18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pavel Kořenský 13.4.2006 17:41

Já nevím,

ale tenhle problém přece není o tom, jestli mám ED rád nebo nerad či jestli bych je volil nebo nevolil.

Jediná otázka zní, zda mají na příspěvek nárok ze zákona. A pokud soud (který jediný může vykládat zákon) rozhodl, že nárok mají, tak to má MF respektovat a vláda o tom nemá co rozhodovat.

Kuba 13.4.2006 18:05

Re: Já nevím,

Žádný soud nic takového neřekl.

huhu 13.4.2006 19:02

Re: Já nevím,

rozumím tomu tak, že SNK-ED nejsou tou oprávněnou právnickou osobou, která má nárok. Tou je nějaká účelová formace, kterou tenkrát pro volby vytvořili...

raptor 13.4.2006 20:22

Přesně tak.

Já bych jim ty prachy dal, když se tedy Praha bere za kraj, páč jsem takovej soucitnej od přírody, ale je pravda, že literu zákona, že si coby laik dovolím, nenaplnili. :-/

Vybavuji si nejméně dvě závažné příležitosti, kdy jsme žádali v rodině o plnění státu a utřeli jsme. Podle všech parametrů vyjma jednoho všechno splněno. Jednalo se ovšem v prvém případě o událost dobou vzniku válečnou a v druhém o záležitost let šedesátých a tehdy se právo vykládalo všelijak a nyní se vycházelo ze zjištění tehdejších. Však to plno z Vás zná. Jenže vykládejte to mámě na smrtelný posteli, když doufá, že něco těm dětem nechá, že jó... a má jen dva papíry a nemá tři. Pardon. Odbočil jsem.

Pavel 13.4.2006 13:53

Strana nebo hnutí prosazující právní prostředí by si měla

nejdříve zamést před vlastním prahem. Prostudováním příslušných zákonů a vhodnou volbou názvu tak, aby související prebendy nemohly být zpochybňovány by měla začít. A pokud toto opomene je nevhodné se domáhat "svých nároků" v cizině. Tím totiž dává legitimitu dalších rozhodování cizími soudy. Není sama. Toto bolestínství projevují vlastníci domů, romové a další ukřivdění Češi.

OBČAN XY 13.4.2006 14:29

Re: Strana nebo hnutí prosazující právní prostředí by si měla

 To že se občané a instituce musejí obracet na mezinárodní instituce je většinou ostudou státu....Nemontujte sem populisticky cikány.....Ti si většinou pomohou sami a svým způsobem,jinak už dávno vymizeli....Petr Cibulka byl nedávno odsouzen za to,že suploval povinost státu,zajistit slušným a pracovitým občanům právo na čest.......Očividný postbolševický absurdistán vládne téměř všude.....Volme solidní neparlamentní strany,jinak se toho odporného bolševického MUTANTA nezbavíme......

Švrk 13.4.2006 13:27

Je před volbami.

Tak jste se pane Kasl zase stačil otřít o všechny okolo, jací že jsou to hajzlové. Jen Vy a vaše stranička jste ti správní spravňáci... No nic, komu čest, tomu čest, pastýřovi trúba. Jsem zvědav, zda budete zpívat stejně hlasitě na podporu nějaké jiné strany, jednotlivce, nebo subjektu, kerý bude terorizován. To se v česku občas v politice stává.

RadekH 13.4.2006 13:34

Re: Je před volbami.

Vaše argumentace je opravdu pozoruhodná.  Protože pan Kasl je jistě stejný darebáj jako socani a v budoucnosti se jistě také zachová jako hajzl, tak budeme socanům všechno tolerovat.  Mohou lhát, krást, kašlat na rozhodnutí všech soudů co jich tu máme.  Prostě proto, že ti ostatní kdyby mohli, tak by to dělali taky.  Je mi z Vás smutno.  A za sebe doufám, že pokud se někdy budu muse soudit, tak že to bude fungovat jako v Evropě a ne po socansku.

walis 13.4.2006 12:40

nejde o prvni likvidovanou stranu

Proti Ceske republice je uz u Evrospkeho soudu pro lidska prava vedeno rizeni, protoze neumoznila registrovast Liberalni stranu !!! CR ale neni na Balkane nebo jeste dal

Mablung 13.4.2006 13:21

Re: nejde o prvni likvidovanou stranu

Co kdybyste řekl, proč nebyla registrována?

Mimochodem, žalovat si může každý co chce. Záleží však na to, zda je žaloba přijmuta a jak soud rozhodne ...

Pamětník I. 13.4.2006 11:40

No fuj!

Všichni diskutující si tady osobují právo rozhodovat podle svých sympatií nebo antipatií zda má být ze zákona nárokový  příspěvek straně vyplacen nebo ne. Vaše myšlení je stejně postižené jako myšlení státních úředníků včetně ministra financí, že oni rozhodují o platnosti zákona nebo realizaci rozhodnutí Ústavního soudu. Nikdo se nerozhořčuje ani nad svévolným a beztrestným nekonáním úřednictva, které může postihnout kdykoliv kohokoliv z nás, dokud nebudou uzákoněny jmenovité sankce tak jak se to například po letech namáhavého boje podařilo autorovi zákona o svobodném přístupu k informacím Oldřichu Kužílkovi.

