24.5.2024 | Svátek má Jana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pete 17.9.2008 20:01

České tzv. elity jsou naivní svatouškové,

kteří raději melou své morální zaklínadla, než aby vytvořili funkční stát a volební systém. Furt blábolí o tom, jak jsou politici špatní a nemorální, jak nejsou dost pravdoláskový. Výsledkem jejich blábolení a víry ve vytvoření konečně nového člověka je naprosté znechucení společnosti a čím dál větší cynismus. Ono totiž to nejdlůležitější je vytvoření dobrého systému. Dobrý systém si najde dobré lidi. Současný volební systém je prostě paskvil. Díky pane Havel.  Ale on to nepřizná a pravdoláskovníci taky ne, možná až se tu neobjeví nějaký český Putin a až to bude všekco zase v pr.eli. I ten Paroubek byl přece Havlovi docela sympatický. Prcek je hodně pomstychtivej.

xxx Kubeš 17.9.2008 16:43

Autorovi článku

R^

Bobyzboby 17.9.2008 15:13

Slušný člověk má k volbám chodit, obzvlášť když nemá jasný názor!

Jenom se mi to zdá, nebo je to skutečně nová oblbovací taktika příznivců ODS?

Je jasné, že skalní jádro jakékoliv strany půjde k volbám vždy. A nejvyšší poměr podobných příznivců mají občdem, komunisti a možná i lidovci. Podstatně méně jich mají socdem a zelení.

Takže čím víc lidí zůstane při volbách doma, tím líp pro první a hůř pro ty druhé.

Překvapilo mne, že k podobně průhledné kamufláži se připojil i Miloš Čermák, novinář v poměrech lidovek tak vyjímečně kvalitní. Rv >-

gerontusinza 17.9.2008 14:55

Pane Čermáku vidím dobře?

"Ale v posledních dvou letech začínám mít stále intenzivnější dojem, že lhostejnost je možná namístě. ..."

Na lhostejnost dojeli podnikatelé v Německu..... V tomto případě je to zcela  v technologii moci jako  ve 30 letech i způsoby jsou stejné.... Jen naše členství v EU je brzdou těchto pánů

Dr 17.9.2008 14:32

Mám dojem,

že p.Jančura je úspěšný podnikatel typu ranného kapitalismu. Jeho metody likvidace konkurence jsou mnohdy dost husté, viz svého času Liberec - Praha za 1 Kč....

;-) 17.9.2008 14:53

Re: Mám dojem,

Vy byste to dokázal za 0,50 Kč? Ale padesátníky nám zrušili. Tak 2 za kačku (nebo na Kačku).

Raul 17.9.2008 13:26

Nevyprazdňuje se politika, ale národní fronta

 Dnešní strany ( snad s vyjímkou části strany zelených ) jsou pokračovately stran národní fronty. Ta je v EU k ničemu. Hesla jako "Evropě to osladíme" jsou stejně prázdná jako je vyprázdněná ona 60 trvající vláda NF.

Bokonon 17.9.2008 11:57

Kritika za každou cenu

Dopytle, Čermáku, jste tak hloupý? Nosné téma radar. Jak ovlivní toto téma Rusko jinak, než skrze česká media a český parlament?!

Pytel 17.9.2008 11:25

demokracie

U toho Tlustého přece jen o pár věcí jde. Naše vláda chtěla pro živení katolických pánů vyčlenit dalších deset tisíc pracujících, kteří by na ně dělali po sedmdesát nebo kolik let. Tlustý se zeptal proč. A stal se nepohodlným.

Jestliže lidé chodí k volbám a nic tím nemohou změnit, tak už se nejedná o faktickou, nýbrž pouze o formální demokracii. Doporučil bych dokonce panu novináři, aby pro ten stav použil dobře znějícího pojmu totalita. Totalita čeho? Totalita vlády nadnárodních zlodějů, podvodníků a tunelářů, kteří si politiky kupují a manipulují s nimi jako s loutkami.

Jan Krátký 17.9.2008 11:09

Naprosto souhlasím.

Politici už nějaký čas vypustili boj za program a zlepšování podmínek fungování společnosti, a soustředí se na získání podílu na moci. Máme štěstí, že se tu celkem nestřílí, takže se k tomu sem tam opraví nějaká silnice.

Česko potřebuje pouze 2 politické síly v dolní komoře parlamentu, současná situace se dá krásně doložit na Straně zelených, která do ní vstoupila. Někteří pochopili, že kdo chce s vlky být, musí s nimi výt, někteří si drží ctnostnou linku věrnosti ideálům, která ale v brutálních proudech vrcholné politiky prakticky nepřijde na řadu. Frustrace, která skapává na národ už dobrých 10 let, ho zachvilku oslepí tak, že opravdu přestane volit. Pak nám zbyde otupělý stav mysli, totální devastace pocitu angažovanosti a co je nejhorší, zvykneme si, jak to my Češi umíme.

Lucinapes 17.9.2008 10:17

zase jeden "moudrý" článek

Nechtěl byste, úane ˇVermáku,blahosklonně poradit z výše své moudrosti, jak by měla vláda své (čí? lidovecké? zelené? ODS) představy prosazovat? Nedohodnou se na společném programu ani na vládě, ani u tak zřejmých věcí, jako je ˇˇCunkovo realistické řešení pomoci těm Romům, kterým pomoci lze, natož na něčem tak zásadním, jako jsou nutné reformy. O parlamentu a jeho dobré vůli nemluvě.Ono ale je to asi už jedno, protože se patrně řítí celosvětová krize, takže budeme mít utrum s reformami i bez nich.

karas 17.9.2008 11:23

Re: zase jeden "moudrý" článek

Asi nevíte jak to má fungovat, úkolem pana Čermáka je dělat něco jiného a to, dle mne, dělá dobře. Tak zbytečně neprskejte. Zajímavé je, jak příznivci ODS poukazují na vše možné, jen aby obhájili své výtečníky. Holt pro třísku v oku svém nevidím břevno v oku tvém.

mira 17.9.2008 9:58

Řebíček-hříbeček

Sakra,není to ten Řebíček co zapoměl přiznat 40milionů do přiznání?

Václav 17.9.2008 8:47

Kidy pana Čermáka

Podobné články,jaké sesmolil p.Čermák jsou platné jako mrtvému zimník.Volby dopadly tak,žepravice nemá dostatek hlasů,protože koalici tvoří příznivci levice z  poloviny u lidovců i zelených,což sebou nese nemožnost prosadit něco radikálnějšího z pův.programu ODS.S tím nikdo není schopen pohnout,snad jen p,Čermák by věděl jak na to.

Schuspeitel 17.9.2008 16:45

Re: Kidy pana Čermáka

na vaše Kidy se.u, ale tohle jsou kydy

drak 17.9.2008 8:13

víte pane autore,

proč se Jančura opřel do Řebíčka? Při Vašem vzdělání a při tom, že se novinařinou živíte byste to měl vědět. Jančura se chce angažovat v železniční dopravě a to se Řebíčkovi, jako skrytému majiteli firmy Viamont, která v tomto oboru má intenzivně zadrápnuto, nehodí!!;-O

Frank 17.9.2008 8:30

Re: víte pane autore,

To byste ale od modrého novináře chtěl opravdu moc.

Hadí oči 17.9.2008 1:29

Změna volebního systému.

Jediná změna k jaké došlo a dálší se už konat nebude, je ta, že se o změně volebního systému mluví už před volbami.