15.5.2024 | Svátek má Žofie


Diskuse k článku

POLITIKA: Ministryně sociálních věcí živnostníky nesociálně škube

Ministryně Marksová je komička! Smíchy jsem se až za břicho popadala, když mi jeden živnostník-zelinář ukázal dopis, který od ní dostal. Nebyl sám. Spolu s ním dopis v těchto dnech dostává dalších asi 600 tisíc lidí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Kovář 16.2.2016 9:13

Re: kováři

Ještě mi to nedalo, a tak jsem si zagůgloval. A vida. Potvrdil jste mi, jak prolhaný jste. Prý nechápu jaký je rozdíl mezi realitním makléřem a developerem.

http://www.inzert-reality.cz/makler/sejna-miroslav-ing

M. Šejna 16.2.2016 9:27

hulváte Kováři

ty naše pozemky je potřeba nějak prodat, takže je nabízím i jako makléř. Máte s tím nějaký problém, spratku Kováři?

No a protože mám pár známých a klientů, kteří potřebují prodat své nemovitosti a důvěřují mi (a jsou ochotni mi za to zaplatit), tak nabízím i jejich nemovitosti. Máte s tím nějaký problém, spratku?

K. Kovář 16.2.2016 9:32

Re: hulváte Kováři

Nemám! Po takovém kulolebci jako jste vy mi nestojí se po něm ani ohlédnout, zrovna jako po hownu, co jsem stvořil v sanitárním zařízení.

M. Šejna 16.2.2016 9:38

kulolebý hulváte Kováři

chápete pojem slova "moje hlavní činnost"? Pro méně zdatné to vysvětlím:

moje hlavní činnost je developing a inženýring. Pak mám ještě doplňkové činnosti, ke kterým mimo jiné patři realitní činnost.

Do you understand?

L. Novák 16.2.2016 9:27

Re: kováři

Šejnovi se nedá věřit ani že se Miroslav Šejna jmenuje. :-D

F. Kusák 16.2.2016 10:13

Re: Kováři

Já myslím pane Šejno, že některým lidem nevysvětlíte nic, zvláště mluví-li z nich závist a hloupost. Pak je lepší s nimi nediskutovat, je to zbytečně vynaložená energie. Ten člověk ani neví, co obnáší investiční činnost ve stavebnictví, resp. Vámi zmíněný inženýring. A propos, ani na makléřské činnosti není nic špatného. Já bych si dnes ani nedovolil kupovat nebo prodávat nemovitost bez kvalitní makléřské firmy.

M. Šejna 16.2.2016 10:51

pane Kusáku

máte pravdu. Občas se sám sobě divím, proč s lidmi typu Kovář nebo Ladislav Novák ztrácím čas.

L. Novák 16.2.2016 16:19

Re: pane Kusáku

Strana se vám za tu falešnou propagandu jistě odvděčí...

L. Novák 16.2.2016 8:34

Re: že byste podlehl bolševickému myšlení, pane Kováři?

Rozdíl je v tom, Šejno, že na rohlíky ten pekař (zatím ještě Babiš neovládl všechno) nemá monopol a pracuje v ostré tržní konkurenci.

Stát na škubání svých ekonomicky aktivních občanů má monopol a zákony tvoří ti, co silou množství a závislosti na podpoře z vykrádání cizích kapes přehlasují ty, co si vydělávají vlastní prací pro občany v tržních podmínkách (tedy v takových, kde občan není státem donucen k nákupu zboží či služeb, o které nestojí, násilím).

M. Šejna 16.2.2016 9:06

jako obvykle ...

my o voze, Ladislav N. o koze

L. Novák 16.2.2016 9:15

Re: Trouba Šejna neví, co píše...

Reagoval jsem na vaše: "A co takhle rohlíky od pekaře? Ten vás neškube, když chce za ně zaplatit?"

:-P

M. Šejna 16.2.2016 9:29

Re: Trouba Šejna neví, co píše...

Mám to pochopit tak, že já narozdíl od pekaře škubu, když chci zaplatit za svou práci?

L. Novák 16.2.2016 9:36

Re: Trouba Šejna neví, co píše...

