30.5.2024 | Svátek má Ferdinand


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kolombo 20.10.2008 20:36

Re: Žádná porážka pravice.

To je stejné v USA jako v Evropě a samozřejmě i v ČR. Vlády si počínají všude stejně. Spravedlivé by bylo, kdyby se vlády lidem do života nemontovaly. Lidi ať si život zařídí sami, v kooperaci s těmi, kteří jsou podobně naladěni. Je každého věc, jestli je společenský nebo morous, a jak se hodlá živit.  Socanské přerozdělování je čisté násilí.

Klička 20.10.2008 13:44

Krutá porážka nikoliv pravice, ale demokracie.

Vše nasvědčuje tomu, že ČSSD,která získala 33% hlasů volících voličů, lépe řečeno 13,2% hlasů všech voličů bude vládnout v krajích. Má k tomu však demokratické právo? Tvrdím, že nemá. V demokracii, jak známo vždy vládne většina. U nás však ani koalice všech stran, které se voleb zůčastnily nemůže tvořit potřebnou většinu, poněvadž 60% voličů, kteří tuto jedinou většinu tvoří nevolilo žádnou z kandidujících stran. Budou-li takto počítány výsledky voleb, což by bylo jedině správné, byla, je a bude jakákoliv, třeba i koaliční vláda menšinová, t.j. nedemokratická a v demoratickém státě nepřípustná. Jediná věc, která může tento Gordický uzel rozetnout je změna volebního systému na většinový s přímou volbou kandidátů. Potom by totiž vždy vládla většina.

hulwat 20.10.2008 13:53

Re: Tak to v demokracii chdí.

Kličko, zbytečně se čílíš. K volbám moh jít každý! Že nešel jeho chyba. Ale pochybuji, že by to i při 100% účasti dopadlo jinak. Češi jsou z větší části prostě levičáci...

Kajda 20.10.2008 13:58

Re: Tak to v demokracii chdí.

Nejsou levičáci. Jenom mají krátkou paměť a k té vlastnost skočit na špek slibům, že dostanou něco zadarmo.

vlasta 20.10.2008 14:09

Re: Tak to v demokracii chdí.

Češi jsou z větší části levičáci. Naprosto souhlasím.

strejda 20.10.2008 14:34

Re: Tak to v demokracii chdí.

Žádné strachy, Češi jen plní přání mocných. Jsou hodní a jednají jak si Topolánek přeje. Co je na tom špatného. Co je lepší vyměnit lidi nebo Topolánka a ODS.

II : Co garantujeme            Úpravy DPH nepoškodí žádnou skupinu obyvatel. U 70 %  zboží a služeb daňová sazba klesne (mj. u tepla a energií). Případné zvýšení cen malé části zboží a služeb o několik procent bude kompenzováno vyššími čistými příjmy a důchodcům valorizací penzí ve výši 1000 Kč měsíčně.               Finanční spoluúčast ve zdravotnictví se nebude povinně zvyšovat. Zachováme ústavní právo na bezplatnou zdravotní péči na základě veřejného zdravotního pojištění.               Občané České republiky mají právo na pravidelnou kontrolu plnění závazků Občanské demokratické strany a na neprodloužení mandátu v případě jejich neplnění.           Tato smlouva vstupuje v platnost vhozením hlasovacího lístku č. 9 - Občanská demokratická strana - do hlasovací urny ve volbách do Parlamentu České republiky ve dnech 2. - 3. 6. 2006.

hulwat 20.10.2008 14:49

Re: Tak to v demokracii chodí.

Strejdo máš tam pár nepřesných formulací. Určite "neúmysných" jak to znám z tvých jiných příspěvků. Slovo koalice ti neříká vůbec nic. Těch 1000kč mělo podmínku a tou bylo zavedení tzv. rovné daně. Na spoluúčast se zeptej DrRatha, ten ji má promakanou. To se ti teprve protočí panenky. 30kč není spoluúčast, ale regulace fiškusů, kteří zneužívaljí zdravotní péče.

