2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Diskuse k článku

POLITIKA: Kouzlo Babišovy oblíbenosti

Mnohokrát jsem za bezesných nocí uvažoval o tom, jak může být ten člověk tolik oblíbený u široké veřejnosti, když vlastně nikomu nic dobrého neudělal.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Těhanová 22.3.2017 8:45

Re:

Tak přece říkají Slováci Čechům, to nevíte?

M. Šejna 22.3.2017 9:10

paní Těhanová

Slováci žijící v Česku takto Čechům neříkají. Babiš má české občanství a žíje v Česku.

Moje žena je Slovenka a v životě jsem od ní tenhle výraz neslyšel. Slovenští národovci nenávidějící Čechy ale tento výraz používají rádi, podobně jako čeští náckové nazývají Slováky "čobolové".

M. Těhanová 22.3.2017 9:37

Re: paní Těhanová

Tak ať mluví česky! Jinak přeju dobrou chuť ke koblize, jen ať vám nezaskočí.

M. Šejna 22.3.2017 9:49

Re: paní Těhanová

koblihy nejím. Ale i já Vám přeji vše nejlepší se síťovkou, tlustou peněženkou a zvýšenou DPH.

I. Procházková 23.3.2017 0:38

Re: paní Těhanová

Byla jsem jako dítě na léčení ve V. Tatrách a nám Čechům tam říkali Čehúni a to nejen sestry a učitelky, ale i slovenské děti. Už je to dávno, ale ten jejich nacionalismus a xenofobie byly už tenkrát patrné.

M. Šejna 22.3.2017 8:09

Babiše zplodili ti, kteří na něho dnes útočí

když Zeman a socani prosazovali zákon, aby každý milionář měl povinnost doložit původ svého majetku, pravice byla proti. Teď hlavně pravice vyžaduje po Babišovi, aby prokazoval původ svého majetku.

Sobotka a Kalousek jsou těmi, za jejichž působení na ministerstvu financí vznikaly růzdé výjimky pro daňové poplatníky. Když jednu z těchto výjimek využil Babiš, je to podle nich nemorální a trestné. Opravdu komický přístup Kalouska a Sobotky.

J. Hruška 22.3.2017 10:07

Re: Babiše zplodili ti, kteří na něho dnes útočí

Velmi omezený pohled tady prezentuje pan Šejna. Zneužití zákona i práva je skutečně zločin nejen nemorálnost. Smyslem "kalouskových a sobotkových" daňových výjimek a různých úlev bylo pomoci menším a středním podnikům. Zneužití toho miliardovým oligarchou je podvod a skutečný zločin pane Šejna. Oligacha nesmí zneužívat právo na výjimky a úlevy z daní. Platí totiž i zákony o zneužívání svého postavení v obchodním styku, o střetu zájmů, o zneužití přístupu k informacím a pod. Ovšem vím, že kde není žalobce, není soudce. Přichází však příležitost, jak s oligarchií zúčtovat, zatím ještě máme aspoň trochu svobodné volby, lidé bděte, nazdar.

M. Moravcová 22.3.2017 21:50

Re: Babiše zplodili ti, kteří na něho dnes útočí

Melete jen STBákovy lži pořád dokola. On se udělal podvodníkem, zlodějem a oligarchou sám. Neházejte to na druhé.

V. Němec 22.3.2017 7:44

O "lumpa"

Babiše se otírá kde kdo má vzadu dírku. A je divné, že orgány činné v trestním řízení jsou v pohodě. Divná situace. Babiš svůj majetek vybudoval v prostředí které zorganizovaly předchozí vlády a bylo vždy v pohodě. Nyní to vypadá tak, jako by ůtočili především ti jímž se to nepovedlo a nedokázali to.

Divím se Babišovi, že těmto štěkálkům věnuje vůbec pozornost a snažit se jim něco dokazovat co oni nikdy nebudou akceptovat. Jim jde jen o to štěkání. Na řešení jsou tu žalobci, policie a soudy. How!

