2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Stanislav 22.1.2009 10:31

Re: Kocáb je vytrhne......

Odkdy se u nás ministerstva obsazují někým, kdo tomu rozumí? Kocáb se možná hodí, že na něj něco vědí, a tak bude držet hubbu a krok ...

Jak 22.1.2009 11:14

Re: Kocáb je vytrhne......

Stanislave, máte pravdu. Také mne to mohlo napadnout...........

Haui1 22.1.2009 9:27

Dobrá práce Zelených?

Vy jste dneska samá legrace. Jak vy to děláte, venku je hnusně, mám depku, poraďte mi. Vždyť na co Zelení sáhnou, to se v pr ... v nic obrací. Jejich ideologie je založena na vyhubení člověka na Zemi.

JP 22.1.2009 10:03

Re: Dobrá práce Zelených?

bílého člověka

Jura Jurax 22.1.2009 13:33

Re: Dobrá práce Zelených?

ten hnědý vymře tím pádem taky ...:-/

stínový občan 24.1.2009 9:31

Re: Dobrá práce Zelených?

;-D!

honzak 22.1.2009 9:20

jestli mi

na džamile něco nevadilo, tak to byl její kazašský původ a čeština s přízvukem. Co mi naopak vadí je hypertrofovaná ztřeštěnost a projevovaná inteligence houpacího koně (možná blbá není, ale zvonku to vyzerá že jo).

Když může být ministrem kocáb, tak už může být úplně každý. Jaké asi bude mít náměstky? Gondolány a Ivu Bittovou? Nebo Evu & Vaška?

dulcibelka 22.1.2009 10:15

Re: jestli mi

Já bych byla pro Jirku Krampolů na ministra školství. Maturitu s Aha už má.

honzak 22.1.2009 11:42

Re: jestli mi

proč ne, když třetí princ mohl být ministrem kultury....

Jura Jurax 22.1.2009 13:35

Re: jestli mi

jojo, a pasoval tam jak Jandák na hrnec ... ono se pak nějakou dobu říkalo do Jandáka, když se něco nepovedlo ...

janabok 22.1.2009 8:30

Zelený terminátor z Kavkazu,

pracovním názvem Džamila Stehlíková: to nebyly pouze potřeštěné nápady, to byl výtrysk koncentrované blbosti za účelem zničení civilizace;  u Zelených fašistů přirozená a průvodní vlastnost...

Frank 22.1.2009 8:13

Kocáb je světoznámý muzikant?

A nebude on znám spíše jako podvodník? Ale řekl, že to ministerstvo mu vyhovuje. Táta farář, matka psycholožka a on s Havlem o lidských právech mnohokrát hovořili. Fantastické předpoklady pro ministra. Teď už zbývá odbarvit zbývající 4 vlasy, nasadit bílou rukavičku a tmavé brýle a komedie je dokonána. A nenašlo by se nějaké to ministerstvo i pro Luďka Sobotu?

Ludva 22.1.2009 8:48

Re: Kocáb je světoznámý muzikant?

Ještě jste zapoměl jeho masku "tatrmana", ta by do vlády seděla.

Otakar 22.1.2009 7:26

Stehlíková, nebo Kocáb - z bláta do louže.

Jedna potřeštěná ženská, nebo ujetý ,fondem TREND umazaný ,kontroverzní zpěvák, jehož jediná kvalifikace je oblíbenost u Havla, jak je vidět v čechách to stačí. Co tohle ministerstvo bude vůbec dělat, prosazovat mešity pro islámisty, nebo pagody pro vietnamce z veřejných prostředků, nebo přesvedčovat romy aby se myli, posílali děti do školy, chodili do práce, a chovali se slušně a kulturně i k majoritě. Snad bude v budoucnu potřeba ministerstvo pro majoritu, které bude chránit tu dosud mlčící většinu před nepřizpůsobivými menšinami, třeba se tomu ministerstvu konečně podaří tu většinu přizpůsobit těm menšinám, aby se ty menšiny u nás cítili dobře, co komu záleží na většině, že.

Hanibal 22.1.2009 8:54

Re: Stehlíková, nebo Kocáb - z bláta do louže.

Otakare u Vás v čechách si klidně potřeštěnou ženskou i ujetého Kocába nechte, ale u nás ČESKU, nebo ČR je to katastrofa. A propo dělejte si tam u Vás v čechách co chcete, ale netahejte do toh ČR, nebo ČESKO!!

nene 22.1.2009 9:12

Re: Stehlíková, nebo Kocáb - z bláta do louže.

Česko je produkt plebejské češtiny zavedené Miloušem Jakešem, aby nevadilo, že češtinu neumí. Čechy je název české části naší republiky.  

Hanibal 22.1.2009 9:34

Re: Stehlíková, nebo Kocáb - z bláta do louže.

