29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
čtenář 26.8.2006 13:31

Re: paradoxně máš pravdu

Vítězem voleb je ODS. V počtu získaných hlasů. Patový výsledek má na svědomí systém přidělování hlasů voličů menšinových stran. Takže buď jenom hlasy dané přímo; anebo (nejlepší řešení) systém dvou politických stran (Reublikáni - Demokraté, USA;Konzervativci - Labouristé, V.B.). Ten je asi také ekonomicky nejvýhodnější a vláda má silný mandát.

Ale v zemi, kde co občan, to předseda své politické strany........... ? ;-D

Mysch 26.8.2006 14:23

mate pravdu,

neni to tak davno, co byli jen komunisti, socialisti a lidovci. a jak perfektne to fungovalo. zadne tahanice, co uv projednal, to se udelalo.

čtenář 26.8.2006 21:31

Re: mate pravdu,

Systém dvou stran je systém jedné strany ??? Tak to běžte říct Američanům a Britům. Jsou to obě klasické demokracie a funguje jim to. Kdežto nám ne. Tak od koho je lepší brát inspiraci.??

Mysch 26.8.2006 21:39

no vemte si inspiraci z cssr,

tam byly strany 3. a na behani uz jsem moc starej a linej. ona demokracie funguje i  v evrope. muzete zacit uplne nahore v norsku a brat to plosne na jih az do sicilie. a funguje i s malejma stranama. ale musite sundat klapky zoci, abyste to videl.

čtenář 27.8.2006 9:15

Re: no vemte si inspiraci z cssr,

No, jestli Vám přijde normální, to, co se odehrává dnes u nás, tak potěš pámbů. Bez funkční vlády a funkčního parlarlamentu je zablokována funkce státu. Co takhle státní rozpočet na rok 2007??!! To je ve všech zemích klíčový úkol. Na tom je třeba dojít k nějakému konsensu, aby se stát neutopil. A hlavně ,myslíte, že byste si Vy, já a všichni voliči nedokázali vybrat ze dvou stran tu, která nám je bližší? A byla by to vláda se silným mandátem, která by pak z pudu sebezáchovy musela plnit program, se kterým šla do voleb. Jinak by ji v dalších volbách voliči "sestřelili". Aha.

Lpět na něčem, co se opakovaně ukazuje jako nefunkční je masochismus.

Mysch 27.8.2006 11:37

mate pravdu ctenari,

ale co je v tehle zemi normalni?

a vam se nektera z tech ceskych velkych stran zda volitelna?

čtenář 27.8.2006 17:19

Re: mate pravdu ctenari,

No, .........? :-(

M. Zima 26.8.2006 13:00

Nekřivděte kLausovi,

upřímně přiznal, jak je mu blízký podraz v politice, on s námi ohledně komunistů vyjebává se všemi a také to považuje za normální.

Kardiak 26.8.2006 13:38

Re: Nekřivděte kLausovi,

Tedy,já se za vyjebaného nepovažuju.Pokud vy ano,tak to je mi vás líto.;-(

horduch 26.8.2006 15:57

Re: Klaus: na vině jsou volby, neodsuzujme politiky

ten Klaus mě fakt serre ,ten volební systém vytvořili voliči ,nebo politici?

čtenář 26.8.2006 21:32

Re: Re: Klaus: na vině jsou volby, neodsuzujme politiky

;-)R^

trojan 27.8.2006 11:35

Re: Re: Klaus: na vině jsou volby, neodsuzujme politiky

celá ta situacevznikla díky tomu volovi vk,který si sleduje své cíle.Takového blba jme už dlouho neměli.

Luděk 26.8.2006 10:09

Ručník do ringu

Pane Topolánku,obávám se,že Vám už není možné věřit.V povolebních fraškách jste předvedl jenom svoji bezradnost a neschopnost pochopit,jak jsou rozdány karty po volbách.Své spojence jste odkopl,když jste pochopil,že Vám většinu v parlamentu nezajistí a vrcholným číslem bylo Vaše volání po komunistických hlasech v předtuše politické smrti.Té jste unikl zatím jen o vlásek.Zachoval jste se v podstatě jako Vámi teď odsuzovaný Miroslav Kalousek.K tomu Vaše milostné avantýry s poslankyní Talmanovou/, Vámi prosazenou na post místopředsedkyně PČR/,to ODS hlasy,zejména žen,v příštích volbách nepřidá.Vidím to  ,sportovně vyjádřeno, na ručník hozený do politického ringu.Tím byste své straně prospěl nejvíc.

ortelius 26.8.2006 10:23

Kudy chodil tudy krad - sociální demokrat.

