7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jm 14.10.2008 23:20

ZDE V DISKUSI JSOU NEJČETNĚJŠÍ POHROBCI PŘEDPŘIPOSRANCŮ

 ZDE V DISKUSI JSOU NEJČETNĚJŠÍ  POHROBCI PŘEDPŘIPOSRANCŮ které jsme měli jako živnostenská rodina možnost potkat za našich 18 živnostenských generací od r.1620 .  V předposlední generaci "odsezeno" 45 let celkem v "láznách" Jáchymov, Mírov,Sabinov...   

BuBu 14.10.2008 21:29

Ať žije a vzkvétá matička ČSSD . . . . .

. . . . . pod laskavým vedením našeho "Slunéčka Jasnozřivého" - bratra JYřího Paroubka !!! (pardon - s malym a měkkym)

Bratři a sestry, soudruzi a soudružky - staňte se přáteli, příznivci a kamarády ČSSD, obzvláště pak kamarády soudruha Paroubka !

Pak budete za vodou : Do hospody na pivo . . . budete mít milión v kapse a bouchačku v ruce !

Takže - vzhůru soudruzi . . . vzhůru ke světlým zítřkům - vzhůru k volbám !

ČSSD + plus !!!

Herakleitos 14.10.2008 21:58

Re: Ať žije a vzkvétá matička ČSSD . . . . .

To je dost ty pitomče, že jsi převlékl kabát.;-D

BuBu 14.10.2008 22:12

Re: Ať žije a vzkvétá matička ČSSD . . . . .

Komu tykáš . . . Rudé lejno ?

To už zase táhneš z uličního výboru KSČ - "narvaný" po staličnoj . . . jako rychlík do Nymburku ???

Kdy Ty už přestaneš chlastat - vždyť už máš vypatlanou mozkovnu - jak zákon káže ! (Y)Rv

Herakleitos 14.10.2008 22:30

Re: Ať žije a vzkvétá matička ČSSD . . . . .

Blb zůstane blbem i když převlékne kabát!;-D;-D;-D

LV 14.10.2008 18:45

fakt brilantní závěr...

To jsem fakt nečekal! Takhle brilantní závěr kampaně, zaměřené na chudé, odstrčené a neúspěšné! To se Vám fakt povedlo - přestřelka po sázce o 50 000,- kdo má u sebe milion!!

Ach, ano, zrušíme poplatky u lékaře! Jsou asociální a likvidační! Nám echt sociálním, co si do hospody bereme meloun na běžné výdaje a kvér pro jistotu, (jdem mezi přátele), to fakt dělník ze skláren či pokladní z Alberta uvěří!

"Kdo z Vás to má?", jak říkal kmotr.... Doufám, že to i Vaši voliči pochopí a ocení!

libero 14.10.2008 16:21

Ale ten tah

Ďuričko/Kočka byl od podrždeštníka mistrovský.

Hned se o nikom jiném nemluví.

frisco 14.10.2008 15:50

socdem song

Si kočka, si kočka, si kočka, .....

Rad 14.10.2008 13:39

Jelínku díky

Konečně někdo od rána, kdo mě pobavil, zvlášť při zmínce o brilantní kampani jsem měl široký úsměv. Jestli to Puchejřovo kličkování je brilantní, tak to mě podrž. To jste rádi, že měl podrždeštník v šuplíku toho Kunderu, žejo? A zajímavé je, že socany hamba nefackuje, to už tak k smíchu není.

mak 14.10.2008 13:23

opet volebni program cssd jen ODS minus

od paroubka se dozvidam ze je pripraven jednat, ale konkretniho nic nerekne, maximalne, ze ustanovi expertni komisi. V podobnem duchu bezi dalsi predvolebni program-neprogram cssd, za ktery je jelinkem chvalen. I ten oranzovy kolos jezdil po Cechach bez patricneho povoleni a tedy porusujici zakony CR. Secteno a podtrzeno, cssd si opet neco nalhava a ritolezi paroubkovi a budou opet druzi vitezove.