Česko je oficiální název pro stát, ve kterém žijem!, To je vy v Čechách nejste schopni pochopit, Čehy, jsou uzemním názvem. Kdy už vy v Čechách budete chtít žít s námi Moravany, Slezany společně  v Česku, nebo v České republice!! Ta Vaše přezíravost je opravdu neskutečná! jestli Vánm vadí nazev Česko, jako že mi a mladým lidem nevadí, užívejte název ČR, ale napřivlastňujte si celou republiku jako ČECHY!! Žaluji media, i politiky, cítím se jako občan Česka, ČR diskiminován!!! Stát ve kterém občané neví jak se jejich stát, jmenuje, takové státy nemají šanci na existenci!! Brańme Česko, braňme ČR!!!

A -Z 22.1.2009 9:38

Re: Stehlíková, nebo Kocáb - z bláta do louže.

R^Souhlasím s Hanibalem, to je námět pro Kocába, ano ani já nežiju v Čechách, ale ČR, nebo Česku i já to cítím  jako diskriminaci!

JP 22.1.2009 10:14

Re: Stehlíková, nebo Kocáb - z bláta do louže.

Ja nechapu, ze vsude se najde alespon jeden priblblej moravak a pritom sami mezi sebou se nemuzou mesto od mesta ani cejtit. Nejvetsi moravaci se pritom rekrujou z pseudoidentity brnaku ci chacharu, coz oboji je smeska vznikajici nejdrive po I.sv. valce. Prohlasovat se cesky za slezana  je uz uplna zhovadilost, protoze slezsko bylo z 99 % nemecke ci polske. Budme radi, ze historicke zeme Cechy, Moravu a casti Slezska, Chebska a Vitorazska obyvaji obyvatele ceske narodnosti. Zadni moravane ci slezane dnes a v podstate ani v minulosti neexistovali a vymysly typu hantec od zakomplexovanych opilcu na tom nic nezmeni. V Litomericich take neziji Litomerici,  v Decine Decane, v Charvatcich Chorvate a na Zlicine Zlicane :-) A ne kazda Lucka je potomkem Lucanu.  

Stanislav 22.1.2009 10:29

Re: Stehlíková, nebo Kocáb - z bláta do louže.

Tak to prr! To my, Svobodní Podřipané (a to mi řekněte, kde byste byli, kdyby Praotec nevylezl zrovna na Říp) nemůžeme souhlasit! ;-D

JP 22.1.2009 10:42

Re: Stehlíková, nebo Kocáb - z bláta do louže.

Taky jsem zapomenl na Krusnohorce :-(  Je az uzasny jak tak malej narod se dokaze vnitrne jeste delit a to i s takovymi napady, ze by ti co nerikaji na konci slov -ej, maji lehce dementni prizvuk a potrpi si na infantilne pritroubla slova jako salina, bahno (pivo), skopek, valit (jet), prijit do (misto na), dat si neco na jidlo (misto k), chteli nejako statopravni autonomii. Budouci nemecko-francouzska EU-regionů  z nas musi mit radost. Nebot rozdel a panuj zni prikazani.

Jasne, ze kazdy ma rad svoje mesto ci kraj, ale vydavat to za samostatny narod muze jen neseberealizovany kreten-boréc, ktery si to rochni pod Spilasem a rano co rano vali salinou po glajzach do fachy at sonsta rumpluje nebo ne, zeeee?

VLK 22.1.2009 12:53

Re: Stehlíková, nebo Kocáb - z bláta do louže.

On je Hanibal skutečně to, jak jste řekl, ale já přiblblej nejsu - a z koncovky slovesa si vyvoďte můj původ. A taky se stavím za to, aby se zeměpisné názvy používaly přesně. Čechy jsou skutečně jen Čechy a ne všechny země obývané Čechy. Zkuste před Němcem z Würzburgu říct, že jeho město je bavorské, ten Vás požene! Ano, leží ve spolkové zemi Bavorsko, ale odjakživa to jsou Franky!

JP 22.1.2009 13:12

Re: Stehlíková, nebo Kocáb - z bláta do louže.

Jenze Nemecko vzniklo v 2.1/2 19 st. ze samostatnych statu a historicky existujicich narodu. To je uplne jina situace nez v Cechach (nebo-li v Cesku). Mimochodem  nemecky ekvivalet Česka Tschechei pouzival velmi rad Hitler. Nacisti rovnez tak svym protektoratem B-M hrali na moravskou strunu. Proste moravsky narod NEEXISTUJE  a z existence nareci a par kulturnich tradic - navic misto od mista se lisicich se to vyvodit neda. To ze existuje jako historicke uzemi Morava je nesporne, ale stejne tak existuje Posumavi, Cesky Les, Broumovsko, Hradecko anebo chcte-li i ty Cechy. Nema to vsak nic delat s nejakym etnikem ci dokonce snad narodem.

Jura Jurax Moravan 22.1.2009 15:47

Re: Stehlíková, nebo Kocáb - z bláta do louže.

