3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Malé zamyšlení nad hospodařením ČSSD

Vedení ČSSD si stěžuje, že rozhodnutí soudu a zaplacení 337milionů JUDr. Altnerovi je pro ně velmi finančně náročné, jsou slyšet i názory, že jde o rozhodnutí likvidační. Podle výročních zpráv, které jsou zveřejněny na stránkách ČSSD od roku 2011 do roku 2015, je ve všech auditorem uvedeno.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 13.4.2016 23:31

DOKUMENT - proč musí ČSSD Altnerovi zaplatit...

DOKUMENT: Přečtěte si, proč musí ČSSD zaplatit Altnerovi stovky milionů

Podle soudu se sociální demokráté snažili ze Zdeňka Altnera udělat někoho, kdo vyžaduje za málo práce přehnaně vysokou odměnu. Server Lidovky.cz získal rozsudek, ve kterém stojí, že ČSSD může za to, že advokát ještě nedostal zaplacenou za smlouvu z roku 1997. Straně začala ubíhat třídenní lhůta na zaplacení pokuty.

Soudkyně Městského soudu v Praze Irena Saralievová uvedla, že práce Zdeňka Altnera pro ČSSD nebyla snadná. Strana mohla podmínky dohody nastavit jinak, ale neudělala to. Smlouva z roku 1997 je tedy platná a strana teď musí do tří dnů zaplatit 337 milionů korun. Z dokumentu je jasné, že právníci sociálních demokratů útočili na Altnera s tím, že neodvedl žádnou velkou práci a přitom za ní chce nepřiměřeně vysokou odměnu.

Zdroj: http://www.lidovky.cz/dokument-za-prutahy-mohl-jen-altner-i-tak-musi-cssd-pokutu-zaplatit-1p9-/zpravy-domov.aspx?c=A160413_183318_ln_domov_ELE

Zdroj: http://www.lidovky.cz/dokument-za-prutahy-mohl-jen-altner-i-tak-musi-cssd-pokutu-zaplatit-1p9-/zpravy-domov.aspx?c=A160413_183318_ln_domov_ELE

B. Holubec 13.4.2016 21:31

ČSSD = vrchol nekompetentnosti

Dobrovolně a formálně správné uzavřené smlouvy se plní. Rozhodnutí soudu se respektuje. To ale ČSSD neumí , ani nechce dělat.

Ale hlavně. ČSSD si uzavřela smlouvu sama, bez nátlaku, včetně sankčních úroků, na rozdíl od exekučního zákona, umožňujícího účtovat nemravné náklady spojené s vymáháním dluhu, pro který zvedli ruku i poslanci ČSSD a tisíce občanů tak přivedli do chudoby - z dlužné "pětistovky" se běžně stalo pro mnohé likvidačních deset, patnáct a i dvacet tisíc Kč.

Tak to konečně cítí na vlastní kůži. Oni opravdu neumějí počítat.

V. Čermák 13.4.2016 18:41

Článek škodolibého chytrolína Tůmy

udělá radost zase jenom škodolibým diskutérům. Pochybuji, že ostatní strany jsou lepšími hospodáři než ČSSD. Ony ovšem zatím nemusí čelit podivnému soudnímu rozhodnutí na základě podiné smlouvy. Myslím, že toto může kdykoliv potkat kohokoliv. Možná by s tím do budoucna politické strany mohly něco udělat, ale moc tomu nevěřím, neboť jsou stejně škodolibé jako většina lidí. Možná nám ale ANO, které má v čele schopného byznismena ukáže, jak se hospodaří lépe.

B. Holubec 13.4.2016 21:32

Re: Článek škodolibého chytrolína Tůmy

Teď a tady je řeč o ČSSD - a to všechno je nezpochybnitelná pravda.

B. Rybák 13.4.2016 22:04

Re: Článek škodolibého chytrolína Tůmy

Tu velmi "podivnou" smlouvu týkající se návratu "Lidového domu" do vlastnictví ČSSD, které nikdy nepatřila, ČSSD právoplatně schválila, této "loupeže" se nikdy nevzdala a během období svých předsedů (Paroubek, Špidla, Gross, Sobotka) z ní nemravně bohatla!

J. Mrázek 13.4.2016 14:25

KOZLA ZAHRADNÍKEM DĚLAJÍ VOLBY ...

