2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Ministr si plete Čínu a Švýcarsko

Namísto podpory českých firem se ministr zdravotnictví Vojtěch rozhodl podporovat Čínu. To by samo o sobě nebylo překvapením. Jen pokud by oficiálně netvrdil, že jsou čínské výrobky ze Švýcarska. Že by pan ministr neuměl zeměpis?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Církva 16.4.2020 7:04

Jsou to debilové. Chápu, že je třeba jednat rychle a v stavu nouze není čas na výběrová řízení.

To ale neznamená že krizový štáb něco jako vnitřní výběrová řízení nesmí konat. Především by měli mít víc odborníků a určité vnitřní hlasování aby nevznikala korupce.

A s čínskými výrobky ať už mne nese. Chápu, že na respirátory čínská výrobna rychle najela, ale naběhnout musí především u nás. Není mi jasné, jestli je Vojtěch tak blbý a naivní, nebo zkorumpovaný. Mám pocit že to první.

K. Wágner 16.4.2020 6:59

Značnou pochybnost budí i nákupy, které ministerstvu v Číně zprostředkovala firma LA Factory z Lanškrouna. Firma, jejíž majitel Radek Švec sám řekl, že ještě před měsícem nevěděl o respirátorech a rouškách téměř nic, dodala zdravotnictví materiál za ceny mnohem vyšší, než za jaké kupuje Ministerstvo vnitra. A ukázalo se, že u této společnosti, kterou experti označili za prázdnou schránku, si lidé ministra Adama Vojtěcha objednali od poloviny března respirátory za více než 1,2 miliardy korun.

D. Polanský 16.4.2020 9:02

Adam Vojtěch je velice schopný člověk, sedí v několika dozorčích radách. Zvládá vše.

J. Jurax 16.4.2020 15:38

To víte, není průseru natolik velikého, aby na něm někdo nedokázal vydělat.

P. Victorin 16.4.2020 5:23

Veřejně tvrdit, že ministr Vojtěch si plete Čínu a Švýcarsko, může pouze člověk sám nechytrý...

V. Církva 16.4.2020 7:06

A argument?! Vojtěch tvrdil, že jde o švýcarské kamery ale byly z Číny.

J. Drobný 16.4.2020 8:14

Zřejmě nevíte, jak v dnešním globalizovaném světě funguje obchod. Kvůli kvalitě si občas kupuji značkové oblečení od švýcarské firmy Mammut, není zrovna levné. Cokoliv jsem koupil, čepice, bunda, mikina, kalhoty i boty, na všem byla nášivka: MADE IN CHINA.

Nedávno jsem si u německé renomované firmy za 20 USD objednal speciální ortopedické vložky do bot, doporučované věhlasnými ortopédy. Za měsíc přišel balíček z Číny, deklarovaná cena 4 USD.

Zkrátka svět chce být klamán. A pokud musíte jednat rychle, občas se i spálíte.

R. Langer 16.4.2020 17:49

Jo, svět chce být klamán, ale to ještě neznamená, že musí platit za čínskou kameru švýcarskou cenu. ;-)

J. Kovaříček 16.4.2020 3:40

Je potěšením číst, že je v Čechách stále dost šikovných lidí, kteří dovedou tvořivě pracovat. Přeji hodně zdaru chlapcům z Workwell. Bohužel je tam i příliš mnoho "Nováků", kteří jim budou sypat písek do ložisek. Neužiteční paraziti! Co s nimi?

J. Novak 16.4.2020 8:17

Kováříčku, prosťáčku .. to opravdu nejsi schopen ani bez chyby opsat název té garážové firmičky ? :-)

J. Novak 16.4.2020 1:46

Pane Zdechovský, co takhle napsat stručná fakta. Za kolik nabízí kamery ten český "výrobce" ( garážová firma, která pravděpodobně čínské součástky přebaluje do jiného obalu) , za kolik ty kamery nabízí ta "švýcarská" firma .. která pravděpodobně dělá to stejné jako ta česká, méně sofistikovaněji , ale má kámoše na ministerstvu .. a za kolik se dá funkční systém pořídit na volném trhu. Podvod se zde bezesporu děje, ale nechápu proč tak bezhlavě hájíte ty české garážníky. Kámoši ?

A. Pakosta 16.4.2020 2:18

Kdybyste si to přečetl pořádně, než začnete kydat špínu, Nováku, zjistil byste, že mezi jinými fakty uvádí pan Zdechovský i cenové srovnání. Česká kamera je min. o 24 tisíc za kus levnější, krát pět set si to už vynásobte sám za domácí úkol. Vyšlo vám dvanáct milionů? Tak to máte dobře, Novák! A tady se podívejte na ty garážníky, jak říkáte: www.workswell-thermal-camera.com

V. Církva 16.4.2020 7:12

A především má ta v Česku vyvinutá! ne předprodaná! mnohem lepší metodu měření.

Jinak komponenty, tedy snímače určitě z Číny dováží i když pravděpodobně od japonských nebo jiných firem.

Bohužel subkomponenty se dnes téměř jinde nevyrábí. A i kvůli pitomcům jako naše ministerstva.

J. Novak 16.4.2020 8:15

Netuším co řešíte. Zdechovský kydá špínu na MZ, já kritizuji jak jeho, tak MZ. A můj dotaz zněl, kolik stojí dostupné systémy z Číny. Pokud nejste schopni si ani tuhle elementární blbost dohledat, raději mlčte. A lepší metoda měření ? :-) No, inu .. marketingové kydy, nic jiného. Uvědomte si že např. v Číně nasadili desetitisíce takových systémů, s čínskou cenou. Ted za zlomek toho, co požadovali ti čeští garážníci.

J. Herodek 16.4.2020 1:15

Tipnu si co se stane. NIC.

J. Ganaur 16.4.2020 8:54

Tak takhle tipující jsme už minimálně dva.