18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Kubice by měl dostat ´Řád za odvahu´

Ministr vnitra Kubice zastavil 7 projektů za celkem 128 mil. korun, na které chtěl Radek John čerpat peníze z EU na "analýzy úspor" v resortu. Nic jiného než další chybné použití peněz daňových poplatníků. Ostatně jako většina dotací, skrze které si politici jen kupují své voliče mimo období volebních kampaní a zajišťují zisk na ně napojeným firmám.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Eliáš 25.9.2011 19:19

Jakákoli dotace je špatná

Dotace na cokoli je okrádání daňových poplatníků.

K. Janyška 24.9.2011 8:39

To není správné, Ta zlodějez EU je nutné okrádat horemspodem, dokud to jde... Dzp.

J. Hejna 24.9.2011 9:14

Re: To není správné, Ta zlodějez EU je nutné okrádat horemspodem, dokud to jde... Dzp.

Nebylo by lepší se probrat ještě před psaním?

R. Křivský 24.9.2011 7:31

Jsou to především naše peníze

Domnívám se, že všechny dotace EU v konečném důsledku někde zaplatíme. Jistěže pomáhají udržet hospodářství v chodu, jenže dobře si pamatuji dobu, když litr polotučného mléka stál 2,-Kčs a magnetoskop (videorekordér) 30 000,-Kčs.

Na sídlišti, kde bydlím, se za miliony z EU odstranily "nevhodné" dřeviny a byly nahrazeny jinými. Ve skutečnosti to někde vypadalo tak, že stromy, které byly na podzim prořezány (nevím za čí peníze, ale byla to práce ve výškách) byly na jaře pokáceny.

Asi to sem nepatří, jenže při svých návštěvách Řecka jsem měl vždy silný pocit, že peníze z EU tam dělají víc škody než užitku.

Utrácet peníze jen proto, že je tu ta možnost? Myslím si že ne.

K. Křivan 24.9.2011 12:09

Re: Jsou to především naše peníze

To je rozumné, to beru.

P. Skřivan 24.9.2011 4:34

Spíš bych řekl,

že ty projekty zastavil, protože se jednalo o projekty VV. :-)))

... jinak jsem za dobu svého života nikdy ve státní správě neviděl ani náznak snahy šetřit. :-) S oslavami bych tedy byl opatrný. Autor to jistě ví, ale účel světí prostředky, což vyznávali nacisté i komunisté a zdá se, že i svobodní demokraté ... .

Ono zříci se dotací EU, kterým mimochodem vděčíme za docela dost věcí, by mohl být docela problém. Zejména, pokud by si tu samou věc musel pak koupit za peníze ze svého rozpočtu. EU je prostě postavená na dotacích v kombinaci s vysokými daněmi. Rozčilovat se nad tím nemá smysl, protože i v USA jsou a byly dotace. Jen mají jinou formu. Jakási vidina totálního a děsně spravedlivého trhu, kde nejsou žádné dotace a všichni jsou hrozně svobodní, je asi stejná utopie, jako ideální komunismus.

J. Hejna 24.9.2011 9:22

Re: Spíš bych řekl,

Zajímavé by bylo, kolik jsme na ty dotace do Brusele odvedli, v Bruseli se žádné hodnoty nevytvářejí.

Zastavit dělání zbytečností, tj. vyhazování peněz, je rozumné vždy, i kdyby ty zbytečnosti vymyslel ptáček Jarabáček.

P. Brodský 24.9.2011 11:37

Re: Spíš bych řekl,

Udivilo mě, že jde o zcela příčetný příspěvek. Pak jsem si ale uvědomil, že jméno Skřivan není totožné se jménem mého "oblíbence" Křivana. Omlouvám se.

K. Křivan 24.9.2011 12:19

Re: Spíš bych řekl,

Milý Bože, tolik ho vad a ho vádek jsi stvořil. Jedno z nich si mě kdysi oblíbilo, obletovalo mne a snažilo se mi pít krev. Až po hodině jsem ho rozplácnul.  A teď, po letech si mě oblíbilo další.  Za co ? Co jsem Ti udělal ?  Nebyl by tam nějaký komár, když už to musí bejt ? 

