18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Vízek 9.6.2010 21:07

Když nastane pojistná událost, má pojišťovna platit...

K tomu není co dodat...  A pojišťovny tři dny v neschopnosti nikomu neplatí...  To vskutku nelze pochopit...

Neadresný = plošný trest. 

 Za co, když řada občanů pojistné platila měsíc co měsíc i více než 40 let?    

J. Láníček 9.6.2010 17:00

Tak to mi rozum moc nebere !

Daleko víc neférové mi přijde Topolánkovou vládou porušení základní právní normy - Ústavy ČR - která zajišťuje občanům bezplatnou zdravotní péči. Zatím jsem nikde nezaregistroval, že se na tom něco změnilo (možná až teď !). A snad si také platíme zdravotní pojištění, nebo ne ? Takže platíme si pojištění, platíme u doktora a v nemocnici, v lékárně, za první tři dny nemoci ale nedostaneme nic. Připadá vám to logické, mně tedy ne ! Takže kdyby nebyla porušena Ústava ČR, nemusel  tady autor ani recitovat cosi o administrativě, výkaznictví a papíru do tiskáren a kopírek. Před pár týdny se tady denně pěly songy o Řecku (naráz je klid), teď tady autor hraje pro změnu na city záplavami. A co se toho náhlého neproplácení týká - i žákovi základní školy by docvaklo, že nové ústředí krajům pěkně ubere kyslík, řka, že když mají na poplatky, ať si nějak poradí i s ostatním ! (Ne)vítězný Nečas si totiž hraje na vítěze, který bude brát vše (viz šéf Sněmovny).

P. Janoušek 9.6.2010 18:04

Re: Tak to mi rozum moc nebere !

Pane Láníčku, co to melete? Vy pořád věříte, že zdravotnictví a školství je zadarmo?

J. Láníček 9.6.2010 19:27

A co jsem asi tak napsal,

že si platíme zdravotní pojištění, ne ? A o školství se ani nebavím, vidím kolik stojí dceru vnučka, která chodí teprv do první třídy. A vím co mě stála dcera na vysoké i bez školného, proto mi připadá zhovadilé, chtít po lidech ty další desetitisíce !

J. Barák 9.6.2010 19:33

Re: Tak to mi rozum moc nebere !

To nebylo nikdy!Ale ted vyjdou za 4 roky s batohem 80000kč dluhů z vys.školy naše děti navíc.Kecy si nechte na koledu!

V. Kusý 9.6.2010 21:40

Re: Tak to mi rozum moc nebere !

Na  příkladu pana J.Láníčka, Ing. je vidět, jaké vzdělance vyplivuje školství zadarmo!

P. Vandas 9.6.2010 11:00

V každém případě .

 V každém případě bych zavedl systém osobních účtů pacientů. Pokud bude každý úkon lékaře a každý výdaj VZP pod kontrolou pacienta, ušetříme mnoho milionů za dnes kradené a falšované platby. V řadě druhé, každý pacient uvidí skutečné výdaje státu na jeho léčbu a mnohem lépe se smíří s částečnou osobní úhradou, nákladů státu. V řadě neposlední, i pitomec a zavilý přívrženec pochopí,že na tomto světě není nic zdarma.

B. Brousková 9.6.2010 9:19

Regulační(?) poplatky

Když byly poplatky zaváděny byly prezentovány veřejnosti, jako regulační. Občas je ještě někdo omylem tak nazve. Měly údajně REGULOVAT počet pacientů v čekárnách ordinací. Aby se nestávalo, že důchodci budou z dlouhé chvíle otravovat  přetížené obvoďáky vymyšlenými  bolístkami, případně si budou chodilt do čekáren poklábosit se sousedy. Nyní je nám předkládáno jako nesporná skutečnost, že tyto dříve regulační poplatky vlastně nic neregulují , ale tvoří páteř financování našeho zatím bezplatného zdravotního systému, který byl dosud financován jen ze zdravotního pojištění. Stovky nevyléčitelně nemocných umírají za krutých bolestí  a za pošklebků socek a jiných nemakačenků. A nyní na sobeckost socanů doplatí ještě oběti povodní a jen  bůh ví kde to skončí. Nejspíš se nebudou stavět dálnice. Zatím se ještě nikdo nezeptal , kolik třicetikorunových poplatků by se dalo pořídit  za šedesát miliard daňových úniků z LTO, případně dalších miliard z prohraných arbitráží. A to nemluvím o vytunelovaných bankách a náhradách  poškozeným z rozkradených kapeliček. Paláce zdravotních pojišťoven také jistě nebyly zadarmo. Nepříspívalo se na ně náhodou také z těch třicetikorunových poplatků, tam kde byly vybírány?

R. Langer 9.6.2010 12:26

Re: Regulační(?) poplatky

Ale blablabla, jednoznačně se ukázalo, že poplatky REGULUJÍ počty pacientů, a NIKDY nebylo prezentováno, že tvoří páteř financování našeho "zatím bezplatného zdravotního systému", ale to, že jsou nepatrnou připomínkou toho, ŽE NIC NENÍ ZADARMO, což vám ovšem uniklo. No nic, vy stejně budete mlít o bezpředmětném LTO a nikdo vám to nevymluví. O tom, že skutečně nemocní ušetřili (a osobně tady o tom hodně psali) se tady nemá cenu zmiňovat, protože tady žádný nemocný nemá ani 30 korun. Já s tím souhlasím, ti všichni co nemají těch 30 korun jsou nemocní - ale DUŠEVNĚ! A jedná se o chronickou ZÁVIST. Obávám se ale, že léčba není možná, v těchto případech pomáhá pouze milosrdně zkrátit utrpení... :-D :-)

M. Trhlík 9.6.2010 13:37

Re: Regulační(?) poplatky

Pane Langer,někdy si myslím,že veškeré diskuse na řadu problémů,ukazují jednoznačně na neschopnost státních orgánů.Pokud si lidé budou vybírat co se jim líbí,či nelíbí,budeme se v problémech topit neustále.Já i s manželkou,jsme za celou dobu placení poplatků ve zdravotnictví nevyužili ani jednou možnost úhrady.Oba jsme ve starobním důchodu přes 10 roků a mimo nutné léky na dlouhodobé problémy,či skutečné zdravotní problémy,nepatříme k těm,kteří chodí k lékařům klábosit.Stejně tak jsou velmi diskutovatelné ceny léků,které se mění tak,že to poznáme až při jejich potřebě.Svádět většinu problémů na neochotu platit regulační poplatky mi připadá také poněkud naivní.Příkladem je opravdu řada nevyřešených propadů peněz,chybných zakázek,dost neuvážených investic a dá se říci i vyhazování peněz při volbách.Tam je řada stran,které opravdu žijí jen ze státních příspěvků a nikdo jim to nevyčítá.Kolik peněz se "ztrácí" při akcích měst,kde všichni všechno potřebují a čekají jen na státní příspěvky.Hodně pozoruhodné bylo,že nikdo nedokázal krajům regulační poplatky proplácet a najednou se objeví nesouhlas s EU a všichni jsou moudří.Neustálým problémem je,že jedna strana svádí nezdary na druhou,polirici přichází aodchází a nikdo nepátrá ,zda jsou platní či ne.Bude to stejné asi jako ne stránkách těchto diskusí.Všichni máme řešení,ale málokteré funguje.U politiků je situace horší v tom,že vznikají nevyčíslitelné škody,které potom předhazují veřejnosti,že je zavinila.Kolik let se mluví o sociálních dávkách,důchodech,problémech ve všech oblastech řízených státem,i problémy  se soukromníky,kteří obchází zákony,jen aby ušetřili peníze.A dluhy narůstají,vlády i politici se mění.Lidé si už hodně dlouho kladou otázku,kdo tomu konečně udělá přítrž?A politici se jen usmívají a slibujíNo a když to nevyjde tak patřičně zaopatření odejdou z veřejného života.

B. Brousková 9.6.2010 13:46

Re: Regulační(?) poplatky

 A prokázal to kdo? Nečas v předvolebním projevu? Zdravotnictví nebylo zadarmo ani za komoušů. Povinost platit si zdravotní pojištění tady zavedl Hitler, pokud to nevíte. Žádné pojištění není zadarmo." Bezpředmětné LTO" s daňovým únikem odhadnutým na šedesát miliard? To myslíte vážně? Tady nejde o třicet korun, ale o drzost těch, kteří tolerují  dodávky zdravotnického vybavení do nemocnic předražené o desítky milionů, rozprodávání nemocnic za hubičku kamarádům po částech a následné šmelení s nabytými nemovitosmi a vybavením. A pak nedostatek financí ve zdravotnictví chtějí  "řešít " třicetikorunovým poplatkem? To že bez vybírání poplatků budou umírat nemocní jste ještě neslyšel? Že nebudou peníze na občany poškozené povodněmi se přece píše v příspěvku na který jsem reagoval. Když si uvědomím , že stačilo , aby jeden soudce Ústavního soudu rozhodl opačně než rozhodl  a poplatky byly zrušeny, děsím se hrůzou co by potom nastalo. Konec světa?

M. Trhlík 9.6.2010 14:11

Re: Regulační(?) poplatky

B.Brousková,mně je vše jasné,jen poukazuji na neschopnost,těch,kteří mají lumpárnám .zatrhnout tipec.A jak je vidět,pořád se jenom rozumuje.Kde hledat pravdu?Naše diskuse je k ničemu,protože tady není politická strana,která by problémy vyřešila.Nejde o řešení problémů,ale vyřešení.Ono všichni by chtěli problémy vyřešit,ale nesmí se sáhnout na moje.A nemyslím si,že by se toto týkalo jen některých politických stran.Minulá léta už nás přesvědčila.

B. Brousková 9.6.2010 14:28

Re: Regulační(?) poplatky

Omlouvám se, já jsem nereagoval na vás , ale na filosofa před vámi. Souhlasím s vámi. Nejhorší je, že  si lidé u nás pamatují jen to co chtějí. A pak vydávají přání za skutečnost a skutečnost za pomluvu. Jak už řekl někdo moudřejší přede mnou.

P. Janoušek 9.6.2010 18:02

Re: Regulační(?) poplatky

Pane Langere, co to melete? Vy pořád věříte, že zdravotnictví a školství je zadarmo? Blahoslavení chudí duchem.

R. Langer 11.6.2010 11:01

Re: Regulační(?) poplatky

Když není zadarmo, tak proč je vám divné že zaplatíte 30 korun? Připadá vám, že už platíte dost a navíc už nedáte ani korunu?

J. Barák 9.6.2010 19:36

Re: Regulační(?) poplatky

Máte pravdu,moje hoby bylo čekat taky 2-3 hod. u felčara.Každá sebevětší krávovina se dá zdůvodnit,mistr je Jůlínek a spol.!

J. Barák 9.6.2010 19:38

Re: Regulační(?) poplatky

Čekání u neschopných doktorů je libůstka důchodců,to může tvrdit jen chorý mozek!

V. Kain 9.6.2010 7:51

Lživé počty socialistů

O tom jak zajímavé mají socialisté počty nám ukázali ve výdajích z předvolební kampaně.Oni sami přiznáváli 200-300milionů,ale to zdaleka není pravda.Dokonce i někteří soc.dem. přiznali,že se jedná o 750milionů a kdo ví,možná že to k miliardě nebude daleko.Lhaní u socialistů je naprosto normální,nad tím se už dneska nikdo ani nepozastavuje.

J. Barák 9.6.2010 19:40

Re: Lživé počty socialistů

Věríte,co kdo plkne?Já myslím,že to budou dvě miliardy,zítra už asi tři miliardy a dál.....?

P. Kozelský 9.6.2010 5:48

30 , 300, 3000 nebo 3 000 000 Kč ?

Toto nesystémové opatření pouze vytlačilo z čekáren lékaře nemajetné důchodce, kteří si přišli s paní(panem) doktorkou pokecat o životě. Naštvalo běžného občana, který vidí, že doktoři si žijou jako prasata v žitě, jsou nepotrestatelní za své omyly a chyby.

Dnes platíme 30 a nakonec zaplatíme vše ze své kapsy  a to proč ?Protože je zde hromada příživníků na našich daních. Jsou to především občané nepřizpůsobiví (když nemohu jako za totality použít slovo začínající na "C") , potom neuvěřitelně neúčinný a zbytnělý státní aparát, který pracuje jak ukázaly kauzy jako páně Čunkova pouze na politickou objednávku a není zde pro občana.

Tak se stalo, že díky privatizaci = rozkradení státního majetku v 90 letech se z funkčního ekonomicky nezávislého státu stal stát ani ne rozvojový za mohutného tlaku zahraničních poradců a investorů a slepého přikyvování Českých politiků všech vládních  stran.

Občané ! Zchudli jsme, a můžeme si za to sami. Jak bylo krásně použito v klasické pohádce : "Kdo zlu neodporuje, sám jej podporuje". Občanská společnost pana Havla byla jen červeným hadrem pro býka, který slepě běžel za svým snem a nyní po poslední volební  veronice se na chvíli zastavil a nevěřícně kouká na toreadora, který chystá svůj meč k probodení srdce unaveného zvířete.

Ale lidé věřte, i ten býk občas zvítězí nad toreadorem, je třeba pouze vytrvat, vyčkat na vhodný okamžik a pak rohem nabrat v tom správném okamžiku svého mučitele !

T. Vodvářka 9.6.2010 6:21

Re: 30 , 300, 3000 nebo 3 000 000 Kč ?

