2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Langa to už přestalo bavit

Generál Jiří Lang, ředitel Bezpečnostní informační služby, prý bude ve své funkci končit, a to dobrovolně. Bude se hledat jeho nástupce. Tím započne další jednání velmi špatné operety na téma Taje a záludnosti, nebo prosté neumětelství?, týkající se vládní personální politiky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Hamáček 12.7.2016 12:56

Jedno

Jedno z hlavních kritérií je , aby nebyl zaháčkován v Stb , či KGB !

D. Polanský 12.7.2016 11:45

Chce to někoho odchytit na ulici

A bude to v pohodě.

P. Maleček 12.7.2016 7:11

Prý politici jsou inteligentní lidé....

Vše skončí na autorově předpokladu, že politici jsou inteligentní lidé.... No, kdypak autor naposled slyšel mluvit Chovance, Mládka, Marksovou, o Babišovi nemluvě. A ten zbytek na tom není o mnoho líp.

Takže zas budeme svědky mezipartajní bitky o prosazení toho, kdo řekne vše co ví, ale jen jim. Jak teď předvedli socani s policejní reformou.

M. Prokop 12.7.2016 9:22

Re: Prý politici jsou inteligentní lidé....

Autor je Burešovo dítě, tak se nedivte.

I. Schlägel 12.7.2016 11:38

Re: Prý politici jsou inteligentní lidé....

Politici vesměs jsou inteligentní lidé. Problém je v tom, že často nejsou kvalitně informování. Problémem číslo dva je úzká specializace jejich inteligence. Problémem číslo tři je zásadní vlastnost nutná pro přežití v politické funkci, a sice vít s vlky a umět obdarovat voliče. Politika je velmi konkurenční kolbiště. Udržet se v něm vyžaduje jistou míru inteligence. A dostáváme se k poslednímu, zásadnímu problému. Udržet se v tomto kolbišti vyžaduje i jistou míru deprivace a politik musí byt více či méně psychopatem. Tak že inteligence jako taková v tom dobrém slova smyslu ve finále není v politice až tak vyžadována. Pouze námi, některými voliči. To se načekáme.

P. Sulc 12.7.2016 3:26

Nevite, proc uz za Rakouska se rikalo,

ze Cesi jsou stale rozhadani a neumi, jsou neschopni si sami vladnout. Eventuelne, ze se sjednoti, jedine kdyz nad nimi lita klacek.