8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

POLITIKA: Melčák má pravdu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Posr/lanec 14.9.2009 22:46

Já chci bejt znovu zvolenej

Ja trvám ntom, že musí být znovu volby co nejdříve , chci bejt znovu zvolenej. když se jedná o naše zájmy - volíme stejně napříč politickým spektrem a urychleně, nemáme čas jako při nějakejch přiblblejch sociálních a ekonomických zákonech, ja chci ještě do vánoc vyjet s naší parlamentí cestovkou do Keni, navázat spolupráci a  nabrat zkušenosti s tamější parlamentní demokracijí, máme ještě co dohánět, ještě nejsme úplně na dně. Jako po/sranecká je/lita přeci máme nárok na své pašaliky a prebendy už jsme si na to zvykli - na ty naše nezdaněné náhrady, ty  jsou pouze žertovným. Již za komouše, i když jsem měl VUML jsem si moc neuměl vydělat, aš privatizace mi rozšířila obzor. Již nikdy nechci bejt chudej, dejte mi odstupný půl mega a okamžitě mě volete, VŽDYŤ VELKÉ PRACHY MI  UTÍKAJ OD lobbistů.

 

Václav 14.9.2009 22:16

Souhlasím a opakuji Ústava ČR je pouze toaletní papír na českou prdel.

Jaroslav 14.9.2009 20:38

Do ustavy se zakonite musely dostat "blechy" ???

Je zajimave ze tento vyrok ve svem typickem zvastu napise byvaly spolupracovnik StB.

Spis by mel napsat jak se do vedeni statu dostaly vsechny ty "blechy" z minuleho rezimu a jak vysostne postaveni dnes zastupuji lide s podobnym charakterem jakym disponuje byvaly spolupracovnil StB.

Šerlok Homeless 14.9.2009 15:55

S tím volním štotovným jste mě autore dostal!!!

;-D;-D;-D;-DR^R^R^R^R^

Mám drobnou výhadu k dělení ČSFR, musím se Klause zastat, i když ho už nemusím - tehdy asi opravdu nebylo zbytí, když se Slovávi trhli.

Jinak s článkem v zásadě souhlas (ostatní drobné hnidy, jako výše uvedená, jsem zatím nehledal).

Šerlok Homeless 14.9.2009 15:56

Oprava: S tím volebním štotovným, skafra, skafra!

;-O

hank bukowsky 14.9.2009 15:49

takové výkřiky snad nestojí ani za zřízení samostatného blogu

odvozovat od jakékoliv pitominy (tady bowling) politicko ústavní konsekvence. Ne div, že právní vědomí lidí líných k myšlení se odvíjí od podobných zhůvěřilostí ne nepodobných ve způsobu polopatickému žvatlání Jakeše

Vilda 14.9.2009 16:06

Re: takové výkřiky snad nestojí ani za zřízení samostatného blogu

Vyjma onálepkování autora, který by asi měl chodit kanálama, jste jinak nevyplodil nic smysluplného. Nebyl jste v předchozím životě kuželka8-o?

Gardnes 14.9.2009 15:42

Co je praktické

Lidé si dělají pravidla pro sebe a ne pro ta pravidla. Kdyby se konalo referendum bylo jisté, že v ČR skončí profederativně, v SR pro samostatné státy. Čili opět patová situace, přičem prognózovat vývoj by bylo obtížné, také by to mohlo skončit drasticky. Určité referendum bylo pomocí voleb, kde na Slovensku(po odklonu Mečiára v důsledku Havlova protimečiarovskému extempore) existovala jedinná profederální strana - Holčákova Demokratická strana a ta ve volbách získala 4% a pak narychlo ustanovená ODS se ziskem zlomku procenta. Výsledek politického jednání Mečiár-Klaus, které řada lidí i dodnes odsuzuje, byla pro zájem veřejnosti u nás i v SR tím nejlepším řešením a Klaus za tuto práci by měl být oceněn nejvyšším řádem ČR. I kdyby dodnes vydržela fed.republika, byl by společný stát zdrojem šarvátek, přestože spečný stát by měl logické výhody. Stejně jako je mělo Rakousko-Uhersko vč.českých zemí a nám se líbilo odtržení.

Bolek 14.9.2009 15:54

Re: Co je praktické

Nemyslím si, že by referendum muselo vést k patu, nebo k nějakým drastickým koncům. Stačilo stanovit zásadu, že společný stát bude trvat nadále s podmínkou, že se pro jeho existenci vysloví oba národy, tedy Slováci i Češi. Pokud by se jedna strana vyslovila proti, federace by zanikla a my bychom neměli ten pocit křivdy, že se rozhodovalo o nás bez nás.

Gardnes 14.9.2009 16:04

Re: Co je praktické

Pro formu bylo správnější řešení přes referendum, pro život, neboli praxi by se nic nezměnilo, protože dělat nejistým výsledek hlasoivání na Slovensku je utopie. Akorát by se vše zpoižďovalo v době, kdy bylo třeba určit řadu závažných rozhodnutí z hlediska transformace, privatizace atd., kde zástupci SR v parlamentě měli stanoviska více proti rychlému uplatnění tržního hospodářství.

Dolly 14.9.2009 13:45

Za současného stavu legislativy

mají pravdu všichni. A kdo to zaplatí?

goral 14.9.2009 12:42

omyl stíhá omyl....

V každé zemi vládnou volové , jde pouze to aby volič byl ještě větší trouba . V naší zaslíbené zemi je zatím z čeho vybírat!Odborníci se uživí ve své profesi a politika  je pro méněschopné borce . Čest vyjímkám !(JÁ)

Bolek 14.9.2009 15:56

Re: omyl stíhá omyl....

Problém je ovšem v tom, že ti "méně schopní borci" určují pravidla hry a volí hlavně taková pravidla, která budou vyhovovat především jim.

Ivn Nový 14.9.2009 12:22

Omyl,

hloupý byl ten zákon co zakázal kuželky.

Jiri Wicherek 14.9.2009 13:10

Re: Omyl,

Omyl na druhou, zakon nic nezakazal.

14.9.2009 12:20

Není dobré, když kdejaký trouba svrhne vládu a pak neví co s tím.

Pokud nebude velká koalice, nové volby nic nevyřeší. Než Paroubka, radši vládu úředníků. Výmluva , že nebude schválený rozpočet na příští rok je chabá. Schválený rozpočet, který je stejně překročen, je k ničemu.

karel-smichov 14.9.2009 13:39

Re: Není dobré, když kdejaký trouba svrhne vládu a pak neví co s tím.

Nemohu pochopit,strach z p,Paroubka ?Měli by se ti co chtějí pravici umoudřit ,pak nemá šanci,stačí jen chtít ! Nazdar >-

Luděk 14.9.2009 13:43

Re: Není dobré, když kdejaký trouba svrhne vládu a pak neví co s tím.

Vláda by se udržela,kdyby ji podpořili poslanci ODS Tlustý a Schwippel a další dvě poslankyně vládní koalice.ODS by na místě ČSSD udělala totéž.Mluvit o předsednictví ČR v EU v době pádu vlády je směšné.Protievropský postoj ODS a excesy Mirka Topolánka v době českého předsednictví ukázaly Evropě,jací lidé v Česku vládnou.Pro Topolánka to byla vlastně záchrana před kolosální ostudou,neboť těsně po jeho pádu vyšly ve všech evropských mediích jeho nahé fotky z řádění u padre Berlusconiho.Takže jsme to skvěle Evropě osladili.

VP 14.9.2009 14:05

Re: Není dobré, když kdejaký trouba svrhne vládu a pak neví co s tím.

Luďku, to je sice pravda, ale nějak zapomínáte na to, hlasování o nedůvěře byla iniciativa ČSSD. A takové hlasování je vážná věc, to je trochu víc, než běžné politické hašteření. Takže bych čekal, že když takovou věc někdo vyvolá, tak je taky připraven převzít odpovědnost v případě, že to vyjde. Což Paroubek nebyl ani omylem. Co se "protievropských" postojů týče, trochu mi to připomíná to komunistické "kdo nejde s námi jde proti nám". Totiž, že je stanoven jen jediný, zaručeně správný názor a kdo je proti, je zrádce a nepřitel. Tohle opravdu chcete? Co se nahých fotek týče, tak to snad nepatří do seriózní diskuse. Pokud vám o ni vůbec jde.

Luděk 14.9.2009 14:17

Re: Není dobré, když kdejaký trouba svrhne vládu a pak neví co s tím.

