Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POLITIKA: Krysař Mikuláš a politický aktivismus ČT

Krysař je virtuální postava, která dokáže hlasem své píšťaly svést davy ke skoku do propasti za vidinou věčné blaženosti. Mikuláš Minář vede davy k demonstracím za vidinou života v právním státě bez nenáviděného Andreje Babiše a nebezpečné Marie Benešové a za jeho vábením jde stále více lidí zmámených jeho výmluvností.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

14. 6. 2019 23:58
Neschopnost logické úvahy

a co hůř, neschopnost přijmout fakta odporující paradigmatu. Pak je cesta k manipulaci otevřena. Jak řekl před časem sám Jiří Suchý se svým jemným humorem, "my máme pravdu, ale jich je víc". Co se týče vždy podezřelé politiky nebo ekonomiky, tam asi není těžké vyvolat odpor davu, zvlášť když mladí jsou už nejen v první generaci vedeni k "rebelství bez příčiny". Povážlivější je, že ani osoba nikoli hloupá nepřijímá fakta technického rázu. Mluvím teď o knížkách Hans Joachim Zillmera, inženýra statika, který už se na očividné nesmysly v přírodních vědách nedokázal dívat, a jehož knihy se snažím nenápadně propagovat v okruhu mladších příbuzných (Darwinův omyl, Evoluce podvod století, Omyly v dějinách Země, Energetický blud, ...). Kdysi mnou otřáslo Součkovo Tušení stínu a vlastně změnilo život. Zillmer je lepší než všechny sci-fi, protože pravdivý, ale mladý vysokoškolák ho po prolistování (?) znechuceně odkládá. Jsou to pro něj bláboly. Takoví lidé půjdou za píšťalkou až do pekla. Jistě to tak má být.

0 0
možnosti
MK

M. Kolář 067

14. 6. 2019 20:27
kde je ta demagogie ?

Škoda, že se autor článku nepokusil uvést, které konkrétní názory a výroky Mikuláše Mináře jsou demagogické. To by mohlo vést k nějaké diskusi a samotný článek by mohl mít i nějakou hodnotu. Takto nemá žádnou. Autor článku je jistě fundovaný v oblasti mnohé justiční problematiky, ovšem o společenských, politických a mocenských pochodech v širším kontextu, vedoucích v dějinách ke útokům na právní demokratický stát asi nic neví. Jinak by nemohl toto napsat.

0 0
možnosti

V. Čermák 376

14. 6. 2019 21:45
Re: kde je ta demagogie ?

Škoda, že jste se nepokusil uvést, že Tvrzení, že výroky Mikuláše Mináře nejsou demagogické a že článek nemá žádnou hodnotu, je jen a pouze Vaše tvrzení. A že je mylné je vidět z poměrně značného množství diskutérů pod vámi, kteří jsou většinou jiného názoru než Vy. Toš tak, pane Koláři, který rád mluvíte "za všechny lidi"....

0 0
možnosti
TW

14. 6. 2019 17:37
Minář není krysař

ale morový potkan.

0 0
možnosti
DM

14. 6. 2019 20:58
Re: Minář není krysař

Wiszniewski se přejedl koblížků. Vy zase vypadáte!

0 0
možnosti
JR

14. 6. 2019 17:15
Pane Jemelíku, milé překvapení: Za článek 1*

Je málo objektivně napsaných článků věnujících se této poměrně hysterické době, jako je tento. Ukazuje na fakt, že lidé chodí demonstrovat vedeni vidinou sundat s piedestalu Babiše, aniž by ale věděli jaké další kroky, kdyby se jim to povedlo , mají organizátoři a zákulisní manipulátoři, připravené.

Při tom je jasné, že se Sněmovna sama nerozpustí a bez jejího rozpuštění nové volby nebudou a tak i kdyby Babiš nakonec podlehl tlaku a podal demisi, nic se nezmění, neb předseda vlády bude opět někdo z ANO a Babiš to bude řídit zákulisně.

0 0
možnosti
FO

F. Ogáv

17. 6. 2019 12:01
Re: Pane Jemelíku, milé překvapení: Za článek 1*

...aniž by ale věděli jaké další kroky, kdyby ...

