda i když při fér přístupu by měli vyšší zisky. Společenská soudržnost je pitomost, solidarita eufemismus pro vydírání. Celá situace nepostrádá komickou stránku, představíte-li si osobu, která žádá druhého o pomoc, dožaduje se "solidarity" a jedním dechem toho, na jehož city apeluje  viní ze zlodějiny a tvrdí, že případný "solidární" příspěvek je jen částečnou kompenzací toho, co mu ten lotr uzmul. A hrozí, že v budoucnu si vynutí "solidarity" ještě víc. Na ničem není líp vidět, že ti, co o solidaritě mluví nejvíc, jí jsou nejmíň schopni. Že právě oni nemyslí na nic jiného než na peníze.  Kdyby opravdu vyznávali "alternativní hodnoty" , mohli by hamouny zanechat jejich osudu. A přitom by nemuseli sahat  ke stávkám a násilí, stačilo by se domluvit a nepodepisovat smlouvy, které se jim nezdají vyvážené. Sorry, ale podepsat pracovní smlouvu a mít ze zákona právo si vynutit její změnu i když druhá strana dohodnuté podmínky plní, je svinstvo. Žádný odborář by se osobně neradoval, pokud by  stavěl rodinný domek, podepsal by smlouvu a firma, kterou by si vybral by měla právo kdykoli ji bez následků porušit , přerušit práce, žádat vyšší cenu a na stavbu nikoho nepustit , dokud se stavebník nepodvolí. Takovou demokracii, ať přímou nebo nepřímou, ať vezme čert.

R 8.2.2008 11:21

Kdysi a teď

Kdysi, když volili krále nebo císaře, tak ten se projížděl městem a házel prostým lidem plné hrsti mincí, aby je navnadil příznivě. Švejnar se takhle projíždí po městech a hází lidem sliby. Lidi se o to perou stejně jako kdysi o ty měďáky.

Bubeník 8.2.2008 11:19

Jak dlouho si budeme ještě lhát?

Byla doba, kdy se ke Klausovi modlila téměř celá zem. Ty doby minuly, neboť navzdory jeho slibům,  nemáme nyní peníze na (státní) důchody ani zdravotnictví, zkrátka stát je vycucán, zadlužen a nezbývá,  než všechno platit ze svých kapes. Jenže TOTO  Gandalovičem chválený Klaus lidem před zlodějskou a korupční privatizací  státních aktiv  (kapitálu) neřekl.

Glosa 8.2.2008 10:54

Re: Švejnarizace je taky dobrá slovní hříčka

Topolánek taky neviděl předávání igelitky z ČSOB Švejnarovi, ale jeho lež je svatá pravda, protože je  z dílny ODS a Kanceláře jeho rádce Dalíka. To historikovi nevadí, to je v souladu se zákonem, ale když se šlápne na kuří oko ODS, jak pletichaři všemožným způsobem , tak je všechno proti zákonu. Proto závěr: více kamer, více odposlechu, hlavně u partajníků z ODS.

Glosa 8.2.2008 10:43

Re: Švejnarizace je taky dobrá slovní hříčka

Historik je chytrolín, Topolánek taky neviděl igelitku z ČSOB a taky tvrdil, že ˇVejnarovi sponzoruje jeho kampaň. Ale o tom, že u toho Topolánek nebyl, ale tvrdí to, tak to je svatá pravda z dílny ODS, stejně jako Topolánkovo tvrzení před volbami, že Paroubek je spojen s mafií, ale nikdy to nedokázal. Tak o co ti Historiku jde. Aby všivárny z dílny ODS a Dalíkovy kanceláře zůstaly přísně utajněny?

jirka.s. 8.2.2008 9:56

Re: Propagandisté ODS

Bacha, kokrheli-honysi, smekneš se! ;-D

M. Zima 8.2.2008 9:51

Kam to spějeme?

kdybychom tam už nebyli, museli bychom říci do pr...e.

Klička 8.2.2008 9:35

Kam to spějeme?

Jsem člověkem pravicového zaměření, zároveň však příznivcem přímé demokracie. Tyto dva důvody mi však brání přiklonit se k jakékoliv zvolitelné politické straně v této zemi.Z prostého důvodu. ODS není pravicovou stranou v pravém slova smyslu, byť se tak trapně tváří. Chybí jí totiž pravicoví politici a nejen to, chybí jí politici vůbec. Toto se týká ovšem i ostatních politických stran.Politici si vždy musí uvědomovat, že byli zvoleni lidem této země, nikoliv pouze svými straníky. A nejen to. Musí si uvědomovat, že mají sloužit i těm občanům, kteří nevolili vůbec, poněvadž neměli koho a těch je, ať se nám to líbí nebo ne, jediná skutečná většina v tomto státě.Poslanci v parlamentu, až na malé výjimky jsou ve skutečnosti buď  existencemi zkrachovaými v předešlém občanském životě z různých důvodů ( opilost, nedostatečná odborná erudice, chorobná touha po moci a pod.). Politik totiž zhusta musí přinášet oběti ve jménu své služby lidu, čehož naši "politici" naprosto nejsou schopni. Slouží pouze sobě a zlatému teleti ať je jím parlament, senát, vláda či president. Z tohoto svrabu je jen jediná cesta. Přímá demokracie. Uzákonění  většinového volebního systému a volebního zákona, přímá volba presidenta, změna ústavy a uzákonění všeobecného referenda. Lid žádné země, ani naší, totiž není tak hloupý, aby si nedokázal pomocí těchto institutů vládnout sám a demokraticky, ikdyž to tak mnohdy nevypadá. Chce to jen jedno. Vyhnat, ať už jakýmkoliv způsobem, z nejvyšších ústavních i politických funkcí vyžírky, jichž je naprostá většina. Jinak se nehneme kupředu a budeme celému světu pro smích.

Muff 8.2.2008 9:34

Klaus raus

Klaus vždy bojoval za zájmy sprátelených mafiánských klanů, nikdy za zájmy občanů ČR.

Debolo 8.2.2008 9:23

Re: AUTOR SE SNAD POMÁTL

To je tak když provicionální rádo by politik se snaží,ale nakonec je už vidět tu snahu na M.Z. Nic proti Vám, ale asi by bylo lépe u nás na Severu, tady Vás už známe.

tony 8.2.2008 9:18

pokoj

Doufám, že už dnes bude někdo zvolen a bude pokoj od agitek z obou stran.

M. Zima 8.2.2008 9:14

Pane Gandalovič,

jste zářícím příkladem toho, jak může pod kLausem normální člověk zblbnout.. Osobně jste se mi nejvíce líbil, když jste v ČT horlivě přitakával jelimanovi z PF, že obkličování pozemků při dražbách je v souladu se zákonem.

Místo těchto ubohých pitomostí byste měl raději napsat, jak jste Vy vyjednával s přítelem Šloufem.

M. Zima 8.2.2008 9:08

Správně

kLausova obhajoba českých zájmů: "více Kožených", "více Rusů a nejenom do Varů" a hlavně "slabý stát a silný trh". Vzhůru k novým balíčkům.

Kylchap 8.2.2008 8:56

Propagandisté ODS

se předhánějí kdo výše, kdo dále, kdo lépe.

Jiří Chýla 8.2.2008 8:35

I když píši výkend

protože se mi to tak líbí více než víkend, snažil jsem se pochopit Váš argument, ale jak jste správně předpokládal, nepodařilo se mi to. Francouzi Evropskou ústavu totiž odmítli z důvodů přesně opačných než ji odmítal VK. Možná, že s pochopením této prosté skutečnosti budete mít problém, podobně jako ho zjevně máte s psaním velkých písmen v názvech. Ale to se dá napravit.

klobouk 8.2.2008 8:13

politicka minulost VK, jakoz i mnoha jinych soucasnych

akteru ceske politicke sceny, zacina koncem roku 1989. Panove Klaus, Dlouhy, Tlusty, Zeman, Paroubek ...., byli vetsinu sveho obcanskeho byti politicky pasivni, po pripade aktivne podporovali represivni husakovsky rezim.

karel 8.2.2008 7:52

Souhlas

Klaus sice lecos v nedávné minulosti podělal, ale není pochyb o tom ,že je to JEDINÝ český politik, který hájí zájmy České republiky proti komukoliv a bez ohledu na důsledky a popularitu. Takže Klaus ANO, takových kecálistů jako je Švejnar už tady je až příliš a nejsou k ničemu.

fox 8.2.2008 7:48

Re: Preference CSSD narustaji a ODS se zakopava do svych odvekych pozic.

Doporučoval bych omývaní studenou vodou,pak hajdy do školy,trochu pravopisu.Mějte starost o sockomouše a nemějte starost o ODS.

major 8.2.2008 7:09

Re: Švejnarizace je taky dobrá slovní hříčka

Opravdu velmi, velmi žertovné. Nevadí tedy schůzka, ale to, že pachatele někdo - možná nelegálně, ale to by musel rozhodnout soud - přistihl? Když vpadly spojenecké armády na konci II.sv. války na území Německa byly tam legálně?   

Jerry 8.2.2008 6:23

Re: Re: Preference CSSD narustaji a ODS se zakopava do svych odvekych pozic.

Sutero,vy šibale!

Pišta 8.2.2008 6:17

Re: Švejnarizace je taky dobrá slovní hříčka

Protizákoně získané záběry jsou jasný důkaz, kam až je ODS schopna zajít. Kdyby se někdo odvážil mluvit o kupčení, tak jako Kořistka a neměl ty  záběry, co by jste asi psal potom?  Něco o provokacích a o nějakých milionech za pomluvu?

Pišta 8.2.2008 6:13

Pevný politický názor

Kdyby Švejnar tvrdil, že Kazachstán patří do EU, bylo by asi všechno v pořádku.