3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Magor Milda, Dr.Sc. 27.4.2007 21:16

Chomutov je typické pohraničí

a z celého obyvatelstva je sotva desetina původní. Češi, kteří byli nacisty 1938 vyhnáni, se sotva vrátili, mnoho z nich zahynulo v koncentrácích. Do Chomutova se po válce vydali nejdříve zlatokopové, dnes se jim říká tuneláři, po nich následovali chudí dobrodruzi z východu. Není divu, že ještě dnes Chomutov nemá normální strukturu obyvatelstva.

Mám s Chomutovem dost společného, žili tam moji prarodiče a rodina strýčka, nejdříve museli uprchnout, pak si je Němci stejně našli a pronásledovali, majetek jim zabavili, dodnes jsem nic nedostal zpět. V Chomutově jsou zkrátka jiné poměry, než ve zbytku Čech. Přesto mně těší, že město zase žije, mnohé stavby jsou už opravené a snad se jednou vše normalizuje.

HOnza 26.4.2007 15:08

Da zdrávstvujeť ťink tank

;-D

mik 25.4.2007 23:53

Bolsevicky blabol

co jinyho by taky krvave pravo mohlo psat

PetrK 25.4.2007 18:36

Tenhle shit-tank

je ale filuta! Jsem zvědav, jakých kotrmelců se od něj ještě dočkáme, i když čtení jeho duševních exkrementů vyžaduje mimořádné úsilí.

Monte chrsto 25.4.2007 14:06

STB neb komuisti na vysluni...

Nevi,proc timto clankem urazite komunisty Ty,kteri veri ve svou ideu..Ti jsou pravoplatnymi cleny politickeho hnuti v CR....Osobne jsi vice vazim lidi kteri neodhazovaly svou stranickou prislusnost po roku 1989 a hrde by zemrely za sve presvedceni...Je treba si uvedomit trochu te historie ktera cesky narod dagraduje na zemi jenz se rovna rovine spise rozvojove zeme nez pol. vyspele zeme..V zari reflektoru mezinarodni pol. sceny cr prohrava stale...A vysledky jednani jsou ty tam...Takze neni ci,se chlubit..Ju co se tyce tech pravych komunistu jenz ohrozuji nasi republiku tak,ti jsou ve vlade a take ve vladnouci podnikatelske sfere...Nu co si budeme povidat....

Monte Christo Washington DC Illegality Ma zeme me srdce...

Jimmy Keen 25.4.2007 18:01

Re: STB neb komuisti na vysluni...

No on problem biolševiků je spíše ten, že za jejich ideologii mají zemřít ti druzí. A na druhé straně mi nikterak neimponují lidé, kteří věří v nesmysl a jsou rohodnuti ho prosadit třeba za cenu hory mrtvol, opět těch druhých. Navíc jejich tzv. demokratismus jsou jen mimikry, i kdyby byli stokrát členy politického hnutí. On totiž hlavní problém je ten, že ti ostatní poté, co se bolševik chopí moci se jaksi už nestanou členy politického hnutí, protože z basy či pracovního tábora to lze těžko.

Starý J. 25.4.2007 18:33

Re: STB neb komuisti na vysluni...

....V zari reflektoru mezinarodni pol. sceny cr prohrava stale..

To máte pravdu. V jiné zemi si nikde nedovolí mít v parlamentu stovku komunistů a za místopředsedu parlamentu StBáka, v EU za poslance dalšího a za poslance na př. bachaře z koncentráku!

..co se tyce tech pravych komunistu jenz ohrozuji nasi republiku tak,ti jsou ve vlade....

Jmenovitě, kdo ve vládě je komunista? Jen abyste si jen tak necintal mašli! Můžete jmenovat?

jerry 25.4.2007 11:37

Think -tank , partner nebo kuriozita?