Vy levičáci jste solidární do té doby, než vám někdo šáhne na peněženku.

strejda 20.10.2008 15:10

Re: Tak to v demokracii chodí.

hulwate. Opisuji přesně to, co Topolánek písemně slíbil. Když půjdete do banky a půjčíte si milion a pak řeknete, že vám ho manželka utratila s milencem tak vám to nepomůže. Zaplatíte vy. Slibovat se má jen to co mohu splnit a pokud si Topolánek myslel, že bude mít jednobarevnou vládu ODS tak je zcela, ale úplně zcela, mimo realitu.

hulwat 20.10.2008 18:33

Re: Tak to v demokracii chodí.

Strejdo, jeden myslel, že ho/vno je cukr a nas/ral si do kafe. To je přesně tvůj případ. Do voleb se jde vždy s maximem a jedno jakého vyznání je ta partaj. Povolební koalice mění situaci. Pokud si myslíš, že to cos napsal je politická realita, tak jsi obyčejný pitomec a nesváděj to na Topolánka.

pahejl 20.10.2008 19:11

Re: Tak to v demokracii chodí.

pokud vim tak zvysovani dph a spoluucasti pacientu ve zdravotnictvi nemela v programu zadna koalicni strana. tak se prestante smesne vymlouvat. jste zkratka prolhane svine a volici s vami zaslouzene zatocili.

Klička 20.10.2008 14:20

Re: Tak to v demokracii chdí.

Nediskutuji o tom, kdo mohl jít k volbám a proč šel nebo nešel. Pouze upozorňuji na to, že interpretace výsledků voleb je špatná, když nezapočítává 60% voličů, kteří nevolili. Nebo snad těch 60% nejsou voliči? Nemají snad volební právo? Dozajista mají a tím, že nevolili vysílají jasný signál, že nesouhlasí s žádnou politickou stranou, kandidující ve volbách. Což je to tak těžké pochopit? Musím opět položit příklad. Bude 100 voličů, t.j. lidí s volebním právem. 99 z nich nebude volit nikoho. 1 volič zvolí ČSSD. Kolik procent tedy ČSSD získá, 1%, nebo 100%. Zcela jistě 1%, protože jinak by neplatila matematika ani logika. Jakýkoliv jiný výklad je zavádějící, mylný a špatný, stejně jako interpretace výsledků posledních voleb

Emen 20.10.2008 14:33

Re: Tak to v demokracii chdí.

Co to tady povídáš - jsou přece dohodnuta nějaká pravidla, a výsledky s počítají podle nich, ne podle tvých popletených úvah, víme?

Klička 20.10.2008 20:40

Re: Tak to v demokracii chdí.

Pravidla jsou špatná, což je neoddiskutovatelné a to proto, že odporují logice. Zároveˇpopírají základní postulát demokracie a to je vláda většiny. Zavedly si to politické strany a nikoho se na to neptaly. Chybí zde institut referenda o zásadních otázkách. Pokud nebude, nebude ani demokracie.

Klička 20.10.2008 21:48

Re: Tak to v demokracii chdí.

Jsou dohodnuta pravidla, která ovšem odporují volebnímu zákonu a to části první, paragrafu 1, odst.7, kde je definován "volič". Z uvedené definice vyplývá, že voličenm je i ten, kdo nevolí a tudíž do výsledků musí být započítán. To se ovšem neděje a proto jsou prezentované výsledky voleb nezákonné a tudíž neplatné

gerontusinza 20.10.2008 14:34

a nebo jim to je tak říkajíc šumák......Re: Tak to v demokracii chdí.

to nechápete vy diskutére.....?;-D Pokud si tam chcete nechat Topolánka, prosím,  Paroubek i komunisté budou velice rádi.....;-D

hulwat 20.10.2008 14:35

Re: Nejspíš máš problém s logikou.

Tak jsou nastaveny pravidla a tak to funguje. Můžeš blábolit co chceš, ale tím nic nezměníš. Nevyužití volebního práva je taky volba! Tím dotyční, kteří nevyužili volebního práva, volí to co zvolí většina z těch co šli k volbám.

Klička 20.10.2008 22:05

Re: Nejspíš máš problém s logikou.

Hochu, promiň, že Ti budu tykat, i když jsem s Tebou husy nepásl.Všimni si, prosím, že nikde ve svých příspěvcích nikomu netykám, žádný příspěvek nenapadám jako "blábol" a naopak se snažím diskutovat na základě faktů a logiky, která je Ti zřejmě cizí. Příště, než začneš diskutovat, přečti si volební zákon, zejména část první, paragraf 1, odst.7 a pokud jsi chodil do školy, vzpoměň si na logiku.Zatím pouze argumentuješ pouze nelogičnostmi (bohužel nejsi sám), kterými nás, voliče, krmí sekretariáty politických stran ve snaze ohloupit nás, abychom jim dopomohli k moci. Tvůj příspěvek nejen že je nelogický ale vlastně obhajuje nezákonná a tudíž neplatná pravidla interpretace volebních výsledků.

fbxcbvxcb 20.10.2008 15:30

Re: Tak to v demokracii chdí.

Můj bratr nevolil, protože byl ve švédsku, ne roto, že nechce žánou stranu, tvá interpretace je falešná. Klidně to lze vzít tak, že 60 % lidí kteří nevolili opravdu nejsou voliči, je to logické, nevolili. Jsou to naši občané, mají právo volit, ale protože ho nevyužili, tak nejsou voliči. Zvolená strana je odpovědna svým voličům, ne nevoličům.

Klička 20.10.2008 20:46

Re: Tak to v demokracii chdí.

Zajímavá "logika". Je-li mi více než 18 let a jsem občanem ČR jsem volič s právem volit. Rozhodnu-li se z jakýchkoliv důvodů nevolit, voličem nejsem. Dále jste na velkém omylu. "Zvolená" strana, která se dostane k moci a vládne je odpovědná nejen svým voličům, ale všem lidem žijícím v ČR. Přečtěte si ústavu a potom diskutujte.

Klička 20.10.2008 21:44

Re: Tak to v demokracii chdí.

Ještě bych dodal. Pojem "volič"je definován v zákonu 247/1995 Sb. a to v části první, paragrafu1, odstavci 7. Tam ovšem není ani zmínka o tom, že voličem je jen ten člověk s právem volit, který tohoto práva využije. Logicky vzato je tedy voličem i ten, kdo nevolí a proto musí být do volebních výsledků započítán. Z tohoto základního předpokladu vycházím

fbxcbvxcb 21.10.2008 15:44

Re: Tak to v demokracii chdí.

Jedna věc je nějaká hloupá definice v zákoně, která např. zvíře definuje jako věc, druhá je realita. Lidé kteří nevolí jsou nevoliči. A jestli chceš striktně vycházet ze zákona, potom mi ukaž, kde je psáno, že za demokratickou vládou musí stát většina občanů s právem volit, aby tato vláda byla legitimní?

Ivan 20.10.2008 14:02

Re: Krutá porážka nikoliv pravice, ale demokracie.

Ve většinovém systému by přece ČSSD vládla úplně sama. Neboť ve všech krajích získala většinu. Nebo to počítáte nějak jinak?

Klička 20.10.2008 22:21

Re: Krutá porážka nikoliv pravice, ale demokracie.

Nemáte pravdu. Přečtěte si něco o většinovém volebním systému. Navíc jste si patrně nevšiml, že k většinovému volebnímu systému požaduji také přímou volbu jednotlivých kandidátů. To je totiž velice důležité. Při takovém systému by totiž nikdy nevládla žádná politická strana ale skupina zvolených kandidátů, nejlépe odborníků. Zatím je u nás pravidlem, že odborník, který je špatným odborníkem a nemůže se svou odborností uživit, dá se na politiku, leze do zadku důležitým lidem, nejlépe "celebritám" a následně je navržen do kandidátky nějaké politické strany a následně hloupými voliči zvolen. Podle toho to také vypadá. Snaží se co nejvíce nahrabat, podléhá korupci a chová se hulvátsky. Nepřipouští odbornou diskusi a není schopen se na zásadních otázkách s kýmkoliv domluvit a to někdy ani v rámci jedné strany. Proboha voliči, což jste opravdu tak hloupí že to nevidíte?

A je to 20.10.2008 14:11

Re: Krutá porážka nikoliv pravice, ale demokracie.

Jaké právo má vládnou v ČR ODSS??? Díky podplaceným přeběhlíkům uplácala po 3/4 roce ubohou vládu.Díky této vládě mají jaksi všichni normální občané hlouběji do žlabu zvýšení sazby DPH byl opravdu pro všechny voliče přínosem -pro všechny co mají firmu s mld obratem.Poplatky ve zdravotnictví ani tolik nevadí jako převod zdravotních pojištoven do soukromých rukou.Tato vláda v čele s Dalíko-Topolánkem po svých aférách , znehodnocení důvěry v justici,znehodnocení jména ČR v EU  NEMÁ JIŽ dávno právo vládnout.Ale modří svazáci to jakci vidí jinak. Jsem rád ,že vyhrál JIRKA.Doufám ,že výhra ČSSD v předčasných volbách bude drtivá.

Klička 20.10.2008 14:31

Re: Krutá porážka nikoliv pravice, ale demokracie.

Pokud se chceme nazývat demokratickým státem,  musí vládnout většina. Potom dosud nikdy žádná vládnoucí strana ani koalice většinu netvořily a nebyly tedy oprávněny vládnout. Uplatňovaná interpretace výsledků voleb minulých i současných je pouze nástrojem k ohlupování lidí, kteří,jak vidno, se rádi ohloupit nechají a tudíž si nezaslouží jakoukoliv smysluplnou vládu.Lidi, probuďte se a snažte se oprostit od vlivu politických stran, které si Vás pouze berou do huby ve snaze Vás ovládnout k prospěchu pouze svému a k dosažení moci . Nic jiného totiž nepředstavují.

strejda 20.10.2008 14:38

Re: Krutá porážka nikoliv pravice, ale demokracie.

Víte, když si stanovíte vlastní pravidla tak to nemusí fungovat. Je to pak véš a jen váš problém. V demokraciích se vláda tvoří podle většiny vzešlé z voleb. Voleb se smí zúčastnit všichni a jsou svobodné a přímé (ne všude). V demokracii by se lidé neměli k volbám nutit. Musí pak ale přijmout většinu vzniklou z voleb. Je to poměrně prosté a velmi spravedlivé.

fbxcbvxcb 20.10.2008 15:33

Re: Krutá porážka nikoliv pravice, ale demokracie.

Pokud se chceme nazývat demokratickým státem, musí vládnout většina.

To je demagogie. Pokud se chceme nazývat demokratickým státem, musí být vláda vytvořena demokratickýmvolebním procesem. A to byla.

Seifert 20.10.2008 14:56

Re: Krutá porážka nikoliv pravice, ale demokracie.

A v minulých volbách, když vyhrála ODS, to bylo kolik procent?

Muchtar 20.10.2008 15:37

Re: Krutá porážka nikoliv pravice, ale demokracie.

Jen by mne zajímalo, zda byste napsal stejný příspěvek v případě vítězství ODS. Na okraj bych připoměl, že v USA dlouhá desetiletí volí přibližně 30% voličů. Jsou nebo nejsou USA kvůli tomu demokratické? A na závěr; i neúčast ve volbách je vlastně volbou, neboť hlasy těch 60% voličů jsou demokraticky rozpočítány mezi úspěšné strany ve skrutíniu.

Speedy 20.10.2008 16:32

Re: Krutá porážka nikoliv pravice, ale demokracie.

Kličko - pamatuješ si ještě, kolik procent a při jaké volební účasti dostala nynější vláda, která bez mandátu za pomoci podplacených přeběhlíků prosazuje věci, jejichž důsledky ponesou ještě příští generace (radar, církevní restituce jejichž výše je vycucaná z palce a pod.) nebo ti to demence znemožňuje?