22.5.2024 | Svátek má Emil


Diskuse k článku

POLITIKA: Krmení tygra mrkvičkou

Sníst koláč, a přitom ho pořád mít. To je pokus, který nám budoucí ministr financí Andrej Babiš hodlá předvádět v přímém přenosu. Neblahá a nemravná provázanost politiky a byznysu vynesla jeho hnutí k faktickému vítězství v posledních volbách.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Kosejk 21.1.2014 13:01

Re: RE

Já třeba nechápu, proč někdo protestuje proti establishmentu tím, že si zvolí komuoušského papaláše a estébáka. Tomu fakt nerozumím.

A vlastně ani nerozumím tomu, co ten "establishment" spáchal tak strašného, aby novináři v lidech vyvolávali takový pocit zmaru, jaký vyvolali. A otázkou zůstává, jestli to náhodou není tak, že novináři ten pocit zmaru vyvolali účelově, aby lidi tak zblbli - a toho Babiše si zvolili.

J. Dvorská 21.1.2014 13:47

Re: RE

Pane Kosejk velmi s Vámi souhlasím,stále se divím, že se dost voličů nechává zblbnout! A to jak bolševiky, tak různými nakecávači  a STBáky. Je mi z toho dost nevolno.

P. Lenc 21.1.2014 14:02

Re: RE

Také s panem Kosejkem naprosto souhlasím, jenom jednu poznámku.Kde jsou naši novináři?No přece na "správné straně".Kdo koupil největší české noviny.Nemluvě o tom, že se tito novináři tři roky zásadním způsobem podíleli na vytváření co nejhoršího obrazu Nečase a jeho vlády.Výsledek známe a občan to brzy pozná.Nevolno nám paní Dvorská teprve bude.

J. Svoboda 21.1.2014 13:57

Re: RE

Pane Götze, než se člověk začne snažit něco pochopit, měl by si sehnat všechny relevantní informace. Je pravdou, že hlasy byly proti stávajícímu establishmentu. Určitě však není pravda, že to jinak nešlo. Chtělo by to však, poprat se se lhostejností voličů. Když pominu pana Okamuru a paní Bobošíkovou, bylo ještě několik dobrých možností, jak se této hloupé volbě vyhnout. Tato volba je podle mého názoru důkazem nevolnické mentality a bolševické nátury. Tak to tady bohužel vypadá pětadvacet let po sametové revoluci.

P. Götze 21.1.2014 15:58

Re: RE

A jak byste si predstavoval idealni vysledek poslednich voleb? Aby nebyl bolsevicky, aby byl dle vas primereny inteligenci ceskeho naroda? Vazne by mne to zajimalo.

J. Svoboda 21.1.2014 16:46

Re: RE

Pane Götze, o ideálním výledku voleb je těžko mluvit a myslím, že by to ani nemělo smysl. Existují ale minimálně dvě slušné a dokonce pravicové strany a to Svobodní a Piráti. Myslím, že by bylo dobré, kdyby tyto dvě strany dokázaly saturovat Babišovy voliče. Pravicových stran, které jsou na tom z hlediska vhodných osobností myslím hůře, než Svobodní a Piráti je také několik. Rozhodně by však nenadělaly tolik škod, jako může nadělat Babiš. Při tomto rozhodování vličů by bylo lepší hledat cesty, jak to se zařídit, než hledat důvody, proč nic nejde.

J. Charvát 21.1.2014 19:46

Re: RE

Joj, to čumím. Piráti jsou pravicoví? Pravda, jejich program jsem nečetl, ale z občasných komentářů jejich příznivců a rozhovorů představitelů této skupiny jsem nabyl dojmu, že jim jde hlavně o volné/bezplatné rozdělování výsledků duševní či umělecké tvorby, kterýžto koncept ve mně vyvolává nepříjemné reminiscence na lekce vědeckého komunismu. V čemž se je tedy ta jejich pravicovost, asi mi něco uniklo?