Herakleitos 14.10.2008 22:01

Re: opet volebni program cssd jen ODS minus

Omyl, tentokrát vám nakopou perdel! Chachachá.....;-D

No... 14.10.2008 12:18

Negující ČSSD, bez vlastního nápadu je zřejmě v pořádku?

Neboli jako vždy, nadávat na všechny kolem a přitom nemít žádný vlastní program.....klasika, blahopřeji k oživení střílením, jenže to by museli trefit několik hostů, ne jen Kočku, aby to mělo smysl.. ....

slavoj 14.10.2008 12:07

„Po ovoci poznáte je“ a politiky známkujeme nejen ve čtyřletých periodách, nýbrž prakticky denně, třeba u večerních televizních zpráv

Proč se náhle ideový guru Mr.Jelínek staví tak kriticky k buldozeru praktické politiky J.P.? Nestalo se něco?

Simon 14.10.2008 12:02

Zase nezklamal

Ten uvod je bozi. Nejprve rozebere kampane jednotlivych politickych stran a rekne ze jsou naprosto deb*lni, nacez prohlasi:kampan CSSD je brilantni....:-D:-D:-D Jak nezaujate...

lukavak 14.10.2008 21:08

Re: Zase nezklamal

Připadáte mi ,že jste od tohoto génia nikdy nic nečetl.Jestli ano-jaké překvapení?! Na víc nemá.

Klička 14.10.2008 10:44

Předvolební kampaň

Chybí tady něco zcela zásadního, co z každé předvolební kampaně vždy přímo čiší. V našem špatném volebním systému, a nejen v našem, jsou vyhazovány obrovské peníze pouze na ohlupování voličů. Bohužel si musíme přiznat, že těch, kteří se ohloupit dají a rádi nechají, je většina. Nepoužívají rozum (celý mozek), ale poze jeho část, která ovládá emoce. To předáci politických stran, novináři a majitelé PR agentur dobře vědí zcela toho využívají k neprospěchu těchto hloupých voličů, což si tito nejsou schopni uvědomit. Používá-li člověk rozum, který se u něj vyvinul, nutně jej musí urážet prachsprostá šaškárna, jakou každá předvolební kampaň zcela jistě je.Jsem přesvědčen o tom, že člověk rozumný (homo sapiens, za jakého se považuje), musí být každou předvolební kampaní natolik znechucen, že k volbám nejde. Ví totiž velice dobře, že v současném volebním systému nikdy k zásadním (rozumným) změnám dojít nemůže a že se vinou výše zmíněných hloupých voličů a jich zneužívajících politických stran pouze zakonzervuje kocourkovský stav, v jakém se nyní nacházíme. Chce-li totiž volič něčeho rozumného dosáhnout, musí se zcela oprostit od emocí a zapojit mozkové závity. Potom se jeví každá předvolební kampaň jako zcela zbytečná. Bohužel tohoto stavu naši voliči zatím nedorostli a to je voda na mlýn všem politickým stranám, které svými bláboly na billboardech a v médiích hloupé ještě více ohlupují a chytré urážejí do té míry, že volit nebudou. Každá celá předvolební kampaň bude nadále zcela postádat logiku a urážet pravdu.

Argent 14.10.2008 10:59

Re: Předvolební kampaň

R^ Presne tak. A tem hlupakum ani nedochazi, ze si to oblbovani sami plati.

Klička 14.10.2008 11:30

Re: Předvolební kampaň

Jejich hloupost totiž není příčinou stavu. Oni jsou především líní myslet. A proto jsou povětšinou také chudí (nejen duchem).Platí si své vlastní ohlupování proto, aby myslet nemuseli. Jak známo, myšlení totiž většinu lidí bolí. A tak každému, co si zaslouží. To je také jedna ze základních nedostatků demokracie. Hloupá a líná většina ve spolupráci s vychytralci a vyčuránky (ty nepočítám mezi lidi chytré) ovládá menšinu těch, kteří potom nemohou nic změnit v obavě z toho, aby nebyli nazváni diktátory, kteří chtějí demokracii odstranit. Líná většina si však nic jiného nezaslouží, dokud nedoroste k potřebě myslet. Demokracie totiž předpokládá lidi nelíné a myslící. Teprve potom může být k prospěchu všem.

