17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
malstoka 4.10.2007 10:19

Re: Pane Wagnere, a co si to zjednodušit.

Langer a to ani vědět nesmí!!!!! Je vidět, že jste zvyklý na jednání tajemníků KSČ!!!!

malstoka 4.10.2007 10:18

Re: Bezpečnostní prověrka?

Můžeš být klidný, Langer bezpečnostní prověrky má, a měl je jižza vlády Paroubka, který je neměl a honem se musel nechat prověřit.

Malý Aston 4.10.2007 10:17

Re: Re: Re: Socky pod vedením Paroubka prohráli a musí to na někoho vhodit!

Ano,máte pravdu.Nemám rád socky ale jen dočasně.Pokud nebudou KSČM číslo 2 jako dosud,začnu je zase milovat.:-D

www racek 4.10.2007 10:11

Re: Re: Socky pod vedením Paroubka prohráli a musí to na někoho vhodit!

tedy, že nemáš rád socany, to všichni už přece víme ...:-D

www racek 4.10.2007 10:11

Re: Socky pod vedením Paroubka prohráli a musí to na někoho vhodit!

ne že bych tomu rozuměl ...

loula 4.10.2007 10:11

Re: Re: Re: Re: za co soudruzi ?

Přiznávám se, že ten Respekt jsem nečetl. Ale viděl jsem tu debatu a četl jsem její přepis na stránkách ODS. Topolánek tam řekl, že Paroubek osobně spolupracuje s mafií ( v tom přepisu bylo zájmeno vy skutečně uvedeno s velkým V), a odmítl mu na té diskuzi podat ruku. Myslíte, že by toto politik toto udělal na základě neověřených informací z nějakého časopisu?

I-Worm 4.10.2007 10:08

Nejspíš ta jedna ukázka byla jen bezplatná demoverse

aby druhá strana učinila seriozní nabídku. Takové demo umožní vyšroubovat cenu.

Realista 4.10.2007 10:03

bavit se o tom, zda jsou údaje pravdivé? A ne o tom, zda někdo umožní únik z tajné zprávy?

1/ Údaje ve zprávě pravdivé některé být nemusely. Kdo trochu policejní praxi zná, ví, že v taková zpráva je souhrn událostí určených k prověření, tedy možná i nepravdivých informavcí. To je běžné, protože policie má za úkol prověřit jakoukoli informaci související s jejich předmětem činnosti. I z těchto důvodů je zpráva tajná.

2/ V článku se bagatelizuje zodpovědnost člověka, který má bezpečnostní prověrku na nejvyšší stupěň a přesto zachází s tajnými spisy naprosto diletantsky. Ponechme, zda to před volbami bylo úmyslně. Ale pokud chceme udělovat prověrky lidem na různé stupně, tak je to proto, že zachází s tajnými informacemi a ty mají maximálně chránit. Když někdo selže v ochraně, nechápu, jak může dělat ministra vnitra. To je jako udělat kozla zahradníkem, také vám zelí sežere.:-D

whocares 4.10.2007 10:00

Re: Re: Re: za co soudruzi ?

Další omílaná "paroubkovina" . Mluvil o informacích, které otiskl časopis Respekt asi měsíc, nebo dokonce 2 před tím. Kdybyste občas četli něco jiného než Haló blbiny, věděl byste to taky.

TBB - falešný mormonský kněz 4.10.2007 9:49

Bezpečnostní prověrka?

Vážení diskutující, tipnul bych si, že Langer, stejně jako členové vlády a veškerý zákonodárný sbor žádnou bezpečností prověrku nemá. Zákony si zákonodárci ošetřili tak, že prověrky se na ně nevztahují. Co je dovoleno Jovovi, není dovoleno volovi - a proto každý subalterní pracovník MZV musí mít bezpečnostní prověrku mnimálně na stupeň "Důvěrné"

Vsadím boty, že v případě seriózního prověření  by tohle nízké prověření dostala tak čtvrtina výše zmíněných šíbrů a na nejvyšší stupeň "přísně tajné" by neuspěl ani jeden. Ledaže by mu vyřizoval Dalík...

gerontusinza 4.10.2007 9:48

Pane Wagnere, a co si to zjednodušit.

Třeba byste se mohl zeptat pana Langra přímo? On neví co v těchto věcech podniká policie a NBU? Pokud neví tak je to na demisi. Protože mít ignoranta na takověmto postu je příliš drahá záležitost. Pokud to co jste napsal má být omluva Langra, tak se vám to taky moc nepovedlo..... Kdybyste nepsal, asi by to pro Langra (i pro vás) bylo lepší......;-D

Malý Aston 4.10.2007 9:41

Socky pod vedením Paroubka prohráli a musí to na někoho vhodit!