Vypadá to, že pro "většinu" je podvodník,gauner a estébák to nejlepší řešení pro tento národ. Každé jiné, reálně proveditelné řešení je lepší než s gaunerem, podvodníkem a estébákem

0 0
možnosti
KH

14. 6. 2019 16:53
Česká televize nikdy nebyla veřejnoprávní

je to propagandisticka televize vlastněná gangy pseudoumělců, kteří společně se svými známými si rozdělují tučné odměny z povinných koncesionářských poplatků.

Prostě rakovina českého mediálního prostoru a toho nádoru je třeba se zbavit.

0 0
možnosti
DM

14. 6. 2019 17:17
Re: Česká televize nikdy nebyla veřejnoprávní

Opisoval jste u Goebbelse nebo u Stalina? Česká televize veřejnoprávní je, a lepší by ještě bylo, aby do dozorčí rady strany jako ÁNO a SPD delegovaly slušné lidi a ne obskurní amatéry.

0 0
možnosti
JD

14. 6. 2019 15:17
Nerozumim tomu.

Neni me jasne, jak si "milionari" predstavuji co se stane v pripade, ze se jim podari prosadit co chteji a Babis odstoupi.

Prakticky nevyhnutelne to povede na predcasne volby, ktere vyhraje ... Babis.

Protestovat za svuj nazor je v poradku, ale bez nejakeho cile, ktery neco zmeni je to divny protest.

0 0
možnosti
JM

J. Malá 215

14. 6. 2019 14:47
...

Řekla bych, že velké částí křiklounů vůbec nejde o politiku, nebo o ní nic nevědí. Potřebují vůdce a potřebují uvolnit napětí, vyřvat se ze svého nepovedeného života, mít pocit, že něco znamenají. Tak je nechme řvát. Ono to skončí stejně po Česku: sežerou se navzájem.

0 0
možnosti
VH

14. 6. 2019 15:10
Re: ...

Utěšujete sama sebe zesměšněním a zlehčením postojů demonstrantů, kterým není jen kolem 20, jsou tam lidé různých věkových skupin. Co vy víte o jejich životě, zda je povedený nebo ne? Spíš to vychází na Vás a vaši hořkost. Inu, někdo je i duchem a myslí malý(á).

0 0
možnosti
JC

14. 6. 2019 14:15
Jak se tak dívám na ty "demonstranty", tak vidím tváře,

které ten minulý režim nezažili. Takže mají dost roupy.

0 0
možnosti
JV

J. Vlček

14. 6. 2019 13:50
Pane Jemelíku, diky...

...za váš hlas rozumu, a za kritický pohled na mladé oblbovače, kterými se nechají chytlaví lidé vyprovokovat k neuváženým protestům na náměstích, aniž by měli v hlavě srovnáno, proti čemu vlastně protestují, a co jim vadí.

Nebyl snad Babiš zvolen v důsledku nespokojenosti lidí s chováním předchozích vlád? Nevědělo se, že je milionářem, na to se přišlo až teď? Dělá Babiš pro Česko a pro lidi méně, než dělali předsedové vlád předchozích? To všechno jsou zbytečné otázky pro lidi, které pálí dobré bydlo.

0 0
možnosti
FD

14. 6. 2019 14:24

Přitom by těm "starým" politikům měl líbat ruce,neboť bez nich by nikdy žádný Agrofert nevybudoval. Čehož si jeho voliči zdá se nevšimli.

0 0
možnosti
EP

E. Jank.

14. 6. 2019 11:45
Co by to chtělo, pane Jemelíku?

Chtělo by to trochu promrskat jazyk český se zaměřením na užívání přechodníků.

Jinak dobrý. Na Letné zřejmě budete scházet a tak se tak nesejdeme, ale to mi nebrání, abych s vámi v některých úhlech vašeho vidění světa nesouhlasil.

Kádrování rozčepýřeného Mináře jste ušem své čtenáře mohl ušetřit. Pěkný vákend přeji.

0 0
možnosti
JV

J. Vlček

14. 6. 2019 14:07
Re: Co by to chtělo, pane Jemelíku?

Pane Janku, až budete chtít zase někomu přát pěkný vikend, ušetřete ho od vašich blábolů a raději si po sobě vaše přání přečtěte. To uděláte dobře.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz