3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Krysař Andrej

Skončil sjezd hnutí ANO. Nejde o stranu v demokratickém smyslu. Je to celek, založený na vůdcovském principu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Keinkopf 28.2.2017 12:36

Re: Jednooký mezi slepými?

Já tedy nevím. Z toho, co Babiš zatím předvádí a čeho bychom se od něj mohli dočkat do budoucna mi, zatím, vychází, že strašná spousta jeho voličů raději vymění velký kus své svobody za pocit, že soused přišel o ještě větší kus. Stejné to muselo být i za Hitlera. Proto nesdílím Váš optimismus, neboť oklešťování svobod nastává ze všech stran, ať už od neomarxsistů typu ČSSD, zelených nebo z EU, nebo od oligarchokomunistů typu Babiše a my už nemáme šanci si svoji svobodu před nimi ochránit. A v principu mi jde o tu svobodu, ne o Babiše nebo ostatní strany.

M. Prokop 28.2.2017 12:40

Re: Jednooký mezi slepými?

Nejen za Hitlera. 1945-1948 a dále bylo totéž, navíc ještě šmrncnuté kolektivní vinou - také důvod ke kradení.

R. Morava 28.2.2017 14:46

Re: Jednooký mezi slepými?

Možná jsem Vám to trochu zamotal. Záměrem nebyla podpora hnutí Ano, jen vysvětluji proč ho mohli volit. Já se bavím o neschopnosti etablovaných stran vyjít ze svého stínu. Ale hlavně vysvětluji proč má Babiš úspěch. Že nejde o to, že by ho lid miloval, ale ani o úplnou blbost voličů. Babiš jen zaplnil "díru na trhu" - politiku bez chorobné posedlosti dogmaty. Navíc se nedá upřít, že Babiš má ekonomické znalosti z praxe (včetně ojebávání státu). Bohužel tím pozitiva hnutí Ano končí.

Samozřejmě že Pelikánovi zákony např. na omezení svobody slova, aktivity Jourové.... jsou oklešťováním svobody, stejně jako počiny ČSSD, která ale se svojí Šabatovou, Dienstbiery je stejná jako hnutí Ano. Babiš určitě není řešením pro větší svobodu, demokracii ani nejlepší ekonomiku. Ale nezdá se mi nebezpečnější než třeba ČSSD nebo TOP09.

Řešením je strana která má něco ze Svobodných, něco z Realistů, něco SPD, něco z ODS, má charismatické, svobodomyslné členy, odborníky i program bez dogmat. Každé z těchto ale zdá se něco schází. Proto dodnes Ano nevykopli. Ale nechme se překvapit.

M. Prokop 28.2.2017 12:38

Re: Jednooký mezi slepými?

Zřejmě si to nechcete přiznat, že jste prostě socan, věřící na blahobyt ukradením. Jen chcete, aby za vás kradl Bureš a něco vám z toho dal.

On sice kradl, krade a krást bude, ale vám nedá nic, ukradne i vám, i když třeba nepřímo.

Nejde o populismus, přesněji řečeno nejde hlavně o populismus, jde o hloupost těch, kdo věří že okrádání schopných bude v jejich prospěch. Nikdy nebylo, nikdy nebude.

R. Hroza 28.2.2017 12:13

Re: Jednooký mezi slepými?

Přestaň myslet, Konráde. Bude to tak pro všechny lepší.

K. Keinkopf 28.2.2017 12:33

Re: Jednooký mezi slepými?

Vy byste měl naopak začít, máte-li čím.

F. Navrátil 28.2.2017 9:22

Politika jako podnikání

Babiš je podnikatel a veškeré své jednání podřizuje základnímu zákonu podnikání, a tím je dosažení zisku. Do politiky nevstupoval z důvodů služby veřejnosti nebo nějakých idealistických důvodů, ale protože tímto hodlá rozvíjet své podnikání a znásobit zisk. Nějaký politický program nebo vize jsou zcela vedlejší. Vyjadřuje se proti imigrantům, ale klidně přistoupí na požadavky EU, pokud bude na oplátku moci rabovat eurodotace. Je to jeho přirozenost a nepočítejte, že se změní.

T. Kočí 28.2.2017 9:30

Re: Politika jako podnikání

A kdy bude mít dost?

J. Štrobl 28.2.2017 10:14

Re: Politika jako podnikání

Nikdy neb je nenažranec.

R. Morava 28.2.2017 11:07

Re: Politika jako podnikání

To říkal i Tonda Blaník a ten si s Andrejem často telefonuje.

Z. Velínský 28.2.2017 9:36

Re: Politika jako podnikání

Skoro výstižné. Babiš opravdu není politik. To by si měli všichni jeho voliči uvědomit, že politik je člověk, který chce dát všechny své schopnosti pro službu veřejnosti, svým voličům - a to že Babiš není a nikdy nebude.

Nazývat Babiše politikem a le také nelze. Podnikatel je člověk, kterého baví práce, něco zajímavého umí, a tím se živí. Ani to totiž Babiš nedělá a neumí.

Babiš umí od samého začátku, a po celý svůj život, podvádět. Je to Krysař. Falešný hráč s líbivou písničkou. Babiš není ani politik, není ani podnikatel. Babiš je podvodník.

Z. Velínský 28.2.2017 9:38

Re: Politika jako podnikání

Překlep ve 3. slově druhého odstavce inteligentní jistě pochopí ...

M. Sedláček 28.2.2017 14:20

Re: Politika jako podnikání

Máte pravdu.

Š. Hašek 28.2.2017 9:48

Re: Politika jako podnikání

Nejsem volič Babiše/Řepkaře!!

Babiš podnikatel (komunista, Stb, byl připraven) vstoupil do politiky. Byl zvolen. Voliči mají různé názory. Dnes jest Babiš politik, který rozdává karty. Studentík hloupoučký z ČSSD se probudil.

Smutně přihlížím, jak "politikové největší" si s ním neví rady. Asi mají horší "neprogramy" a nejsou volitelní. Tak uděláme zákon. Zákon proti dravci, když předtím si oni (jako jen příštipkáři) počínali stejně jako Babiš. Holt orel na-rál slípky.

V. Kotas 28.2.2017 10:15

Re: Politika jako podnikání

Zakážeme volby, dokud je čas. Jako ve Švédsku.

Š. Hašek 28.2.2017 12:10

Re: Politika jako podnikání

Dobrá poznámka!

K. Keinkopf 28.2.2017 12:40

Re: Politika jako podnikání

Už je pozdě, má už dávno všechny v hrsti, naopak by se mu možná líbilo se tak dlouho vymlouvat na "koaliční partnery", prostý lid by mu to déle žral.

F. Navrátil 28.2.2017 12:25

Re: Politika jako podnikání

Prvně bych chtěl říci, že nejsem volič Babiše, ale z druhé strany nemám rád výplachy mozku postsocialistickými způsoby. Eurodotace jsou vymyšleny kým, Babišem ? Zrušme je spolu s nesmyslnou podporou OZO, které představují mnohonásobnou veličinu ve srovnání s církevními restuticemi. Snižme nesmyslné daně, které spotřebovává rozbujelý státní aparát, zredukujme počet poslanců na polovinu, zrušme senát. Proč musí prezident se socialistickým původem sídlit na hradě jako by byl šlechtického původu, další mnohamilionová úspora. A v neposlední řadě, když chceme abychom zde mohli rozhodovat a žít jako ve Švýcarsku, tak neskreslujme naše dějiny a říkejme si pravdu. Proč u nás došlo v roce 48 ke komunistickému puči, protože náš nevím proč oslavovaný renomovaný politik Beneš uvěřil mnohonásobnému vrahu Stalinovi, který si v ničem nezadal s Hitlerem. Kdo dnes po roce 89 nám dává lekce o demokracii? Ti, kteří v padesátých a následujících letech byli členy KSČ (dle zákona zločinecká organizace). Mohl by v NSR bývalý člen NSDAP být předsedou Ústavního soudu? My co jsme nebyli ochotni kolaborovat s komunistickými zločinci jsme samozřejmě nesměli studovat a zastávat zodpovědné funkce, takže naše morální zásady jsou pro smích. Zde mě napadá podobnost s voliči presidenta Trumpa. To jsou také nevzdělaní a naivní dělníci, kteří nechápou myšlenkové postsocialisty a neomarxisty.

F. Navrátil 28.2.2017 18:47

Re: Politika jako podnikání

Velmi se mýlíte ve své důvěře, že v poválečném Německu byli členové NSDAP vyloučeni z vládních a politických funkcí. Stačí si najít jméno Hans Globke. Tento autor norimberských protižidovských zákonů, podle kterých bylo povražděno na šest miliónů Židů, zastával funkci vedoucího úřadu kancléře Adenauera a byl všeobecně považován za šedou eminenci, která vládla státu. A co takový Ludwig Erhard, nadějný funkcionář ekonomického oddělení SS, tvůrce německého hospodářského zázraku, který ještě v roce 1944 vypracoval na Himmlerův pokyn projekt ekonomického ovládnutí Evropy, tedy koncepci EU?

O. Prokop 28.2.2017 8:57

dodatek

prý když se p.Babiše nedávno nějaký francouzský novinář zeptal,že kdo je to vlastně ANO, tak odpověděl, že ON. Připomíná mi to absolutismus Ludvíka XIV, který prohlásil, že -stát, to jsem já.

