4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Krysař Mikuláš a politický aktivismus ČT

Krysař je virtuální postava, která dokáže hlasem své píšťaly svést davy ke skoku do propasti za vidinou věčné blaženosti. Mikuláš Minář vede davy k demonstracím za vidinou života v právním státě bez nenáviděného Andreje Babiše a nebezpečné Marie Benešové a za jeho vábením jde stále více lidí zmámených jeho výmluvností.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Valenta 14.6.2019 9:20

Pan Jemelík je pohoršen

a evidentně nechápe a v jaké jsme situaci a už vůbec nechápe, že si to někdo, zaplať pánbůh, nechce nechat líbit

K. Salajka 14.6.2019 9:11

Před očima

celého národa probíhal soud s Miladou Horákovou. Masové demonstrace, které volají po demisi premiéra predikují jeho vinu v procesu, kde zatím není jasné o jaký trestný čin v žalobě půjde.

Dav si zjevně přeje vidět toho "smělce" který by Babiše zprostil, nebo zastavil trestní řízení. Takový dav je útok na nezávislost soudu, která předčí personální maškarády prezidenta a premiéra. Ještě více rozleptává demokratický řád v Česku a vytváří podmínky pro koloniální úsilí pruské EU.

J. Kudrnová 14.6.2019 9:01

Přesně vyjádřeno . trefné

Skvěle napsáno!! Plný souhlas.

F. Navrátil 14.6.2019 8:55

Furt stejný

Česká televize naplňuje leninskou definici stranického tisku. Je kolektivním informátorem, propagátorem a organizátorem.

M. Hartmann 14.6.2019 8:52

Re: ČT a ČRo neinformuje podle hradních not ... naštěstí!

Jaká úroveň češtiny, taková síla vaší argumentace, pane Machu. Je třeba vás veřejně politovat.

Na základě čeho docházíte k závěru, že "Nikdo nebude šťastný..."? Nebo vidíte snad demokratický postup v bezmezném rozdmýchávání nenávisti a závisti mezi lidmi hlásáním Minářovy pravdy milionu chlívků? Ta "pravda" je založená na ničím neprokázaných faktech a dalších tvrzeních vycházejících jen z domněnek, jako třeba "Benešová by MOHLA..."! A váš "jasný důkaz toho, že tato vláda je neúspěšná" je jedině k smíchu. Zajíci se totiž sčítají až po honu, jak praví životem ověřená zkušenost. Své hodnocení si proto ponechte laskavě na dobu takovému hodnocení odpovídající. Nevíte o tom ani zbla.

Vy tedy kvalifikovaným arbitrem v téhle celé věci určitě nejste, bohužel.

M. Rozbořil 14.6.2019 8:51

Re: Bingo,dobrý příspěvek!!!

Takhle vypadá typický příspěvek frustráta, zkuste se nechat zvolit do ČT.

A. Alda 14.6.2019 8:49

Skvěle napsáno, pane.

Jen připomínám, že státní zastupitelství čili prokuratura již z principu nemůže být nezávislé, neboť je podle ústavy součástí moci výkonné.

Kdyby bylo součástí moci soudní, vrátili bychom se tím do hrůzy inkvisičního procesu středověku velkým tempem.

Jako součást moci výkonné pak nemůže být nezávislé, ale je a musí být závislé právě na moci výkonné, tedy na ministerstvu, na vládě a na presidentu.

Nezávislí jsou jen soudci. Justice jako taková je však samozřejmě zapojena do systému brzd a vyvážení mezi mocí zákonnodárnou, mocí výkonnou mocí soudní, takže o nějaké nezávislosti vůbec nemůže být řeč, ten pojem je v této souvislosti nesmyslný.

A především je třeba pamatovat toho, že dle naší republikánské ústavy veškerá moc pochází z lidu a lidu je odpovědna. Proto není možné, aby existoval mocenský orgán, který svou moc neodvozuje od voleb. Například soudci mají svou moc odvozenu od presidenta voleného lidmi v přímých volbách, který je jmenuje. Státní zástupci jsou jmenováni ministrem spravedlnosti, který sám je jmenován presidentem, voleným lidmi. Prostě na začátku každé mocenské posloupnosti musí být volby (nikoli volby kolegy či kooptace, ale volby lidu).