J. Šejnoha 24.9.2011 22:25

Re: Spíš bych řekl,

Pro začátek čerpejme  dotace jen na  smysluplné projekty.

Například   200 milionů na zvedací  most, pod kterým nikdy  nepopluje  parník,   nikomu, kromě  zainteresovaných  stavitelů a  úředníků,  nic  nepřinese.

 Že 60%  částky přišlo  z  Bruselu  nic  nespraví.

PS: Že se  jednalo o projekt  rozjednaný  VV  by řadu  činovníků  nijak  nezarazilo a  pustili by se okamžitě o dalšího kola  jednání o provizích.  Podobně  to bylo se  zlatými Pandury.

P. Skřivan 25.9.2011 13:39

Re: Spíš bych řekl,

Vážení, je vidět, že nemáte tušení o tom, jak funguje státní správa. Základní otázka je KDO řekne, který projekt je smysluplný. Ten, co prosazuje jeden, nebo ten, co prosazuje druhý ? :-)))

J. Kovaříček 24.9.2011 3:35

Souhlas s článkem

Není pochyb o tom, že pan Kubice je mimořádná osobnost na politické scéně, člověk soudný, čestný a hospodárný. Bylo by skvělé, kdyby postupoval na politickém žebříčku výše, to ale nebude snadné. Jistě se ho temné politické kruhy budou snažit "odstřelit." Smekám před ním klobouk a držím mu palce.

J. Anděl 24.9.2011 0:56

česká malovýroba

Tzv typická česká malovýroba je kapitalismus, kterému rozumím. Dojde-li ke krachu světové směny (nebo ne krachu, ale zašmodrchanostem), bude se nám všechno hodit. Třeba zase zoráme louky.

Dneska (resp. včera) jsem byl postaven před myšlenku, že ekologická krize a ekonomická krize spolu mohou pěkně zhroutit nastavené cestičky. Paradoxně by tak "zelená hrozba" pomohla kapitalismu. Samozřejmě to není důvod kvůli tomu uvěřit tomu, že lidé způsobují klimatické změny. Ale přesto mě ta myšlenka zaujala, protože podporuje úsporný režim a snahu o soběstačnost atd. Zaujalo mě to také proto, že jsem moc takové nápady neslyšel.

J. Kanioková 24.9.2011 2:30

Máte pravdu,

naše generace vyrůstala se základním hlediskem, neplýtvat, myslet na horší časy a rezervu.. Dnes mám většinově pocit, že tohle ti mlaďoši nikdy neslyšeli. I když.... můj potomek je vlastně totéž a přitom jsem to do děcek hučela horem dolem.. Neudělá krok pěšky, neurve od ucha mobi, věčně mluví o jídle v hospodě... šlak mě chce trefit. Ale pořád skuhrá, jak je zle.. a to pak pěním..

J. Schwarz 24.9.2011 7:19

Re: Máte pravdu,

To je ono... dnešní člověk zblblý levičáky všech zemí se sice jen baví, žere, chlastá a vůbec se "vodvazuje" ale přitom všem skuhrá jakej je chudák... A když je teda chudák, tak natahuje ruku...přitom ti opravdu chudí většinou neskuhrají. Babka na vesnici má sice důchod malý, ale snaží se, pěstuje si zeleninu, ovoce, chová králíky a slepice. Zatímco jiní s daleko vyšším důchodem se válí, skuhrají a vzpomínají na socík, kdy byla lékařská péče mnohem lepší a "pro všechny", zatímco dnes prý jenom "pro bohaté".

J. Kanioková 24.9.2011 15:59

Přesně :)))

J. Anděl 24.9.2011 21:38

Re: Máte pravdu,

Njn, nelze odfiltrovat vnější svět, pokud teda člověk neodjede někam na samotu. Ale ony se zkušenosti sbírají i v pozdějším věku, znám to osobně dobře.

Je to taková situace, že za to podle mě nemůžou nezbytně levičáci... alespoň ne zcela. Dříve lidé žili skromně a tvrdě pracovali, aby byl blahobyt pro jejich děti. Ten blahobyt teď je - a protože nejsou krušné časy, hůř se vychovává ke skromnosti.