18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Krásná hesla šokovaných ministrů

Pro občana není asi příliš povzbudivé, pokud se dočítají, že ministr je šokován, a tedy překvapen tím, co je lidem dobře známo a s čím se občané setkávají ve své vlastní osobní a často každodenní zkušenosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Strakoš 17.5.2014 12:16

Re: Velká ochrana nájemnka

Jistě, část mravenců již dělat nebude a přesto to nějak funguje. Až nebude dělat polovina (a není důvod, aby dělala, ostatním mravencům je to zatím jedno, mají stejné právo ovlivňovat směr vývoje mraveniště), bude to horší. A až nebude dělat 80 procent mravenců, zbylých 20 se sebere a založí nové mraveniště.

V. Kolman 18.5.2014 6:49

Re: Velká ochrana nájemnka

Logická myšlenka pane Strakoši. Problém je ale v tom, že 20% zbylých pracovitých mravenců se nebude mít KAM!!! přestěhovat - pomineme-li kraje za polárními kruhy, pouště, či jiná nehostinná místa.  A i kdyby těch 20% pilných a pracovitých mravenců učinilo kus pouště obyvatelným, začnou se k nim líní a parazitickým způsobem žijící mravenci cpát a historie se bude opakovat.

J. Jurax 19.5.2014 2:07

Re: Velká ochrana nájemnka

Takže mravenci vyhynou - ti pilní i ti parazitičtí ...

T. Pansky 17.5.2014 3:24

Kozel zahradnikem ... prave diky socialistum se vytvari ...

... ve spolecnosti skupina "neprizpusobivych".  Dnes musite mit diplom skoro i na uklizecku.  Je mnoho lidi, kteri chteji pracovat, ale na diplom proste nedosahnou.  Socialiste by je proste hodili na krk statu a tak si z nich udelali sve volice.  ... A socialisticti politici delaji zastupce ombudsmana.

J. Jurax 19.5.2014 2:15

Re: Kozel zahradnikem ... prave diky socialistum se vytvari ...

Nemáte pravdu.

Jednak ten "diplom" osvědčuje, že je vyšší pravděpodobnost, že dotyčný práci umí (asi byste si nenechal dělat elektriku v domě od samouka, co nemá vyhlášku 50), jednak na mnohé práce Vás rádi zaučí i bez diplomu. Ovšem nebudou to nejspíš práce kdovíjak placené.

A mimochodem - ten "diplom" - třeba výuční list - může získat prakticky každý. Ovšem za cenu jistého úsilí - a v tom je problém.

P. Dvořák 17.5.2014 1:42

Nevím, proč se stále pužívá hloupé slovo "nepřizpůsobiví",

když oni jsou všepřizpůsobiví. Podle místních podmínek a konkrétní situace jsou dvě základní skupiny:

1) všepřizpůsobiví ve smyslu nezmaři 2) všepřizpůsobiví v tom smyslu, že se jim ostatní musí přizpůsobit, aby nebyla henta dykrymynácyja.

Š. Hašek 17.5.2014 23:48

Re: Nevím, proč se stále pužívá hloupé slovo "nepřizpůsobiví",

Velice přesně!

V. Kolman 18.5.2014 7:02

Re: Nevím, proč se stále pužívá hloupé slovo "nepřizpůsobiví",

Souhlasím s vámi pane Hašku, máte pravdu.

V tom případě nám slovník jazyka českého nabízí další termín. Jak by se vám líbilo - "NEDOTKNUTELNÍ"? Toto slovo už dávno existuje a dokonce by více odpovídalo dané skutečnosti.

Š. Hašek 18.5.2014 11:47

Re: Nevím, proč se stále pužívá hloupé slovo "nepřizpůsobiví",

Asi tak.

Ono těch nepřesných (mírné slovo) termínů ve společenské terminologii novotářů jest více.

Kupříkladu já považuji za SAMOŽIVITELKU jen tu občanku, která sama či s pomocí rodiny žije a vydělává si na chléb. Krasohledští socani mi neustále vnucují, že VYDRŽOVANÁ (za moje peníze přes Marxovku-Tominovku) jest samoživitelka (s nejvyšším společenským statusem), matou pojmy a snaží se mi namluvit svoji ideologickou pravdu.

Ach jo.

P. Sulc 17.5.2014 1:28

Jeste bych navrhl,

aby o sobotach a nedelich necikani chodili zadarmo k tem cikanum uklizet, aby v pondeli opet mohli vyhazovat odpadky z oken do cisteho. A pritomnost by se zapisovala. Za komousu se  praci zdarma rikalo ''brigada'', mladi toto slovo asi neznaji.

P. Khail 17.5.2014 10:09

Re: Jeste bych navrhl,

U vás v USA to tak funguje? A také by se tam dalo leckde uklidit. Někdy stačí poodejít kousek z hlavní ulice.