J. Svoboda 14.6.2019 8:39

Kdy předložil Babiš čisté lustrační osvědčení?

J. Cyrany 14.6.2019 8:14

ČT je pátá kolona

demokratického ? bloku. A to dávno. O to není sporu. Stačí se podívat na Události a komentáře a to už tam nejsou svazáci Borek a Dolanský, kteří dělali svou práci skutečně "dobře". Za odměnu jeden Brusel , druhý po všech stránkách zajímavý Blízký východ.Jinak musím malinko kritizovat to bagatelizování AB v době socialismu. To co mohl AB, mohl skutečně jenom prověřený bolševik. Cizí země, možnost sbírat zkušenosti ze světa, jazyky atd.to skutečně nemohl ,kde kdo...

P. Jirkovský 14.6.2019 8:10

Vážený pane Jemelíku,

legenda o krysasařovi (z Hamelnu) není to, o čem v článku mudrujete. Posunujete (jak je v Čechách obvyklé, jsme národ posunovačů) celý smysl jinam, kam nepatří. Doučit! A k tomu ostatnímu - opravdu máte všechny lidi, kterejm vadí současnej stav - ŠtBák v čele vlády a 24 hodin denně usilovný snahy o vyvinění podvodníka, namísto správy věcí veřejnejch - za zmanipulovanej dav? Tak to vám gratuluju, jste mentálně o třicet let zpátky. A že se zatím nenašel nikdo, na koho by Bureš žaloval? Vono totiž stačí, aby se někdo dobrovolně (a tady to bylo jednoznačn dobrovolně) přihlásil k donašečství, aby u normálních lidí ztratil naprosto kredit.

M. Klas 14.6.2019 7:40

Bingo,dobrý příspěvek!!!

U pana Jemelíka je někdy těžké dobrat se podstaty,ale dnes to má hlavu a patu.ČT je aktivistická hydra a je součástí a hybatelem problémů,nikoliv jejich veřejnoprávním komenatátorem a analyzátorem.Ostatně je pan Jemelík snad prvním,kdo řekl natvrdo a jasně, oč se v milionovém chlívku jedná a že to spolek zaříkavačů hadů,potažmo nezvolených frustrátů,kteří používaním bolševicko-revolučních metod chtějí ,nikým nevoleni ,ovládnout stát

J. Lukavsky 14.6.2019 7:31

diskuse v TV

"pak nechala jeho vystoupení okomentovat dvěma druhořadými politiky" no pokud vím tak byl premiér Babiš vyzván k veřejné diskusi s p. Minářem, v TV a odmítl to. No zřejmě by to pro něj dopadlo dosti trapně, soudě dle jiných vystoupení.

Jistěže se máme ekonomicky velice dobře, leč obecná morálka je ve psí. Souhlas. Ale to není důvod k nespokojenosti? Máš plné koryto - tak nekušni = heslo dne ? Za komoušů jsme si také nežili tak špatně, lidi budovali chaty, pivo za 1.20 Kč, rekreace od ROH...... a kdo pyskoval jen neveřejně mohl přežívat docela dobře.

J.L.

D. Mach 14.6.2019 7:12

ČT a ČRo neinformuje podle hradních not ... naštěstí!

Nevím proč pan Jemelík popisuje protibabišovské aktivisty slovy hradního mluvky. Opisovat jeho twitterové výkřiky mi přijde zbytečné, ale opakováním se z nich asi má stát pravda. Na těch demonstracích se volá po odstoupení Babiše a Benešové. Nikdo nebude šťastný z toho, že bude nadále vládnout koalice ÁNO, ČSSD a KSČM, ale drtivá většina lidí respektuje výsledky voleb. Teprve pokud by koalice nebyla schopna sestavit vládu bez Babiše, tak by se spělo k předčasným volbám. Ale to, že pan Jemelík bůhví proč podsouvá panu Minářovi snahu o nějaké nedemokratické postupy, je buď hloupost nebo propaganda.

