30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Lídr ČSSD proti střední vrstvě a ekonomickému růstu?

Vedoucí představitelé ČSSD se každou chvíli zaříkávají podporou ekonomického růstu, mj. i jako léku na stále zvyšující se zadlužení. Nicméně asi je vhodné se podívat na názory vedoucího kandidátky ČSSD prof. Jana Kellera do Evropského parlamentu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Slanina 11.5.2014 9:00

Re: Keller

Nikoliv obyčejný, ale velmi nebezpečný.

J. Jurax 11.5.2014 2:20

Keller nikdy

No, pokud jsem se seznámil s názory soudruha profesora, tak mi z toho vyšlo, že je především pfilozóf, což mu dává právo kecat o věcech, o nichž toho diplomaticky řečeno nedosti ví. Což je pro pfilozófy charakteristické. Dál že je to levičák non plus ultra, který to své kecání o věcech, jimž nedosti rozumí, podřizuje svému levicovému vidění světa. A navíc ke všemu je ještě do zelena, což jeho názorům dává další šílený rozměr.

Suma sumárum - soudruh profesor je jisté chytrý pán a daleko to dotáhne; přinejmenším k bruselské sinekuře ho voliči ČSSD ke škodě našeho státu jistě dostrkají. Ale jinak je to celkem nebezpečný mešuge s názory pohříchu pitomými i na socana.

B. Hudzieczek 11.5.2014 0:17

Ubohost autora

se v tomto příspěvku ukazuje až neuvěřitelně.

Kniha, o které hovoří, vyšla v roce 1993. 2. vydání pak v roce 1995. Kdyby si autor článku dal jen trochu práce, pak mnohá tehdejší páně Kellerova tvrzení uvede na pravou - tedy současnou - míru. Navíc jsou některé technické údaje v Kellerově knize poněkud mimo - 17.000.000 ha je 170.000 km2 a to je rozloha nikolivěk současné Rakouské republiky nýbrž její dvojnásobek (85.000 km2). Povrchnost, s jakou autor zachází s mnohýni ostatními informacemi, vyplývajícími z Kellerovy knihy, znehodnocuje celý jeho příspěvek. Nevím, zda v roce 1993 měl prof. Keller něco společného s ČSSD.

Doufám, že shoda jmen autora článku a RNDr. Milana Šálka, přednášejícího na MUNI BRNO, je zcela náhodná, jinak bych musel litovat posluchače této fakulty. Současně by se mi ozřejmila neschopnost českých meteorologů předvídat počasí ve středoevropském regionu, a ve věci získat tyto informace využívat norský web www.yr.no

P. Mach 11.5.2014 10:56

Jestli ubohost tak kellerova

Můžete mi sdělit proč by autor článku měl upravovat kellerova hovadská tvrzení? Jestli si keller myslí, že jsou jeho tvrzení zastaralá tak je měl aktualizovat především on sám. Pokud to neudělal, tak si za  nimi stále  evidentně stojí. Jediní studenti, které je třeba politovat jsou posluchači fakulty sociálních studií Ostravské  univerzity, kde ten dement přednáší.

B. Hudzieczek 11.5.2014 15:54

Re: Jestli ubohost tak kellerova

Pane Machu, přečtěte si ještě jednou můj diskusní příspěvek. Kniha páně Kellera vyšla v roce 1993 a autor článku se do ní začne trefovat ve chvíli, kdy Keller kandiduje do EP. Přitom není schopen vyhodnotit jeho 20 let stará tvrzení ve světle současných reálií. Kdyby to číslo o úbytku pralesů bylo kontinuální, tak úbytek tropických pralesů byl dnes alarmující. 3.400.000 km2 už je někde vidět.

Nejde o upravování hovadských tvrzení, ale jejich vyargumentování. A tohoto úkolu se autor článku moc úspěšně nezhostil.

