Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POLITIKA: Krysař Mikuláš a politický aktivismus ČT

Krysař je virtuální postava, která dokáže hlasem své píšťaly svést davy ke skoku do propasti za vidinou věčné blaženosti. Mikuláš Minář vede davy k demonstracím za vidinou života v právním státě bez nenáviděného Andreje Babiše a nebezpečné Marie Benešové a za jeho vábením jde stále více lidí zmámených jeho výmluvností.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

14. 6. 2019 10:08
Když je Minář jen mluvka bezvýznamná,

je naprosto zbytečná vůči němu plýtvat tolika slovy, které ani není možné dočíst. Autor příspěvku má ujíždějící nervy. Proč odsuzovat mladé, kteří chtějí nápravu věcí veřejných a kteří se učí občanským a demokratickým postojům?

Zbytečné brojit proti právu shromažďovacímu a dalším demokratickým a lidským právům.

A mne, jako diváka ČT, tato problematiky velmi zajímá.

0 0
možnosti

14. 6. 2019 12:33
paní Heidlerová

to jste zas něco nepochopila.

Nikdo nezpochybňuje právo shromažďovací, ani pan Jemelík. On se podivuje jen nad aktivismem ČT, což se já podivuji také. Ten monolog Mináře v Událostech jsem měl to "potěšení" videt také. Tolik prostoru v ČT v hlavním vysílacím čase pro organizátora demonstrací se jen tak nevidí. Už jen chybí přímý přenos z Letné a výzvy televizních moderátorů směrem k premiérovi, aby odstoupil.

Minář je opravdu skvělý řečník a obratný demagog. V ČT to předvedl dokonale. Je vidět, že ho na teologické fakultě dobře připravili na funkci náboženského vymývače mozků (čti faráře). Měl by vstoupit do politiky, kde by jako dobrý rétor našel uplatnění.

Jenže jako politik by musel předložit i pozitivní program, tedy to co chce, a nikoli jen to, proti čemu je. A to už bude pro něj velký problém.

0 0
možnosti
MM

M. Mikulec

14. 6. 2019 10:08
Stejně je to divný:

tam, kde se Slováci "bijú" za svou věc a zaplní ulice, Čech jen mávne rukou a je mu to fuk. Vždycky to tak bylo. A najednou to Čechům není fuk? Co je to za chaoty, ti lidi v ulicích? Kým jsou organizováni, naverbováni, zaplaceni? Tohle není "ta naše povaha česká".

0 0
možnosti
VH

14. 6. 2019 10:11
Re: Stejně je to divný:

Pane Mikulče, už byste měl být zorientovaný, vše přece organizuje Soros a Kalousek. Vy máte stejné právo na shromáždění a projev svých názorů, požádejte podvodníka a multimilionáře a estébáka Babiše o finanční podporu a uspořádejte ANTIakci.

0 0
možnosti
JL

J. Lepka

14. 6. 2019 9:48
Trochu argumentační guláš, nemyslíte Jemelíku?

ČT ztratila pel nevinnosti politicky neutrálního média, když pozvala na obrazovku tvář desetitisícových protestů, Zřejmě měla podle vás hrát mrtvého brouka dělat, že se na Václaváku nic neděje. A vás jistě ani v nejmenším nenapadlo, že i to by byla "ztráta pelu politické nevinnosti", že? Zřejmě máte ze svých soudních komentářů poněkud hypertrofovaný pocit, že všemu rozumíte nejlíp. Inu v naší politické situaci nic nového pod Sluncem.

0 0
možnosti
VN

14. 6. 2019 10:08
Re: Trochu argumentační guláš, nemyslíte Jemelíku?

Tady jde asi o to, že ještě nepozvala Okamuru nebo Klause mladšího. K vůli té objektivitě.

0 0
možnosti
VN

14. 6. 2019 9:41
Komentáře pana Jemelíka

jsem doposud četl jen zběžně. Byly pro mně příliš náročné a pro mou orientaci nepotřebné.

