26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
loula 11.4.2006 8:35

Re: Re: Věta "Levice korupci nikdy porazit nemůže" nic nevypovídá....

Ne, tak to není. Politici - bez ohledu na orientaci -nemohou korupci porazit, protože korupční prostředí je pracovní nástroj politika.  Rozdíl je pouze v intensitě "morálních zábran" toho kterého politika. A morálce našich politiků si opravdu iluze nedělám.

Vlali 11.4.2006 7:44

zmýlená neplatí

Zhoršená korupční situace je minimálně z poloviny způsobena ODS. Do hodnocení korupčního prostředí se totiž započítávají nejen vládní kroky ale i obecní a regionální. Dle průzkumu je největší korupce na policii ve zdravotnictví a obecních úřadech. Není to právě ODS která má nejvíce problémů se zadáváním zakázek na obecní úrovni? Když zloděj křičí chťte zloděje nikdo mu nevěří.

bez brýlí 11.4.2006 7:41

Pane Langr vám není blbý vůbec nic

na rozdíl od levice:

se vaše ODS nesnaží korupci odstraňovat, ale pouze snížit u občanů její vnímání.Vždy jste své členy obhajovali i za cenu ztráty důvěryhodnosti celé ODS. Když praskne něco na ČSSD, je to důkaz korupce levice. Když praskne něco na ODS, je tady policejní stát. Přes četné aféry levice je právě ODS vnímána jako hnízdo korupce a pro řadu pravicově uvažujících voličů nevolitelná.

Dan z Piesku 11.4.2006 7:40

Ozval sa právnik

Korupcia je priamo úmerná počtu právnikov a tí sú úmerní nezmyselne vysokému počtu zbytočných pravidiel(=zákonov). Cirkvi stačí desatoro a to sa tam ešte prikázania opakujú, mojžišovi zjavené zákony na prvý pokus rovno rozbili. V džungli platí právo silnejšieho, v korupcii víťazí najväčšia k.... Ono politika je len pre silné žalúdky, lebo v nej neexistujú žiadne iné pravidlá len to, že vinný si už vtedy, keď si sa dostal na kandidátku. Každý z nás je vinný niekoľkokrát denne. Veď ani zákonodarci nestačia čítať to o čom hlasujú, nieto že by tomu aj rozumeli. 12 000 strán novelizácií ročne nedokáža stráviť ani študent - ide totiž o zákonné texty, kde výnimky sú zakamuflované lepšie ako pravidlá. Matamatika má 7 axión, zvyšok sa dá odvodiť a dokázať. politika má len jednu axiómu = zastupujem ťa preto, aby som sa ja mal lepšie ako ty. To isté robia aj právnici, preto obhajujú najradšej najväčších gaunerov.

Dan z Piesku 11.4.2006 7:45

Re: Ozval sa právnik

Odpustite množstvo preklepov - jednak ma tá drzosť p. poslanca vytočila, jednak sa v tom miniokne nedajú dosť dobre opravovať. Ešte jednu poznámočku od Kryla "o morálce káže kat" = politik.

Žulový Aston 11.4.2006 7:33

Pepa z Hongkongu a Ivan Langer. Antikorupční duo.

Klausovo heslo - ekonomové musí předběhnout právníky (jinak řečeno ne právo, ale peníze) - je krásně protikorupční. Až vede k nepotrestatelné korupci.

Netřeba 11.4.2006 7:09

Receptář nejen na neděli.

Z toho se dá něco pro každého vybrat. Ale co se dá vybrat z článku poslance -právního  koncipienta, to nevím.

Největší aktivity vyvíjel dosud vždy až na podzim při   "porcování medvěda"   ve Sněmovně.  Možná chce to porcování odstranit.  Co jiného se může skrývat za jalůvkami, cituji: "dát lidem větší svobodu, aby si sami mohli rozhodovat o svých věcech, aby si sami mohli organizovat své životy." 

zalozak 11.4.2006 7:04

Korupce je mimo jine take dukaz ze trzni principy funguji...

