20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Krysař Mikuláš a politický aktivismus ČT

Krysař je virtuální postava, která dokáže hlasem své píšťaly svést davy ke skoku do propasti za vidinou věčné blaženosti. Mikuláš Minář vede davy k demonstracím za vidinou života v právním státě bez nenáviděného Andreje Babiše a nebezpečné Marie Benešové a za jeho vábením jde stále více lidí zmámených jeho výmluvností.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
E. Pawlica 14.6.2019 12:12

Re: Stejně je to divný: proč nerozdávají koblihy?

Paní Vitásková zřejmě byla shnilá dohledat si Transparentní účet Milionů chvilek u FIO banky:

https://1url.cz/BMCzE

...

BTW: vždy mne pobaví lamy, které na účet posílají jeden halíř s tím, že adresátovi strhne banka bůra za připsání platby. FIO bančička (u které jsem již třináctým rokem) je ale bezpoplatková. Tihle dárci jsou většinou líné kůže, které - než by zvedly zadek a zjistily si, co a jak - tak vystavují na odiv svou blbost a jistě souhlasí i s Babišem, že stát by měl bankám jejich výnosy z poplatků zdanit. Že jde o poplatky výhradně z jejich kapes je nad jejich chápání, stejně jako moudrost současného hradního ochmelky ...

D. Mach 14.6.2019 13:41

Re: Stejně je to divný: proč nerozdávají koblihy?

Mimo Mináře jsem včera slyšel zajímavý názor, i když nevím, jestli jsem ho pochopil správně. Babiš chce zdanit zisky bank předtím, než si je odvedou do ciziny. Jde to proto, že u nás nemají filiálky, ale vlastní původní banky byť ze 100%. Až Babiš prosadí své, tak prostě české banky přejmenují, udělají si z našich bank své filiálky, a bude po zisku z daní. No to jsem zvědav, jak to vlastně bude.

E. Pawlica 14.6.2019 13:59

Re: Stejně je to divný: proč nerozdávají koblihy?

Babiš, jakkoli se staví do role úspěšného podnikatele a odborníka v ekonomii, v podstatě jen stvořil stroj na šíbování (přemísťování) dotačních prostředků. Proto není Babiš nic jiného, než jen šíbr. To není Baťa, který svůj botostroj vytvořil výlučně ze svých prostředků, na základě své píle a schopností organizovat výrobu a stále zvyšovat přidanou hodnotu svých výrobků, díky čemuž obouval téměř celý svět. Je to jen obyčejná pijavice státních peněz, které měly pomoci jiným a jinde. Proto taky bezelstně mele své ekonomické hovadiny, jako kravka přežvýkává obsah svého čepce. S tím rozdílem, že i ta kravka dá hospodáři dvakrát denně několik litrů mléka, kdežto Babiš jen přechyluje, odkloňuje a spotřebovává. A to je ten sice skrytý, ale hlavní problém, proč Babiše jako přínos pro náš ekonomický a hospodářský rozvoj neberu a brát nikdy nebudu.

Je to jen obrovský přisátý cizopasník ...

D. Mach 14.6.2019 13:36

Re: Stejně je to divný: proč nerozdávají koblihy?

V tom případě ovšem budu mít dost dlouho špatný pocit z toho, že nerozumím vtipu. Když vzpomenu na Samotáře, je to asi jasné : Nejíš maso, nerozumíš vtipu! Tak to sorry ako :)

E. Pawlica 14.6.2019 12:00

Re: Stejně je to divný: proč nerozdávají koblihy?

Pane Machu, není důvod se stydět. Ani když je použita nadsázka.

V. Heidlerová 14.6.2019 15:00

Re: Stejně je to divný: proč nerozdávají koblihy?

Pane Machu, já jsem přívrženec demonstrací a že je organizuje Soros a Kalousek byl vtip, fór, ironie určené těm blbům, kteří to neustále tvrdí a zajímá je, kdo za tím vším je. Pro normálně uvažujícího člověka je za manifestacemi právo shromažďovací a svoboda projevu, kterou nám zaručuje Ústava - a jen pitomci za tím hledají spiknutí. Podle estébáka Babiše za všechno může Kalousek, kterého já volím, aby komunisti měli vztek. Jsem příznivcem Milionu chvilek a ráda přispívám na jejich aktivity.

Omlouvám se, že jste nepochopil mou legraci. Tak snad příště.

