1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

POLITIKA: Ministryně sociálních věcí živnostníky nesociálně škube

Ministryně Marksová je komička! Smíchy jsem se až za břicho popadala, když mi jeden živnostník-zelinář ukázal dopis, který od ní dostal. Nebyl sám. Spolu s ním dopis v těchto dnech dostává dalších asi 600 tisíc lidí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Šejna 16.2.2016 9:38

kulolebý hulváte Kováři

chápete pojem slova "moje hlavní činnost"? Pro méně zdatné to vysvětlím:

moje hlavní činnost je developing a inženýring. Pak mám ještě doplňkové činnosti, ke kterým mimo jiné patři realitní činnost.

Do you understand?

L. Novák 16.2.2016 9:36

Re: Trouba Šejna neví, co píše...

Vaše neschopnost chápat kontext a orientovat se ve vlastních výrocích je za těch nejméně 10 let vaší propagandy na NP pověstná... :-D

M. Šejna 16.2.2016 9:33

hulváte, Kováři

vaše poslední věta jen ukazuje, jakej jste nevychovanej spratek.

L. Novák 16.2.2016 9:33

Re: panbe Uhlichu

V Česku je snad kolem 600 tis. volných bytů. Ale to jsou nejspíš ty, které na trhu neuspěly. :-)

M. Šejna 16.2.2016 9:32

nevychovaný spratku Ladislave N

mohl byste zdejšímu publiku uvést příklad, kdy ČSSD kritizovala zavedení "superhrubé mzdy"?

Mohle byste zdejšímu publiku sdělit, proč chce ODS "superhrubou mzdu" zrušit a má to ve svém programu pro příští volby?

K. Kovář 16.2.2016 9:32

Re: hulváte Kováři

Nemám! Po takovém kulolebci jako jste vy mi nestojí se po něm ani ohlédnout, zrovna jako po hownu, co jsem stvořil v sanitárním zařízení.

M. Šejna 16.2.2016 9:29

Re: Trouba Šejna neví, co píše...

Mám to pochopit tak, že já narozdíl od pekaře škubu, když chci zaplatit za svou práci?

K. Kovář 16.2.2016 9:28

Re: hulváte, Kováři

Viz má poslední věta.

L. Novák 16.2.2016 9:27

Re: kováři

Šejnovi se nedá věřit ani že se Miroslav Šejna jmenuje. :-D

M. Šejna 16.2.2016 9:27

hulváte Kováři

ty naše pozemky je potřeba nějak prodat, takže je nabízím i jako makléř. Máte s tím nějaký problém, spratku Kováři?

No a protože mám pár známých a klientů, kteří potřebují prodat své nemovitosti a důvěřují mi (a jsou ochotni mi za to zaplatit), tak nabízím i jejich nemovitosti. Máte s tím nějaký problém, spratku?

L. Novák 16.2.2016 9:26

Re: Marksistická kampaň

Já informační kampaň Marksistické ministryně neodsuzuji, neb obsah zcela odpovídá současnému stavu legislativy a všichni živnostníci by o tomto měli vědět. Protože dnes se socialistické Úřady práce chlubí tím, že na založení živnosti pro nezaměstnané přispějí částkou až 100 000 Kč, pokud se nově založená OSVČ na 1 rok vyřadí z vyplácení podpory v nezaměstnanosti... :-D

Že s takovou částkou se živnost zakládat v dnešní době nedá, je snad jasné. Výjimky jen potvrzují pravidlo a jsou vzácné.

Jsou tam ale zajímavější nabídky, třeba možnost studovat při současném pobírání podpory v nezaměstnanosti. :-)

M. Šejna 16.2.2016 9:23

hulváte, Kováři

vzhledem k tomu, že tady na NP už vyšlo několik mých článků, tak je vám opravdu kulový do toho, jak je to odměnami pro mě a pro NP.

L. Novák 16.2.2016 9:15

Re: Trouba Šejna neví, co píše...

Reagoval jsem na vaše: "A co takhle rohlíky od pekaře? Ten vás neškube, když chce za ně zaplatit?"

:-P

K. Kovář 16.2.2016 9:13

Re: kováři

Ještě mi to nedalo, a tak jsem si zagůgloval. A vida. Potvrdil jste mi, jak prolhaný jste. Prý nechápu jaký je rozdíl mezi realitním makléřem a developerem.

http://www.inzert-reality.cz/makler/sejna-miroslav-ing

L. Novák 16.2.2016 9:12

Re: Natvrdlý Miroslav Šejna, politruk ČSSD

Natvrdlý Šejno, napsal jste m.j. toto: "...Mám z toho pocit, že Šichtářová ani neví, jak vysoké jsou povinné odvody z platu zaměstnanců."

Ona to samozřejmě dobře ví. Ale je to ČSSD, která řve na všechny strany, jaká je to hloupost, že ODS "superhrubou" výši mzdy zavedla jako pojem, který byl dříve utajován, a že jej zruší sama.

Tak to, idiote, nesvádějte na ODS, že ji chce zrušit sama. :-P

K. Kovář 16.2.2016 9:07

Re: kováři

Pravda, mně je po tom howno, ale panu Neffovi by to rozhodně jedno být nemělo. Jenom jsem prostě chtěl dokumentovat vaši drzost a zhovadilost. Asi tak, Watsone. A od teď už mi můžete políbit prrdel.

M. Šejna 16.2.2016 9:06

jako obvykle ...

my o voze, Ladislav N. o koze

L. Novák 16.2.2016 9:05

Re: Pouze část pravdy

DŮCHODOVÁ REGRESE je velkou vymožeností socialistického přerozdělování. Tuším, že byla napadena i rozhodnutím Ústavního soudu...

