6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Olinka 30.8.2006 13:46

Re: škoda promarněné šance

..asi myslíte pana Kasala:-)...obávám se, že KDU-ČSL pocítí důsledky tohoto lavírování na ztrátě hlasů..škoda!

Honza z podhůří 30.8.2006 13:23

škoda promarněné šance

Mám dojem, že předsednictvo KDU-ČSL nepochopilo co mu chtěla členská základna říct (nebo spíše pochopilo, ale hraje vabank tím, že půjde proti ní) a testuje, zda mu to projde. Přitom by stačilo tak málo - rychle a zcela očistit vedení KDU-ČSL od lidí namočených do splolupráce s Paroubkem, vyjádřit jasné ne spolupráci s bolševiky (kam lze počítat celý blok současné ČSSD-KSČM) a podpořit předčasné volby. KDU-ČSL jako strana má co nabídnout - kvalitní program ve středu politického spektra a vcelku kvalitní členskou základnu. Jenže se obávám, že šance, která se nabídla po "úletu" předsedy Kalouska, byla zcela záměrně zazděna panem Kaslem, Svobodou a dalšími, což jen urychlí odklon občanstva od této strany. Je to škoda. Jako člena KDU-ČSL mne to mrzí tím víc.

penzista 30.8.2006 13:22

Vážený pane autore

většina členů ÚV KDU-ČSL se projevila jako typičtí černoprdelníci. Proto od nich nelze nic lepšího očekávat. Pokud opravdu jihomoravský hejtman prohlásil, že se musejí vrátit k Luxově politice, protom neví co mluví, vždyť oni ji provozují stále. Lux byl přece nevětší černoprdelník ze všech polistopadových funkcionářů KDU-ČSL. Ratčí jen vzpomenou jeho projevu před druhým kolem prvních senátních voleb. ;-(

karel 30.8.2006 13:20

pane bárta-vy jste hlava-vy umíte každému poradit-jen sobě ne-tak tedy-zanechte těch vašich modrých blábolů a dělejte neco co má smysl-zatím jen balamutíte lidi

Marie Dubanová 30.8.2006 13:14

???

je veliká škoda, že "nepovstali" rovněž sociální(a jestli ještě) demokraté...ale oni nemohou, neboť všech 74 podepsalo "úpisovou listinu" poslušnosti...

Ignacy M. 30.8.2006 13:13

Vedoucí analytickopolitického oddělení (sic) ČSSD

s.Oto Novotný má v dnešní MFD příspěvek s názvem "To je antikomunistické náboženství". Ráno ho tady vzpomínal Tom. Ten příspěvek by měl Aston přetisknout do Psa a každý, kdo zná někoho, kdo volí ČSSD, by mu to měl dát přečíst, aby se ten dotyčný potom nevymlouval, že nevěděl. Jasněji než tímto článkem, napsaným oficiálním činitelem ČSSD, se ke komunismu se vším všudy přihlásit už nelze. Firmu "KSČSSD" mnozí tzv. demokratičtí socani doteď považovali za nadávku modrých ptáků. Tím článkem se jí dostalo oficiálního posvěcení.

Ivan 30.8.2006 12:50

Re: Ano, dobrá

Ubohé urážky, na nic jiného se modrý pták nezmůže.

zoch 30.8.2006 12:41

Re: Nemohu s Vámi souhlasit!

To stojí za úvahu,zda bude nová budoucí volební kampaň do PS postavena takto ideologicky. Pokud by měly být volby v dohledné budoucnosti,považuji to za nepravděpodobné,nikoli však vyloučené.už proto,že současné senátní a částečně i komunální volby budou stále nějakým způsobem působit jako dozvuky právě proběhlých voleb. A ani takové téma se neudrží jako nosné po tak dlouhou dobu.O volebním zisku lidovců lze uvažovat pouze tehdy,půjdou li ZA PŘIJATELNÝCH PODMÍNEK s ČSSD.Jakékoli jiné řešení bude znamenat další propad.Už senátní volby budou propadákem,protože se rozhodli představit nové vedení až po říjnových volbách.