Vaše neschopnost chápat kontext a orientovat se ve vlastních výrocích je za těch nejméně 10 let vaší propagandy na NP pověstná... :-D

M. Šejna 16.2.2016 9:40

tak znovu, spratku Nováku

cituji můj text, na který spratek Novák reagoval:

"máte pocit, že mám svůj byznys dělat zadarmo? A co takhle rohlíky od pekaře? Ten vás neškube, když chce za ně zaplatit?"

L. Novák 16.2.2016 9:52

Re: Přečti si to od začátku, osle Šejno

A taky jsem ti vzadu přidal odkaz na rušení superhrubé mzdy z rozhodnutí ČSSD, o kterém tvrdíš, že to není pravda...

M. Šejna 16.2.2016 9:57

my si tykáme, spratku Nováku?

moje odpověď nechápajícímu Novákovi ohledně superhrubé mzdy je "vzadu" už napsána

J. Pražák 16.2.2016 7:59

Pouze část pravdy

Autorka už nezmiňuje nemorální okrádání zaměstnanců s vyššími příjmy, kterým se uspořená částka pro výpočet důchodu redukuje až o 83%!! Přitom musí na rozdíl od osvč povinně platit na základě výše platu "pojistné".

Stát by měl nařídit pouze povinné pojištění ve stejné minimální výši, aby každý důchodce měl na chleba, vodu a lůžko v noclehárně. Vše ostatní by si měl občan pojisit sám, jako si pojistí auto nebo dům. Někdo by mohl jít do důchodu ve 40, někdo v 70, vše závislé od typu pojištění, který by si sám svobodně zvolil. Současný systém je státní zvůle, loupež, kdy stát bere pilným a schopným a rozdává líným a neschopným.

L. Novák 16.2.2016 9:05

Re: Pouze část pravdy

DŮCHODOVÁ REGRESE je velkou vymožeností socialistického přerozdělování. Tuším, že byla napadena i rozhodnutím Ústavního soudu...

J. Pražák 16.2.2016 9:47

Re: Pouze část pravdy

Ale Ústavní soud provedl pouze kosmetickou úpravu. Bude záležet na někom odvážném, kdo se tomu bezpráví opět postaví na odpor.

M. Šejna 16.2.2016 7:33

paní Šichtářová opět žvaní

Ten dopis jsem dostal také a rozhodně ho nepovažuji, narozdíl od Šichtářové, za formu škubání živnostníka.

Prostě jsem byl v tom dopisu upozorněn, jaký budu mít důchod, když budu platit zákonné minimum, nebo dvojnásobek zákonného minima a nebo čtyřnásobek zákonného minima. Z dopisu vyplynulo, že ideální je platit dvojnásobek a nesmysl je platit čtyřnásobek.

Každopádně z článku vyplynulo, že Šichtářová dopis nedostala a že tedy je v zaměstnaneckém poměru. S podivem je, že ona coby zamětnanec se necítí být škubána, přitom zaměstnanci platí do důchdového systému mnohem víc. Mám z toho pocit, že Šichtářová ani neví, jak vysoké jsou povinné odvody z platu zaměstnanců.

L. Novák 16.2.2016 8:42

Re: Miroslav Šejna opět žvaní

Zaměstnanec ovšem není škubán živnostníky ale státem, který, s vaším mohutným propagandistickým přispěním ve prospěch ČSSD, se zaměstnancům snaží zatajit, kolik je vlastně "superhrubá", tedy úplná hrubá mzda, kterou za zaměstnance musí zaplatit zaměstnavatel. A tím taky skutečnost, jak obrovské je státní škubání zaměstnanců a jak neefektivně s vybranými penězi hospodaří.

M. Šejna 16.2.2016 9:02

nevychovaný spratek Ladislav N. 475

nevychovaný spratek Ladislav N. vůbec nechápe, o čem píšu, jak už je zvykem. Nikde jsem nepsal o tom, že by živnostníci škubali své zaměstnance. To zas Ladislav N. nepochopil psaný text.

Superhrubá mzda je asi nejlepší nápad od ODS, jaký z její dílny vypadl za posledních 10 let. Netuším, zda chce ČSSD superhrubou mzdu zrušit, zato vím bezpečně, že na posledním kongresu ODS se modří soudruzi zavázali, že pokud vyhrají volby, tak superhrubou mzdu zruší oni. Jen by mě zajímalo, jaké propagandě ODS podlehla , když chce superhrubou mzdu zatajit před zaměstnanci. Asi je to v ODS samej socan.

L. Novák 16.2.2016 9:12

Re: Natvrdlý Miroslav Šejna, politruk ČSSD

Natvrdlý Šejno, napsal jste m.j. toto: "...Mám z toho pocit, že Šichtářová ani neví, jak vysoké jsou povinné odvody z platu zaměstnanců."

Ona to samozřejmě dobře ví. Ale je to ČSSD, která řve na všechny strany, jaká je to hloupost, že ODS "superhrubou" výši mzdy zavedla jako pojem, který byl dříve utajován, a že jej zruší sama.

Tak to, idiote, nesvádějte na ODS, že ji chce zrušit sama. :-P

M. Šejna 16.2.2016 9:32

nevychovaný spratku Ladislave N

mohl byste zdejšímu publiku uvést příklad, kdy ČSSD kritizovala zavedení "superhrubé mzdy"?

Mohle byste zdejšímu publiku sdělit, proč chce ODS "superhrubou mzdu" zrušit a má to ve svém programu pro příští volby?

L. Novák 16.2.2016 9:45

Re: Politruk ČSSD Miroslav Šejna

Babiš má připravit konec superhrubé mzdy, ČSSD trvá na dodržení dohody (8. června 2015)

Sociální demokracie trvá na zrušení superhrubé mzdy, kterou prosadila bývalá pravicová vláda, a to i přes výhrady ministra financí a šéfa ANO Andreje Babiše. „Koaliční smlouva není trhací kalendář. Na ministerstvu financí nyní proběhnou jednání o parametrech jejího rušení,“ sdělil iDNES.cz předseda vlády Bohuslav Sobotka po koaličním jednání.

Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/premier-trva-na-zruseni-superhrube-mzdy-i-kdyz-ma-babis-vyhrady-pwo-/ekonomika.aspx?c=A150608_122148_ekonomika_kop

K. Kovář 16.2.2016 9:49

Re: Politruk ČSSD Miroslav Šejna

Mám takový neodbytný pocit, že tomu "developerovi" věnujeme příliš mnoho času. Nestojí ani za uplivnutí.

L. Novák 16.2.2016 11:15

Re: Politruk ČSSD Miroslav Šejna

No právě... :-)

M. Šejna 16.2.2016 9:55

opět nechápající Novák

ČSSD chce zrušit současný způsob ZDANĚNÍ superhrubé mzdy, nikoli superhrubou mzdu.

A o to jde.

Takže ČSSD nechce zrušit informovanost zaměstnanců o tom, kolik se odvádí státu z celkového výdělku, ale chce změnit výpočet daně ze mzdy.

Já osobně považuji snahu změnit výpočet daně za pitomost, protože by se zase měnilo něco, čím se změnilo minulé zdaňování. Ale narozdíl od Nováka chápu, že nejde o zrušení "superhrubé mzdy", ale o změnu výpočtu daně.

L. Novák 16.2.2016 11:12

Re: Hloupý demagog Šejna (ČSSD)

http://www.novinky.cz/domaci/373937-koalice-se-opet-neshodla-na-zruseni-superhrube-mzdy.html (středa 1. července 2015)

Závazek zrušit superhrubou mzdu obsahuje koaliční smlouva a trvá na něm ČSSD. Ministr financí Andrej Babiš (ANO) je ale proti, nechce přetěžovat podnikatele. Koaliční rada proto téma odložila a bude o něm dále jednat.

http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/sloupky/jak-to-bude-se-superhrubou-mzdou/ Výklad problematiky - Václav Votava poslanec PSP ČR (ČSSD)

R. Langer 16.2.2016 12:12

Re: paní Šichtářová opět žvaní

Ano, soudruhu Šejno, já si ještě dobře pamatuji, že vy máte jako OSVČ zájem platit dvojnásobné daně, protože ty současné jsou příliš nízké. Není proto divu, že vám takový dopis nepřipadá jako "škubání". Možná byste se časem dokonce nechal dobrovolně znárodnit. :-D