K. Kovář 16.2.2016 9:04

Re: asi tak, pane Uhlichu

"Myslím, že by se velká část zaměstnanců dost divila z čeho nakonec žije živnostník... Z tohoto titulu se dívám na počin MPSV za poněkud zbytečný..."

Já tento počin považuji dokonce za vrchol drzosti, bezskrupulóznosti a vlastně i výsměchu. Paní Šichtařová vlastně jenom na tyto zhovadilosti Marxové upozornila.

M. Šejna 16.2.2016 9:03

kováři

co je vám do toho, kolik jsem zaplatil panu Neffovi? Vy jste členem české obchodní inspekce nebo berňáku?

M. Šejna 16.2.2016 9:02

nevychovaný spratek Ladislav N. 475

nevychovaný spratek Ladislav N. vůbec nechápe, o čem píšu, jak už je zvykem. Nikde jsem nepsal o tom, že by živnostníci škubali své zaměstnance. To zas Ladislav N. nepochopil psaný text.

Superhrubá mzda je asi nejlepší nápad od ODS, jaký z její dílny vypadl za posledních 10 let. Netuším, zda chce ČSSD superhrubou mzdu zrušit, zato vím bezpečně, že na posledním kongresu ODS se modří soudruzi zavázali, že pokud vyhrají volby, tak superhrubou mzdu zruší oni. Jen by mě zajímalo, jaké propagandě ODS podlehla , když chce superhrubou mzdu zatajit před zaměstnanci. Asi je to v ODS samej socan.

L. Novák 16.2.2016 9:01

Re: Kováři

Šejna je ten "VÍCE" zaostalý... :-D A s touto "matematickou" logikou slovního projevu tvrdě válčí za ČSSD jako propagandista na vedlejší úvazek. :-D

L. Novák 16.2.2016 8:58

Re: Co dělat?

Takhle dopadli za bolševika i rodinní příslušníci živnostníků spolupracujících v živnosti rodičů před nástupem komunistů k moci. Nezapočítali jim odpracovaná léta...

K. Kovář 16.2.2016 8:57

Re: Kováři

Děkuji vám, Šejno, že mne zřejmě považujete za duševně MÉNĚ zaostalého, tudíž určitě schopného rozpoznat podvodníka a vydřiducha.

BTW: Zaplatil jste panu Neffovi za tu reklamu, kterou si zde zcela bezostyšně děláte?

L. Novák 16.2.2016 8:55

Re: OSVČ a sociální daň

Podstatné ovšem je i to, že ekonomická efektivnost placení sociální daně OSVČ díky státem vynucenému přerozdělování a tvrdé příjmové regresi při výpočtu důchodů je od určité příjmové hranice (řád 10 tis. měsíčně) velmi nízká. Taková je skutečnost. Málokdo soudný je ochoten dobrovolně podporovat socialistický stát s přehnanou vynucenou "solidaritou" vůči zjevně se paraziticky chovající části občanů.

"Rovný důchod" pro všechny a zbytek v soukromém spoření (nikoli povinně nadirigovaném státem) a výrazné snížení soc. daně by pak mělo smysl. To by ale řev parazitujících "menšin" byl nesnesitelný...

B. Uhlich 16.2.2016 8:47

Re: panbe Uhlichu

Nevím, nechci se hádat... i tahle investice je diskutabilní... zvláště v současné době kdy tzv. domkáři podstatě tvoří určitou společenskou vrstvu ke které se tu cíleně buduje zášť většinové společnosti. Za hurónského řevu souhlasících blbců se na domkáře nabaluje jedna povinnost za druhou a tak se pomalu stává bydlení ve svém docela luxusem... tedy budoucnost takového vlastnictví může být ještě hodně neradostná. Protože pak je se stane z investice na stáří docela děsivý balvan... Ale chápu, že tohle dnes zas tolik lidí nechápe...

M. Šejna 16.2.2016 8:45

Kováři

moje hlavní podnikatelská činnost je developerství a inženýring a nikoli realitní makléř. Jenže duševně méně zaostalí tenhle rozdíl nejsou schopni pochopit. Aby to došlo i vám, Kováři, tak se podívejte napřiklad sem:

www.vilapark-hlubocinka.cz

Tenhle projekt jsem se svými obchodními partnery vymyslel a realizoval od počátečních nákupů parcel, přes inženýrskou činnost a stavební práce, až po současný prodej pozemků. Žádné zprostředkování za provizi, ale tvrdá dřina po dobu 5 let.

Ale pozemky bych vám zadarmo nedal. To se musíte obrátit jinam. Ale pokud mi přivedete kupce, který by pozemek od nás koupil, tak Vám provizi zaplatíme. A vůbec vás nebudeme považovat za vydřiducha.

L. Novák 16.2.2016 8:42

Re: Miroslav Šejna opět žvaní

Zaměstnanec ovšem není škubán živnostníky ale státem, který, s vaším mohutným propagandistickým přispěním ve prospěch ČSSD, se zaměstnancům snaží zatajit, kolik je vlastně "superhrubá", tedy úplná hrubá mzda, kterou za zaměstnance musí zaplatit zaměstnavatel. A tím taky skutečnost, jak obrovské je státní škubání zaměstnanců a jak neefektivně s vybranými penězi hospodaří.

A. Nikoloki 16.2.2016 8:41

Re: panbe Uhlichu

A že vinou poklesu počtu obyvatel není dvakrát více domů než lidí ...

Z. Frys 16.2.2016 8:39

Povinná důchodová daň

je opět jedna z mnoha nepřípustných agresí státu vůči svobodnému člověku.