1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Lájoš 13.11.2008 11:50

Zajímavé

 Zajímavé, ale ODS nežije ve vzduchoprázdnu, či na pustém ostrově někde v tichomoří.Rv

Jirka Stejskal 13.11.2008 11:31

Co je nejdulezitejsi pro leadra?

Podle meho nazoru to nejsou (nebo ne jen) pevne nazory. Pod tlakem okolnosti (napr. financni krize, pripadna valka s Ruskem) so dovedu predstavit, ze lidr zmeni nazor - orientaci, je to preci lidr. Pro me je dulezita duveryhodnost - neboli chci mit jistotu, ze kdyz rika A, mysli tim A. A pokud se pozdeji rozhodne pro B, dukladne mi vysvetli proc.

Pokud toto vezmu v uvahu, Bem mi pripada nevhodny - kdo je schopny se spojit do velke koalice, presto, ze nemusi - a ani to nevysvetli, ma proste na sobe sram, ktery jen tak nesmaze. Pro me tu stale bude nebezpeci, ze by to mohl zopakovat.

Je take zahodno si klast otazku - co je vetsi nebezpeci - komunisti dona, nebo socialisti v evrope. Sam za sebe se domnivam, ze komunisti (tom myslim i soucasne socany) doma jsou nebezpecnejsi. A z tohohle pohledu Topolanka chapu, i kdyz ja sam bych se pod LS nepodepsal.

Celkove se domnivam, ze pres vsechny chyby, je Topolanek dobry predseda. Zmenou ted, uprostred volebniho obdobi bychom jen kyvli Paroublbovi na jeho sryacnickou politiku, coz se mi rozhodne nechce. Takze, neztracejme nervy a podporujme sveho serifa - predsedu.

Lájoš 13.11.2008 11:51

Re: Co je nejdulezitejsi pro leadra?

R^R^R^

pavel, ale jinej než ten v disku 13.11.2008 11:24

nový předseda?

Je mi do toho prd, ODS jsem nikdy nevolil (asi kvůli Klausovi, mám z něj vyrážku), takže můj názor na to je nezajímavej. Ale v čem by byl BOEHM novej předseda? V tom, že je malej, tak musí vysoko vylézt, aby vůbec viděl (nebo byl vidět)? V tom, že takový prostocviky (nebo jsou to tiky?) s obličejem od nosu vejš nikdo neumí? Z článku jakoby plynulo, že jeho kvalifikací je odmítnurtí Lisabonský smlouvy. Já bych skutečně moc rád část svojí suverenity dal někam jinam, tu část, která "nevidí oteplování, proto neexistuje", tu část, která vede řeči v TV a všude takovým pinglovským (RAJ) dialektem s nesprávnými výrazy, všechny ty hulváty a burany v nejvyšších ústavních funkcích. To bych se měl, bez takový suverenity.

Jirka Stejskal 13.11.2008 11:37

Re: nový předseda?

No nevim, jak by se vam libilo, kdyby napr. proto, ze Nemecko garantuje vsechny vklady, vam zvysili dane na 45% - tak jak je tomu v Nemecku? To je jenom maly priklad.

Jo  apokud jde o to, kdo je jaky hulvat a idiot, proc si myslite ze v Italii, nemecku, nebo Polsku jich je min nez u nas?

Hnyk 13.11.2008 12:40

Re: nový předseda?

Když by ČR žádné vklady negarantovala, tak by musela zakázat ukládat peníze v zahraničí. A ktomu obehnat hranice ostnatým drátem, aby lidi nevyváželi peníze na černo. Taková suverenita by se Vám líbilo, co?

Kon 13.11.2008 11:16

Bém že má jasně pravicové názory?

Kdepak ty věci, vždyť je to vyložený liberál, který se dokonce zasazoval o liberalizaci drog.

jan 13.11.2008 11:15

blbost

než napíšete takovou kravinu o aspoň formálně suverením státu přečtěte si aspoň lisabonskou smlouvu - tohle je čirá demagogie

ocelin 13.11.2008 11:10

No to je slovo do pranice :Vivat Kubera !!!