P. Mach 11.5.2014 16:55

Re: Jestli ubohost tak kellerova

Já jsem si váš komentář přečetl. To vy jste si nepřečetl ten můj komentář nebo jste naprosto nic nepochopil. Zřejmě bude nutné, abych vám to podal po lopatě. Je úplně jedno kdy vyšla předmětná "kniha". Keller svoje stanoviska nedemetoval,  žádné přepracované vydání nevyšlo ergo jeho názory jsou stále stejně dementní jako před 20 lety. Proč by měl autor "vyargumentovávat" kellerova tvrzení. Upozorňuje na jejich zjevnou nesmyslnost. Což je  jen dobře, už vzhledem k tomu, že ten červenozelený ldiot  kandiduje do europarlametnu.

J. Jílek 12.5.2014 0:11

Re: Jestli ubohost tak kellerova

opravil jistý dementní P. Mach některá svá lživá tvrzení?

Z. Dvorník 10.5.2014 17:40

Na Kellera nemáte

pouze můžete psát své výpotky ale on míří do EU parlamentu. Lepšího poslance nebudeme mít!

P. Papež 10.5.2014 18:41

Re: Na Kellera nemáte

To je pěkná ostuda, když nebudeme mít lepšího poslance než "profesora bolševictví" Kellera. Jeho billboardy, ve kterých "zařídí" v EU snížení nezaměstnanosti, zvýšení kvality potravin jen ukazují, že dotyčný Keller vůbec neví, která bije a kam jde a co může jako EU poslanec ovlivňovat. Ostuda nejen pro ČSSD, ale celou republiku, jestli toto stvoření ve volbách uspěje.

Z. Rychlý 10.5.2014 19:19

Re: Na Kellera nemáte

Keller dobře ví, co dělá  a je velmi schopný. Dalo by se říct i všehoschopný. Goebels mu nešahá po kotníky.

M. Prokop 10.5.2014 20:36

Re: Na Kellera nemáte

Já bych to viděl vyrovnaně a ten Göbbels byl přece jenom chytřejší.

Z. Rychlý 10.5.2014 21:50

Re: Na Kellera nemáte

No nevím, Goebbelse jsem nestudoval a neznám, zato Kellera jsem slyšel a nějaké statě přečetl. Vychcan je to velký, lhát a manipulovat umí perfektně, protože ví ke komu mluví, a kdo mu tleská. My dva  to nejsme. Připouštím v malém procentu, že by těm kydům mohl i věřit, ale nejspíš je jeho motivací pozornost davů. A tu má.

M. Prokop 10.5.2014 22:22

Re: Na Kellera nemáte

Já bych to s tou pozorností davů neviděl tak růžově.

Oranžgutani mají zřejmě talent na ideologické blbce, kteří více lidí odradí než přitáhnou (naštěstí). Po Roučkovi Keller, má to ten Babiš snadnou úlohu. Telička je sice taky pěkný vychcánek, ale přitáhne více voličů. Bude mít Dluhoslav brzy značné starosti, jestli to podrazák Hašek zase neuspěchá.

Z. Rychlý 10.5.2014 22:39

Re: Na Kellera nemáte

Asi tak. Ovšem na naší straně taky žádná sláva. Snad se tam dostae alespoň Mach.

P. Papež 10.5.2014 23:42

Re: Na Kellera nemáte

Myslím si, že Goebels byl ve svém oboru velmi schopný. Bohužel Keller na to nevypadá a jeho kampaň tomu nasvědčuje. Smutné je, že většinou podle zástupce v EU pak EU sdílí názor na příslušnou zem. A to by byl v případě Kellera strašný průšvih pro ČR.

J. Jurax 11.5.2014 2:22

Re: Na Kellera nemáte

Ne byl, bude - od voličů ČSSD nelze očekávat tolik rozumu, že by ho do brusele nedostrkali.

M. Prokop 10.5.2014 20:35

Re: Na Kellera nemáte

Podle keců míří spíš k Pol Potovi, zelený komouš.