Srovnávat Evropskou unii s komunistickými pořádky za časů Varšavské smlouvy,RVHP a Brežněvovy doktriny je oblíbeným argumentem eurobijců:Trochu zapomínají na to,že staré členské státy EU jsou o desítky let před námi v životní úrovni,politické kultuře,vyspělé legislativě,ochraně životního prostředí atd.Bylo jim dobře ,dokud nepřijali za své členy bývalé země sovětského bloku,kam patříme i my.Chováme se jako pubertální fracek,který zahrnuje své rozumné rodiče urážkami a výčitkami,že mu dávají málo peněz a že po něm chtějí,aby se pořádně učil a pracoval.

Prorok 14.9.2009 15:49

Re: Není dobré, když kdejaký trouba svrhne vládu a pak neví co s tím.

"Kdo nejde se mnou, jde proti mě" ... viz evangelium Matouše, kap. 12, verš 30  -  to jen tak na vysvětlenou .....

hank bukowsky 14.9.2009 15:57

Re: Není dobré, když kdejaký trouba svrhne vládu a pak neví co s tím.

nahé fotky nepatří do seriozní politiky, tak jako ten, co je na nich. Hlasováním o nedůvěře se zabránilo lecčemu z naplánovaného drangu na voličovu peněženku. Bránění v realizaci politiky názorového odpůrce je jedním z hlavních poslání opozice a kritika toho je projev názorů svědčících o nutkání potlačovat demokracii. Schválení baťohu bez diskuse ukázalo o čem je politika ODS. To čubrněli dokonce i pravicoví poslanci.

Šerlok Homeless 14.9.2009 16:07

Re: Není dobré, když kdejaký trouba svrhne vládu a pak neví co s tím.

Bránění v realizaci politiky názorového odpůrce -ano, ale ne za každou cenu. Ne za cenu poškození vlastní země.

Antony 14.9.2009 18:20

Re: Není dobré, když kdejaký trouba svrhne vládu a pak neví co s tím.

K tomu drancování voličovy peněženky , předpokládám  , že mluvíte o poplatcích .Těch třicet korun je pakatel k připravovanému drancování voličovy peněženky panem Janatou . Jsem přesvědčen , že je nutno šetřit ale mělo se začít už mnohem dříve . A k panu Janatovi a ostatním politikum , nevěřím , že si sahnou na své peníze . Mimochodem kde je pan Kocáb a co tak duležiteho řeší v době kdy se má šetřit v Japonsku , asi romskou otázku .

Šerlok Homeless 14.9.2009 16:05

Re: Není dobré, když kdejaký trouba svrhne vládu a pak neví co s tím.

Luďku, kromě Tlustého, Schwippela a dvou Zelených kravek hlasovali pro svržení vlády další poslanci, že? Předpokládám, že ti dva to odnesou tím, že do Parlamentu už zvoleni nebudou. Obávám se ale, že spousta hovad, které zvedly ruku pro svržení vlády v nejméně vhodnou chvíli, bude v Poslanecké Sněmovně hnípat dál.

wotan 14.9.2009 10:50

myšlenky

Hloupé myšlenky míváme každý,moudrý si je však nechává pro sebe!

Brmboš 14.9.2009 10:30

To je hloupost.

Taková vláda je vládou k ničemu. Když nebudou volby dojde opět k naprostému chaosu, neboť tato sněmovna se nedohodne na ničem. Vláda by toho moc nenavládla a politická krize by pokračovala. Vláda byla pouze do října. Řeknu vám, že už to stačí. Musí být vláda, která ponese odpovědnost a musí vzejít z voleb. Jinak jsme v režimu ještě horším než ten minulý. Jen idiot může tvrdit vykašlete se na volby, máme vládu. Jen u nás se stále vymýšlí, jak se na něco vykašlat, jak to ošvindlovat a jak na něco vyzrát. Proto to u nás vypadá jako v Kocourkově. Bezprávní stát, zákonná džungle a soudy, které si dělají co chtějí..

vasekpav 14.9.2009 11:32

Re: To je hloupost.

Současná vláda složená s úředníků , je odpovědnější !Protože ji nechrání imunita politiků , navíc jsou to odborníci , což se zdaleka netýká politiků kteří se derou k moci a mají plná ústa odpovědnosti , která se nekoná a nikdy se nekonala !!!!>->->-

aaa 14.9.2009 11:38

Re: To je hloupost.

naprostý souhlas, pokud nebude fungovat občanská společnost, politikové nás nezachrání.

Ivn Nový 14.9.2009 12:24

Re: To je hloupost.

Jaká odpovědnější, rozpočet stejně sestavuje s deficitem 230 miliard, žádné podstatné škrty ve výdajích neplánuje.