Kubera předsedou ! Takovou ODS i volil i Jaroslav Hašek a že to byl rudý komisař.Kam by se hrabal se svojí Stranou mírného pokroku v mezích zákona na Stranu širokého rozkroku za mezí zákona. ;-D

Du se picnout.

Martin 13.11.2008 10:43

Bém je na odpis

Nejdřív si na*al do bot s Olymiápdou a teďka se ukázalo, že má na úřadě takový bo*del, že úředníci nejsou schopni zajistit kvalitní opravu Karlova mostu. Vím, že za to nemůže osobně, ale moc dobře věděl, že Karlův most bude pod drobnohledem veřejnosti a měl si dát majzla.

JaS 13.11.2008 10:36

Je zajímavé,

jak několikrát považoval pan Petřík zdůraznit, co zrovna vyhlásil pan Bém a že proto by měl být předsedou partaje. Jakoby zrovna od pana Béma  se každou chvíli nedalo očekávat, že prohlásí něco opačného. Nefouká vítr od Klause?

franta 13.11.2008 10:31

Pokud má autor pravdu

pak se dá soudit, že všechna důležitá rozhodnutí ODS za posledních 10 let se ukázala už v poměrně krátké době po jejich přijetí jako chybná ! Namátkou: opoziční smlouva, vstup do EU, kdy přístupovou smlouvu podepisoval právě V. Klaus i když nemusel (nacpal se do Řecka sám), změna volebního zákona, která nepřímo způsobila, že dnešní vládní koalice nemá většinu v parlamentu. Stejným nesmyslem by byl i bonus pro vítěze voleb, Paroubkovi by se to určitě za dva roky velmi hodilo !!! Je vidět, že ODS nevidí daleko do budoucnosti, ale zajímá ji jen okamžitý prospěch. Má taková strana vůbec vládnout v této zemi ?    

cipísek 13.11.2008 9:55

Bém

Dobře.Bém se teď vyjádřil....... ale kde právně u něj najdeme záruku,že ZÍTRA (nebo třeba už dnes odpoledne) se neotočí o 180 stupňů a  nevyjádři se jinak ? U něj je to přeci tak snadné.......

Klára 13.11.2008 8:41

Lukáš Petřík je recesista?

Já myslím, že je komunista. Jaká suverenita našeho malého s prominutím zasmrděného plácku nám může být odebrána. Krucipísek snad jsme už zase  Evropané, ne? Ať si L.P. s panem prezidentem udělají na některé hradní zahradě svou malou republiku a tam si mohou hrát na nacionalisty. Lisabonská smlouva už měla být podepsána, já tu nechci zpátky Rusy, už takhle je jich tady jako smetí, ale zatím nejsou všichni ozbrojení. Já chci, aby moje děti rostly v tradičním a kulturním prostředí Evropy a ne jako hraničáři na ruském pomezí - dokud by nás celé slavné dubisko nespolklo úplně.

Jiří 13.11.2008 12:16

Re: Lukáš Petřík je recesista?

Souhlasím s Vašim názorem a jsem rád že jste ho takto formuloval. Pokud se "ubráníme" co největšímu zařazení do Evropy (byť za to o něco přijdeme, či nás to bude něco stát) tak zůstaneme jen krátkou dobu suverénní zemičkou a neschopnými politiky, spoustou špatných zákonů, zcela nefungující spravedlností -prostě jako  ostrůvek  exotů na kraji západní civilizace. A kam asi spadneme po nějakém čase?

jar.san. 13.11.2008 15:42

Re: Lukáš Petřík je recesista?