J. Kanioková 10.5.2014 14:45

Je to rudozelený demagogický fanatik,

nejvíc ze všeho mě štve, že učí, infikuje další a další generace v jejich nejvnímavějším věku..

J. Svoboda 10.5.2014 17:11

Re: Je to rudozelený demagogický fanatik,

Možná, paní Kanioková, jak říká pan Fištejn, "čtyři vysoké školy a rozum žádnej". Myslím ale, že vnímaví maldí lidé se nedají tak lehko infikovat. Pokud se infikovat dají, patří pravděpodobně do stáda, které je stejně k ničemu. Pokud jsou opravdu vnímaví, nebudou považovat pana profesora za modlu a přečtou, nebo poslechnou si i jiné osobnosti.

J. Jurax 11.5.2014 2:29

Re: Je to rudozelený demagogický fanatik,

Mladí lidé se dají infikovat celkem lehko. Přece jen jim chybí skepse přicházející až s věkem a zkušenostmi. A navíc Keller infikuje mladé lidi humanitně zaměřené - a ti mají vždy víc tendenci na žvásty, které typy jako Keller produkují, naletět.

Ovšem charakterisika soudruha profesora jako rudozeleného demagogického fanatika je vpravdě případná

J. Svoboda 11.5.2014 14:37

Re: Je to rudozelený demagogický fanatik,

Pane Juraxi, už delší dobu se ukatuje, že humanitně vzdělaných lidí, právníků a ekonomů je velký přebytek. Přitom určitě nepodstatný počet jich jde např. k panu Kellerovi jen proto, že je v módě nějaký ten titul si opatřit, lhostejno jaký. Na druhé straně technicky vzdělaných lidí je nedostatek. Nezbývá, než doufat, že to společnosti dojde a mladí lidé budou navštěvovat i těžší obory a ne jen ty "ukecané". Obávám se, že lidé, bažící po libovolném titulu, který nedá moc práce, nikdy nebudou opravdovým přínosem a velmi pravděpodobně by někde škodili i bez přispění pana profesora.

I tady musí podle mého názoru zapůsobit trh. Nezapomeňme ani na roli rodičů, kteří by měli být schopni dětem poradit, že nechat se balamutit panem profesorem, není to pravé ořechové.

Na Neviditelném psu se často strhují primitivní a zbytečné hádky o nic. Mně se zdá daleko nebezpečnější, než pan profesor, pan Chládek, takto ministr školství. Ten je proti domácímu vzdělávání na druhém stupni škol. Jedním z jeho důvodů je obava, že by rodiče mohli vštěpovat dětem to, co jim stát vštěpovat nechce! Bohužel jsem nezaznamenal, že by si toho někdo z novinářů všiml, ale za velkou pozornost to určitě stojí.

Určitě lepší a účinnější, než zbytečně nadávat panu Kellerovi, je pokusit se přesvědčit některé voliče, aby vzali rozum do hrsti a nevolili ČSSD do europarlamentu. Je to přece docela elegantní a slušný přístup.

J. Jurax 11.5.2014 15:10

Re: Je to rudozelený demagogický fanatik,

S prvními dvěma odstavci naprostý souhlas.

S druhým odstavcem nikoliv. Jen zanedbatelné procento rodičů je natolik erudováno, aby na potřebné úrovni ovládalo celou látku druhého stupně základní školy a zároveň si mohlo dovolit věnovat nejmíň šest hodin denně výuce, mít doma chemickou laboratoř etc. Na vštěpování toho, co dětem stát skrze školu vštěpovat nechce, mají rodiče i tak dostatečný prostor, pokud jsou schopni a ochotni jej využít. A děti dostanou možnost srovnání.

Ad třetí odstavec - Keller je rudozelený demagogický fanatik. To není nadávka, nýbrž hodnocení, s nímž se ztotožňuji. A pokusit se přesvědčit voliče ČSSD, aby vzali rozum do hrsti - pokud si odpustím uštěpačnou poznámku, že nelze vzít do hrsti něco v jejich případě (neboť volí ČSSD) neexistujícího - je těžké. Nicméně zde se o to mnozí pokouší - třeba vyslovením názoru na soudruha profesora.

