2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Média nejsou sedmá, ale první velmoc

Co opravdu ovlivňuje jednání politiků a čeho se opravdu bojí? Bojí se svého možného negativního obrazu v mainstreamových médiích, která přes svou moc tlačí politikům svůj světonázor.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Dvořák 3.8.2018 8:54

Re: Nemáme již veřejné mínění, ale mediální mínění.

Souhlasím. Vítače většina voličů nechtěla.

A nejspíš ani někoho, kdo jako "argumenty" pro svoje zvolení předloží snůšku jakýchsi "citátů", resp. vět vytržených z kontextu, co, kdy, kde, komu a jak řekl jeho protikandidát.

Prostě se pan profesor nabifloval, ale reagovat z místa mu moc nejde. To pak lehce blekotal.

P. Lenc 3.8.2018 8:48

Re: ideologická prázdnost

A ona ODS podporuje migraci?Napište nemám rád ODS, bude to upřímější.

J. Vintr 3.8.2018 8:45

Re: Nemáme již veřejné mínění, ale mediální mínění.

To, že si rozhodující část Američanů nenechala médii vymýt mozek a zvolila prezidentem médii tisíckrát pomlouvaného Donalda Trumpa a ne médii opěvovanou nánu Clintonovou, je jasným důkazem, že média všemocná nejsou. A čím víc budou hystericky ječet a lhát, tím míň lidí se jimi dá ovlivnit. To musí ty dacany, kteří média ovládají a skrze ně chtějí ovládat ostatní lidi, hodně štvát.

T. Hraj 3.8.2018 8:43

ideologická prázdnost

Celkem s Vámi souhlasím, pane Míthe. Otázka je ale potom co děláte ve Fialově ODS.

A. Alda 3.8.2018 8:39

Souhlasím, pane.

Jenomže stávající politické strany jsou v moci šíbrů a kmotrů a na založení nové a slušné politické strany jsou třeba peníze, které mají zase jen šíbři a kmotři, nebo politikou omámení podnikatelé jako Babiš či Okamura (nebo před nimi Bárta).

K. Janyška 3.8.2018 8:38

Me-e-e-e-édia. Co je mečící stádo ? V drtivé většině

lidé v žoldu mocných nebo na objednávku. A bez znalosti kompozitivní teorie úplní hlupáci.

A ukradli slovo médium pro sebe. Jak je to možžžžnéééé ? Dzp.

D. Polanský 3.8.2018 8:27

Jo, jo,

ODS se v minulosti významně postarala o to, že lidé ztratili víru v politiku. Ale hezky napsáno, jenomže je blbý, že člověk něco pamatuje.

F. Navrátil 3.8.2018 8:20

Re: Nemáme již veřejné mínění, ale mediální mínění.

Chtělo by to nějaké vysvětlení. Celý mainstream v čele s Českou televizí fandil Drahošovi a snažil se poškodit Zemana. Přesto se Zeman stal prezidentem. Nebylo to náhodou tím, že voliči nechtěli za prezidenta vítače?

P. Dvořák 3.8.2018 7:38

Re: Nemáme již veřejné mínění, ale mediální mínění.

Ono při posuzování dojmu nejde tak ani tak o to, kdo nakonec vyhrál a že to byl Zeman. Předvést daleko lepší dojem v televizi než Jiří Drahoš, nebylo zase až tak těžké.

V. Kotas 3.8.2018 5:22

Nelze se divit, že vládnou média, reklama, nadnárodní

korporace, když si je politici už dávno nechali přerůst pře hlavu. A o to smutnější je, že v tom mají navrch veřejnoprávní média, zvláště u Nás. A pro mnohé politiky je přednější 5minut slávy na tv obrazovce, než služba svým voličům, vlasti a peníze. Protože většina znich si udělala z politiky výnosnou živnost. Málokterý má takové zázemí, jako měl Švehla.

F. Žůrek 3.8.2018 3:39

Nemáme již veřejné mínění, ale mediální mínění.

Souhlasím s autorem. Globalizace, především informační globalizace, hýbe současným světem nejvíce. Uvedu takový příklad: Jedna paní povídá druhé paní: "Paní, to je pravda! Včera to říkali v televizi". Jakmile se dnes něco říká v televizi, tak to skutečně má v současnosti velký vliv na veřejné mínění občanů.

Možná že Rusko skutečně ovlivnilo volby v USA. Že takový V. Putin je více přitažlivý než třeba A. Merkelová, a tak v USA zvítězil D. Trump na místo H. Clintonové.

Podobně tomu bylo u nás s volbou prezidenta. Daleko lepší dojem v televizi přededl Miloš Zeman než Jiří Drahoš, takže prezidentské volby vyhrál Miloš Zeman. Není-liž pravda?

Dnes do oblasti informormování občanů tečou veliké proudy peněz. Kolik máme dnes třeba těch televizních stanic. Dnes by asi TGM řekl: "Řekni mi, kterou televizní stanici sleduješ, a já ti řeknu jaký jsi". Méně se čtou i kupují rozumné knihy, ale více převažují informační vymoženosti. "Kdejaký "debil" má již "internetový mobil". A také si povšimněte, že dnes máme daleko více doručovatelů reklamy než je doručovatelů nějakých rozumných zásilek.

Reklama a peníze vládnou světem anebo jsou to peníze a reklama, jak chcete. V politice vítězí ten, kdo má lepší reklamu. To velice dobře zná třeba takový MUDr. David Rath, ať uvedu také ještě jméno dosti známého českého "politika".

J. Frček 3.8.2018 1:58

Víte co je fajn? Že teď o prázdninách potkávám mnoho turistů z Německa a Holandska a oni jsou vyvalený z toho, že nepotkávají v našem městě žádné arabáky a černoušky. Mě je jich tak líto, že vždy pošlu do našeho jediného kebabu, aby se chvilku cítili jako doma. Snad nám to tak vydrží napořád...

J. Vintr 3.8.2018 0:31

Ale kulové, to s těmi obrázky v noviorgany nách

které prý přiměly Merkelovou otevřít hranice, je prostě lež. Ty davy se k německým hranicím valily přes půl Evropy jen a jen proto, že jim někdo (nejspíš už v Turecku) řekl, že je do toho Německa zaručeně pustí. A nejen to, musely to vědět i patřičné orgány v tranzitních zemích, protože kdyby nebyla jistota, že je do toho Německa pustí, tak by je jen tak nenechaly vlézt na vlastní území.