Jinak Babiš při rozdávání koblih před volbami, na otázku z davu, že je v politice dost psychopatů, odpověděl, že možná i ON je psychopat. Těžce tuto poruchu osobnosti u něj definovat, ale v mnoha skutcích se mi tím psychopatem jeví být.

J. Škodák 28.2.2017 9:30

Re: dodatek

Pane Prokope, asi jste trefil hřebík na hlavičku a proč asi tolik lidí obdivuje Babiše, souvisí s mou reakcí na paní Dvorskou. Na to, aby člověk tak rychle zbohatl, nemůže hledět na pravo a ani na levo, jak se říká. Na to musí mít člověk žaludek z kačeny, kterak pěkně vyjadřuje toto rčení. To vyžaduje osobnost, kterou jste popsal, ale problém tkví v tom, že český národ takové osobnosti obdivuje! Proč? Tak to už je na jinou diskuzi.

D. Nowodny 28.2.2017 10:12

Re: dodatek

Není to jenom "český národ" , podívejte se jak si vede (zatím) narod kačera Donalda !

R. Morava 28.2.2017 11:26

Re: dodatek

Možná Američané nezvolil dobře, ale hlavně že nezvolil špatně Clintonovou, s jejími krvežíznivými Harpyjemi.

A přiznejme si, koho by měli volit z politicky korektních republikánských kandidátů a špiček bez fantazie?

J. Škodák 28.2.2017 15:16

Re: dodatek

USA nemůžeme v tomto směru srovnávat s Evropou! Ono pasáčkovi krav, kovbojovi čouhá sláma z bot!

J. Brunner 28.2.2017 18:54

Re: dodatek

Vám něco podobného čouhá z hlavy.

J. Škodák 28.2.2017 20:42

Re: dodatek

Nemáte v té Vaší makovici něco k tomu problému? Ani nemůžete mít, protože kde nic není, ani čert nebere!

R. Morava 28.2.2017 11:19

Re: dodatek

Český národ je v tom z těch rozumnějších. Pokud myslíte obdivem to, že máte plné zuby jiných, pak ANO. Lidé mají plné zuby ČSSD, ODS, TOP09 i KDU. A teď přišel někdo, kdo je nenažraný, ale jiný, tak ho volili. A dokonce si ani nemyslím, že mu naběhli protože Ano funguje očekávaně a má výsledky stejné jako ostatní strany, jen je jednotnější. A možná dokonce má míň zlodějů než ostatní, s vyjímkou big bosse a Jourové, i když tak jak daní Babiš daní každý druhý oligarcha, člen ODS nebo ČSSD. Nemyslím, že jsme Ukrajina, či Irák, abychom měli mít z Ano zatím xenofobní strach.

Ale nevolme je!

O. Prokop 28.2.2017 12:39

Re: dodatek

Děkuji za Vaše slova. Co se týče psychopatie II.typu, tak jsem myslel odborně uznávaný PCL-R test dle Harea, který obsahuje cca 20 charakteristik. Pokud je to jasná vlastnost, tak 2 body, pokud pravděpodobná, tak jeden bod. Maximum je tedy 40 bodů§, ale definovat psychopatii stačí 25 bodů. Mezi ty charakteristika patří: Boj moc( peníze, sex)- to by u Babiše bylo ne za 2,ale hned za 5 bodů, velikášské sebehodnocení, narcismus, patologické lhaní, manipulativní jednání, nápadná výmluvnost, neexistence svědomí, neexistence sebereflexe .... Zajímavá je ta neexistence svědomí, kterou spousty politiků nemá, ALE a to dokonce i ve slibu prezidenta se píše, že budou(bude) konat podle nejlepšího vědomí a svědomí. Ale jak může konat pro blaho státu podle svědomí, které NEMÁ? Neměla by se Ústava změnit?

P. Rudolf 28.2.2017 8:56

Máme už za sebou

poslech píšťal krysařů Klause, Zemana, Paroubka či Nečase, čímž jsme docela vyškoleni v tom, zabychom to těmto dvěma stranám ani náhodou nehodili. Babiš není anděl spásy, ale zatím mají snahu on i ANO plnit to, co slíbili. A to je v té pětadvacetileté kakofonii ostatních politiků a politických stran hudba zatím vcelku zvučná.

Jinak, EET jde proti zlodějům, naopak snížení daní by se dotklo těch poctivých. A proto to hoděj raději jemu, než těm bratrstvům modré či oranžové kočičí pracky.

M. Těhanová 28.2.2017 9:02

Re: Máme už za sebou

Pane R.probuďte se, máte nohu v nočníku.