No , asi spíš to druhé.Stále žasnu, čím se dá docela vážně zabývat. A to ještě existuje jakési Centrum globálních studií , také asi spřátelené s ČSSD! No, dá se říci, že tenhle názor na politiku tak nějak nepočítá s lidskou povahou, což bude asi tím, že lidé , sdružení do takovýhle organizací , jsou tak trochu mimo.:-)

doktor 25.4.2007 12:23

Re: Think -tank , partner nebo kuriozita?

Kolego, u nás existuje mnoho takových kuriozit. Jednou z nich je spíše svazácký CEP http://cepin.cz/cze/index.php, jiným třeba spíše dospělácký Občanský institut, dle definice "český think tank (tj. instituce, jejímž cílem je podpora, šíření a rozvíjení jistých myšlenek a hodnot) konzervativně-křesťanského zaměření, řízený tvrdým konzervativcem MUDr.Romanem Jochem - obě organizace se zabývají výrobou tiskovin, pseudofilozoficky hájících politiku ODS a Václava Klause, obě jsou údajně financované ze soukromých darů.

Ivan Nový 25.4.2007 12:30

doktore,

vy byste se pod ten článek podepsal?

doktor 25.4.2007 12:40

Re: doktore,

Ivane, mě o ten zbytečný článek nešlo. Jen jsem chtěl připomenout, že naše vedoucí politické strany (z nichž nestraním žádné) mají OBĚ své podivně financované a podivnými dobrodruhy řízené "think - tanky" - pro mne jako dávného angličtináře hnusně odporné slovo.

jerry 25.4.2007 12:45

V podstatě máte pravdu

všechny tyto organizace jsou stejně zbytečné , a to i pro zmíněné politické strany.

Ivan Nový 25.4.2007 12:28

Bílá hlava a žluté nohy :-))))

:-)))))))

Jack 25.4.2007 11:34

Jelínku Jelínku....

Teda jestli vám tam v té myslící cisterně jde všechno tak, jako ty počty, tak teda potěš pámbu... Tedy potěš Darwin.

"KSČM může slavit – o třetinu rozšířila své řady v Senátu a vrátila se tam k počtu tří."

Já měl vždycky za to, že nárůst ze 2 na 3 je nárůst o polovinu, nikoliv o třetinu, ale cisterna ČSSD si to asi nemyslí... Jestli vůbec myslí...

jerry 25.4.2007 11:40

Re: Jelínku Jelínku....

No ani počty mu nejdou. Navíc Hogo Fogo Homolka upřímně dodal, že když mu to nevyšlo jako nezávislýmu, tak hledal stranu, která by mu k tomu korytu pomohla. Komouši mají co slavit, už se k nim zase hlásí karéristi.:-)

Pavel Pekárek 25.4.2007 11:21

Zvláště odporný autor

Mám na autory podobných hodnocení jakýsi názor.Lukáš Jelínek  v nich dodtává ty nejhorší známky:Je to komentátor levý, rudý a pro mě odporný, oč kulatější a usměvavější tvář, o to odpornější názory.Jak to napsal Buhumil Doležal, je to už v podstatě poradce bolševiků.

Jenom nechápu, proč se jeho ústav jmenuje Masarykův, možná by bylo dobré se přejmenovat na Gottwaldův.

ŽA 25.4.2007 16:52

Re: Zvláště odporný autor

Buhumil Dolleschall považuje za bolševika každého, kdo není sudeťák......A zkuste popřemýšlet, jak chtěl řešit Masaryk otázku sociální...těžké, že  (P.S. Ale mně se Jelínek taky nelíbí a thinktank je dost řiť).

StandaT 25.4.2007 10:51

vyjasnění pojmů, Jelínku a Martine

Jelínek svým článkem jen dokazuje, že zde v Čechách nesmíme dát na názvy, ale jen a jen na obsah. Neboť sociální demokracie evropského střihu se v jmenuje ODS. Komunisté francouzského střihu se pojmenovali ČSSD a komunisté ruského střihu se jmenují KSČM.

jirka.s. 25.4.2007 10:17

Tak kopytnatý ředitel se nám vrhl na sci-fi:

"Od KSČM to vyžaduje vzdát se interních úvah o výhledovém nastolení národněfrontovního uspořádání s vedoucí úlohou komunistů, vizí o hluboké změně ústavních institucí a zavedení jakési pouliční demokracie, ale také sázku na personální spolehlivost, tedy vystřídání totalitních bachařů například kulturními manažery střihu Václava Homolky."

Jimmy Keen 25.4.2007 9:55

Jelínku, vy opravdu nezklamete

To, že jste ředitelem myslící cisterny a oháníte se Masarykem jak husita řemdihem neznamená, že máte pravdu. Vy o bolševismu a bolševicích nevíte nic a své představy a dojmy vydáváte za pravdu. Možná jste někdy slyšel, že existoval nějaký Marx a Lenin. Tito zakladatelé sepsali mnoho děl, podle kterých se bolševici řídí. Také sepsali metody uchopení moci a využití, jak říkal Lenin, užitečných idiotů. Vlastním přičiněním jste se zařadil do této vskutku pestré kamarily idiotů, provázející bolševiky od jejich vzniku. Bolševik nikdy nemůže být demokratem, to nelze. Bolševik se dělí o moc, pouze když je k tomu velmi tvrdě přitlačen. Bolševik umí nasadit demokratické mimikry, v buržoazní demokracii není většího obhájce svobod (na to se vždy idiot nachytá) a po uchopení moci tyto svobody likviduje. nebo se ve své naivitě domníváte, že bolševik připustí svobodné volby, ve kterých by mohla opozice vyhrát. No ale pomineme bolševiak, protože vy jste nepoučitelný a vám vykládat o pravé podstatě bolševiků je asi stejně účinné jako vysvětlovat albánskému pastevci ovcí princip radioaktivity. Já chápu, proč tu adorujete jak bolševik je hodný a stačí ještě malinký krůček, spíše tak naoko, by mohlo dojít kre sbratření. Jojo, všichni vzpomínají na různé výroky vašeho neomylného Velikána velikánoviče, Jyrky Mocného, cara hosudara. Ten vykládal mimo jiné, že tyto volby jsou důležité, protože vyhrát další už je velmi jednoduché. Bolševici museli se blahem tetelit, jak jejich žák z národní fronty blahé paměti horující pro budování socialismu nic nezapomněl ale také se nic nenaučil. To je partner, který ví, jak bude vypadat bolševicko-socanský režim.  I když ani jeho budoucnost nemusí být růžová. Bolševik nemá moc rád soc dem, kteří si myslí, že jsou snad důležitější, než strana revoluční. To pochopil Zápotocký, který se stal ještě větším sekerníkem než bolševici. Takže pro Jyrku mocného je eventualitou pouze být větším bolševikem než Filip i s Grebeníčkem. Blahopřeji.  

Pišta 28.4.2007 9:49

Re: Jelínku, vy opravdu nezklamete

Až na to, že Lenin kromě novinových článků nikdy nic nenapsal, lze jen souhlasit!

Douša Josef 25.4.2007 9:51

Autore

...plamenné projevy nepřednášejí ani k zmateným návrhům na zákaz propagace komunismu či zřízení Ústavu paměti národa...

Co je zmateného na zákazu propagace hnutí, směřujícího k potlačení práv a svobod, jak praví zákon? A že dokáží komunisté a NAŠI socialisté (rovněž komunisté) ty občanská práva a svobody potlačit dokonale, nám již 40 let předváděli, rovněž dokonale!

Co je zmateného na zřízení Ústavu paměti národa, rovněž nevím. Němci své nacisty odsuzovali a odsuzují dodnes. Kolik jen existuje různých památníků nacistických hrůz. aši komunisté rovněž vraždili, dokonce vlastní lidi. Nejen že jsme se s minulostí nevypořádali, už to vypadá, že si ji nemůžeme ani připomínat.

A o to usilují nejen komunisté, ale dnes především Paroubkovi socialisté. Jen si nepřipomínat hrůzy 40 let, kdy polovina občanů donášela a udávala ve službách StB tu druhou polovinu, připravovala je o svobodu, především svobodu slova. Je tragické, že to více než komunisté blokují právě socialisté, strana, která má v názvu slovo demokracie. Fuj!

StandaT 25.4.2007 8:57

hezké

Koukám, že Jelínek konečně dostal v podobě Martina nahrávače, kterého potřeboval ;-D Že by první vzorek nákupu mezi mladými a nadějnými?

Ježišmarjá 25.4.2007 8:14

Jelen školí komunisty na spolupráci s ČSSD

Aneb thingltangl střeleného jelena ala seriál Esmeralda. Kdyby to bylo alespoň k smíchu a ne k pláči....

Malý Aston 25.4.2007 8:51

Re: Jelen školí komunisty na spolupráci s ČSSD

Co to ten debil,ředitel přípravky komoušů a soceck vlastně chtěl říci?Já to chápu tak,že má zájem zase o sloučení ČSSD+KSČM do jednoho šiku pod rudým praporem.Tak ať se staří i mladí komouši spojí do jedné strany a bude přehled kdo je kdo.Jak máme poznat starokomouše od nových komoušů?Jedni jsou v ČSSD,druzí pomíchaní u KSČM. Jelínku souhlasíme,jste jedna politická strana,nebojte se registrovaného partnerství,my jsme tolerantní.:-D

Nespolupracující Roko 25.4.2007 9:35

Re: Re: Jelen školí komunisty na spolupráci s ČSSD

Chtěl tím zřejmě říci, že KSČ je pro socdem přirozený partner. Současně chtěl říci, že je KSČ zřejmě kuriózní strana, což by ale socdem též vadit nemělo, protože ta sama tak trochu připomíná kabinet kuriozit typu učitele vědeckého komunismu Zaorálka, komunisticko-socdem poslance a plantážníka Krause, marťana Puchýře, bytaře Standy, a vyloučeného čestného předsedy Zemana.

Pišta 28.4.2007 10:15

Komunisti, zločinci nebo spojenec?

Soc dem . pro komouše byla vždycky, stejně jako pro nácky úhlavní nepřítel. To co tady předvedl Fierlinger po komunistckém puči ,se nikde jinde nestalo.V žádné zemi na světě, kde soc.dem. vládla ,žádný majetek nikdy neznárodňovala. U nás vladli soc.dem. osm let a naopak privatizovali banky a neznárodnili pokud vím také nic.Náš problém je, že komunisti disponují tak velkým počtem poslanců, že je to pro obě strany politického spektra příliš velké pokušení, aby se ho nepokusily použít. Ods, pro volbu Klause,případně pro likvidaci vlády soc dem. kdy jim hlasy zločinců vůbec nesmrděly a pro soc, dem .současně, kdy komunisty používají vlastně na totéž. Komunistům to pochopitelně vyhovuje podle hesla, když se dva perou, třetí se směje.Mají totiž záruku, že nikdy se nikdo nepokusí jejich stranu zakázat. Kdo ví kde by skončily hlasy jejich voličů.Proto střídavě voláme po malých zpětných zrcátkách a vzápětí mobillizujeme, případně v Bohumíně vyhlašujeme , že s komunisty nikdy a vzápětí jejich hlasy automaticky sčítáme s těmi svými. A vždy za to mohou ti druzí co nepochopili, že jen my máme ten správný recept na blahobyt v této zemi.

emil 25.4.2007 8:05

blbe

Ty Jelínkovic blbe, patříš mezi žvanily, kteří z volby komunisty do senátu vytřískají celý článek. Že v Chomutově volili komunističtí voliči ve věkovém průměru přes sedmdesát let., o tom ses měl zmínit. Závěrečný odstavec je hodný Milouše Jakeše a rudých přiblbel, mezi které se dost dobře řadíš.

AndyO 25.4.2007 6:43

Od KSČM to vyžaduje vzdát se interních úvah o výhledovém nastolení národněfrontovního uspořádání s vedoucí úlohou komunistů, vizí o hluboké změně ústavních institucí

pak už to ale nebudou komunisté, že ?