No a já mám v občance moravskou národnost ... ;-)

VLK 22.1.2009 18:08

Re: Stehlíková, nebo Kocáb - z bláta do louže.

No, s tím vznikem Německa jste si to hódně zjednodušil, kromě toho příklad, který jsem uvedl, se týká Franků, což bylo území už dlouho před tím pod bavorskou korunou a o jeho obyvatelích nikdy tou dobou jako o národu nikdo nemluvil. Stejně tak já mluvím o zemi Morava a ne o moravském národě. Moravský národ podle mne nemá dost atributů k samostatné exstenci. Hradecko bylo snad někdy jako kraj, se značně proměnlivými hranicemi, nic víc. Jindy oficiálně neexistovalo vůbec. Broumovsko maximálně jako region, podobně jako Valašsko.

Mimochodem historické Valašsko končilo Hošťálkovou, Kašavou nebo maximálně tak Lukovem, až v nedávno minulé současnosti se Podřevnicko se Zlínem začalo přidávat k Valašsku. Rusava, kam byli přestěhovaní vzpurní Valaši, na druhé straně Hostýnských vrchů, byla daleko v nevalašském území, teď je na jeho hranici.

Morava byla vždy zemí rovnoprávnou s Čechami. I po celou dobu vlády Habsburků. Měla poměrně stálé hranice, až moderní doba je trochu upravila. V současnosti nám Morava expandovala, neboť celý kraj Vysočina je možno brát jako moravský.

To, že nějaké názvy zneužívali nacisti, ještě nic neznamená. O tom, co je ekvivalent čeho, se dá dost polemizovat. Pokud se chcete držet tehdejšího našeho oficiálního výkladu, musíte horovat pro národ československý. A uznat Zemi Moravskoslezskou.

Abych pravdu řekl, v dobách, kdy se o tom rozhodovalo, jsem podporoval název Čechie, přišel mi vznešenější. Neprošel, prosadilo se přízemní Česko. Ale když už ho tu máme, je dobré na něm trvat.

Jura Jurax Moravan 22.1.2009 14:01

Re: Stehlíková, nebo Kocáb - z bláta do louže.

Jojo, řepoňu, tobě musel nějaké brňák klofnót žihadlo a ještě flusnót do kalíšku ;-D

Jura Jurax Moravan 22.1.2009 13:44

Re: Stehlíková, nebo Kocáb - z bláta do louže.

Zadni moravane ci slezane dnes a v podstate ani v minulosti neexistovali a vymysly typu hantec od zakomplexovanych opilcu na tom nic nezmeni.

Táhni v perdel, černý mraku a zůstaň tam! Jsi práv býti hanlivě zván čehůnem!  ;-€;-O(Y)

A ostatní Češi sorry, ono blbci jsou holt všude ...

Jura Jurax Moravan 22.1.2009 13:46

Re: Stehlíková, nebo Kocáb - z bláta do louže.

Nejvetsi moravaci se pritom rekrujou z pseudoidentity brnaku ci chacharu, coz oboji je smeska vznikajici nejdrive po I.sv. valce. 

Hňupe, na říši Velkomoravskou jsi ve škole nedával pozor, na Valašsku, Slovácku, Hané nikdy nebyl ;-€;-O(Y)

JP 22.1.2009 14:37

Re: Stehlíková, nebo Kocáb - z bláta do louže.

Ve skole jsem to probirat nepotreboval, alespon ne v te zakladni, kterou myslis ty. Apropo agresivni reakce jsou pro "me" moravaky (jako pro kazde zakomplexovance) vic nez typicke a ja jim jejich pseudonarodni identitu neberu. Jen by meli vedet, ze cajzlum (cehun je slovensky vyraz) jsou k smichu. Jo a vsude na Morave krome ostravska, coz je fakt prdel sveta, jsem celkem dlouho ci pravidelne pobyval. Zkusenosti s Moravaky mam dobre (nekdy moc dobre) i spatne, ale to se tyka jednotlivcu. Skupinove jsou asi no ... takovy trapny .. hlavne kdyz spustej nejakou tou svou napul smyslenou  hatmatilkou. Ale nakonec jsou to Cesi jako my, jen maji svuj konicek asi jako modelari a smulu, ze jejich rodice prisli ze Slovenska na misto do severnich Cech na severni Moravu ci do Brna.

Velkomoravska rise je fabulace narodnich obrozencu. Slo v podstate o utvar s "centrem" nekde na dnesni uzemi zvanem Morava ci mozna na Slovensku, ktery ale nebyla zadnym statem a tim mene risi. Ono vubec ohledne ranneho stredoveku delat nejake zavery a jeste ve vztahu k pojmum jako je narod ci stat je uplne mimo. Rovnez Slavnikovci byli spis sirsi - navzajem se zabijejici a zmrzacujici - rodina nez panovnicky rod a kdo vi jak to vubec bylo...pramenu je par a vykladat se daji opravdu hodne rozdilne.