Naprostý souhlas, mluvíte mi z duše

Dušan Streit 13.11.2008 8:35

Jde opravdu o všechno

Není důležitější úkol, než udržet suverénní stát, který nám vybojovali předkové i pro potomky. Vše ostatní je opravdu podružné a marginální. Článek je naprosto pravdivý. Jsem stejného názoru:

http://streit.blog.idnes.cz/c/55200/Vitezem-ceskych-voleb-se-stal-Sarkozy.html http://streit.blog.idnes.cz/c/54405/Babrak.html http://streit.blog.idnes.cz/c/54079/Spraskany-Topolanek.html

Škoda, že v ODS není politik typu Klause, u něhož bychom nemuseli dělat takové kompromisy při spekulaci, zda by byl dobrým předsedou ODS. Topolánek stranu naprosto rozvrátil.

kpt 13.11.2008 9:28

Re: Jde opravdu o všechno

no, že by vám něco vybojovali předkové...To spíš po světové válce chtěly velmoci potrestat Rakousko-Uhersko umenšením jeho území a tak nějak vzniklo Československo, které, koneckonců, jako umělý útvar, zas až tak dlouho nevydrželo. Tak to převážně vnímají Nečechové, jestli ovšem, k udržení duševní rovnováhy potřebujete mít dojem, že jste si něco vybojovali sami, nebudu pokračovat...

Jiří 13.11.2008 12:20

Re: Jde opravdu o všechno

Mám obavu, že nás potomci za udržení takového státu budou proklínat. Uvažoval jste někdz o tom co jim tento stát přinese?

jar.san. 13.11.2008 15:55

Re: Jde opravdu o všechno

Za totáče jsme (alespoň tedy já a mnoho kamarádů) vzhlíželi k EHS a Thatcherové, Kohlovi či Mitterandovi, zatímco sami jsme museli poslouchat Milouše a Gustáva a stydět se. Teď zas musíme číst články podobné Petříkovu. Taky jsme si zpívali Až k nám přijdou hoší z jůesej, potom bude republice hej, zatímco po silnicích jezdily kolony ruských tanků. A teď tady vykřikují bojovníci za svobodu a proti radaru a 2/3 lidí jim věří. Dušane, s tím suverénním státem jste značně vedle, od roku 1938 tady žádný není a i do té doby byla naše suverenita značně pofiderní a odkázaná na druhé. Zdraví j.s.

gogo 13.11.2008 8:31

Trpaslíky

nebrat....

clay 13.11.2008 8:27

vaše úvahy narážejí na jeden problém

typický volič ods je pro podepsání LS....

JJ 13.11.2008 21:09

Re: vaše úvahy narážejí na jeden problém

Proboha, jak můžete takovou blbost vypustit. Typický volič ODS si LS prostudoval a je proti! Proto ten výprask ve volbách, Topolánek jde proti tomu, čemu se ODS zavázala. Nevím, proč a kdo pořád tuhle lež /že volič ODS je pro LS/ šíří!

Vlastimil 13.11.2008 8:17

Ano, Kuberu do čela ODS!

A slogan "Evropě to osladíme!" změníme na "Evropu zahulíme!". Pokud by se do čela ODS dostal člověk, který jednoznačně odmítne Lisabonskou smlouvu, měla by následovat demise celé české vlády. Vždyť tato vláda LS schválila a premiér Topolánek ji v Lisabonu i podepsal. On si pak nový předseda ODS se vzniklou situací už nějak poradí. Autor Lukáš Petřík je opravdu recesista.  

MaReK Olšavský 13.11.2008 8:39

Re: Ano, Kuberu do čela ODS!

Proč bychom ji měli ratifikovat? Většině kritiků jejího neratifikování bych doporučil si ji napřed přečíst a rozhodně nedoporučuji ke čtení českou verzi, kde je hodně bodů zcela takticky zamlčených. Kompletní překlad nebyl umožněn. Nejen, že se tím posílí moc několika států a ostatní se v evropě dostanou do vleku, ale zavádí takové nesmysle do sociální oblasti, až to pěkné není.

Mimochodem, nemyslím si, že by se Kubera ucházel o post předsedy ODS, ale fáma je to moc pěkná.