Lájoš B. 30.8.2006 12:40

Re: Re: Přirovnávat dění v lidové straně s tím, co dělali komunisti v roce 89 je

Takoví hrdinové zas v ODS nejsou. Ano, v ODS se jednotlivci nebojí vystoupit s jiným názorem, ale ve výsledku to je jen rétorické cvičení (nechci urazit slovem žvanění, i když...). Pokud vím, v rámci nulové tolerance nikdo z poslanců ODS taky ani neceknul, že si myslí něco jiného. Podstatné je, že si nevzpomínám za mnoho let dozadu, že by někdo z vedení ODS rezignoval na základě jasně formulovaného tlaku členské základny.

Hrozd 30.8.2006 12:39

Re: Re: Přirovnávat dění v lidové straně s tím, co dělali komunisti v roce 89 je

Ale tato takzvaná vícehlasnost ODS je zároveň dokladem o slabém lídrovi, Byl-li by lídr silný, již určitě fungovala solidní vláda.

Hrozd 30.8.2006 12:36

Re: Co tedy zbývá KDU?

No a myslíte si, že je pro naši zemičku tím nejvýhodnějším černo-bílé či přejete-li si pravo-levé vidění světa ? Něco jako v USA - prostě střídání u moci dvou partají, které se zase až tak moc zásadně ve svoji podstatě neodlišují ? Já si myslím, že by to naopak chtělo trošku pestřejší škálu do exekutivy zapojených partají, ale předpokladem zároveň je - a to vidím jako problém - výrazně lepší politická kultura, vzájemný respekt partají a výrazně méně demagogie a primitivní ideologie. Vím ale, že to asi v našem prostředí je pouze zbožným přáním.

zoch 30.8.2006 12:27

Re: Re: S Vaším odhadem mohu víceméně souhlasit (2) otázkou je.....

A jste si jist,že z těch šesti chtějívšichni nové volby ? A jste si jist,jak se bude vyvíjet vztah Zelených ke zbytku světa až se skutečně začne něco řešit ? No,nevím..... 

gerontusinza 30.8.2006 12:12

Jo, ale oni si všechno zase promyslí. Teď není v jejich zájmu jít do předčasných voleb.Re: Re: Re: Člověče, Bárta

gerontusinza 30.8.2006 12:09

Ano , je to naprosto přesný plán jak postupovat.

Paroubku do toho.

Saša 30.8.2006 11:14

Mám dojem, že aktivním politikům všech ostatních stran

nevadí Kalouskův pokus o triumvirát s Paroubkem a Filipem, ale lidová revoluce. Lidová revoluce jim a jejich straníkům totiž nastavuje nepříjemné zrcadlo.

Renata D. 30.8.2006 10:46

Re: Autorovi

S první částí s Vámi souhlasím, ale ten dotaz na konci je jako byste neznal počet poslanců v parlamentu. Bez toho jednoho hlasů zelených totiž při odchodu KSČM ze sálu při hlasování o důvěře (jak uvádí autor článku) nebude mít blok  ČSSD+KDU většinu proti bloku ODS+SZ.  Bude to totiž 87:87, to je překvápko co?

KORSIKA 30.8.2006 10:32

Re: A není to náhodou "střídání stráží" ?

Naprostý souhlas. Možná ovšem, že  se nažere koza i vlk, tak jak to bylo vždycky.

ok 30.8.2006 10:06

Re: Re: Člověče, Bárta

Jezkovo voko, vzdyt prave to clenska zakladna lidovcu Kalouskovi ZATIPLA. Clenska zakladna Lidovcu rekla jasne NE spolupraci s CSSD+KSCM. Kalouska to stalo predsednictvi.

ok 30.8.2006 10:03

Re: Přirovnávat dění v lidové straně s tím, co dělali komunisti v roce 89 je

Presne tak. Skoro to vypada, ze v CSSD nezbyl zadny opravdovy demokrat (s vyjimkou Spidly). Zda se, ze CSSD je jen maskac pro komunisty, jinak se to vysvetlit neda.