Při diskusích zde na Psu  o přistoupení k EU jsem jako hlavní argument pro používal naději, že nás EU metodou cukru a biče naučí slušnému chování a časem i myšlení. Zaplaťbánbůh, že už konečně dostáváme za nedodržování zákonů a porušování práv přes držku natolik, že už začínají naši pachatelé našemu občanstvu vadit. Doposud  byli úspěšní lumpové často považováni za statečné hrdiny, kteří nedovolí, aby našemu národu nějací cizáci "dělali" na hlavu, protože tam radši chceme mít naše zasmrádlé rozteklé máslo.

ASton 13.4.2006 11:57

Re: No fuj!

Pene Pamětníku,může mi uvést pár příkladů,jak se naše soudnictví zlepšilo po vstupu do EÚ.Můžete mi uvést několik případů,kdo a kdy byl odsouzen nebo potrestán za prohrané arbitráže? Můžete mi uvést pár případů,kdo byl potrestán a odsouzen za to,že k těm arbitrážím došlo?Můžete mi uvést kdo a jméno,kdo stál a stojí za Krejčířem? Pokud si někdo staví v České republice barák  240 mil. Kde byly finanční úřady,kde byla BIS,CIS a čeští udavači?Zákony přijímají námi volení poslanci.Snad nepředpokládáte,že do zákonů vloží nějaké sankce.Oni nejsou schopni ani platit místní dopravu.Jo pro nás blbce sankce jsou,nezaplatíš pokutu debilním místním strážníků a buch exekuce, pokud nebudeš mít odlepenou starou známku na dálnici,buch 500 000,00 Kč a oni chudáčci si toho nevšimli. Žádná EU neudělá u nás pořádek,svůj svinčík si musíme uklidit samy.

Pamětník I. 13.4.2006 12:06

Re: Re: No fuj!

No já přeci s vámi naprosto souhlasím, když tvrdím, že ty lumpárny začínají aspoň části občanstva vadit. Orgánům státu zatím téměř nevadí, podle toho co a jak málo činí pro nápravu.

Ale v podstatě jsem svému věku neodpovídajícím optimistou.

ASton 13.4.2006 15:00

Re: Re: Re: No fuj!

Děkuji,za odpověď, některé své připomínky přeháním. Pokouším se jen konkrétně vyjádřit a pojmenovat problémy.Oproti Vám jsem pesimista a to z důvodů svého věku. Od roku 1991 se samostaně bez pomoci státu starám o svou rodinu jako malý živnostník. Pro stát jsem podezřelý,nic po něm nechci,tak mě neustále buzeruje.Která část občanstva má zájem o zlepšení? Podstatná část voličů placených z našich daní nemá zájem,když mají málo vyhlásí stávku a vládní garnitůra jim přidá,málo ale přidá.Střední třída ještě nevznikla,nebo není ve formaci,lidé o které pečoval stát  tuto péči již nemají volí levicové strany,zejména komunisty.

Jsem pesimista.

Jiří Mračzek 13.4.2006 11:23

Polopravdy opozice po česku

V roce 2000 prosadilo pražské zastupitelstvo vedené primátorem Janem Kaslem (ODS) rozdílný způsob voleb od všech ostatních krajů. V Praze jsou tím pádem posunuty volby do Zastupitelstva HMP (tedy vlastně „do kraje“) o dva roky a volí se podle zákona o obecních volbách. Když v roce 2002 podávali „Demokraté Jana Kasla – Sdružení politické strany a nezávislých kandidátů“ kandidátku, tak byla dle tohoto zákona o obecních volbách bez problémů přijata. Kdyby však Praha neměla výjimku, a kandidovalo by se zde, jako všude jinde, podle zákona o volbách do kraje, tak by taková kandidátka nebyla vůbec přijata, neboť tento zákon nějaké ad hoc sestavené sdružení k volbám vůbec nepřipouští – mohou kandidovat jen registrované politické strany a hnutí a jejich koalice. Důvodem je, že peníze za krajské mandáty obdrží jen ty politické strany a hnutí, které každoročně splní zákonem dané podmínky. Ty slouží zejména ke kontrole účetnictví a zda jsou obdržené prostředky použity v souladu se zákonem. Volební sdružení není právnickou osobou a jako takové nezaručuje splnění zmiňovaných podmínek. Volební sdružení proto mohou kandidovat jen v obecních volbách, zde žádné příspěvky nejsou, ale nikoliv v krajských a parlamentních volbách, které jsou spojeny s různými typy příspěvků. Není pochyb, že právní nástupce Demokratů Jana Kasla – což mimochodem není SNK ED, ale strana s názvem „Spojení demokraté – Nezávislí kandidáti“ – má na příspěvky „morální“ nárok a proto by mohlo ministerstvo financí tuto „díru“ v zákoně vyřešit nějakým mimořádným způsobem, nicméně zákonný nárok neexistuje a ministerstvo v tomto případě postupuje správně. Jak tady někdo napsal, když už jsou nějaká pravidla, tak musí platit pro všechny.      