J. Vlček 14.6.2019 16:15

Re: Stejně je to divný: proč nerozdávají koblihy?

Všichni vědí, že že jste stará srandistka, že ráda projevujete svůj názor na náměstích, že ráda vyhazujete ze své kasičky na chvilky na náměstích, že nevíte co chcete, a nedáte pokoj dokud to nedostanete, že nemáte pojem, co je to estébák, že nevíte spoustu jiných věcí, ale víte, že za všechno může Babiš a Zeman. Jste prostě geniální žena.

D. Mach 14.6.2019 17:35

Re: Stejně je to divný: proč nerozdávají koblihy?

Vy snad víte, co je to estébák z vlastní zkušenosti či praxe? Vyznění vašich příspěvků by to hodně vysvětlovalo.

D. Mach 14.6.2019 17:36

Re: Stejně je to divný: proč nerozdávají koblihy?

Paní Heidlerová, neomlouvejte se. Tím hlupákem, což všichni v tuto chvíli vidí, jsem přeci já :).

J. Vlček 14.6.2019 18:44

Re: Stejně je to divný: proč nerozdávají koblihy?

Ani to nemusíte inzerovat. Ono to zcela jasně vyplývá z vašich příspěvků, pane Machu

V. Heidlerová 14.6.2019 21:49

Re: Stejně je to divný: proč nerozdávají koblihy?

To byl jen z Vaší strany omyl, ale u těch, s nimiž svádím slovní souboje je to trvalá blbost. Mně se taky občas stane, že se zmýlím, dokonce jsem kdesi napsala, že jsem blbá a stará 82,uznala jsem svou chybu a teď to proti mně neustále využívá jakési vemeno jménem Vlček. Všecko dobré!! Hlavně, že jsme zjistili, že "jsme jedné krve, ty i já"!!!

J. Vlček 14.6.2019 16:25

Re: Stejně je to divný:

Paní Heidlerová, vy náramně orientovaná dámo, zorientujte se ještě v tom, že paní Mikulecová není pan Mikulec.

Každý není jako vy, aby pro svoji úchylnou zábavu chodil vyřvávat a řádit na náměstí.

J. Lepka 14.6.2019 9:48

Trochu argumentační guláš, nemyslíte Jemelíku?

ČT ztratila pel nevinnosti politicky neutrálního média, když pozvala na obrazovku tvář desetitisícových protestů, Zřejmě měla podle vás hrát mrtvého brouka dělat, že se na Václaváku nic neděje. A vás jistě ani v nejmenším nenapadlo, že i to by byla "ztráta pelu politické nevinnosti", že? Zřejmě máte ze svých soudních komentářů poněkud hypertrofovaný pocit, že všemu rozumíte nejlíp. Inu v naší politické situaci nic nového pod Sluncem.

V. Němec 14.6.2019 10:08

Re: Trochu argumentační guláš, nemyslíte Jemelíku?

Tady jde asi o to, že ještě nepozvala Okamuru nebo Klause mladšího. K vůli té objektivitě.

D. Mach 14.6.2019 11:36

Re: Trochu argumentační guláš, nemyslíte Jemelíku?

Okakmůru? A proč proboha?

R. Langer 14.6.2019 14:50

Re: Trochu argumentační guláš, nemyslíte Jemelíku?

A proč ne, proboha?

V. Němec 14.6.2019 9:41

Komentáře pana Jemelíka

jsem doposud četl jen zběžně. Byly pro mně příliš náročné a pro mou orientaci nepotřebné.

Tentokrát jsem velmi příjemně překvapený a jistě příště se budu více jeho příspěvkům věnovat. Děkuji.

J. Kopp 14.6.2019 9:39

Přechodník

V tom textu máte přechodník. Jste si jistý, že je správně?

M. Valenta 14.6.2019 9:20

Pan Jemelík je pohoršen

a evidentně nechápe a v jaké jsme situaci a už vůbec nechápe, že si to někdo, zaplať pánbůh, nechce nechat líbit

M. Mikulec 14.6.2019 9:30

Re: Pan Jemelík je pohoršen

V jaké jsme situaci?

P. Zinga 14.6.2019 9:39

Re: Pan Jemelík je pohoršen

Jer v pr*eli. A nelíbí se mu to, pochopitelně.

M. Valenta 14.6.2019 11:36

Re: Pan Jemelík je pohoršen

Mít za prvního ministra estébáka a defraudanta a za prezidenta soudně usvědčeného lháře a pro-kremelského trotla, je podle mne dosti nestandarní situace.

M. Šejna 14.6.2019 12:41

pane Valento

já budu klidně volit nebo nakupovat u estébáka a defraudanta, pokud mi ten estébák a defraudant prodá dobé zboží nebo dobrou službu.

Vy nejspíš kádrujete i svého pekaře a doktorku, jestlináhodou nebyli v KSČ.

Momochodem, tušite vůbec, že Babiš nebyl estébák? Tušíte vůbec, že podobně registrovaný u StB byl i Václav Havel? Tušíte vůbec, co je to spolupráce vědomá a aktivní oproti spolupráci nevědomou a neaktivní? Máte seznam lidí, které Babiš napráskal estébákům?

E. Pawlica 14.6.2019 13:26

Re: pane Valento

Mimochodem - tušíte, že "dobré služby" či "dobrou službu" konkrétně u estébáka platíte více než jednou? Bez ohledu na to, zda a jaké kontakty s StB měl, platíte poprvé cenu přímo - tu kterou vidíte na paragonu či faktuře. Podruhé ji platíte v dotacích, přičemž významnou část té druhé ceny tvoří podíl drahého a neefektivního státu a platy jeho nelevných, často zmetky vyrábějících úředníků a potřetí ji budete platit až se budou napravovat škody po dotovaných hospodářích (nejen po Babišovi), které jsou nyní jen stěží vyčíslitelné.

Píši ve druhé osobě, tu třetí část ceny jsem ale měl formulovat ve třetí osobě čísla množného, neboť ta se bude týkat všech, ať už Babiše volili či nikoliv.

J. Vlček 14.6.2019 13:26

Re: pane Valento

O nikom takovém neví, natož aby měl jejich seznam. Toto vše pana Valentu nezajímá, on musí prostě dělat to, co ho baví, to jest do všeho rýpat, ačkoliv do poměrů v Česku je mu kulový. Pro to, aby mu byly záležitosti v Česku ukradený, proto snad odsud odešel, nebo ne, pane Valento?

E. Pawlica 14.6.2019 13:46

Re: pane Valento

ANO - mít tak ve státě jen samé oddané blby bez remcalů, to by se to dobře vládlo. Všude by byl klid na práci, a pak my všichni ... "budem na tom lépe, když dáte rady nám a my dáme vám své rady, když všichni všechno všechněm dáme, tak budou všichni lidi mít všechno dohromady ... a všichni dohromady budeme mít dost ... Oleje na stroje a stroje na práci a práci bez boje, po práci legraci. A slunce dost a dost, pro staré pro děti a děti pro radost a radost pro děti, a budem společně svět a mír milovat a budem společně ..."

Šmarjápano - co to tady povídám, málem jsem trumfnul přecedu Babiše, když náhodou nemaká a sní. Jen ti kazisvěti, nesní s námi a sní proti nám, ti to tady kazí. A ještě nám tu budou radit?!

J. Svoboda 14.6.2019 13:35

Re: pane Valento

Všechno, co píšete je nadbytečné. Stačí si uvědomit, jak krade a lže!

R. Langer 14.6.2019 14:52

Re: pane Valento

Jak? Už mu na to přišli?

J. Svoboda 15.6.2019 10:36

Re: pane Valento

Pane Langere, vypadá to, že jste jeden z posledních, kdo na to ještě nepřišel, hlavně proto, že nechtěl. Zůstává otázkou, proč nechtěl. Příležitostí jste měl mnoho a mnoho. Byly to přenosy ze Sněmovny Parlamentu, videa paní Slonkové a pana Kubíka na Seznamu Zprávy a další. Vy jste neslyšel a neviděl, jak Babiš říkal, že "jejich" zaklekli na FAU Přerov? Jak zaklekli i na malé konkurenty kamarádíčků?

K. Salajka 14.6.2019 9:11

Před očima

celého národa probíhal soud s Miladou Horákovou. Masové demonstrace, které volají po demisi premiéra predikují jeho vinu v procesu, kde zatím není jasné o jaký trestný čin v žalobě půjde.

Dav si zjevně přeje vidět toho "smělce" který by Babiše zprostil, nebo zastavil trestní řízení. Takový dav je útok na nezávislost soudu, která předčí personální maškarády prezidenta a premiéra. Ještě více rozleptává demokratický řád v Česku a vytváří podmínky pro koloniální úsilí pruské EU.