8.5.2024 | Den vítězství


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Marat 2.5.2009 13:38

Re: No tak, když už jsem byl několikrát nazván bolševikem - nedá mi to !

Nežijí v ČR,ale toto může být pravda, že největší komunisto-bíjci jsou bývalí komunisté. V 45 roce také nejzuřivějšími němco-bijci byli udavači a kolaboranti. Ti tehdy a ti dnešní takovými musí být, aby od sebe odvrátili případné podezření. Může to být ale také ze studu, že tak blbě naletěli na tisíciletou říší a nebo na věčný celosvětový komunismus. Těžko říci.

Já sám jsem antikomunista,ale tím jsem byl už od svých dvaceti roku a nikdy jsem se tím ani v ČSSR netajil. Když jsem byl propuštěn z krimu, tak se mě nekomunisté vyhýbali, jen dva staří komunisté mě hodně pomohli a nevadilo, že jsem proti jejích réžimu. Ten jeden to chtěl udělat jen pod podmínkou, že s ním půjde má manželka do postele. Že nechtěla, mě alespoň neškodil.

Malý Aston 2.5.2009 13:34

Re: Malý Astonku

Ale máte pravdu v tom s Vámi souhlasím ale jít volit socany nebo komouše se mi pořád nějak nechce, ještě vidím Klému a Firlingera jak se objímají a Plojhar jim žehná.:-(

franta 2.5.2009 13:25

Malý Astonku

co se týče slibování doporučuji Vám přečíst si rozhovor s panem Římanem v LN z minulé soboty. Pan Říman tam až překvapivě otevřeně říká, že celá předvolební masáž ze strany ODS co se týče jednotné daně a Tlustého daňového kolečka byla naprostý nesmysl, o čemž byla přesvědčena i většina vedení ODS. Nekritizovali to jen proto, aby nevypadali, že jsou rozhádání a nejednotní !!! To tam řekl doslova. Dělali z nás blbce. Tedy z voličů ODS, samozřejmě. Ale to Vám asi nevadí, že ? Tak a teď  zas můžete nadávat na Paroubka, přeji hezký den. 

Landys 2.5.2009 13:02

Abych to dokončil ...

Není nad konkrétní příklady. Jeden jedinec léta usiloval o členství v KSČ. Nevím proč, ale nechtěli jej tam, a jeho to velmi mrzelo. Když už to konečně vypadalo víc než nadějně - přišel Listopad. Najednou kudy chodě vykřikoval, jak jej násilím nutili vstoupit do strany, ale on odolal, a to  i přesto, že riskoval svou kariéru a šikanu rodiny. Zkrátka, nezlomili jej, takový on byl charakter. Ale vyšlo mu to - udělali z něj ředitele docela velké fabriky ! Druhý jedinec zas byl předsedou velkého JZD (a tedy pochopitelně straník). Po revoluci se záhy oklepal a každému říkal: "Vždyť mě znáš, jaký já jsem byl komunista - tělem i duší jsem byl vždy lidovec. Tam jsem byl jen proto, abych mohl dělat to, co mám rád." Při tom si toho ale nezapomněl tento zbožný muž nakrást tolik, že by to druhý nestihl za dva životy.

Takže sečteno a podtrženo - já osobně si dokážu víc vážit mnohého "kryptokomunisty", který nezahodil knížku i když teď z toho má akorát posměch a ústrky, než mnohých těch nyní halasných pravičáků a komunistobijců. Holt osobní zkušenost, je osobní zkušenost, s tím se nedá nic dělat - soudruzi pravičáci. :-(

Landys 2.5.2009 12:37

No tak, když už jsem byl několikrát nazván bolševikem - nedá mi to !