Barclay 13.4.2006 11:29

Re: Polopravdy opozice po česku

1) nevidím rozdíl mezi volebním sdružením a koalicí - ani rozdíl v možnostech kontroly financí

2) MF to řeší od r. 2002 a nějaké povinné správní lhůty pro něj neexistují - to je ukázka "správného" postupu???

hans hase 13.4.2006 12:30

Re: Polopravdy opozice po česku

Diky za info.

Takze opet se ma vec ZCELA jinak, nezli je prezentovana verejnosti.....

Mablung 13.4.2006 13:15

Re: Polopravdy opozice po česku

Sláva.

Děkuji že jste to tu rozepsal. Měl jsem ten samý názor, ale podložený docela mizernou znalostí faktů (a práva)

Pavel 13.4.2006 11:09

Mate pravdu pane Kasle - SNK ED chci volit

Jen je mi jasne, ze CT a napr. MF Dnes i pruzkumy jsou delany za penize vsech obcanu ve prospech CSSD a max. ODS (Aby to jako demokracie vypadalo).;-€

Byg 13.4.2006 11:09

ED nevolím

Ale tohle je opravdu lumpárna, je-li to tak jak je popisováno. Myslím, že příspěvky všem stranám by se mohly výrazně snížit. Ale když už jsou nějaká pravidla, tak musí platit pro všechny. Ale není se čemu divit, nerespektování pravidel je běžnou praxí těch vyžírků tam nahoře. Je třeba je nakopnout tak, že vyletí z parliamentu a zastaví se až v Aši.

Matýsek 15.4.2006 22:23

Re: ED nevolím

souhlas

Cyril Hue 13.4.2006 11:02

ED - proamericka lobby do parlmentu neptatri..

To si chlapci muzou provozovat po hospodach a cirkusovych stacich..

Volič 13.4.2006 10:43

Jsou to odpadlíci z ODS, kteří se tam nedostali k ještě lepším korytům

jinak jejich program je ještě více odpudivý, než program ODS, což je k nevíře. Nikomu chybět nebudou. Pokud se někdo v nějaké straně pohádá s ostatními o koryta a založí si z trucu novou stranu, tak proč by z toho občané měli šílet nadšením?

Barclay 13.4.2006 10:54

Re: Jsou to odpadlíci z ODS, kteří se tam nedostali k ještě lepším korytům

Ale je zajímavé, že jedinní dva bývalí ODSáci (Kasl, Zieleniec) měli koryta více než slušná, než sami odešli. Jmenujte další odpadlíky od ODS! A co je na jejich programu odpudivého?

Jindra 13.4.2006 11:58

Re: Re: Jsou to odpadlíci z ODS, kteří se tam nedostali k ještě lepším korytům

Program ti namaluju pritazlivej jak vyvinutou vosumnáctku na nudisticky plazi. O to preci vubec nejde. Naprosto odpudivi jsou tihleti strejdove co ho prezentujou, bratrsvo neohrozenych. Pokud jde napr. o Zielence, mas recht, mel hezke korytko na to ze umi uplny lautr ho.. Jenomze hosan chtel vic. Tak se zpaktoval s presidentem (co nam ho svet zavidel) a Mlynarovic spratkem ale neklapnulo mu to. Stejne jako Kaslovi. Tak ted hledaj dirku kudy ke korytku. Treba se dosckaj, takovej Bursik musel vobejit vsechny partaje nez dostal ksicht na plakat. Doufam, ze prave ty xichty a ne nejake z paty vycucane programz u voleb rozhodnou a panove Kasl, Zielenec, Bursik a ostatni turiste pujdou konecne v rit (ale oni spis do Bruselu, kamardi si pomuzou).

LN 13.4.2006 10:57

Re: Jsou to odpadlíci z ODS, kteří se tam nedostali k ještě lepším korytům

Viděl jste vůbec ten program? Já jako pravicový volič ho teda považuji za lepší než program ODS..

Marta 13.4.2006 11:49

Re: Re: Jsou to odpadlíci z ODS, kteří se tam nedostali k ještě lepším korytům

 Vy jste určitě příbuzný od Kasla co? !

Byg 13.4.2006 11:05

Re: Jsou to odpadlíci z ODS, kteří se tam nedostali k ještě lepším korytům

Ano, program ODS je odpudivý pro ty, kteří se bojí pracovat a starat se sami o sebe. A líto mi jich není.

Marta 13.4.2006 10:03

Kasl

Jakápak likvidace opozice.Kasl a jeho pár věrných jsou  nic.  Kdyby dostali peníze tak by na ČSSD nenadávali a kdyby se dpostali do parlamentu, tak by šli do koalice s ČSSD. Kaslovcům nevěřím ani  pozdrav, zrovna jako Zeleným.

BuBu 13.4.2006 13:29

Re: Kasl

:-)  R^. . . nemám, co bych dodal.