Problém je spíše nevzdělanost a záměrná neinformovanost oVčanů . Kdo jim řekne o ODS dluzích a kšeftících? Kdo jim řekne o podivné restituci dle RAKOUSKÉHO práva a vrácení majetku Kááárlovi? Kdo jim řekne....NIKDO. Pak se divte, že stačí primitivní heslo ...

J. Lepka 13.4.2016 17:50

Re: KOZLA ZAHRADNÍKEM DĚLAJÍ VOLBY ...

Vidím, že máte zásadní problém s pochopením smyslu restituce. Proč také neprotestujete s restitucí Lidového domu, když ta byla ještě ke všemu protizákonná.

P. Vaníček 13.4.2016 11:13

Hlavně že ječej o druhých

a kádrují na počkání.Ono lid obecný víc zaujme,když řvou do světa o zločincích a zlodějích z jiných stran jako to dělá čobol Andrej větou " Všetci kradnú!"

P. Lenc 13.4.2016 9:38

A čemu se vlastně divíme?

Vždyť socialisté mají přímo v genech neplnit dohody, neplatit dluhy, nakonec "stát dluhy neplatí" řekl zase jenom socialista."Zdroje jsou" taktéž.A že jsou socialisté přesvědčeni, že oni jsou stát, tak podle toho se odvíjel celý proces.A nyní jsou v šoku.

Š. Hašek 13.4.2016 9:58

Re: A čemu se vlastně divíme?

Přesně.

Vtip je v tom, že hospodaření ČSSD se dnes diví pouze jeho "zadarmovolič". Nikdo jiný, protože pro ostatní byla zpráva o jejich dluhu jen něco jako "po neděli následuje pondělí".

J. Krejčí 13.4.2016 8:51

Zapomínání

je lidské a dnes si už málokdo vzpomene na spálenou zemi a výčitky Klausovi za "bankovní socializmus." Ten pak pan Zeman nahradil výprodejem českých bank a dnes jejich majitelé z nich vyssávají desítky mld Kč každý rok, takže to byly vlastně slepičky snášející zlatá vajíčka. Tak mě napadá, jak by asi vypadala často kritizovaná a mnohdy právem, transformace ekonomiky, kdyby byla řízena z Lidového domu.

M. Prokop 13.4.2016 10:40

Re: Zapomínání

On by ty banka prodal i pan expresident Klaus, ovšem nesměla by mu v tom bránit mimo jiné i ČSSD. On ten prodej byl nutný.

Z. Čábelka 13.4.2016 18:19

Re: Zapomínání

Vzpomeňme na kecy o rodinném stříbře, které se nesmí prodat. Pak to soudruzi vzali do svých rukou a privatizovali OKD, IPB, Aero ......

I. Schlägel 13.4.2016 8:35

Zdroje jsou.

A budou. "Přemýšlivých" voličů, kteří se nechají korumpovat jejich vlastními penězi je a bude stále dost.

M. Šejna 13.4.2016 7:29

pane Tůmo

o právu politické strany hospodařit se státními financemi rozhodují voliči a nikoli učetní uzávěrky.

Mimochodem, pokud by socani hospodařili tak bídně, těžko by dostali během 3 dnů půjčku 300 milionů na splacení dluhu Altnerovi. Banky mizerným hospodářům většinou nepůjčují a i těm solidním hospodářům půjčují po důkladné nekolikatýdení lustraci jejich finančních možností. U ČSSD tato lustrace trvala jen tři dny.

L. Novák 13.4.2016 10:04

Re: pane Tůmo

Banky dobře ví, že 300 milionů není, vzhledem k majeku a příjmům, které z něj má, i z příjmů (legálních i skrytých) od státu, pro ČSSD žádný problém, natož likvidační.

O to větší je ostuda ČSSD, že své smluvní závazky, na jejichž základě velmi pochybným způsobem přišla k majetku, neuhradila včas.

Šejno, snad nám nechcete namlouvat, že by stranu odpovědnou za prosazení "bilionovéhu tunelu OZE", zák. 180/2005 Sb., banka posuzovala stejým metrem, jako obyčejnou firmu nebo občana. ČSSD krade ve velkém a ovládá státní rozpočet, kde 300 mil. není ani malým smítkem, o němž by měl kdokoli uvažovat jako o problémovém úvěru. ČSSD je sice po morální stránce odporná partaj, ale bankéřům "peníze nesmrdí".