A mimochodem - v předvolebním oblbování elegantní a slušný přístup nefunguje. Nikdo jej neocení, nikdo se jej ani nevšimne, neboť je slušný ... a nemyslím si, že zde moc nadsazuji :-)

J. Svoboda 11.5.2014 17:32

Re: Je to rudozelený demagogický fanatik,

Pane Juraxi, omlouvám se za podle Vás možná příkré připomenutí. Právě toto je jedna z věcí, kvůli ketré by bylo dobře umět vzít rozum do hrsti. Řekl bych, že jste sjel na slepou kolej. Mně vůbec nešlo o to, zda je výuka na druhém stupni reálná, či nikoliv. V některých případech určitě je. Stejně jako na prvním stupni, tak ani na druhém by to samozřejmě nebylo nic masového a Vaše důvody jsou pochopitelné. To, zda mají rodiče dostatečný prostor, je také irelevantní. Důležité a zásadní je to, že to v důsledku může vést k tomu, že se Chkádek chce opět pokusit zasahovat tam, kde na to nemá právo, že by děti zase někdy slyšely něco jiného doma a něco jiného ve škole. To se mi zdá nebezpečné a omlouvat to jakýmikloiv problémy, je zbytečné a škodlivé. Nakonec i zde platí, že kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.

S druhým a třetím odstavcem souhlasím a uznávám, že můj pohled byl do určité míry naivní.

J. Jurax 11.5.2014 20:58

Re: Je to rudozelený demagogický fanatik,

Říká se, že ďábel je v detailech. A výuka - plnohodnotná výuka - druhého stupně ZŠ rodiči má několik podstatných problémových detailů.

Jistě by nešlo o masový jev, ale domnívám se, že by to bylo hlavně ke škodě těch dětí. Kvalitu výuky jsem už zmínil. Dál by dětem chyběly sociální kontakty, chyběl by kolektiv, v němž se musí naučit pohybovat a obstát. To se doma u milujících rodičů prostě suplovat nedá.

M. Prokop 11.5.2014 21:52

Re: Je to rudozelený demagogický fanatik,

Nezapomeňte, že úroveň oné výuky je průběžně kontrolována.

A Chládek to chce obecně zakázat, což dle mého opět likviduje jednu možnost volby.

Navíc nijak masovou. Socan se prostě nezapře.

J. Svoboda 11.5.2014 23:18

Re: Je to rudozelený demagogický fanatik,

Co je možno nazvat plnohodnotnou výukou? Podle zkušeností, které jsem získal prostřednictvím svého syna v 90. letech, jsem přesvědčen, že nazvat výuku praktikovanou naším školstvím plnohodnotnou, je dost odvážné.

Já jako nejdůležitější pořád vidím slova pana Chládka, o kterých jsem psal. I když asi máte většinou pravdu, jeho slova jsou pro mne varující.

J. Jílek 12.5.2014 0:15

Re: Je to rudozelený demagogický fanatik,

nechtělo by to ty nebohé mladé před infekcí ochránit? :-)))))

J. Jurax 12.5.2014 22:28

Re: Je to rudozelený demagogický fanatik,

Ani ne - odolnější získají imunitu a ty ostatní infekce zahubí ... :-)

M. Prokop 10.5.2014 20:37

Re: Je to rudozelený demagogický fanatik,

Zas je dobře, pokud se s blbostí setkají už zamlada, nejsou pak tak překvapeni.

Do nás to Kellerovi soudruzi "lili" také a uvěřil jim málokdo.

J. Jurax 11.5.2014 21:31

Re: Je to rudozelený demagogický fanatik,

Uvěřil neuvěřil - kolik procent voličů dnes cca čtyřicetiletých a starších volilo a volí komanče a socany?