Autor vsak radeji likviduje autenticky demokraticke lidovce. Ti mu vadi vic.

ok 30.8.2006 9:59

autor asi nema rad lidovce :o)

autor asi nema rad lidovce ;-D

Zkratka at udelaji lidovci cokoliv, je to vzdy spatne, ze pane autore? Nejak jste zapomel upustit slovo na dost podstatne tema: ze v lidove strane zafungovala vnitrostranicka demokracie prikladnym zpusobem, zpusobem, o jakem se CSSD nebo ODS muzou nechat jen zdat.

Takova uspesna akce jako byla likvidace Kalouska ma svoji setrvacnost a dlouhodobe dusledky.

Kresinka 30.8.2006 9:53

Ano, dobrá

zatím. Ale co udělali ti druzí, myslím socany ? Nejspíš všichni ti slušnější odešli ( Buzková, jejíhož dědečka komunisti věznici), pan Šplíchal, ten měl tatínka v gulagu a asi i další. Zbyly tam jen tlusté svině u koryt

mh od Labe 30.8.2006 9:48

Re: S Vaším odhadem mohu víceméně souhlasit (1) .Otázkou je,co.......

Ano, kdo nechodí do kostela, je nepřítel. Ať je z kterékoli strany. A do vlády s každým a pro každého plášť a dýka. Zrada je ve štítu.

Saša 30.8.2006 9:32

Co je na článku pana Bárty hodnotného?

Název "lidová revoluce". To je squjelee, to budu používat.

V ostatním však autor zmateně přešlapuje stejně jako všichni ti, které řadoví lidovci zaskočili svým jasným slovem, že politika pro ne není jen zákulisní kupčení s korýtky a křesílky.

Zochu 30.8.2006 9:22

Re: dávám vám za pravdu

dávám vám za pravdu. Včera jsem psala,v jakém morálním marastu se celá společnost nachází.Navíc ten nekompromisní tlak zprava se začne brzy projevovat formou odvety druhé části obyvatel.Hledání smyslu života v křesťanství by mohlo ozdravění napomoci.Je to ale běh na dlouhou trať.

http://www.blisty.cz/2006/8/30/art30068.html

Lukin 30.8.2006 9:21

Autorovi

Zanechte, prosím, pane Bárto podobných ideologických zcestných blábolů! Pokud jste slušný člověk, držte KDU-ČSL palce, ať to u nich dobře dopadne a ať už je ani nenapadne uvažovat o další spolupráci s ČSSD. A jen tak mimochodem: k čemu by, prosím vás, byl možnému bloku ČSSD a KDU-ČSL jeden hlas ze Strany zelených ?!!!

ferry 30.8.2006 9:13

To mi řekněte - co je na KDU křesťanského? Jsem aktivní evangelík.

aljav 30.8.2006 8:53

Re: Člověče, Bárta

protože de facto, hrozí jejich podpora komunistického nástupu k moci. A to je hodně špatné.

aljav 30.8.2006 8:52

Re: Re: Přirovnávat dění v lidové straně s tím, co dělali komunisti v roce 89 je

100% souhlas

JK 30.8.2006 8:50

Co tedy zbývá KDU?

Z článku na mě ční, že situace nemá řešení. Pro mě je to jen další projev přirozeného směřování české scény k většinovému systému. Proto také souhlasím s vyjádřením ODS, že malé strany pomocí změny systému rušit nebudou. Voliči je prostě přestanou volit sami.

tom 30.8.2006 8:50

Re: Lidovci zabránili - protentokrát

Nebezpečí trvá a velké.Jak uchvátí moc KSČSSD už se ji nikdy nevzdá a doplatí na to jejich oponenti.Komunisté mají velkou praxi jak zatočit s nepohodlnými a Paroubek se od nich určitě přiučí a společnou rukou zavedou vládu silné ruky.Kdo se toho po Paroubkově projevu nebojí je najivní.Doporučuji přečíst vdnešní MFDNES článek od Oto Novotnýho z toho je jasné kam směřuje politika čssd