J. Svoboda 21.1.2014 20:08

Re: RE

Pane Charváte, mně nejsympatičtější stranou jsou Svobodní. Piráti mají ale také mé sympatie. Rozhodně jsou o mnoho řádů lepší, než Babišovci. Jak je z Vaší reakce podle mne vidět, volil jste podle toho, co jste slyšel v hospodě nebo podobném prostředí. Je vidět, že berete volby na příliš lehkou váhu. Ona to není taková sranda, jak to na první pohled vypadá. Pokud opravdu budete chtít o Svobodných nebo Pirátech něco vědět, budete si muset hledat relevantní informace sám. Já bych Vás případně mohl svést na scestí. Je však skoro nejvyšší čas, začít se o volby zajímat. Času není do voleb nazbyt. Pokud se budete chtít spokojit se stávajícím stavem, potom na nikoho nanadávejte. Jako volič jste naprosto svobodným tvorem.

M. Prokop 21.1.2014 13:59

Re: RE

Každý neví, co si vy (navíc mylně) myslíte.

Jinak autor má pravdu, jen vy jste to zřetelně nepochopil.

P. Götze 21.1.2014 15:43

Re: RE

Ja jsem to pochopil a doplnuji,ze jsem Babise nevolil. Jen je potreba chapat na to, jak se lidi chovat (a volit) maji nebo nemaji, nybrz jac lide realne jsou a jak vnimaji okoli. Selhani standardnich politickych demokratickych stran stalo u mnoha predkroku nastupu neceho mnohem mnohem horsiho. Ovsem to je primarne selhani tech zabehnutych de,mokratickych stran. S babisem to nema zhola nic. Samozrejme je jednoduchy rici ze jen idiot voli Babise. Jenze ono je fakt, ze jen idiot si muze myslet, ze lidi budou stavajici establishment volit donekonecna, at se deje co se deje. To je bohapusta naivita, ktera napr. ODS asi dochazi az ted. kam az se d aklesnout, kdyz se proste ignoruje realita. A o tom to je.

J. Svoboda 21.1.2014 17:36

Re: RE

Pane Götze, není třeba hned používat slovo idiot. Je však třeba uvědomit si to, co jste si neuvědomil. Je  třeba si uvědomit, že k volbě stávajícího establishmentu, nebo ČSSD a komunistů existuje další varianta a to volba Svobodných, Pirátů a existují další pravicové strany, které by se daly volit. Je třeba, poprat se se setrvačností a setrvávání v cestě v blbých, ale vyjetých kolejí.

P. Han 21.1.2014 14:35

Re: RE

Musíte si vybrat. Volby jsou z definice volby někoho, ne volby proti někomu. Volíte-li proti někomu, vždycky z toho vyleze někdo reálně zvolený. Pokud se ukáže ještě horší, není to chyba toho, "proti komu" jste volil. Je to chyba vaše.

P. Götze 21.1.2014 15:45

Re: RE

Vysvetlete to ODS, ze jeji aktualni stav neni chyba jejich, ale chyba volice. Nebudte nainvni.

J. Aspirin 21.1.2014 16:46

Re: RE

Jenže to bylo myšlené jinak... Jak vypadá ODS je opravdu problém ODS a ne voliče.

Problém voliče je, že volbou proti někomu klidně zvolí horší variantu než byla ta před volbami. Faktem ale je, že se sice v této chvíli pohybujeme v krajině "...co kdyby..." - ale pokud interpolujete informace z minulosti a kroky, které byly subjektem provedeny, existuje nenulová pravděpodobnost, že za tu volbu proti někomu budeme trpět všichni.

Takže opravdu nebuďme naivní ale v obou směrech.

K. Luboš 21.1.2014 10:40

Volič měl v podstatě jenom 4 možnosti:

1) Zvolit stávající establišment, tzn. lidi, kteří dokázali to, co dokázali. Ale pokud by jim měla „beztrestně“ projít jejich minulá vláda, tak z té jejich příští vlády by mě fakt už běhal mráz po zádech. Protože když by jim prošlo toto, tak co by jim prošlo příště?

2) Zvolit ČSSD. Ale není název ČSSD podle všech médií synonymem slova ďábel?

3) Zvolit Babiše.

4) Žádná jiná možnost není.

Takže kdo se médii nenechal zastrašit, zvolil možnost 2, no a kdo se nechal zastrašit, zvolil 3.