Pokud si vybavuju, začal Topolánek jednat se socanama po konzultaci s Kalouskem a Bursíkem, kteří to věděli a schválili mu to. A při vyjednávání s Paroubkem se zjevně nenechal zkorumpovat. Oboje v kontrastu s Kalouskem, který potají podrazil Bursíka s Topolánkem a zkorumpovat od Parobka se nechal během několika hodin.

franta 26.8.2006 10:42

Opravdu ?

začal Topolánek jednat se socanama po konzultaci s Kalouskem a Bursíkem, kteří to věděli a schválili mu to ? To je ovšem jiná, teď teprve chápu, proč potom oba  vykládali, že jim to připomíná opoziční smlouvu a že u toho asistovat nebudou. Člověče neupravujte si skutečnosti podle svých představ a přání.

loula 26.8.2006 21:08

Re: Kudy chodil tudy krad - sociální demokrat.

Tady bych rád připomněl Topolánkuv výrok, že s hlasy KDU a Zelených v podstatě stejně nikdy nepočítal - přesně znění by se jistě dalo najít. Myslím, že Kalousek a Bursík z toho byly značně paf. Já to vidím tak, že podrazů se dopustili v podstatě skoro všichni, Topolánek odkopnutím partnerů, Paroubek odkopnutím Topolánka v okamžiku, kdy trojkoalice oficielně skončila, Kalousek příklonem k ČSSD včetně tiché tolerance komunistů. Myslím, že tvář si zachoval jenom Bursík, a bohužel musím říci i komunistí, kteří z toho musí mít úžasnou srandu.

Koumeles 26.8.2006 9:49

Jsme s vami Mirku...jen tak dal

R^>-

občan z kraje města 26.8.2006 8:26

to je jak z rubriky - historie

Teď už je vše jinak a tohle obnažuje buď naivitu ODS nebo snahu nám něco nakecat. I případná vláda s podporou ČSSD stejně neměla šanci cokoliv změnit. Byla by to jen udržovací vláda stavu ve kterém by to Paroubek opustil.

KROKODYL 26.8.2006 7:43

Pane topolanku, stydim se za vas

Pane Topolanku, jsem dlouholety volic ODS a chci vam napsat svuj nayor. Pisete: 'naši voliči nás totiž nevolili proto, abychom skončili v opozici a

nechali vládnout strany ve volbách méně úspěšné či neúspěšné' ale ja vam NEVERIM ! Toto neni duvodem, toto je jen chabou vymluvou. Pro mne , volice ODS je daleko podstatnejsi pravo, pravda, korektnost a ne to co vy predvadite. Posledni dobou jsem mel pocit, ze kdyz by Paroubek rekl ze vasi vladu podpori jen v pripade ze budete chodit v klaunskem obleku s cervenym nosem tak bezite shanet kostym... Ja jsem volil ODS hlavne proto aby prosadila svuj program rovne dane, davek jen pro potrebne a  dalsi. Verim ze spousta lidi vas volila z ne proto ze jste ODS ale ze jste alternativa proti CSSD. Vim opet namitnete: No prave proto se snazime aby nevladla sama CSSD ale pro mne je daleko cenejsi CESTNA PROHRA nez zakulisni vyjednavano , ano O KORYTECH !!!! protoze v situaci 100/100 ani kdyz sestavite vladu nemate sanci prosadit ani jedinou zmenu. Proc nepreferujete predcasne volby s tim ze SZ, KDU a ODS udelaji koalici a jako celek pujdou do voleb ? CSSD + KSC by museli udelat totez a konecne by bylo v CR jednou uplne jasno. Jenze kosile je blize nez kabat... Stydim se za jednani ktere predvadite ale pravicove videni sveta ze mne nedostanete, pouze budu muset daleko vice premyslet, komu dam priste hlas.

huhu 26.8.2006 8:22

Re: Pane topolanku, stydim se za vas

pokud jste volič ODS, tak proč papouškujete interpretace jednání podávané prolhaným Paroubkem ?