Paroubek volby nevyhrál a Kubice za to nemůže ale může za tu prohru Paroubek,neboť válcoval poslaneckou sněmovnu s hlasy komančů a mnohým občanům se to nelíbilo.Také vytáhnutí Ratha do funkcí u socek budí u řady občanů odpor proti ČSSD.Já chápu socky i Paroubka.Nemohou říci přímo a otevřeně,prohráli jsme,musí to na někoho hodit a tak je "Škaredý" Kubice a všichni,kteří nevěří blábolům Paroubka,Haška,Sobotky a Ratha.Copak je tajného na tom,že úředníci bez rozdílu politické orientace kradou? Každý den je nějaký průser,jednou u Zelených,potom u Lidovců nebo ODS a socky nezůstavají pozadu.Každý kdo si lízl ve vládě,má nějaký problém.Standa Gross guru socek je toho zářivým příkladem.:-D

loula 4.10.2007 9:32

Re: Re: za co soudruzi ?

Myslím, že se pletete, že to nebyly tři dny, ale asi 14 dnů.

Ašek 4.10.2007 9:29

Re: Je to vůbec lež ?

Jsem rad že u nás žije člověk který dokaže odhadnout která stranka je na vrchu.Vás bych chtěl za svědka u soudu.Langr si jde klidně několikrat denně na malou,věřim že vy by jste se raději pochcal.Bojuje se proti lidem kteří klidně v kauze LTO odsoudí řidiče přepravující LTO za ukolovou mzdu a proti ostatním zastaví řizení.Nebo nechají zmizet kohokoli kdo by je mohl ohrozit.Za vraždu pošlou do kriminalu osobu nezučastněnou aby nemuseli ................atd.Je tady Rusko žadná EU.;-P

Pešek 4.10.2007 9:27

Vy jste žurnalista pane Wagnere?

"Tady jde o únik utajovaných skutečností a veškerá ochrana zdroje musí jít stranou!"    Pane Wagnere, jak byste se bránil, kdyby šlo o váš zdroj? Pokud jsou schopnosti a především vůle u policistů případ vyšetřit, pak se to povede. Vaše věta svědčí o tom, že ona vámi proklamovaná lenost rozhýbat mozek platí i na vás. Jsem zvědav, jestli takhle zásadově chráníte i svoje zdroje. Já bych jím rozhodně být nechtěl.....  Rv

Pišta 4.10.2007 9:26

Re: za co soudruzi ?

Pan autor, by nám ještě měl vysvětlit, který kumpán poskytl tytéž informace panu Topolánkovi. Už tři dny před vypuknutím aféry o ní zasvěceně hovořil v televizní debatě.

loula 4.10.2007 9:20

Re: Re: za co soudruzi ?

Souhlas, a spoluviník obvykle dostává menší trest než viník hlavní. takže fajn. Langer at přijde o bezpečnostnáí prověrku, a jde z místa ministra vnitra, protože takovéto chování skutečně představuje bezpečnostní riziko pro stát. Další - Vidím coby šéf toho výboru - at odejde z vedení toho výboru a samozřejmě také přijde o bezpečnostní prověrku, a Bublan, coby minulý ministr, at také přijde o bezpečnostní prověrku. Současně žádnou funkci nezastává, takže o žádnou přijít nemůže, tak by mohl dostat řekněme pořádkovou pokutu, 9,5 tisíce. At to má dražší než Langer.

Ano, s tím plně souhlasím.

Pešek 4.10.2007 9:18

Re: U normálního člověka

Rezignace odkud? V té době měl pan Langer jenom POSLANECKÝ mandát.... Ministr snad mohl být třeba jakýsi pan Bublan, který u porušení nebyl??    Proč jste nechtěl rezignaci tenkrát? Nováku, Nováku. Jestli on ten Wagner nemá pravdu v části svého příspěvku..... Spíš by stálo za zamyšlení, zda vůbec měl být pověřen nezodpovědný nebo intrikující člověk funkcí ministra po volbách.

Pešek 4.10.2007 9:14

Re: Křivák...

Vy hledáte v politice v Česku čestné a rovné muže? (ani ženy nejsou vždy) To se nahledáte!

Šnek 4.10.2007 9:10

Pan Wagner je přece taky novinář.

Jinak to vypadá, že novinář je vždycky ten, který není přítomen a nemůže se hájit.

Tím ale rozhodně nechci říct, že by za něco stáli.

Považuj všechny novináře preventivně za blby. Když se náhodou pleteš, tak je to k lepšímu.

Ludva 4.10.2007 9:04

Je to vůbec lež ?

Já jsem to viděl v televizi. Pan Langer šibalsky položil otevřenou zprávu na stůl a odešel. Kolem se motali novináři. Opravdu je to lež, že to udělal schválně ? Konečně zveřejnění takové zpávy těsně před volbami je krajně podezřelé. Náhody neexistují, byl v tom záměr.

Novák 4.10.2007 8:44

U normálního člověka

by to znamenalo nejenom pokutu, ale také ztrátu bezpečnostní prověrky. Čili, jedině správná by byla i rezignace, ale to se u nás nenosí.

Xury 4.10.2007 8:43

Re: za co soudruzi ?

