27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Paranoik 28.3.2006 11:46

Zákon o RP - další zmetek?

Zákon o RP jsem nečetl, ale doslechl jsem se, že v něm jaksi chybí paragraf, který by nařizoval zrušit stávající RP před uzavřením nového. Podobně, jako je třeba rozvodu u heterosex. před uzavřením nového manželství. Bude skutečně možné vytvářet homosexuální komunity, kdy bude každý účastník po každém dědit, brát penzi atd.? Prosím informované o upřesnění!
Josef K. 28.3.2006 11:26

Legislativní zmetky

O "kvalitě" našeho právního systému, včetně těch, kteří ho praktikují, tedy soudů, ví každý občan skutečně své. Lump požívá větší právní ochrany než poctivec,zloděj než okradený, dlužník než věřitel. Dopad na morálku společnosti a právní povědomí je devastující. Řadový občan se neustále diví, jak je možné, že znovu a znovu dochází k miliardovým podvodům, k tunelování firem, ke zkorumpovaným prodejům státního majetku za směšné ceny, k přesunům obrovitých částek na soukromá konta v zahraničí, k absurdním průtahům soudních sporů a nedovolatelnosti práva v případech, kdy je účastníkem sporu instituce nebo osoba náležející k oné elitě atd. Vezmeme-li v úvahu, komu naše legislativa slouží, pak jsou všechny polistopadové vlády a parlamenty skutečně úspěšné. Slouží především naší politické a ekonomické "elitě". Společnost jako celek i onen řadový občan jen jaksi přišli zkrátka.
gabo 27.3.2006 23:03

Legislativní zmetky-vyrábí legislativní z . . . . .

Pane Payne, svým článkem jste opět ukázal kam patříte. Nejste schopen, nebo spíš nechcete být objektivní.Zřejmě nechcete pochopit,nebo jste možná tak prostředím zdegenerován za ty léta strávená v tomto prostředí,že legislativní zmetky v této republice vyrábí všichni,kteří se na tvorbě zákonů podílejí.Nejvíce parlament,který je schopen i z dobrého návrhu zákona, vytvořeného odborníky na konkrétní problematiku , vytvořit zmetek svými stovkami pozměňovacími navrhy,že se v tom už nikdo nevyzná a to ani právníci.Politikům ( zejména poslancům) totiž vůbec nejde o to , aby to v této republice fungovalo,ale jde jim o to prosadit za každou cenu svůj program, někdy své přihlouplé myšlenky , i když mají od reality hodně daleko.A podle toho to tady taky tak vypadá jako v Turecku.A to ještě Turecko nerad urážím.Do doby dokud budou naši politici myslet zejména na sebe a své strany a ne na lidi v této republice, tak to tady bude takto vypadat stále.I když nám toho politici slibují stále hodně hlavně pro to, aby zůstali u koryta.Obávám se,že to bude ještě dlouho,protože politikům tento stav vyhovuje.Kdyby zde bylo více prostoru, bylo by možno ukázat mnoho a mnoho případů,ale těch každý zná určitě z praxe hodně.
Jirina Fuchsova 27.3.2006 20:07

Vzeny pane poslance, nebo cim dnes racite byti:

napiste sem chlapske slovo:
Pred vice nez deseti lety jste vyzval Cechy v zahrnici, "aby si nejprve
SPRAVILI IMIDZ, " nez se budou moci jako
"svobodni POBCANE", (vy s tim terminem operujete!), zse VRATIT DOMU...
Npiste sem, prosim, zda, dle Vaseho expertniho nazoru,
si jiz "Cesi v zahranici vyspravili IMIDZ sdostatek, " aby se zse domu,
jako SVOBODNI OBCNE-- jako Vy sam!!
mohli vratit???
 
Vydra 27.3.2006 17:19

Nekritizujte vládu

pitomost zákonodárce se zdaleka neváže jen k vládě ČSSD. Legislativa je právničina sui generis, kterou v této zemi nikdo neumí a tedy ani nevyučuje. Základem problému je však v podstatě marxistické pojetí práva jako nástroje řízení společnosti směrem ku lepšímu příští (té barvy, která právě vládne) a pojetí státu jako příslušného šoféra. Dnes i po násilném zavedení právního "řádu" EU se stal právní "řád" dšfinitivně soustavou norem (zpravidla zákazů, co se svobodném státě svobodně nesmí a směrnic na správnou obsluhu státních a přístátních institucí), která je ve svém souhrnu pro občana pro svůj bezbřehý rozsah objektivně nepoznatelná. Právo se tím změnilo na systém, který nemá žádný vztah k tomu, co upravuje a  který si nyní žije svým  vlastním vnitřním životem. Tuto realitu nelze odstranit žádnou "reformou". Bojím se, že náprava může přijít jen v podmínkách společenského zlomu. Myslím, že i přes upřímné reformní úmysly, pokud by nějaké byly, právo bude bujet stejně samovolně dál. 
Švrk 27.3.2006 13:02

Re: Nač je třeba v ČR zákonu?

Pane, například na daňové zákony kašlat nelze. Jsou mi podle nich vyměřovány sankce.
Proto je nutno se na dnešní způsob vršení legislativních norem dívat přísně. Je škoda, že dík EU již žádná ze stran nemůže slíbit, že vodopád paragrafů pozastaví.  
Švrk 27.3.2006 12:59

Jirko,

Nevzpomněl jsi zákony daňové a o účetnictví. Tam se kladou za sebou změny tak rychle, že je ti, kteří se jimi pod hrozbou SANKCÍ musí řídit nestačí ani vstřebat a již je nová novela na světě. Ministerstvo financí většinou onen nutný časový odstup řeší jakýmsi konsensuálním prdonem (zmetků je tam totiž habakuk). To ale znamená, že když je taková novela zákona čerstvá, tak onen pardon působí kladně, nicméně úředníci chodí na kontrolu až třeba po třech pěti letech a pak již žádný pardon, penalizuje se o sto šest. Další z řádky legislativních přízraků této doby.
Marat 27.3.2006 11:19

Nač je třeba v ČR zákonu?

Opravdu,v ČR tak jako v někdejší ČSR musí být na všechno paragraf,přesto že se na každý paragraf,na každý zákon zvysoka kašle.Na zákony kašlou i ti kdo ty zákony dávají.Kašlalo se i na konstituci, základní zákon státu.Mám dojem,že tu konstituci ČSR mělo jen proto,že ji mají jiné státy a zákony se dělají jen proto že i jiné státy mají zákony.Řekl bych že všechno v je v ČSR a nyní v ČR jen jakoby.Když to mají jiné státy,tak my také.
gloglo 27.3.2006 8:29

k čemu potřebujeme nějaké zákony

krade se pořád stejně na všech úrovních a zloděj zloděje neťafne.
Josef 27.3.2006 6:33

Pane Payne,

úplně jste zapomněl na práci parlamentu při hodnocení kvalitu našich zákonů.