Tentokrát jsem velmi příjemně překvapený a jistě příště se budu více jeho příspěvkům věnovat. Děkuji.

0 0
možnosti
JK

14. 6. 2019 9:39
Přechodník

V tom textu máte přechodník. Jste si jistý, že je správně?

0 0
možnosti
MV

14. 6. 2019 9:20
Pan Jemelík je pohoršen

a evidentně nechápe a v jaké jsme situaci a už vůbec nechápe, že si to někdo, zaplať pánbůh, nechce nechat líbit

0 0
možnosti
MM

M. Mikulec

14. 6. 2019 9:30
Re: Pan Jemelík je pohoršen

V jaké jsme situaci?

0 0
možnosti
KS

14. 6. 2019 9:11
Před očima

celého národa probíhal soud s Miladou Horákovou. Masové demonstrace, které volají po demisi premiéra predikují jeho vinu v procesu, kde zatím není jasné o jaký trestný čin v žalobě půjde.

Dav si zjevně přeje vidět toho "smělce" který by Babiše zprostil, nebo zastavil trestní řízení. Takový dav je útok na nezávislost soudu, která předčí personální maškarády prezidenta a premiéra. Ještě více rozleptává demokratický řád v Česku a vytváří podmínky pro koloniální úsilí pruské EU.

0 0
možnosti
JS

J. Svoboda 169

14. 6. 2019 10:33
Re: Před očima

Já nechci soudit, mě stačí, jak Babiš přísahal na zdraví svých dětí a vnoučat, aby byl v zápětí usvědčen ze lži při rozhovoru s Markem Přibilem.

Pěkný den.

0 0
možnosti
JK

14. 6. 2019 9:01
Přesně vyjádřeno . trefné

Skvěle napsáno!! Plný souhlas.

0 0
možnosti
FN

F. Navr8til

14. 6. 2019 8:55
Furt stejný

Česká televize naplňuje leninskou definici stranického tisku. Je kolektivním informátorem, propagátorem a organizátorem.

0 0
možnosti
VHK

V. Kotas

14. 6. 2019 9:23
Re: Furt stejný

Jo, ale nyní za naše peníze a proti naší vůli.

0 0
možnosti
AA

A. Alda

14. 6. 2019 8:49
Skvěle napsáno, pane.

Jen připomínám, že státní zastupitelství čili prokuratura již z principu nemůže být nezávislé, neboť je podle ústavy součástí moci výkonné.

Kdyby bylo součástí moci soudní, vrátili bychom se tím do hrůzy inkvisičního procesu středověku velkým tempem.

Jako součást moci výkonné pak nemůže být nezávislé, ale je a musí být závislé právě na moci výkonné, tedy na ministerstvu, na vládě a na presidentu.

Nezávislí jsou jen soudci. Justice jako taková je však samozřejmě zapojena do systému brzd a vyvážení mezi mocí zákonnodárnou, mocí výkonnou mocí soudní, takže o nějaké nezávislosti vůbec nemůže být řeč, ten pojem je v této souvislosti nesmyslný.

A především je třeba pamatovat toho, že dle naší republikánské ústavy veškerá moc pochází z lidu a lidu je odpovědna. Proto není možné, aby existoval mocenský orgán, který svou moc neodvozuje od voleb. Například soudci mají svou moc odvozenu od presidenta voleného lidmi v přímých volbách, který je jmenuje. Státní zástupci jsou jmenováni ministrem spravedlnosti, který sám je jmenován presidentem, voleným lidmi. Prostě na začátku každé mocenské posloupnosti musí být volby (nikoli volby kolegy či kooptace, ale volby lidu).

0 0
možnosti
PZ

14. 6. 2019 10:00
Re: Skvěle napsáno, pane.

Pane Aldo, lidi, upřednostňující emoce a morálku před fakty, zkrátka fakty nepřesvědčíte. A logikou už vůbec ne.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz