27.6.2024 | Svátek má Ladislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Machovi Svobodní

Kde se vzali, tu se vzali, Svobodní Petra Macha. Budou zase volby, tak jako postarší pravičák jsem zatoulal do jejich programu. Hmm. Nepochybně své ekonomické propočty mají spočítané dobře, určitě jsou v souladu s nejnovějšími ekonomickými poznatky a vysokoškolskými příručkami a mají jistě i kladná doporučení mnoha renomovaných ekonomů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Donát 3.9.2014 15:42

Re: Raději umřu hlady než...

Souhlas. Platit daně v tomto státě považuji za vysoce nemorální, když vidím, jak je s nimi zacházeno...

J. Plíva 3.9.2014 11:58

Re: Takže politici naši i cizí Vám omezují svobodu...

Politikové mají moc svobodu omezovat. A co by mi radil pan Mach? Nejspíš volit Svobodné.

M. Malovec 3.9.2014 9:13

Kdyby Svobodní

nebyli stranou jednoho muže, možná by pro mne byli volitelní, ale pan Mach podřizuje vše ekonomiské užitečnosti. Morálka mi zde chybí, ať už jde o Čínu versus Tibet či Rusko versus Ukrajina.

J. Bureš 3.9.2014 10:20

Re: Kdyby Svobodní

Copak se skrývá za slovy "Morálka mi zde chybí, ať už jde o Čínu versus Tibet či Rusko versus Ukrajina"? Můžete přidat pár konkrétností, jaká morálka vám chybí u Svobodných pokud jde o Čínu versus Tibet, či Rusko versus Ukrajina? Z čeho konkrétně usuzujete, že Svobodní jsou stranou jednoho muže? Rád se nechám poučit.

M. Prokop 3.9.2014 11:37

Re: Kdyby Svobodní

A jsou "stranou jednoho muže", nebo jen o jiných nevíte?

Kecy o morálce bez možnosti ji prosadit jsou, no, víte k čemu.

J. Plzák 3.9.2014 12:33

Re: Kdyby Svobodní

Už jako dítěti mi bylo líto Tibeťanů. Jim i mně to bylo tenkrát na hovno.

Jako starci, tedy viděno mnohými zdejšími ignoranty, je mi Tibet stále ještě líto.

Dnes jako tenkrát, je nám to, Tibeťanům i mně, na hovno.

M. Prokop 3.9.2014 14:14

Re: Kdyby Svobodní

Mně jich je také líto.

Jen nevím, jak jim vrátit svobodu, aby si sami vybrali co chtějí.

Jedině snad všude, nejen v EU, nejen v Číně, bojovat za omezení moci států. Jak mají v programu Svobodní.

J. Plzák 3.9.2014 18:44

Re: Kdyby Svobodní

Pro svobodné jsem všema deseti.

V. Ondys 3.9.2014 9:04

:)))))))) Na můj vkus jsou akademičtí

a umím si představit, že pravicová strana třeba pod vedením nějakého praktika jako je tvrdohlavý muž Stanislav Bernard by měla mnohem větší naději oslovit voliče, kteří k volbám už nechodí, aby vždy fakticky nemuseli volit socialistické přerozdělování a po volbách si nepřipadali jako :)))))) užiteční voli!

M. Malovec 3.9.2014 9:29

Re: :)))))))) Na můj vkus jsou akademičtí

Stanislava Bernarda znám. Svým životem dokázal, že má všechny vlastnosti, které by mohly zachránit pravici v tomhle bordelu.

V. Ondys 3.9.2014 11:10

:))))))))))))))))) Pokud by mne požádal o hlas jménem

pravicové strany, asi bych výjimečně šel, dávno už mne nebaví dělat dobrovolně fackovacího panáka :))))) všem, kteří se neobejdou bez socialistického přerozdělování ve :)))))))))) své cestě za lepším!

B. Graf 3.9.2014 9:01

Topolánek hezky pravicově mluvil...

...ale katastrofálně levicově jednal.

V. Vovák 3.9.2014 9:05

Re: Topolánek hezky pravicově mluvil...

ale musíte uznat, že přitom propotil hodně košil! Hlavně při jednání o Lisabonské smlouvě. Odměnou mu byla společná fotografie s největšími z největších Evropy. No a my tu fotku splácíme dodneška...

