6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
lea 27.1.2008 12:42

v parlamentu chlast,jídlo za babku

Pro zaměstnance podniků byli,za totáče určité vyhody třeba podnikové chaty na rekreaci ,ROZPRODALI ,závodní jídelny taky nebyli tak špatné,V našem podniku o 500 zaměstnancích dostanu škrpále,které podnik koupí musím je nosit i když jsou zničující na nohu,pak krém za 20 a ty stravenky protože,průměrný plat je mezi dělníky 11000 tak na ně většina čeká je to 1000kč k vánocům jsme dostali trdlo salámu platnos spotřeby 2.1 či-li za hubičku jestli odbourají stravenky nevím komu to pomůže lidi nezajímá byznys ,ale peněženka proč to píši ZLATÍ KOMUNISTI ti se o dělníky starali daleko lépe proto je budu volit ,a nezajímá mě jejich minulost nač chci žít a né živořit.;-O;-O;-O;-O;-O

KK 25.1.2008 18:52

1

(Y)JESTLI JE ZRUSEJ DOSTANOU DO CUNAKU8-o(Y)

harry 25.1.2008 17:03

Na,,

Na stravenky se chodí stravovat maximálně 10% lidí.Ostatní si za ně kupují v obchodech potraviny, ale většina s nimi platí v hospodě pivo a cigarety.

Beldor 25.1.2008 17:15

Re: Na,,

Mno nevim ja zadnou hospodu ve ktere bych mohl stravenkama zaplatit za pivo a cigarety neznam... Zato znam par desitek lidi kteri za ne chodi na obedy...Rv

harry 25.1.2008 17:30

Re: Re: Na,,

Tak to nechodíte do hospody a nebo jen v poledne,ale jděte večer a uvidíte.

lea 27.1.2008 12:51

Re: Na,,

A co je ti po tom co si za to lidi koupí.Politici si kupují za naše peníze také nesmysly,lítají na výlety,dostanou kredit,na psací prostředky oni jistě nevolají jen služebně,mají diety nižší nájemné tak proč zavidíš lidem kteří za svoji práci dostanou stravenky.Když tě pustí běž se podívat kolik stojí ,strava v parlamentu a chlast pro všechny tam ,naši chudí zloději.:-DHlavně ,že berou tisíce za h......(Y)

promirul 25.1.2008 16:25

Království za koně

Vážený pane,je vidět,že máte mezery  ve vzdělání.Výrok:KRÁLOVSTVÍ ZA KONÉ : není výrokem českého krále.Proto si to zopakujte a přečtěte si anglické dějiny.

fo-ol 25.1.2008 15:25

stravenky nejsou takovy problem jako vyvarovny

osobne si myslim ze stravenky deformuji trh vicemene minimalnim zpusobem. clovek ktery ji dostane se jde najist do podniku kde mu chutna. mnohem horsi jsou dotovane vyvarovny u podniku, do kterych by clovek za normalnich okolnosti ani nepachl, ale chodi tam, protoze je to levne - ovsem levne je to jen proto, ze dotaci (stejnou jako na stravenky) dostane vyvarovatel primo...

Robin 25.1.2008 16:51

Re: stravenky nejsou takovy problem jako vyvarovny

Dotované vyvařovny u podniků. Kde je jim dnes konec? Staly se z nich výdejny stravy, které provozují firmy typu Eurest. Kromě "domácích" se tam stravují i mnozí přespolní právě na dotované stravenky nebo kolemjdoucí za ceny srovnatelné s cenami poledního menu v blízkých restauracích. Výjimkou nejsou ani případy, kdy si zaměstnanec může vybrat mezi závodkou a stravenkami. A věříte, že lidé chodí do závodky dál, často právě na nedotovaný oběd za dotované stravenky.

Asi jste byl naposled v závodce před 20 lety ;-)

LOJZA 25.1.2008 15:20

Docela hezká demagogie, pane Hamerský!

Jaké informace dala "stravenková" firma, aby změnila názor poslanců? Žádné!!!! Na stůl dala jen a jen prachy. A ty uplatily potřebné poslance, možná i jednu nejmenovanou partaj! Takže vaše rádoby logické vysvětlováníčko je pěkná lež.

Kelner 25.1.2008 14:49

Jsem z toho úplně vedle

Začínám z toho mít mindráky, mé IQ na to nestačí. Vidím to totiž tak. Každý zaměstnanec může chodit na oběd a musí na to dostat příspěvek. Je to tak nebo ne? Pokud ne, omlouvám se . Pokud ano, je pro zaměstnance úplně jedno jestli mu firma připlatí na př. 25 Kč na stravenku, nebo mu o to zvedne plat. Není to ale jedno pro firmu, kde lze stravenky využít, případně pro zaměstnavatele, který nařizuje kam na stravenky chodit. Z toho mně jednoznačně vyplývá, že nejlepší pro zaměstnance je stravenky zrušit a o ten rozdíl zvednout plat.

petrph 25.1.2008 15:18

Re: Jsem z toho úplně vedle

No právě že to jedno není - když se podíváte na rozdíl té takzvané supermzdy a toho co dostanete na ruku, tak zjistíte, že by Vám z těch přidaných peněz nezbylo ani na svačinu..;-(

nnnn 25.1.2008 15:27

Re: Re: Jsem z toho úplně vedle

Není problém daňově ošetřit tento příspěvek i při použití zákonných platidel tak, aby nebylo netto rozdílu od stravenek.

F..A.Kekule 25.1.2008 15:25

Re: Jsem z toho úplně vedle

Na přestávku na oběd má právo, na příspěvek ne.To je taková třešnička od některých firem, oni si to odečtou z daní a tak je to moc nestojí.

PP2 25.1.2008 22:50

Re: Re: Jsem z toho úplně vedle

Prd si odečtou z daní. Odečtou si od základu daně 55% hodnoty stravenky. Co je nad 55% přispívají ze zisku.

ivanka 25.1.2008 23:06

Re: Re: Jsem z toho úplně vedle

Všichni jste úplně vedle.     

Ze zákona je to tak, že když je nějaká malá firma schopna umožnit dovoz jídla do firmy a tam jej vydávat, tak si může 55% z ceny každého jídla dát do nákladů. Zbývajících 45% zaplatí zaměstnanec, nebo klidně i ta firma, ale už to není daňový výdaj.

Podobné je to u stravenek, když je to firma, jejíž zaměstnanci nejsou na jednom místě, nebo nemůže zajistit jídlo na pracovišti, tak může (ale nemusí) poskytnout zaměstnancům stravenky. A zase si do nákladů dá max. 55% ceny a zaměstnanec zaplatí 45%.

Napsala jsem to hodně zjednodušeně, má to ještě různá omezení. Ale už mě štve, že tomu nikdo nerozumí, a pak píšou bludy.

Robin 25.1.2008 17:01

Re: Jsem z toho úplně vedle

Problém je v tom, že zájem zaměstnavatele je, aby zaměstnanec pracoval v pohodě. Jednou z podmínek pro pohodu je nebýt hladový, proto závodní stravování. Zaměstnance nelze nutit, aby obědval, ale lze ho příspěvkem motivovat k tomu, aby se v poledne najedl. A tento příspěvek je pak daňově zvýhodněn.

U celé aféry je mrzuté to, že firma Sodexo správnou věc prosazovala způsobem poněkud odsouzení hodným. Závodní stravování není české specifikum, ale je zavedené v celém civilizovaném světě. I v mnohém, z pohledu středoevropana, necivilizovaném světě.

Kiri 25.1.2008 14:49

Stravenky bych zrušil

Stravenky bych zrušil, chtějí-li firmy zaměstnancům přispívat, mají možnost.

MŮJ NÁVRH ZNÍ:

1.) ZRUŠIT STRAVENKY

2.) DO PATLAMENTU POSLAT FIRMU, KTERÁ BUDE POSLANCŮM PRODÁVAT JÍDLO A CHLAST V BUFÁČI ZA STEJNÉ CENY, JAKO NÁM.;-P;-P:-/;-O(Y)

Eva Kačírková 25.1.2008 13:05

Které království za stravenky?

Království za koně nenabízel žádný český panovník. Tento historicky nedoložený výrok se připisuje  anglickému králi Richardu III.  v bitvě na Boswortském poli   r. 1485.  Nejsem historička. Eva Kačírková :-)

Petr Benes 25.1.2008 13:41

Re: Které království za stravenky?