Korupce, dle zjednodusene definice - zvyhodneni ziskane na zaklade nabidnutych nezakonych vyhod je ve skutecnosti dukazem ze trzni regulace je jedina prirozena lidske spolecnosti.

Korupce totiz neni v postate nicim jinym nez ovlivneni vysledku vyberu zmenou poradi ci pravidel pri kterem plati ze vyhodu ziskava ten kdo "zaplati" nejvyssi cenu. (Jinymi slovy prida k cene veci ci sluzby extra cenu / hodnotu uplatku).

Zoufala je nejen neschopnost socialisticke vlady pochopit ze system jejich spravy veci je primo generatorem korupce ale predevsim neschopnost videt ze de fakto onou "korupci" je jim dokazovano ze stejne pricip "kdo da nejvice" (ci poskytne) vitezi.

Korupci nelze eliminovat - ale lze ji dramaticky omezit. Nikoliv vsak demonstrativnimi postihy par vyhlednutych cilu ale minimalizaci prilezitosti. Prave tim ze tam kde nabidka nedostacuje poptavce budou exitovat jasna pravidla vyberu ci souteze. A tam kde to lze a priorita je dosazitelna napriklad pouzitim dalsich sil ci vyhrazenych smen muze byt priorita take zalozena na prostem "kdo si priplati" ci kdo da vic. 

 

loula 11.4.2006 6:58

Myslím, že toto je pouze jedna část

boje proti korupci, totiž štíhlý stát a  maximálně omezenými zásahy státu do života lidí. A souhalsím s tímto názorem.

Chybí mi ale druhá, nezbytná čás, totiž nekompromisní vymahatelnost těch zeštíhlených zákonů. Ale o tom pan Langer neřekl ani slovo.

rime 11.4.2006 11:17

Re: Myslím, že toto je pouze jedna část

dost přesny, o tom v životě od ODS neuslysis, na to bych vsadil hlavu

hus 11.4.2006 6:52

Levice korupci nikdy porazit nemůže...

 zato pravice ji nejvíc využívá. Nejvíc  korumpují ti co na tom mohou nejvíc vydělat.

Ladislav N. :-))) 11.4.2006 11:13

Re: Levice korupci nikdy porazit nemůže...

Základem ke korupci jsou přebujelé zákony a předpisy vkládající rozhodovací moc do rukou státního úředníka. Kdo tyto předpisy namnožil přímo lavinovitě za posledních 8 let? ;-)

BuBu 11.4.2006 6:33

Ona ji totiž ani porazit nechce,

. . . protože korupce - to je základní stavební kámen její politiky. Začíná to korupcí voličů - pokračuje to korupcí na ministerstvech (zemědělství, dopravy . . .) - no a končí premiérem (dones nevíme, kde vzal Staník Grosů ty prachy na byt)

Já mám ale nápad, jak toho všeho nádherně využít: Každý socánek dá 5% z úplatků na povodně. (Samozřejmě "kulisáci" - rozuměj ti, co jim na místních organizacích dělají k jejich zlodějinám kulisy - tak ti samozřejmě nemusí - pakliže nekradli také) 

No anebo je tu druhá možnost: Za blbost se platí. Já, když doma udělám špatné manažerské rozhodnutí - tak to musím holt zaplatit ze svého (A to můj plat je pouze zlomkem platu ministrů, náměstků, poradců, poradců poradců . . .) Takže : Špatné manažerské rozhodnutí vlády v případě ČSOB (nebudu je vinit z úmyslu), které nás poplatníky bude stát desítky miliard, musí holt zaplatit ze svého. To by se to hospodařilo s cizími penězi - žádná zodpovědnost !!! To se nám to žere, když nám lidi půjčujou !!!

Žulový Aston 11.4.2006 10:54

Re: Ona ji totiž ani porazit nechce,

Cituji Vás: "Za blbost se platí!  - odešlete tedy, prosím, 1 000 Kč na povodňové konto, abyste dodal své myšlénce něco důrazu

Solitér 11.4.2006 6:17

Toto téma

Toto téma jistě Langer rozebíral již v první polovině devadesátých let s nebožtíkem Bácsem.

pf 11.4.2006 0:56

lidé potřebují svého politika

a ci vy jste prosim politik? nelidi?

ale mate pravdu vas, vas rozhodne nepotrebujeme.