Bobeš 14.10.2008 11:52

Re: Předvolební kampaň

Ale prdlačky. To je touha po nereálném idealizovaném stavu. Podstatou pluralitního systému je střídání a vzájemné hlídání darebáků na obou stranách. Mohlo by to být i lepší, ale dokud se vzájemně drží pod krkem alespoň dvě rodiny a střídají se občas v tom, kdo má trochu navrch, tak se zas tak moc nebojím. (I když už dědeček zmiňoval, že se na prvního máje předáci všech stran prvně při projevech poplivali a pak šli všichni spolu do hospody.)

Klička 14.10.2008 12:23

Re: Předvolební kampaň

Touha to je, to máte pravdu. Nikoliv však po nereálném stavu. Je nutno si uvědomit, že tento stav zde již byl v době t.zv. prvobytně pospolné, kdy okolní situace přímo nutila do čela lidských tlup dosazovat jedince myslící a zkušené, nikoliv ty, kteří pracovali hubou a ve střetu s realitou byli pro tlupu pouze přítěží. Ideální stav to také je, nikoliv však idealizovaný. Podstatou našeho pluralitního systému, jak jej nazýváte, však není to, co píšete. Není to hlídání darebáků na obou stranách, což je svým způsobem také ideál, ale dosazování darebáků na obou stranách, ba dokonce na všech stranách k moci a lizu.Bohužel lidé líní myslet tento stav nepřímo podporují, poněvadž je myslet nenutí. Zatím však vždy až nějaká katastrofa (válka, nebo katastrofa přírodní) vygenerovala k moci lidi chytré. Nestalo-li se to, zanikaly civilizace, což je známo z histoie.

Bobeš 14.10.2008 17:59

Re: Předvolební kampaň

Nad problémem, kde vzít moudrého krále se zamýšlel už minimálně Sokrates. Demokratickou cestou se obvykle nahoru nedostane. Nicméně ta nedokonalá demokratická cesta nás do jisté míry chrání před absolutní mocí špatného krále. Lidé jsou jací jsou. Ani tu prvobytně pospolnou bych si příliš neidealizoval. Nemyslím si, že rezignace na volby je projevem myslícího člověka. Lidé jsou líní myslet, ale hlavně jsou líní něco dělat.

klička 14.10.2008 18:25

Re: Předvolební kampaň

Prosím o sdělení, co smysluplného udělám, půjdu-li volit kteroukoliv z politických stran kromě KSČM. Tuto stranu nemohu volit nejen z výše uváděných důvodů, ale ze zásady. Samozřejmě bych volit šel a jsem přesvědčen o tom že se mnou i mnoho jiných, kteří nevolí, pokud bychom měli většinový volební systém a kde bychom volili osoby, nikoliv politické strany, které bez výjimky svou moc zneužívají k jednostrannému prospěchu.

Bobeš 14.10.2008 18:43

Re: Předvolební kampaň

Bezvýhradný souhlas s většinovým volebním systémem. V reálu,  v každé životní situaci, ale musím vždy volit z toho, co je k dispozici. Dělám jako nestraník zastupitele v malé obci pod 300 obyvatel. Na své úrovni mohu věci ovlivňovat. Kdybych byl ochotný věnovat tomu víc času, trápit se s úřady a s lidma, mohl bych tu třeba dělat i starostu. Ovlivnit toho víc. Ale je to spousta práce. Já mám trochu problém odsoudit šmahem všechny ty lidi, co jsou vůbec ochotni něco dělat. To, že je jich málo, dává šanci těm, kteří podobná místa pouze zneužijí nebo alespoň využijí. Navíc tyto volby jsou napůl senátní - tedy s většinovým volebním systémem a napůl krajské, kde je ta práce nebo nepráce přece jen víc vidět.

klička 14.10.2008 20:09

Re: Předvolební kampaň

Původně jsem reagoval na článek, týkající se krajských voleb, ale v dalším jsem měl na mysli volby parlamentní. Sohlasím s Vámi, že na úrovni malé obce je možno vykonat mnoho. Tam politické strany tak velkou moc nemají. Lidé žijí svými konkrétními problémy, o kterých v Praze nemají ani ponětí, přesto svou politikou do nich zasahují.Většinou špatně a nezodpovědně, jako ostatně do všeho.

Bobeš 15.10.2008 8:05

Re: Předvolební kampaň

Podle mého názoru se ten systém dá zlepšit jedině přílivem nových lidí do politiky. Oni se mohou časem posunout z místní politiky do té vyšší. A nemyslím tím ani tak vytváření nových stran "poctivých lidí" nebo několik hlučných sólistů "nezávislých", ale doplnění stran aktuálních, především těch velkých. Je to, bohužel na dlouho, chce to spoustu času a práce a těch lidí je málo.

Herakleitos 14.10.2008 22:04

Re: Předvolební kampaň

A ty Kličko rozum používáš?. Tvůj názor tomu ale neodpovídá.:-)

jirka.s. 14.10.2008 10:30

Kuchařka politických kampaní - o sosáků věky věků stále stejná !!!

  „Nikoliv,“ pravil člen volebního výboru strany sociálně demokratické na Vyšehradě k zástupci volebního výboru mladočeského. „A mějte, proboha, rozum, tisíc korun je příliš málo. Za tu cenu, kterou nabízíte při nejlepší vůli nemůžem říct: Kdo je organizovaný sociální demokrat, volí Metelku. Tak nízko neklesneme. Co je to, tisíc korun? Máček, drobný máček. Dnes máme všeobecné právo hlasovací. A co je tisíc korun proti všeobecnému právu hlasovacímu. Tisíc korun! Kdo to jaktěživ viděl, aby někdo měnil přesvědčení za tisíc korun. Nikoliv! Vězte pánové, že politické přesvědčení je soukromým majetkem občanů, že se nedá koupit za….“

  „Tisís pět set korun, a nehádejme se!“ ozval se mladočeský delegát. „Nikdy!“„Tisíc šest set korun a pět hektolitrů piva! Dejte si říct! Metelka je znamenitý pracovník v oboru českých menšin.“

Jaroslav Hašek: Dekameron, Čsl.spisovatel 1968, povídka : Před užšími volbami na Vyšehradě.

jan 14.10.2008 9:09

kampaň

jestli je kampaň brilantní to se teprve uvidí - na mě to dělá dojem že banda polovzdělanejch PRistů a marketingových "odborníků" přesvědčila o své nepostradatelnosti nejprve sebe, pak politiky a teď se pokoušejí i o voliče - možná se to může dařit u některých jednoduších jedinců (i když prázdná náměstí při mýtinzích tomu moc nenasvědčují), pochybuju ovšem, že trapné pseudokampaně založené na baloncích, prázdných frázích a pomalovaném dopravním prostředku zamíchá příliš kartami

emil 14.10.2008 9:06

Jelíku, ty si vůl

Zaujala mě první část článku, kde jsem se dozvěděl o brilantní marketingové předvolební kampani ČSSD.Fakt je skvělá. Rath slibuje rušení poplatků u lékaře, které sám před pár lety prosazoval. Také slibuje neprivatizování nemocnic, protože její noví majitelé budou okrádat pacienty a nemocnice tunelovat ( sám je majitelem privatizované nemocnice, asi sám dobře ví, co v ní dělá). Hezký obrázek (byť někdy s dost přiblblými úsměvy) ještě nedělá dobrou kampaň, dobrou kampaň dělá pravda a to, že lidé uvěří danému. Rathovi asi někdo těžko uvěří. Ještě je skvělým marketingovým tahem pojistit si kandidáty do voleb čtyřmi miliony.  Fakt Jelínku, to je marketing na nejvyšší planetární úrovni. Dál už jsem raději nečetl. A jděte se také nadýchat čerstvého vzduch, v té Paroubkově řiti to asi nebude nic moc.

Dragan Tulič 14.10.2008 9:03

To je zase keců

Jelínek! Nechal těch volovin a šel něco kloudného dělat!!:-D