KROKODYL 26.8.2006 18:52

Re: Re: Pane topolanku, stydim se za vas

On Paroubek jako ja navrhoval setrvani 3 koalice a nove volby ? Ale jdete kdy ? Ale to zda jsem pravicak a volim ODS snad poznate i podle mych dalsich prispevku vsude kolem. KROKODYL jsem jiz roky...

Kulak 26.8.2006 9:42

Re: Pane topolanku, stydim se za vas

Nemyslim, že jste člen ODS. Myslim, že jste ... ale co, to nemá cenu.

franta 26.8.2006 10:39

CSSD + KSC by museli udelat totez a konecne by bylo v CR jednou uplne jasno.

A to vás na kterém politickém školení učili ? Je mi jasné že nemáte komunisty ani socany v lásce, ale tak blbí přece jen nejsou, aby udělali něco podobného. Tím by ztratily hlasy obě tyto strany. Z Vás mluví jen Vaše zbožná přání. Trojkolka společně do voleb ? Větší nesmysl jsem ještě neslyšel. Chcete se vsadit ?

Radim 26.8.2006 12:23

Re: Pane topolanku, stydim se za vas

Ano,celá ta povolební fraška je jenom o vládních korytech a prebendách,které je nutné urvat za každou cenu.Není rozdíl mezi Kalouskem a Topolánkem,oba ve snaze udržet koryta pro sebe a svoji partaj se ztrapňovali až do nemožnosti.Oba nakonec v nouzi nejvyšší volali po hlasech komunistů,ač předtím prohlašovali,že s bolševiky nikdy...atd.Topolánek se navíc ztrapnil svou aférou s Talmanovou,čímž odebral své ODS značné procento voličských hlasů/zejména žen/ v příštích volbách.

loula 26.8.2006 21:14

Re: Re: Pane topolanku, stydim se za vas

Já s vámi souhlasím, není třeba chodit do podrobností, bylo by dobré, kdyby si všichni diskutující uvědomili, že politika není o ideálech, ale o korytech. Mnohé by se vyjasnilo, ubyly by nenávisté komentáře zástupců obou stran.

Hasan 26.8.2006 5:53

Asi se mi to zdá.

Na ty řečnické otázky na začátku článku není jiná odpověď než ANO.Mluvit o cti je nehorázná drzost.Člověk který několikrát za den mění své postoje má ke cti hodně daleko.Zbytek článku je volební blábol.Pan Topolánek už dostatečně ukázal čeho všeho je v touze po moci schopen a jestli chce pro ODS udělat něco opravdu prospěšného,tak by měl okamžitě odstoupit z postu předsedy strany.Už i jeho manželka se prostřednictvím Bobošíkové vyjádřila,že se za něj stydí.

Andy 26.8.2006 9:09

Re: .Už i jeho manželka se prostřednictvím Bobošíkové vyjádřila,že se za něj stydí.

vážně ? ;-D

malstoka 26.8.2006 9:46

Re: Asi se mi to zdá.

Váš příspěvek je příkladnou ukázkou jak se dají pokroutit argumenta. Ještě chybí Paroubkova slova: "Možná až si udělá pořádek v soukromí, budeme s ním možná znovu jednat".

MUDr. Igor Puzanov 26.8.2006 5:38

Pane Topolanku, mate moji doveru

Vazeny pane Topolanku,

Mate moji duveru a naprostou podporu. Nepristupujte na korupcni kupceni s ministerskymi posty a vlivem ve statnich podnicich s lidmi seskupenymi okolo pana Paroubka. V nejhorsim pripade mocensky docasne prohrajete, obnovite vedeni ODS lidmi, kteri nejsou kompromitovani z privatizace 90.let a v pristich volbach bude vse jine. Protistrana hraje vabank.

Josaf 26.8.2006 2:46

Nepřeceňujte Topolánka!

Představa, že je předsedou vlády a reprezentuje nás v zahraničí je přímo děsivá, Dost ostudy už nám napáchal Václav Klaus svým archaickým nacionalismem..