Vážený kolego Kozelský, úvod Vašeho příspěvku svědčí o faktu, že občas emoční vzplanutí zastíní fakta. Takže, nemáte vůbec pravdu v tom, že by 30,- Kč vyhnalo důchodce z čekáren. Je jich tam stejně jako před zavedením poplatku, rovněž jsem si nevšiml, že by byl běžný občan naštván bohatstvím lékaře. Je zřejmě třeba neustále některým jedincům připomínat základní fakta.

1. Pokud je někdo v hmotné nouzi, což se některým důchodcům stává, požádá o výjimku na úřadě obce a neplatí nic. Tento fakt zamlčuje i vášnivý odpůrce poplatků dr Rath, který před svou instalací do socdem patřil k lidem, kteří museli být kroceni v požadavku na výšku spoluúčasti pacientů.

2. Oněch 30,- Kč, které jsou dle Vás zdrojem nechutných příjmů zbohatlíků v bílém plášti, je odečítáno z úhrady pojišťovnou zdravotnickému zařízení, takže nula od nuly pojde. Je to úplně stejné, jako když se počítá s tím, že k platu číšníka patří tringelt, a proto je tak malý.

3. Nevím, jak jste přišel na beztrestnost lékařů. Mohu Vás ubezpečit, že se denně na území ČR provádí několik milonů zdravotnických úkonů a z nich je chybných zlomek promile. A i ten - pokud se něco stane - je velmi podrobně zkoumán, zda-li šlo o nedbalost, nebo prostě tak složitou věc, že se v ní zpočátku nikdo nebyl schopen vyznat. On je každý člověk jiný a jinak reaguje na léčbu. Ono - rozhodnout se správně v půl třetí ráno nad opilcem, který se s Vámi chce jen prát a může mít třeba krvácení v mozku - je poměrně obtížné.

Zkuste se někdy předtím, než vystřelíte, kouknout, zda míříte skutečně na cíl.Přeji hezký den.

M. Franková 9.6.2010 8:53

Re: 30 , 300, 3000 nebo 3 000 000 Kč ?

S panem kolegou Kozelským,nehodlám zapřádat jakékoli debaty.Z dikce jeho příspěvku zcela jasně plyne jeho politický názor.Z vlastní zkušenosti vím,že lidi tohohle typu nepřesvědčí nic.Tak jsou zaslepeni svoji vlastní pravdou!!Velmi mi připomínají jednu moji známou z Moskvy.V roce 95 jsme pořádali setkání žen -motorkářek a pozvali i Olgu.Postarali jsme se o ubytování,čekali na letišti a vyjeli po Praze po nákupech.Po pořátečním nadšení přišla deziluze.Večer otrávený obličej a na dotaz proč ta změna....nás odpověď moskvanky šokovala.Čekala prý,že se zachováme čestně a ukážeme jí opravdové obchody,kam chodí nakupovat obyčejní češi, a ne jen ty pro západní turisty!!Jak chcete vyargumentovat takovou stupiditu???!!I když v případě Olgy to přece jen šlo,ráno sem ji odvezla na metro a se slovy,si jeď kam chceš,jsem ji vypustila do světa obyčejných lidí.Kam vypustit pana Kozlovského a jemu podobné opravdu nevím.

T. Vodvářka 9.6.2010 9:15

Re: 30 , 300, 3000 nebo 3 000 000 Kč ?

Měl bych návrh

M. Franková 9.6.2010 9:20

Re: 30 , 300, 3000 nebo 3 000 000 Kč ?

Sem s ním!

T. Vodvářka 9.6.2010 15:49

Re: 30 , 300, 3000 nebo 3 000 000 Kč ?

Do Severní Koreje. To je překvapení, že?

M. Franková 9.6.2010 17:38

Re: 30 , 300, 3000 nebo 3 000 000 Kč ?

Ale není,jen bych neměla to svědomí to udělat.Ani panu Kozlovskému.

J. Barák 9.6.2010 19:47

Re: 30 , 300, 3000 nebo 3 000 000 Kč ?

A co se pobavit o VAŠEM zaslepení,takoví tady mají na hrbu z 90let podnikání z topnými oleji atd.Nikoho neznámkujte,mame taky právo na náš názor a já s p. Kozelským souhlasím a nemám rád lidi Vašeho ražení!

F. Eliáš 9.6.2010 11:00

Re: 30 , 300, 3000 nebo 3 000 000 Kč ?

Proč byste Cikánům nemohl říkat Cikáni? To není žádné hanlivé slovo. Oni si tak říkají sami.

J. Barák 9.6.2010 19:43

Re: 30 , 300, 3000 nebo 3 000 000 Kč ?

A lékáren příbývá a přibývá,chudáci naši,potřebují další naše prachy a za co?Že se otočí a podají krabičku?To udělá pekař taky a nechce poplatky!!