5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Labyrint krajských voleb

V nadcházejících krajských volbách, již pátých v historii Česka, se odrazí ledacos, zhodnocení konkrétní krajské politiky voliči však přinejlepším jen zčásti. Krajská politika sama o sobě totiž vlastně neexistuje.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Maleček 21.9.2016 6:32

Kraje jsou řízeny místními mafiemi - viz Ústecko

Autor, coby po zemanovsku evidentně pražský "kancelářsko-kavárenský povaleč" prokázal hlubokou neznalost krajské politiky. Ani ji znát nemůže, protože už od počátku krajů rozhoduje to, co pražský "znalec" na papíře či v počítači nenajde - krajské politicko-byznysové mafie.

Už založení krajů bylo o tom, aby se centrální, vysoce postavení partajníci zbavili otravných, mocensky a kořistnicky neukojených partajníků z velkých měst. A tak jim na hraní (tj. rozkrádání) dali kraje i s příslušnou částí státního rozpočtu a EU dotací. Což bylo zamlženo prý přibližováním správy země občanům - cha cha. A už to jelo - viz Ústecký kraj, který se od ostatních liší jen tím, že tam to díky echt nenažranosti a mlaskání tamních "elit" prasklo.

Dnes jsou kraje plně v sevření tamních politicko-ekonomických mafií, krytých uplacenou policií a justicí. Po Ústeckých průserech krajské mafie zdokonalily své maskování a kraje dojí v souladu s pro ně v centru upravenými zákony. Mnohde i využívají jakýsi panenský pel komunistů, kterým dali vlivné funkce (komouši přeci nekradou) za dobře placené mlčení k dojení krajů - viz opět Ústecký kraj kde je komouš hejtmanem.

Potvrzením mafiánského ovládnutí krajů jsou jasně mafiánské tváře v čelech kandidátek krajsky vlivných partají (hlavně u socanů-sosanů) a i jejich "politická" historie. Často spojená s až totalitní vládnutím, manipulacemi s veřejnými majetky, vydíráním, násilnictvím, hazardem a dojením romských sociálních dávek. O manipulování voleb i uplácením voličů nemluvě.

Však si dejte tu práci a seznamte se s minulostí velké trojky na kandidátce ústeckých socanů-sosanů krytých komunisty - Foldyna, Klika, Matouš. A i pod nimi najdete pěkné kousky.