M. Prokop 13.4.2016 10:41

Re: pane Tůmo

Ovšemže.

B. Rybák 13.4.2016 21:47

Re: pane Tůmo

Přesně tak!

V. Šťastný 13.4.2016 6:58

Celkem přesný

otisk po sobě strany zanechaly ve financích státu (nebyla to jen ČSSD). Můžeme se divit, že má stát téměř dvou biliónovou sekeru? Ne. Za vše je nesena tzv. "politická zodpovědnost", tedy žádná zodpovědnost. Všechno to vypráskat bičem.

T. Kohout 13.4.2016 4:31

ODS

A jak historicky dokázala hospodařit strana tvrdých kapitalisů ODS?

Prošustrovala kdeco.

I. Schlägel 13.4.2016 8:36

Re: ODS

To víte, není kapitalista jako kapitalista.

P. Lenc 13.4.2016 9:30

Re: ODS

Pane Kohoute, ne že by ODS nedělala chyby.Ale můžete mně poučit, jak "prošustrovala kde co"?

L. Novák 13.4.2016 9:51

Re: ODS

Jo, ODS hlavně "prošustrovala" majetek nakradený komunisty hnijící ve vlastnictví státu tím, že jej zprivatizovala a postavila komunistické "hospodářství" z hlavy zpátky na nohy. A mimochodem: posledního čtvrtstoletí je v obchodech dostatek toaletního papíru a dámských vložek ... (kromě nekonečného množství dalšího zboží a potravin). To, co váš komunistický totalitní režim nedokázal nikdy ve své historii.

Kohoute, odkud jste vylezl? :-P

Š. Hašek 13.4.2016 9:55

Re: ODS

Pane Kohoute,

žádná strana kapitalistů, ale "trošičku konzerva a trošku napravo, v reálu roku 1990 po Husákovi (důležité!!!)". Když tedy nějak popsat. Jste mimo. A nevšiml jsem si, že bych měl prázdnou peněženku, "když ta ODS prošustrovala kdeco"!

Nejste Vy vrchním prokuristou (ale ne, oni mají hospodáře) v Lidovém domě? Potom bych tomu rozuměl.

V. Plocek 13.4.2016 2:44

Malé zamyšlení nad hospodařením ČSSD

Otázku v článku o oprávněnosti vládnutí v Česku je zbytečná. V Česku neexistuje strana, seskupení, které by mělo morální a odborný kredit v Česku vládnout. Posledních 20 let jsou u nás ve vedení lidé, kteří neplní ani základní požadavky na vedení státu. Pod heslem stát není podnik nám ukazují svůj vztah k vedení státu. Vztah, který je založen na neochotě respektovat jakákoliv logická pravidla pro zdravý chod státu. Kdy jediným pravidlem je v první řadě "výhoda pro mě". Konečně vidíme to každý den okolo sebe na všech úrovních.

M. Červeňák 13.4.2016 2:34

Dokud nedojdou peníze těch druhých

nebudou mít problém...

D. Bokr 13.4.2016 1:16

Dluhy se neplatí.

To je jeden z památných výroků jednoho z předsedů této partaje. A zdá se, že toto heslo platí již od dob Zemanova předsednictví. Kdyby místo závisti Altnerovi hned vyplatili to, k čemu se ve smlouvě zavázali, tak by dnes nemuseli brečet a vymlouvat se na nemravnost.

Jenže oni tehdá tu smlouvu podepsali s vědomím, že s pravděpodobností hraničící s jistotou spor o LD nevyhrají. A k jejich zděšení ten spor Altner vyhrál.

V. Plocek 13.4.2016 2:48

Re: Dluhy se neplatí.

A hlavně páni soc-demo po vzoru jiných mafiánů si byli jisti, že mohou všechno a to i neplnit své prokazatelné povinnosti, dané jimi definovaným právním řádem (který v jejich případě platí pro všechny mimo je).

T. Kočí 13.4.2016 10:38

Re: Dluhy se neplatí.

Podepsal to Viroza Trojlaločný. Jeho postoje k pravdě a právu jsou jasné .Peroutka, Bamberg, Mynář....I tu vlajku s pravdou mu ukradli. Právem.

J. Švub 13.4.2016 0:30

Co bychom si povídali

zdroje jsou...