Myslím, že to vaše přirovnání úplně nesedí. Přesnější by bylo říci, že jeden vrah byl potrestán, ale pachatel nebo pachatelé ostatních 23 nebyli zřejmě ani zjišťováni, nemluvě o tom, i potrestaný pachatel tak činil v přítomnosti poslanců - členů bezpečnostního výboru a ministra vnitra! Slyšel jste někdy pojem spoluvina?

loula 4.10.2007 8:25

Re: Re: Psát člověk může o čemkoli..

Ano, samozřejmě, a proto se ptám, kde je slibovaná zpráva Topolánka o průběžném vyšetřování zločinů uvedených v Kubiceho zprávě. Topolánek přesně toto slíbil ve své smlouvě s voliči, a rok a půl je dostatečný čas, aby tuto zprávu předložil.

Ale jinak, za nakládání s tou zprávou zodpovídal ten, kdo ji dostal proti podpisu, tedy Langer. A to bez ohledu, jak se chovali ostatní. Za postup, jak to Langer předvedl, by měl přijít o bezpečnostní prověrku, protože takovéto chování představuje bezpečnostní riziko.

loula 4.10.2007 8:21

Náhodou když tak o tom přemýšlím,

tak ta pokuta 9 tis má něco do sebe. Pro ministra je to prkotina, ale kdyby se někdy náhodou tato kauza zase začala ventilovat v novinách, tak Langer může vystoupit a říci: Za jedno pochybení nelze trestat dvakrát, já jsem pochybil a trest jsem za to dostal, takže o tomto punktu diskutujeme zbytečně. Naprosto do stejného rangu patří Cunek a řešení jeho kauzy, nebudeme se o tom bavit, stát již jednou rozhodl a basta. Možná z tohoto hlediska je ta pokuta geniální tah. Škoda jen, že Severa není z ODS, dostal by pokutu 3 tisíce, že počmáral poznámkama ten dokument a bylo by vymalováno.

H.T. 4.10.2007 8:17

Křivák...

Langr je prvotřídní křivák - to mu už nikdo neodpáře.Čestný muž se chová jinak...;-€

martin TT 4.10.2007 8:17

Re: Psát člověk může o čemkoli..

Realisto, kdo byl ministrem vnitra v době presentace Kubiceho zprávy? Nebyl to jistý Bublan? Nebyl náhodou v té místnosti v době, kdy šel Langer čůrat? Neměli tam náhodou všichni vzor v chování Vesecké, která na protest proti porušování zákona opustila místnost ještě před tím, než se vůbec nějaké zprávy vytáhly na světlo světa?

A nebylo by snad lepší se nebavit o tom, kdo to vykecal, ale o tom, jestli jsou údaje pravdivé nebo ne?

Štváč 4.10.2007 8:03

za co soudruzi ?

Směšné krytí Langera od p. Wagnera. Asi jako kdyby neměl být trestaný vrah, který zavraždil jednoho člověka, když nedokázaných vražd bylo 24. O výši trestu škoda mluvit, demokracie u nás se nekoná. Paroubka ale nepodporuji, jsou oba nabubřele stejní. Škoda, měl dostat podmínku a milion pokutu.

Realista 4.10.2007 8:02

Psát člověk může o čemkoli..

nicméně by si měl zachovat soudnost a zdravý selský rozum, neboť jeho článek by se mohl vykládat jako článek psaný na zakázku, což může do budoucna značně onoho pisatele znedůvěryhodnit.;-) V jiných státech EU by Langer dávno ministrem vnitra za umožnění úniku informací z tajné zprávy nebyl. Ale u nás je opravdu možné vše!

http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/13.08.2007/207452801240030-21:30-1-reporteri-ct.html

http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/24.09.2007/207452801240036-21:30-1-reporteri-ct.html

Tak čemu se pak divíme?

Realista 4.10.2007 7:54

Jesliže někdo umožní byť únik jedné strany tajného dokumentu, pak

nemá nejen na místě ministra vnitra co dělat, ale měla by mu být odebrána prověrka. Nikdo totiž pak nemůže dokázat, zda unikla jedna strana, nebo více a zda se to nebude opakovat. Navíc pokud někdo přistupuje takto k tajným dokumentům, je bezpečnostním rizikem pro stát. Můžete psát tisíce oslavných a ospravedlňujících článků pana Langera, faktem je, že se skutek stal. Tady jde totiž o princip, ne o velikost prohřešku. Nedovedu si představit, že by se takto chovali policisté, důstojníci u armády a bagatelizovali únik dokumentů výši pokuty či ofocením jedné jediné stránky, byť klíčové. Výše pokuty je úměrná členstvím ředitele NBÚ ve stejné straně. Konečně čert vem pokutu. Tady by vždy mělo jít přísně o princip. A pokud někdo nechá tajný dokument na stole k prohlédnutí, když naoko odejde na WC, tak nemá na vnitru v takové funkci co dělat a je nespolehlivý. Dnes to je jedna strana dokumentu, podruhé to mohou být stránky ze spisů vyšetřující rozsáhlé pronikání organizovaného zločinu do státní správy včetně korupce u politiků třeba stejné strany nebo jejich sponzorů, které jim krmí pokladnu z kradených peněz. Takoví lidé ve vedení státu nemají co dělat a ani v braně nezpečnostním výboru.:-/