21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

POLITIKA: Levice prochází těžkou zkouškou

Vládnoucí pravicové strany sice procházejí krizí voličské důvěry, ovšem v každodenním provozu se snaží dělat vše pro to, aby udržely vybojované kóty. O to živěji je ale na levici.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 31.5.2012 15:54

Re: Vzkaz

Tak se pořádně zamyslete nad skutky té "levice"... :-P

Z. Rychlý 31.5.2012 11:50

To jsou takové pavlačové

plky, Jelínek !  Chtělo by to něco originálnějšího a podloženějšího.

J. Boleslav 31.5.2012 11:41

Re: Vzkaz

Za Klause se stát nezadlužoval. Když chtěl uzákonit povinnost vyrovnaného rozpočtu, mohli se všichni leváci smíchy umlátit.

P. Schuh 31.5.2012 10:47

Re: Vzkaz

Ona se Pravice také nemá čím chlubit. Jejich mantra je sice krásná "nezadlužit se", ale zatím díky jejich "pareformám" letíme ke dnu stejně jako s Levicí.

Co třeba zapomenout na příslušnost ke straně a soudit člověka opravdu jen dle skutků.

J. Boleslav 31.5.2012 10:22

Re: KSČM a ČSSD rozděluje názor na zahraniční politiku

Nebojte, ono k tomu dojde, různí novodobí Fierlingeři (Dienstbieři) už na tom pracují. Minimálně budou soudruzi socany podporovat formou menšinové vlády. Máme se na co těšit, to bude teprve šrumec.

J. Boleslav 31.5.2012 10:19

Re: Vzkaz

Už jste viděl nějakého dobrého levicového hospodáře? Můžete uvést nějaký příklad? Politika levice je přece z principu založena na co největším přerozdělování a tedy i zadlužování státu.

P. Schuh 31.5.2012 10:11

Vzkaz

Levice Pravice - dejte už s tou ideologií pokoj. Je přece důležité sehnat někde dobrého a poctivého hospodáře, který bude spravovat náš stát ku prospěchu všech jeho občanů.

P. Lenc 31.5.2012 9:34

Re: ČSSD se k levici sice hlásí, ale nejblíž má k ODS

Protože o fašismu něco málo vím,tak se musím pane Grúbře poněkud pousmát.Nemíním vám váš názor vyvracet,jenom se důkladně porozhlédněte po Evropě a zjistíte,že dle vašeho nazírání musí být fašistická prakticky celá Evropa.Víte,většina občané je,což je pochopitelné,zahleděna do našich vnitřních problémů a většinou vůbec netuší co se děje třeba u sousedů.A že tam bývá také pořádně veselo.Nakonec zdělovací prostředky,tak jako všude jinde ve světě se nejraději hrabou ve vlastním hnojišti,je po ruce.Takže občan většinou vůbec netuší,že různí Ráthové a rozkradené dotace jsou opravdu všude,podivné soudní rozsudky kupodivu taky,že před zákonem si jsou všichni rovni,ale někteří jsou jaksi rovnější.Tím nechci v žádném případě obhajovat nebo dokonce rezignovat na boj proti těmto lumpárnám.Problém je v tom,že touha lidí po majetku a moci je snad tak stará jako lidský rod a dá se,bohužel,pouze více nebo méně eliminovat,ale ne zcela potlačit.

J. Urban 31.5.2012 7:46

Nedramatizujte to, Jelínek. Levice

u nás prochází neustále těmi nejtěžšími zkouškami a přitom u nás vládne nepřetržitě už asi 80 let. A bude vládnout zase, my češi jsme už takoví :-/

H. Grúbr 31.5.2012 4:44

ČSSD se k levici sice hlásí, ale nejblíž má k ODS

Ideologicky sice něco hlásá, ale v praxi pouze udržuje klientelistickou strukturu, na které se podílí s ODS. Nehledě na název a proklamace se toto spojení a vládnutí nejvíc podobá Italskému fašizmu z 30 - 40tých let. Faktem je, že ideologicky je fašizmus jinde, praxe jako taková je stejná - totální vláda nejbohatších lidí, nerovné postavení před zákonem, perzekuce politických oponentů - zkrátka fašismus. Tedy, ne že by mi vadilo Rathovo uvěznění.

P. Pavlovský 31.5.2012 1:22

KSČM a ČSSD rozděluje názor na zahraniční politiku

To stačí k tomu, aby obě strany nemohly uzavřít povolební vládní koalici. Je to škoda, myslím, že čas na "historický kompromis" a la Mitterand už nastal.