Také je naprosto lživé tvrzení, že současná vláda je úspěšná. Současná vláda nevládne a neřeší nic jiného, než Babišovi soukromopodnikatelské problémy. Když se kohokoli z fanoušků ÁNO zeptáte na úspěchy vlády, tak vám vyjmenuje jen zlevněné jízdenky a to je vše. Nevím, co je úspěšného na vládě, která směřuje naši zemi k ekonomickým problémům v době konjunktury. Finanční propad rozpočtu v květnu 2017 byl asi 18 miliard, v loňském roce 27 miliard a letos přes 50 miliard. To není náhoda. To je jasný důkaz toho, že tato vláda je neúspěšná. A dokažte mi, prosím, opak!

J. Anděl 14.6.2019 6:32

Samozřejmě, to platilo do posledních voleb a byla to má výtka k Drahošovi.

V. Kotas 14.6.2019 5:59

Re: ČT ztratila pel nevinnosti politicky neutrálního media?

Tak jest. Proto je konečně načase, vrátit do ČT její veřejnoprávní zadání.

V. Kotas 14.6.2019 5:56

Re: Krysař proti krysaři

Zemana už nikdo porážet nebude, protože nesmí potřetí za sebou kandidovat. A je na každém z nás, zda je to dobře, nebo špatně.

J. Anděl 14.6.2019 5:13

Krysař proti krysaři

Když jsem četl výčet nešvarů pana Mináře, neubránil jsem se dojmu, že řadu z nich lze připsat i panu Babišovi. Alespoň tedy způsob získání fanoušků a followerů... následovníků. Jistě, co jeden ukočíruje výřečností, druhý dožene pomocí týmu PR profesionálů, výsledek a efekt jsou ale podobné. Ostatně to autor v jedné pasáži píše sám.

Mně to mírně potvrzuje teorii, že Zemana ve volbách porazí jen Zeman, Babiše pak Babiš (pokud se najdou a pořád musejí mít i trochu štěstí", které popisuji dále). Je to hezké? No, "hezké" z estetického hlediska asi ne. Tím spíš, že potenciální nebezpečnost těch lidí čeká na historickou příležitost, netkví jen v jejich vlastnostech, dovednostech či praktikách. Nikdy nelze předem poznat budoucího Hitlera. Těch jsou pořád k dispozici stovky a tisíce, v naprosté většině případů bezvýznamných. To se musí vhodně seskupit řada zdánlivě nesouvisejících vlivů a okolností.

Proto stejně tak nelze říct, zda je nebezpečnější, hodně zjednodušeně, třeba "zelenogenderový progresivismus", nebo "nacionální populismus". Fakt, že v minulosti los pomohl tomu nacionálnímu populismu, nic neznamená.

Aspoň mi to tak připadá. Podotýkám, že Mináře nesleduji a pořad v ČT jsem neviděl, jen komentuji a spekuluji nad myšlenkami v článku. Tedy vycházím z předpokladu, že tvrzení jsou pravdivá, a spekuluji, co z toho v takovém případě plyne, či co mě v těch souvislostech napadá.

J. Vobr 14.6.2019 3:20

JEMELÍK ZA 1* !!!

Tu-ááá.

I. Štípek 14.6.2019 2:53

K tomu aktivismu:

na idnes se teď objevil až mimořádně aktivistický článek o tom, že Benešová má jmenovat šéfy některých soudů. Lukáš Valášek a Ondřej Leinert ho nazvali Hra o justici a semleli do něj úplně všechny anti-Babiš-Zeman ptákoviny, za které se tak nesmyslně demonstruje v ulicích, a vytvořili průhlednou PR agitku, maglajs hodný infantility Milionu chvilek. Tenhle hloupoučký článek ale zaujme mj.pro to, že jeho publikace dokládá nezávislost idnes na Babišovi. A tihle Valáškové, ať si manipulují klidně až doalelujá - to opravdu hrozivé je, že úplně stejně zločinnou vlnu aktivistické manipulativní agitace zažíváme od VEŘEJNOPRÁVNÍ ČT a ČRo.

P. Han 14.6.2019 2:18

ČT ztratila pel nevinnosti politicky neutrálního media?

Ten měla naposledy tak v půlce 90. let.