Ne, tenhle vyrok je pripisovan Richardu I. Lvi srdce (1157 - 1199) v bitve proti Saladinovi pri 3. krizove vyprave ve Svate zemi.

Chris Kelvin 25.1.2008 14:15

Re: Re: Které království za stravenky?

Jen jestli to nenabízeli úplně všichni. Tedy ti, co spadli během boje do bláta a přišli o koně ;-)

Korsika 25.1.2008 15:58

Re: Které království za stravenky?

22.srpna 1485 - máte pravdu

Petr Benes 25.1.2008 12:33

No co ma taky SODEXHO delat?

Varit neumi, tak ji zbyvaji jen ty cachry se stravenkama. ;-P

Jenda 25.1.2008 12:21

Jedine co by se zhroutilo by byly firmy vydavajici stravenky

Jura Jurax 25.1.2008 11:40

Česky řečeno,

není se co divit, že firma, jejíž kšeft je dělat zbytečného prostředníka mezi strávníkem a prodejcem dlabance a nadbytečně tak dublovat funkci peněz státem vydaných a zbytečně zdražující strávníkovi ten dlabanec se cuká, je-li na její zbytečnost poukazováno.

A protože existuje výhradně díky blbým zákonům (průměrného absolventa ZŠ napadne za hodinu tucet způsobů, jak zachovat daňovou výhodnost stravenek, resp. příspěvku na stravenku pro firmy, aniž by bylo třeba stravenkové firmy) schválených našimi zákonodárci, není se co divit, že lobbuje (čti podplácí, korumpuje), aby jí byl kšeft zachován.

A daňové zvýhodnění stravenek je zase hra s čísly - odstraňte stravenky a snižte firmám daně o x setin procenta a finančně to vyjde nastejno, akorát ubude práce se súřadováním extra pokázek na dlabanec - peníz se dá zaměstnancům do výplaty jako nedaněná složka (čačtí zákonodárci jistě ruče upraví zákon) nebo nakonec i daněná - triviální pohrání si s čísly zajistí, aby zaměstnanec nebyl tratný - stejně na všechny ty hrátky musí vydělat skutečné prachy on -  a firma též ne. A odstraňte i daňové zvýhodnění - těch x setin procenta v celkových daních firma jistě dramaticky nepozná. A je nesystémové.

A neohánějte se klasickým lobbingem. Proč by poslanec hlasoval pro škodlivou hovadinu, když by z toho nic neměl? Když ne prachy in cash, tak nějakou jinou materiální výhodu nebo v nejhorším jenom výhodu politickou?

A nebudiž strašeno - byznys se stravenkami by se jistě zhroutil (a nebyla by ho škoda) ale lidi by jíst nepřestali, takže peníz by byl za dlabanec utracen stejně. A žádný dopad na stravování tisíců zaměstnanců by to nemělo - tedy pokud by prachy navíc - původní příspěvek firmy - na jídlo neprochlastali. Ani podnikové jídelny by se nezhroutily, jídlo by v nich stálo stejně, akorát by ho lidi platili přímo celé (ono i teď ho platí celé, protože na příspěvek, co jim firma poskytuje, nikdo jiný než oni nevydělal) - ti blbější by nesporně ječeli, že se jim teď oběd zdražil.

jirka 25.1.2008 13:22

Re: Česky řečeno,

R^R^R^

jezevec 25.1.2008 13:28

Re: Česky řečeno,

+1 R^

Xaver 82.117 25.1.2008 14:58

Ale říkejte to těm, co zvedaj v parlamentu packy...

Pražský Pepa 25.1.2008 10:26

Tomu sám nevěříte pane doktore,

ty tři melouny skončili přes Dalíka u těch dvou zrádců,takhle ODS kupuje poslance ,za cizí peníze v tomto případě za peníze(Y)(Y)(Y)              stravenkové firmy

Jura Jurax 25.1.2008 11:42

Re: Tomu sám nevěříte pane doktore,

furt lepší než si kupovat voliče za státní jak socani :-D:-D:-D a modří ptáci nakonec na to kývli, aby se i ono na kšeftu přiživili - před minulými volbami ... ;-€;-€;-€