;-€Jestli většina tady není náhodou větším bolševikem než já. Jestli mnozí z těch nejzapálenějších komunistobijců nejsou ti "napravení komunisti." Ti bývají nejhorší, protože poturčenec horší Turka. Znám takových spoustu - vždycky se mi z nich dělalo nevolno, teď už je mi to jaksi jedno. Nejvyšší dosaženým stupněm bolševismu je u mě členství v Pionýru. SSM jsem se vyhnul tím, že jsem na škole tvrdil, že jsem organizován v místě bydliště, tam zase naopak. Dokonce jsem byl po revoluci kooptován do městské rady za OF. Tomuto spolku jsem dal sbohem po tom, co se v něm postupně usadili všichni největší patolízalové z minulého režimu. Znám řadu takových, kteří když už je nechtěli do té strany vzít, cítili aspoň velkou potřebu neustále dokazovat svou loajalitu. Nastrkovali se do prvních řad v průvodech VŘSR. I. máje, osvobození ap. Vždy se málem porvali o transparenty. Soutěžili v BSP, o vzorného pracovníka - za odměnu pak jezdili do Ruska a Jugoslávie. Srandu jsme měli z toho, když největší lidovec z práce navštěvoval VUML. Já jsem za celý život nebyl ani v Jugoslávii ani v Rusku. Protože jsem tvrdě šetřil. A víte proč ? Protože když jsem po vojně šel žádat o stavební povolení na nový dům, prohodil jedeni úřadník stavebního úřadu, že zas přišel jeden takový, co pro republiku ještě nic neudělal, a už by ji ždímal. Tak jsem jim řekl, ať si to strčí někam. No a pak jsem půl života tvrdě makal, zatímco "největší odpůrci režimu" pěkně čerpali výdobytky socialismu - nenávratné půjčky, bezúročné půjčky, novomanželské spoření atd. Teď pro změnu nejhlasitěji vykřikují, jak by se měli mandatorní výdaje co nejvíc snížit. Rv

Fišta 2.5.2009 12:22

Re: Je třeba

Ano. www.svobodni.cz.

runner 2.5.2009 12:19

Re: Je třeba

Uhodil jste hřebík na hlavičku, jediné co dnes může ODS středovému voliči nabídnout, jsou nesplněné sliby a obraz třídního nepřítele. A proto, že oravdový středový volič je narad za vola, tak to pro ODS navypadá dobře. Ale to je chyba ODS, ne Paroubka, nemůžete vyčítat supům, že hodují na mršině.

Fišta 2.5.2009 12:19

Re: Volby můžeme vyhrát a vlastně i musíme???

Zajímavá anketa na idnes.http://zpravy.idnes.cz/ankety.asp?id=A20090423_adb_55 mhtml:{5671B65F-FD7A-4E00-BB06-B742DF2B5DCE}mid://00000006/!x-usc:http://zpravy.idnes.cz/ankety.asp?id=A20090423_adb_55

Fišta 2.5.2009 12:17

Re: Pane Bartoni!

Viděl jste témata, která do toho tahají Paroubkovci?

runner 2.5.2009 12:10

Re: Je třeba něco jiného

Přesně tak.R^

Malý Aston 2.5.2009 11:57

Re: volby..

Ale děti se mají dobře. Když nemohu zaparkovat u Kauflandu neboť zbídačelé obyvatelstvo zaplnilo celé parkoviště a dementům ještě nedošlo, že je otevřeno každý den a zásobování funguje v sobotu i neděli musím připustit,že děti se mají dobře.Tolik žrádla nemohou rodiče sežrat. Nebýt Janečka a jeho televize ani nevíme že nějaká krize je.;-)

Ghost Dog 2.5.2009 11:37

Re: Volby můžeme vyhrát a vlastně i musíme???

..sebrali mu sociální dávky, nebo ho už doma odmítají živit?..

Perkl 2.5.2009 11:36

Re: Volby můžeme vyhrát a vlastně i musíme???

Že ty se živíš prací, ty příživnický a zlodějský zmetku.

Ghost Dog 2.5.2009 11:35

Re: volby..

..to neprožírání budoucnosti našich dětí mě docela zaujalo..při pohledu na valnou většinu dnešní mládeže mám obavy, že ani budoucnost našich dětí většinu lidí nezajímá..natož aby je zajímali ty děti...

jirka.s. 2.5.2009 11:30

Re: Volby můžeme vyhrát a vlastně i musíme???

Ale prdlajs, Astone ! Nikdo mu nic neznárodnil a budovat sociálismus se mu už vůbec nechce! To jenom ti modří pazgráti po něm začali chtít, aby se živil vlastní prací a dokonce byli tak drzí, že po něm chtěli, aby tak činil celých osm hodin denně! ;-)

Malý Aston 2.5.2009 11:08

Re: volby..

Tak jako popisujete jednotlivé politické strany, tak je i složení občanů. Takže jak to dopadne nikdo neví. Ale jak znám čechůny,moravany a slezany vyhraje ten kdo více naslibuje. A víme zcela bezpečně že nejvíce naslibuje Paroubek pak Filip a všechny je bude dohánět KDU. Pravice nemá naději,ta může slibovat jen práci,rozum a podporu zaměstnanosti a neprožírat budoucnost našich dětí,což  převážnou část voličů nezajímá neboť státní dluhy se neplatí.;-)

Malý Aston 2.5.2009 10:55

Re: Volby můžeme vyhrát a vlastně i musíme???