M. Moravcová 3.9.2014 8:32

Příliš dlouhé,

příliš mnoho cicích slov.  Voliči si Svobodné najdou sami.

K. Frauknecht 3.9.2014 7:52

Hmm, poněkud delší,

chvilkami úsměvné, ale rozhodně ne pravičácké čtení :-)! Pokud autor potřebuje k volbám "emoce a iracionálno" je to fakt jeho věc (a patří mu to!!:-)). Mě osobně by opravdu vyhovovalo, kdyby tyto aspekty z voleb vymizely!!!

PS: Zatim nevim "komu to hodim", SSO zřejmě nebudou u nás na kandidátce :-(.

J. Aspirin 3.9.2014 8:49

Re: Hmm, poněkud delší,

... jo - lépe bych to sám nenapsal :-)) Až na to PS - u nás budou.

J. Heincl 3.9.2014 9:36

Re: Hmm, poněkud delší,

U nás Svobodní svoji kandidátku mít nebudou. Zaškrtnu tedy několik kandidátů, o kterých si myslím, že patří mezi slušné lidi a umějí používat svůj mozek.

V. Vaclavik 3.9.2014 7:40

Ta kritika by vyznela lepe, kdyby

kdyby prichazela od teple, stavnate, odusevnele, emocionalni a sexy pravice, ktera by obcany uchvatila a tudiz vyhravala volby. Tak se veci ovsem vubec nemaji.

Problem Svobodnych spociva v tom, ze jsou 'svobodni' jen racionalne, nikoli emocionalne. Nejsou svobodni dusi, ale 'jen' rozumem. V tom ma autor clanku naprostou pravdu, i v tom, ze takhle pojata svoboda jim nejakou sirsi obcanskou odezvu nevyhraje.

Problem Svobodnych je ale problem nas vsech, vsech obcanu, na ruzne urovni. Da se rici, ze levicaci jsou k sobe (ke sve levicovosti) emocionalne pravdivi a davaji to otevrene najevo, kdezto pravicaci svou emocni levicovost zapiraji a proto cim jsou pravicovejsi a tedy racionalnejsi, tim jsou 'studenejsi'. Pravicaci do sve 'veci' nemohou vlozit dusi, emoce, protoze doopravdy neni jejich, jejich emoce v tom nejsou. To ale vubec neni nejaky specificky problem ceske pravice, ale je to problem svetovy, cele nasi kultury. Pojem svobody je pro naprostou vetsinu lidi neco moc abstraktniho a dokazi ji chapat jen v primitivnich obrysech a to navic jeste obrysech pomylenych - delat si co se komu zlibi a treba i neco iracionalniho.

Oproti tomu Randova chapala svobodu jako volnost zit svuj zivot dle sveho rozumu, tedy nikoli dle diktatu ostatnich, i kdyz treba s plnou srajtofli. Svoboda pro ni znamenala, ze ji nikdo nema co mluvit do toho, co smi, nebo nesmi delat (regulace nasich zivotu), zatimco dnes lidem uplne staci ze muzou cestovat a placat co se jim zlibi a tim to pro ne konci. 

Uz drive jsem tu psal, ze pravicak je jen prevleceny, ci zakukleny levicak. Ze staci pravicaka skrabnout a objevi se narudly zakladni emocni nater narudle barvy - kde ruda rovna se kolektivismus, tedy levicovost. Svobodu a kapitalismus dnes chapeme stejne pomylene, jako nasi komuniste, pricemz jediny rozdil mezi jejich a pravicovym naziranim spociva v tom, ze to co oni videli jako zlo, pravicaci vidi jako dobro - pricemz na podstate svobody a kapitalismu, co tyto znamenaji, jsou ve shode.

J. Skála 3.9.2014 12:58

Stále platí

Kdo v osmnácti nevolí levici, nemá duši. Kdo ve 40 volí levici, nemá rozum.

R. Brzák 3.9.2014 14:38

Re: Stále platí

Podepisuji se.

J. Babjak 3.9.2014 7:36

Rodina?