Jiří Chýla 11.4.2006 0:39

Jsem zvědav

Slova, že

"Levice vychází ze základního předpokladu, že lidé potřebují svého politika, svého úředníka, který umí nejlépe vyřídit jejich věci, protože oni sami toho nejsou schopni. Levice věří, že lidé potřebují někoho, kdo je bude kontrolovat, bude rozhodovat o jejich právech a povinnostech, ovlivňovat jejich životy, bude od nich vybírat vysoké daně a další dávky, aby je pak mohl "spravedlivě", podle vlastního uvážení přerozdělit."

může napsat jen naprostý, ale naprostý blb. Jsem zvědav kolik tohoto mudrce bude volit lidí.

tygr007 11.4.2006 1:06

pane Chylo, na cem je podle Vas postavena levicova politika?

Neni jejim zakladem vetsi mira prerozdelovani, ospravedlnenych nejakym vyssim dobrem?

A prerozdelovani znamena, ze nekdo rozhoduje o cizich penezich. Lide jak vime jsou nedokonali a kazdy takovy akt prerozdelovani je potencialni prilezitosti pro korupci. To je trivialni uvaha. Vy jste chytry clovek - reknete mi, kde je v ni chyba?

jezevec 11.4.2006 8:54

Re: Jsem zvědav

asi tak 36%, neboli zhruba 98% inteligentní populace

Satirik 11.4.2006 8:57

Jezevče

a pak ještě Vy, což jsou ta zbývají 2% do sta.

ticha@dohoda 11.4.2006 0:29

no to mam soudruhu Langere opravdu radost, ze zrovna vam lezi korupce na srdci :-))

zrejme vam pri vasem vytizeni /mistopredseda strany, "pedagog", poslanec a pravni koncipient za 80 v ceskych na stole/ uniklo, ze Aprila uz bylo. Takze o korupci byste chtel mluvit, to uz bychom snad rovnou mohli pozadat byvaleho sovetskeho prokuratora s dob stalinismu Visinskeho o prednasku na tema pravo ve vivinute demokraticke spolecnosti. Ja bych navrhoval diskusni kulaty stul na tema korupce, pomernou ucast, Vasi malickost, soudruzku prezidentovou, soudruhy Krause a Zgarbu , soudruha bratra Kalouska, internacionalista Filip by mohl prispet troskou do diskuse na tema prodeje lokomotiv do Vietnamu, verim tomu, ze ostatni diskutujici si jeste vzpomenou, kdo by pri te taskarici nemel chybet. Uvod bych nechal na Vas, tema "nepodareny" privatizacni zamer s Pozemnimi stavbami Olomouc. Nezapomente nam dat vedet, jako zpestreni predvolebni komedie by to nemusel byt spatne, Nova by to mohla uvest jako

"VYVOLENI u kulateho stolu" :-))

fakír 11.4.2006 1:15

Re: no to mam soudruhu Langere opravdu radost, ze zrovna vam lezi korupce na srdci :-))

:-D:-D:-DR^R^R^

Žulový Aston 11.4.2006 10:55

Re: Re: no to mam soudruhu Langere opravdu radost, ze zrovna vam lezi korupce na srdci :-))

R^

slava 11.4.2006 0:14

Nemůže, protože ODS má moc v krajích a obcích

A právě tam je té korupce nejvíc, to ví každý podnikatel, který má zakázky z těchto sfér.

Hawk 11.4.2006 1:10

Re: Nemůže, protože ODS má moc v krajích a obcích

Tohle do kamene tesat

Pavla B. 11.4.2006 11:00

Re: Nemůže, protože ODS má moc v krajích a obcích

R^

Pan Langer žije na Marsu.

Ladislav N. :-))) 11.4.2006 11:25

Re: to ví každý podnikatel...

Každý rozumný občan ví, že korupce a socialismus jsou jako jednovaječná dvojčata.

Hawk 11.4.2006 12:49

Re: Re: to ví každý podnikatel...

To jsou mi novinky, tak on je Berlusconi socan?