Copak? Budování socialismu se Vám soudruhu zachtělo? Copak Vám kdo znárodnil po roce 1989 že tak pláčete. Nebo zase máte v plánu majetným a pracovitým brát a nefachčenkům rozdávat?:-P

Perkl 2.5.2009 10:42

Volby můžeme vyhrát a vlastně i musíme???

Doufám, že ne. Této zemi se uleví až modří pazgráti pujdou do prdele na věky.

Mirek 2.5.2009 10:39

Re: Je třeba

 Všechny ostatní.

president Beneš 2.5.2009 10:36

Re: Už jsem / rozhlasový projev 1941 Londýn

Dr. E. Beneš uvedl v projevu 24.června 1941 (kniha - Šest let exilu a druhé světové války):

Co se stalo od Mnichova. Měli jsme smlouvu s Francií, s malou dohodou a Sovětským svazem. Velká Britannie byla spojena s Francií. Polsko mělo smlovu s Francií, ale její smysl a význam zničil Beck r. 1934 dohodou s Hitlerovým Německem. Byl jsem přesvědčen, že válka se blíží.

Katastrofa ne naše, ale celé Evropy přišla, a jeden pod druhém, kdo nezůstali na linii našeho odporu, začali od roku 1939 padat:

Nejdříve Polsko, pak Francie, pak Norsko, Belgie, Holandsko;pak bylo podrobeno za své vlastní spoluúčasti Maďarsko a Bulharsko, pak padlo Rumunsko, pak Jugoslávie a konečně se bránící Řecko. Velká Britannie byla téměř isolována a ubránila se jen s největším vypětím všech sil. A nyní konečně došlo na Ameriku a Sovětský svaz.

Dobře to řekl Winston Churchil v neděli, když zdůraznil, jak v Evropa lehkomyslně a bázlivě dovolila zbrojení a válečný rozmach nacistických zločinců a násilníků, aby pak jeden stát po druhém byl jimi rozdrcen.  

pamětník 2.5.2009 10:32

Re: Jenže ono to tak dopadne / jak po II. světové válce ?

Po II. svět.válce někdo vyhrál volby (jiní politici odstoupili -věděli asi proč) a začal realizovat svoji politiku. Znárodňovalo se i v jiných zemích - Anglie atd.)

Prvorepublikoví politici ( 16 vlád ?) nedokázali účinně řešit sociální problémy. Prokop Drtina (V Pamětech) napsal : v letech 1930 až 1935 nebylo v lidských silách si najít práci. Jak žít ???

Pro některé rodiny v Praze byl únor 1948 možná pohromou - ztratily levné služky a pradleny. Na někoho čekal později jen sociální důchod, bylo to složité...

PS bohatí legionáři (poklad z Ruska -základ Legio banky) stavěli v Praze vily, vdovy na venkově (tisíce pomníků v Čechách i na Moravě) braly někdy jen žebračenky a oplakávaly své manžele

Ghost Dog 2.5.2009 10:25

volby..

..tak nás čekají dvoje volby..kdo vyhraje?..těžká otázka, ještě těžší je, koho volit (no, já mám jasno, ale neřeknu, že je to SSO)..

..strany od středu, vlastně středové strany KDU, ODS a při troše dobré vůle i SZ jsou všechny rozpolcené na více vpravo a více vlevo, chybí jednota názoru..to levice KSČM a ultralevice ČSSD oplývá jednotou přímo záviděníhodnou..KSČM to má jasně dané, tam jsou snad vážně lidi, kteří ani jiný názor nemají..v ČSSD je to sice jinak, ale kdo by asi tak chtěl dostávat poštou nábojnice, nebo kulky, že jó..no a vytahování podivných materiálů, tak o to taky nikdo moc nestojí, víme Wolf?..

..smůla, že na primariátech jsou tací předsedové..neotesaný Topolánek, který pod tlakem ztrácí nervy, turista Bursík, který se vlastní pílí a inteligencí zasadil o svržení vlastní vlády, zlomený Čunek s Kalouskem v zádech..no a na druhé straně sice chytrý, ale profláklý Falmer, pardon Filip, neschopný změnit rudochy v důvěryhodnou partaj a v neposlední řadě politik maximálně okresního formátu, Aconatovýzkum Paroubek..

..co na to voliči? nechají se zase opíjet rohlíkem, nebo už konečně řeknou jasné NE klientelismu, podrazáctví, nesmyslným omezováním a zbytečným zásahům státu do života všech?..asi bude zase "a" správně...

jirka.s. 2.5.2009 10:16

Pane Bartoni!