Antonín 13.11.2008 7:53

"rovnou se Sládkem"

Pane Lukáši Petříku, dobrý den, považoval bych Vás za dobrého recesistu, ale ten závěr mne "probudil" :-). Pro Vás a Vám podobné je tady pár stran, v kterých byste našli velké uplatnění. Národní odpor, dělnická strana nebo sládkovci. Pan Sládek by mohl panu Klausovi dělat 1. místopředsedu a všichni ostatní druhého. A udělat si zde takový soukromý "pašalík", kde byste si mohli dělat to,  co by se Vám líbilo, nikdo by vám do toho "nekecal" a šli bychom vstříc šťastným zítřkům. Sice izolovaně, za plotem, možná v konečném důsledku na východ. Víte, on se píše už rok 2008, národní obrození už je za námi nějaký pátek  a zdá se, spíš je jasné, že v dnešním globalizovaném světě příliš jiných šancí není. A integrace Evropy je nutná  i se všemi klady a zápory. Nic v  životě a na tomto světe není dokonalé kromě ODS a jejích příznivců. Vše znáte, všemu rozumíte nejlépe, víte, jak na to a v jednom šiku v čele s nejfundovanějším mužem planety naším Vašíkem jdete tím jediným správným směrem. To by tolik nevadilo, kdybyste tam šli sami, ale prosím Vás, nás tam netahejte. Stálé zdraví.

jozka 13.11.2008 7:24

Bém nebo Topolánek ?

Jeden lepší než druhý s celou ODS.Ale  bez ohledu na celkové toto moje vyjádření,kdybych  musel říct A nebo B,pak neurvalec  a histerický Topolánek přece jen je rovnější chlap,než  vykutálený horolezec Bém.

clay 13.11.2008 8:28

Re: Bém nebo Topolánek ?

R^

AGO 13.11.2008 7:20

Bém vžádném případě.

Patří sice k partičce co spolu mluví,ale kdo z nás od něj slyšel jakýkoliv náznak nějaké reformy?jaké zlepšení udělal v systému pražské taxislužby?Čím ,kromě výletu do Hymaláje a záskokem na vesnici se proslavil.

DrX 13.11.2008 6:38

Fakt je,

že Topolánek je hulvát, Bém aTlustý podrazáci, Paroubek a Rath obojí a navíc populisté, slibující neuskutečnitelné výhody. Měli by jít do háje všichni. Že LS prakticky zlikviduje samostatnost menších států, je objektivní fakt. Jestli je to dobře nebo špatně, to je věc názoru. Jestli považujeme za správné, aby v EU v podstatě vládli Německo, Francie, Anglie, Itálie (s občasným přihlédnutím k potřebám Španělska), jakožto státy s rozvinutou demokracií, OK, pak je LS správným řešením. Pokud se domníváte, že by si měly záležitosti (daňové, zahraniční vztahy, finanční atd.) řešit jednotlivé státy samy dle svých potřeb a domlouvat se jen na bezhraničním a bezcelním prostoru, pracovním prostředí  atd., pak LS je likvidační. Jak pravím: je to věc názoru. K tomu podotýkám, že LS je dokument velmi nepřehledný, "pouze" opravující předešlé, takže čertova kopýtka vykukují jen nepatrně a argumenty se scvrkávají na "jsi či nejsi pro Evropu?", aniž by se jaksi uvádělo pro jakou. Tak třeba p. Klausovi se vytýká, že je proti EU. Ale to není pravda. Sám vstup podepsal. Ale je proti EU, která se hrabe do všeho, i do toho, jak má být zakroucený rohlík. Mně by se taky nelíbil např.  EUministr zahraničí, Francouz,  který by dohodl či schválil francouzské dodávky zbraní Hamásu. Problém je, že jednotlivé státy mají na různé problémy různé názory. Ono je to podobné jako s marxismem: všechno by bylo výborné, kdyby všichni lidé byli absolutní altruisté, nezáleželo jim na osobním prospěchu, byli by ho ochotni obětovat ve prospěch celku... jenže stačí jeden, který ne a je vše v háji. A že nás je!  A s LS je to stejné: kdyby všechny státy... A ony, potvory, taky ne... Jen se koukněte třeba na Sarkozyho...