Jestli autor potřebuje politickou stranu, resp. stát, k tomu aby mu upravovala vztahy v rodině a nebo třeba vztahy k jeho přátelům, tak není divu, že mu program Svobodných moc neinponuje. Naštěstí má na výběr i jiné strany...

A. Bocek 3.9.2014 7:27

Mám jiný názor pane Bouše,

program Svobodných jediný má myšlenku , rozum a koule. Zkuste si ho přečíst.

J. Heincl 3.9.2014 6:22

Kritika ze strany ODS

pro mě znamená, že Svobodní dělají politiku správně. Svobodní jsou strana pro lidi řídící se zdravým rozumem. Uznávám, že takových je málo, přesto jistě mají právo prosazovat své názory v politice. Že jsou ze strany neracionálních lidí kritizováni za to, že nemají ve svém čele táborového křiklouna, ale slušného člověka, je celkem normální.

E. Sevrát 3.9.2014 6:24

Re: Kritika ze strany ODS

Zcela souhlasím.

R. Tichý 3.9.2014 12:05

Re: Kritika ze strany ODS

Ještě bych přidal, že to je přesně důvod krachu ODS. Tak moc lovila "středové voliče" až přišla o své kmenové. Proč nemít svých stabilních 15-20%?

J. Plzák 3.9.2014 12:27

Re: Kritika ze strany ODS

Výhrady člověk může mít.

Ale nikdo lepší tady není.

Jsem pro Svobodné, protože chci svobodu.

J. Schwarz 3.9.2014 6:21

Hm, mám dojem

že svobodní se soustřeďují na stát, protože právě ten je žábou na prameni která dusí ty ostatní složky života včetně toho rodinného. Proto nemluví o tom, co  jimi řízený stát  pro rodiny, zaměstnance, podnikatele, živnostíky, důchodce, svobodné matky a otce... udělá, aby byli všichni konečně "šťastní" ale co přestane dělat aby si všechny uvedené / i neuvedené / kategorie lidí mohly žít po svém. Dalších slibů už mám plné zuby a skvělý "Mirek" sice nasliboval leccos, ale jak se jeho činy lišily od těch páně Sobotkových?

P. Maleček 3.9.2014 4:10

Hitler byl také skvělý rétor

S těmi Svobodnými jako se sice správně štěkajícími, ale jinak bez emocionálními studenými psími čumáky máte úplnou pravdu. S nimi se opravdu, až na stejně studenou několika% menšinu, nikdo s láskou mazlit - tj. volit je, nebude.

Ale spojit to, hlavně coby starý pravičák, s vychvalováním Topolánka, byť jen jako rétora, je šlápnutí do vlastního lejna. To je jako jako vychvalovat Hitlera. Také vynikající rétor, který dokázal strhnout davy, ale svými činy odpudivá a proto nenáviděná zrůda.

A ono je to stejné i s tím Topolánkem. Většina, jen když slyší jeho jméno tak vidí ty kvanta miliard drze ukradené státu. Lidmi, které Topolánek nejen evidentně kryl, ale i budoval systém, který jim masivní rozkrádání státu umožňoval. Stačí jediné jméno - Dalík.

Což by vás jako starého pravičáka - tj. hlavně nelhat a nekrást, mělo samo dovést k tomu spolu s pojmem pravice jméno Topolánek ani nevyslovit.

J. Schwarz 3.9.2014 6:24

Re: Hitler byl také skvělý rétor

V silném státě se vždycky krade a krást bude - jde jen o to jak se tomu říká. Ti u koryt tomu říkají "sociální politika", dotace, rozvoj a podobně, ti ostatní zlodějina a korupce. Zmenšete stát a zkraťte jeho dlouhé pracky a zmenší se i míra zlodějny.

E. Sevrát 3.9.2014 6:31

Re: Hitler byl také skvělý rétor

Když vidím či slyším Topolánka tak nevidím ukradené miliardy.Ale,vidím totální zradu voličů.On,který vykřikoval v TV,že LS  je shit,ODS měla ve svém usnesení,že nikdy nebude předávat další kompetence směrem k EU.To samé měla ve volebním programu a pak Topolánek za slintavých polibků Merkelové LS podepsal.Ukradené miliardy jsou proti tomu prkotina,zrada se neodpouští.