J. Boleslav 21.1.2014 11:29

Re: Volič měl v podstatě jenom 4 možnosti:

Měl byste si nejdřív sám vyjasnit, kolik že těch možností volič podle Vás vlastně měl. Kromě toho jste na některé zapomněl.

V. Halašta 21.1.2014 11:38

Re: Volič měl v podstatě jenom 4 možnosti:

Můžete mi vysvětlit "toto", co to jako má být? Ale, prosím, bez výrazů "spálená země" a podobných.

J. Svoboda 21.1.2014 14:10

Re: Volič měl v podstatě jenom 4 možnosti:

Pane Halašto, vysvětlení "toto" bych řekl, že už patří ke všeobecnému vzdělání. S někým, kdo to ještě ani nepochopil, natož aby si to přisvojil, asi nemá smysl ztrácet čas. Zdá se mi, že máte názory velmi podobné panu Bendovi, který se ze všech sil snaží, aby se ODS nedostala jen tak nahoru

V. Halašta 21.1.2014 14:39

Re: Volič měl v podstatě jenom 4 možnosti:

Když nemáš co říct tak mlč!

Z. Švrček 21.1.2014 12:00

Re: Volič měl v podstatě jenom 4 možnosti:

Ale prd. Jestlipak jste si dobře všiml že to, co tehdejšímu estabilishmentu u voličů lámalo vaz před volbami, protože to bylo terčem denodeních tvrdých ataků ze strany medií, to samé a ještě zjevnější dnes po volbách celkem nikomu nevadí?

Je to jak v té říkance. Kde jsou ti řvouni? Babiš si je kupuje. Kde jsou ti voliči páni? Chrápou někde zakopáni. A tam už asi zůstanou, protže se nechávají pořád dokola oblbovat novináři a modrátory a nyní, kdy si Bbiš koupil mediální impérium i s těmi novináři a moderátory , kdy přikupuje i rádo a chystá se na koupi TV, to už lepší nebude. Holt ať už blb nbo hrdina, volí oba stejně silným hlasem. A nikoliv dle svého zdravého selského, ale naprosto zblblí a zmanipulováni. Místo řady napapaných rybek, které jim ovšem nevoněly, si nyní zvolili hejno hladových piraní a jestli bude Babiš chytře manipulovat dál, zvolí si v dalším kroku pár pěkně dravých aligátorů. Jó to ta věčná naděje, že věci příští budou lepší, než věci minulé.

M. Prokop 21.1.2014 14:01

Re: Volič měl v podstatě jenom 4 možnosti:

4. Je, dokonce několik.

Vaše chyba, že o nich nevíte.

J. Svoboda 21.1.2014 14:02

Re: Volič měl v podstatě jenom 4 možnosti:

Pane Kováři, nemáte pravdu. Posílám Vám příspěvek, poslaný už panu Götze. Bohužekl se mi to jeví tak, že ta nevolnická mentalita a bolševická nátura tak trochu týká i Vás.

"Pane Götze, než se člověk začne snažit něco pochopit, měl by si sehnat všechny relevantní informace. Je pravdou, že hlasy byly proti stávajícímu establishmentu. Určitě však není pravda, že to jinak nešlo. Chtělo by to však, poprat se se lhostejností voličů. Když pominu pana Okamuru a paní Bobošíkovou, bylo ještě několik dobrých možností, jak se této hloupé volbě vyhnout. Tato volba je podle mého názoru důkazem nevolnické mentality a bolševické nátury. Tak to tady bohužel vypadá pětadvacet let po sametové revoluci."

J. Boleslav 21.1.2014 18:14

Re: Volič měl v podstatě jenom 4 možnosti:

Souhlas.

K. Nytra 22.1.2014 13:42

Re: Volič měl v podstatě jenom 4 možnosti:

Budete muset ty blbé voliče poslat na školení, socializmus už dost dlouho není aby se to dalo nařídit. Zatím jsou volby svobodné, tedy co si zvolím to když se bude dařit budu i mít. Jinak to je ovlivňování. Když s klamaly už po několikáté klasické strany tak se volič namíchl a šel volit podle lepší reklamy. Průměrný volič může být celkem tupý ale  jak si náhodou všimne že už poněkolikáté se něco před volbami slibuje a po volbách ticho a spíš pravý opak, tak se nedá nic dělat. Politici se znemožňují po sobě jak přes kopírák Paroubek, Topolánek, Nečas přes baby. A nakonec se podařilo znemožnit i Klause tou amnestií. Profesionální politik je tu snad jen Kalousek, vystřídal nejvíc stran, nikdo ho nezkorumpoval a výsledky přesto nic moc.

J. Svoboda 22.1.2014 14:27

Volič měl více možností

Pane Nytro, blbí voliči je opravdový problém. Školení by to opravdu chtělo. Souhlasím s Vámi, že se to nedá nařídit. Musí si to však každý z této cházky zařídit sám ve vlastním zájmu. A v tom tkví onen velký problém. Mnoha voličům jde ve vlastním zájmu v první řadě o žvanec.

Jak jsem už mnohokrát napsal, bohužel většina voličů jsou tupci. Vy si protiřečíte: píšete, že co si zvolí, budou mít a dále píšete, že nebudou, mají s tím zkušenosti - po volbch se objeví pravý opak slibovaného.

Bohužel tupost voličů je v tom, že smýšlejí jako Vy. Píšete, že šli volit podle lepší reklamy. Jsem stále přesvědčen, že voliči přece jen nejsou nemyslící dobytek. Mají  mozky a ty jsou mimo jiné určeny k přemýšlení. Volit dražší reklamu, to hnusné pozlátko, je cesta do pekel. Rozhodně to není tak, jak píšete, že pokud nechtěli volit starou koalici, nezbýval jim nikdo jiný, než komunistický StBák Babiš. Možnosti byly, ale to by ta líná voličská banda musela zapřemýšlet a místo slaboduchých televizních seriálů se podívat v televizi i na jiné pořady, přpadně na internet. Zjistili by tak, že existují i jiné moderní strany, které je bezesporu možno volit. Jsou to např. Svobodní a Piráti ale i další pravicové starny, ne tak kvalitní, ale pořád lepší, než Babiš..

J. Chaloupka 21.1.2014 10:24

Mám pocit, že se všichni bojí, aby Babiš nakonec neuspěl.

Od chvíle, kdy se zjevil jako uchazeč v politice, novináři jen hází špínu. Babička vyprávěla, že na vsi byl starostou nejbohatší sedlák, protože všichni ho považovali (a oprávněně) za nejlepšího hospodáře. My jsme přestali věřit, že někdo takový se najde. Naprosto věřím Babišovi, když říká, že je to oběť. Mohl naprosto v klidu hospodařit a nikdo by si na něj netroufl. Nyní každý novinář ví, co Babiš bude dělat. A největší strach má zřejmě Kalousek. Vždyť úspěch Babiše znamená jeho konec.

A upřímně, vy,  co jste někdy pracovali na úřadě, ve státní instituci nebo obecní víte dobře, jak se zachází s našimi penězi. Souhlasím s Babišem, že jen pouhé efektivní využití peněz by byla stamiliardová úspora. Nechci ministra financí, co si levně půjčuje peníze. Já chci takového, co vystačí s tím, co dají naše daně, ANIŽ BY SI MUSEL PŮJČOVAT NA PROVOZ STÁTU!

M. Vondráček 21.1.2014 10:36

B

Malý rozdíl byl v tom, že nedostával od státu dotace. Nyní bude pan Babiš v situaci , kdy sám svým firmám , v míře značné , bude jako politik formou dotací či daňových úlev upravovat prostor pro podnikání.

K. Nytra 21.1.2014 13:56

Re: B

Nějak jste přehlédl že Babiš už nemá většinu svých firem kromě veřejně prospěšné nadace.

P. Han 21.1.2014 14:40

Re: B

Ale má. Jen se vzdal míst ve vedení, ale zůstává vlastníkem.

J. Svoboda 21.1.2014 20:23

Re: B

Snažně Vás prosím, pane Nytro, nenechte se Babišem tak snadno manipulovat. Naopak, Babiš má nadále úplně všechno. To jen Vy jste mu skočil na tu jeho debilní zprávu  a bohužel za vydatného přispění novinářské obce. Chtěl bych Vás moc poprosit, abyste k dalším volbám už nechodil tak neinformovaný a nevědomý.