Vaše vývody mohou třeba i obecně platit, ovšem naroubovat  na evropské volby nejspíše nepůjdou! Volby do evropského parlamentu jsou natolik výlučnou záležitostí politiků, že  se k nim dostaví pouze a jenom  skalní příznivci jednotlivých stran! EU jako taková je většině tohoto národa naprosto ukradená a připočteme-li ještě i tu nezanedbatelnou část obyvatel Česka, kterou EU vyloženě štve či ji dokonce i poškodila, tož vyvozovat z této marginální účasti na těchto volbách jakékoliv statistické závěry je naprosto zcestné! ;-(

V.Hoffman 2.5.2009 10:14

Re: Je třeba

No, to je vsetko velmi pekne. Ale napriklad na Slovensku /a podla komentarov v diskusiach asi aj v Cechach/ ma velka cast stredovych volicov uz plne zuby toho volit SDKU /ODS/ len preto, aby sa nieco nestalo. Vlastne si to tie pravicove strany robia velmi jednoduche, staci aby sa oznacili za "mensie zlo" a nerozhodnuti volici by ich mali volit automaticky. Tak takto to nefunguje, aspon nie dlhodobo.  

nup 2.5.2009 10:13

Je třeba něco jiného

A to vysvětlit vedení jisté strany, že přístup "My jediní zabráníme vládě "KSČSSD", volte nás - a po tom, co budeme dělat ve skutečnosti, je vám honvo" už nefunguje. Zejména nefunguje na ne zcela skalní voliče (o kterých je řeč), kteří to před třemi roky zkusili a mají v živé paměti, jak to dopadlo. Rovněž si neskalní voliči tuze rozmyslí volit stranu, která si sebereflexi po dvojitém přesdržku představuje jako 1% něco jsme blbě řekli, 99 % volič je hlupák a 0 (nula) % něco jsme udělali blbě.

P.S. Nefunguje dokonce ani přístup roku 2002 - "Nejsme dokonalí, ale hlavně nám teď dejte hlas, my se po volbách určitě změníme". Nastal čas změnit skutky - dokud je lidé neuvidí, už této partaji prostě neuvěří. Chyba není ve voličích.

vládík 2.5.2009 9:56

Nebuďme malověrní, ale přesto

Není to jedno procento (z těch kdo půjdou volit!) přece jen optimistické?

Ovšem - jak je uvedeno v jiném blogu - zkusit to musíme.

PROKOP BUBEN 2.5.2009 9:47

Re: NO ANO

Proč by, možno v podstatě souhlasit.....

Vašek 2.5.2009 9:39

Re: Už jsem

Zajisté, Paroubek se nemusí bát, S Hitlerem taky táhl všechen lid. Historia magistra vitae.

hafusak2 2.5.2009 9:38

Autore, poraďte něco rozumného

Například radíte p. Fischerovi, aby zobal z ruky. Čí ale: p. presidenta, který ho jmenoval, p. Topolánka jako předsedy vedoucí strany v parlamentu, p. Paroubka jako předsedy nejsilnější oposice? Jako jedině správně a pravě zaujatý novinář obhajujete zkrachovalou politiku pravice, ale i tam jsou dvě dlaně. A že vlastní rozum p. Fischera může ohrozit volby? To už ponechávám bez komentáře. Eurovolby nejsou lakmusovým papírkem, neboť z nich se občanů přímo nic nedotkne. Ta zkouška už proběhla a dopadla na ODS hmotností vší její hlouposti a přezíravosti občanů. Nebojte se, ono to nějak dopadne. Ale další pokračování vlády kleptokracie a idiokracie je už neúnosné.

Jimmy Keen 2.5.2009 9:33

Jenže ono to tak dopadne

Paroubek našel jednoduššího voliče odkojeného stupidní nováckoprimáckou tvorbou a vyznávající klídek a zadarmiko. Když jsou schopni lidé kvůli padesátikoruně ušlapat děcka, tak proč ne. A takových voličů je většina., jak ukázaly krajské volby. Přemýšlejících lidé je výrazná menšina. Z čistě matematického pojetí nutně vychází drtivé vítězství tandemu socani a bolševici. A jejich voliče vůběc nezajímá něco jako přemýšlení, že socanské bilbordy k volbám do EP jsou nesmyslné, protože se nejedná o domácí vládu (typ nedovolte ODS návrat k moci, zrušíme ožebračující poplatky apod.). To alternativně inteligentní nezajímá, natož aby nad tím přemýšleli. Paroubek je možná lump, ale není pitomý a ví jak definitivně a na hodně dlouhé časy vyhrát volby. Tak se s tím smiřte.