3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Krásná hesla šokovaných ministrů

Pro občana není asi příliš povzbudivé, pokud se dočítají, že ministr je šokován, a tedy překvapen tím, co je lidem dobře známo a s čím se občané setkávají ve své vlastní osobní a často každodenní zkušenosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Dekyský 17.5.2014 12:07

Re: Velká ochrana nájemnka

To, co vy nazýváte vyšším vývojovým stupněm, není nic jiného, než parazitický způsob života, tedy maximálně tak vyšši vývojový stupeň vychcanosti.

Š. Hašek 17.5.2014 11:36

Takže opět.

Pan Křeček zjistil, že nejvíc "rozumí bydlení", ovšem s "odbornými" regulacemi z centra.

Proč to neřeknete rovnou, chtěl byste ministerstvo pro "státně sociální bydlení", 20 miliard rozpočtu, pořadníky, dotazníky a hlavně - více voličů. Víte,  že jste (již po těch letech) docela dobře čitelný?

J. Kratochvíl 17.5.2014 10:17

Re: Velká ochrana nájemnka

Nesmysl, společnost dospěla do vyššího vývojového stupně než je nějaké mraveniště a asi málokdo by se tam chtěl vracet, asi mimo vás. To byste mohl pochopit.

J. Kratochvíl 17.5.2014 10:13

Re: Kde budou bydlet?

Jenže pan Křeček právě kritizuje, že se utrácejí vaše peníze nehorázným způsobem a vydělavají na tom tzv. podnikatelé, kteří mají nepřiměřené zisky na úkor státu. Co je na tom nepochopitelného. Zkrátka trh nefunguje jak nám zde něktěří před lety vyprávěli.

P. Khail 17.5.2014 10:11

Re: Velká ochrana nájemnka

Nesmysl, majitel to právo má.

P. Khail 17.5.2014 10:09

Re: Jeste bych navrhl,

U vás v USA to tak funguje? A také by se tam dalo leckde uklidit. Někdy stačí poodejít kousek z hlavní ulice.

R. Kříž 17.5.2014 8:57

Kde budou bydlet?

No přece u vás doma, pane Křečku, vy je přece chráníte, ne?

Přece byste nechtěl zase utrácet moje peníze, abyste uspokojil svoje ambice být za hodného...

J. Strakoš 17.5.2014 8:23

Velká ochrana nájemnka

Jedním z důvodů, proč nikdo nechce podezřelého nájemníka v bytě je jeho vyhození. Prostě pokud neplatí, má mít majitel právo jej vyhodit. Stát však tohle moc nepodporuje, takže se dělají smlouvy na dobu určitou - v podstatě přiznání, že když nebude platit, legálně jej můžete vyhodit až po skončení této doby. A protože je sociálně slabý, je v podstatě beztrestný - peníze z něj (za nájem a zdemolovaný byt) neuvidíte, ale on do vězení nepůjde. Pokud by se toto změnilo, byl by to první krok k možnému bydlení těch, kteří chtějí ctít pravidla. A ti co nechtějí? ... Napadlo vás, jak by vypadalo mraveniště, kdyby se polovina mravenců rozhodla nepracovat? Popřípadě celé mraveniště? Prostě by umřelo hladem nebo zimou.

T. Pansky 17.5.2014 3:24

Kozel zahradnikem ... prave diky socialistum se vytvari ...

... ve spolecnosti skupina "neprizpusobivych".  Dnes musite mit diplom skoro i na uklizecku.  Je mnoho lidi, kteri chteji pracovat, ale na diplom proste nedosahnou.  Socialiste by je proste hodili na krk statu a tak si z nich udelali sve volice.  ... A socialisticti politici delaji zastupce ombudsmana.

P. Dvořák 17.5.2014 1:42

Nevím, proč se stále pužívá hloupé slovo "nepřizpůsobiví",

když oni jsou všepřizpůsobiví. Podle místních podmínek a konkrétní situace jsou dvě základní skupiny:

1) všepřizpůsobiví ve smyslu nezmaři 2) všepřizpůsobiví v tom smyslu, že se jim ostatní musí přizpůsobit, aby nebyla henta dykrymynácyja.

P. Sulc 17.5.2014 1:28

Jeste bych navrhl,

aby o sobotach a nedelich necikani chodili zadarmo k tem cikanum uklizet, aby v pondeli opet mohli vyhazovat odpadky z oken do cisteho. A pritomnost by se zapisovala. Za komousu se  praci zdarma rikalo ''brigada'', mladi toto slovo asi neznaji.