J. Hruška 22.3.2017 10:25

Re: O "lumpa"

"O Babiše se otírá kde kdo", Babiš odírá, nejen,že se otírá, ODÍRÁ kde koho, a majetek tento oligarcha nevybudoval, ale nakradl podle hesla "všeci kradnů" tak proč ne já, že. Zneužíváním informací a svého postavení v obchodním styku atd. ne poctivou prací, vydrancoval mnohamiliardový majetek z ostatních podnikatelů a celé společnosti pro sebe a svůj podnik známého i neznámého jména. Jednoduše "Oligarcha" v pozici vládce financí. Tak je to Václave Němče, nazdar Josef.

J. Schwarz 22.3.2017 7:04

Já mám dojem,

že Babišovu popularitu zvyšují útokx jeho politických oponentů. Ať přišel k penězům jak chtěl je totiž zvláštní, že politiky nikdy původ jeho majetku nezajímal dokud jim nezačal rozšlapávat bábovičky. A doposud politiky / napříč politickým spektrem / nezajímá původ majetků ostatních miliardářů či multimilionářů. Upřímně řečeno, ani desítky milionů které má kdejaký politik včetně socanů se v politice vydělat nedaly. Celý útok na babiše mi připomíná Putinův útok na Chodorkovského a jeho JUKOS. Dokud se staral jenom o prachy, všechno bylo OK. Jakmile se vytasil se záměrem jít se svými penězi do politiky, najednou byl superzločincem co neodvedl daně za desítky miliard dolarů. A EET? Slyšel jsem prohlášení Sobotky, že se Babiš chlubí cizím peřím neb registrační pokladny jejichž přirozeným vývojovým následovníkem je EET byly a jsou dlouhodobým cílem ČSSD. Takže nebýt Babiše měli bychom tu EET taky, jen kořeněné demagogičtější slizkou "sociální" omáčkou.

D. Polanský 22.3.2017 7:03

A ještě takový obyčejný lidský rozměr

Paroubek, upgrade manželky. Topolánek, upgrade manželky. Nečas, upgrade manželky. Kalousek, upgrade manželky. Babiš zatím žádná vylomenina. Kupříkladu ženy si tyhle věci docela všímají.

Š. Hašek 22.3.2017 19:11

Re: A ještě takový obyčejný lidský rozměr

Myslíte, že ženy mají "jiné móresy"??

Jak, kdo.......

I. Procházková 23.3.2017 0:46

Re: A ještě takový obyčejný lidský rozměr

Babiš nemůže upgradovat manželku, protože žádnou nemá. Je totiž stále rozvedený a ta blondýna, se kterou má dvě děti, je jeho přítelkyně. Možná to tak mají proto, aby dotyčná přítelkyně brala jako svobodná matka větší dávky...:-))

J. Hlubek 22.3.2017 6:54

Jednoduché,

zahrál na citlivou strunu méně schopných, méně odvážných, méně obětavých a méně ambiciózních s komunistickou nostalgií, "Že všetci tuná kradnú, že ich ojebvávajú o ich zaslúžené daně a sociálné výdobytky". Přesně takovou skupinu voličů oslovil a uspěl. Tyto lidi již ani nenapadne se podívat na hlasatele samotného, jeho historii, jeho zbohatnutí, kolik on platí daní a kolik dostává na dotacích a kolik z toho je v souladu s principy mravními. Staří komunisté ztrácejí na oblibě, protože jsou stále víc zkostnatělí, toto je nový komunista, eurounijního střihu a ukázal na skutečné nepřátele lidu, tedy drobné a malé podnikatele, proto zaujal.

M. Šejna 22.3.2017 8:15

ano, pan Hlubek neví, kolik Babiš platí na daních

Tak například Babišův Agrofert dostal v roce 2015 dotace ve výši zhruba 900 milionů. Na dani ze zisku ale zaplatil 1,4 miliardy.

P. Jaroš 22.3.2017 8:42

Re: ano, pan Hlubek neví, kolik Babiš platí na daních

Pane Šejno, mám tady graf sdělující, že už od roku 14 dostával Agrofert více, než platil, viz http://echo24.cz/a/wgwVj/babisuv-agrofert-dostava-vic-nez-plati-na-danich

M. Šejna 22.3.2017 9:57

Re: ano, pan Hlubek neví, kolik Babiš platí na daních

Jistě Vám neuniklo, že pouze v roce 2014 dostal Agrofert víc než zaplatil na daních. Navíc v tom grafu chybí rok 2015, kdy byly dotace a daně takové, jaké jsem uvedl.

M. Prokop 22.3.2017 10:13

Re: ano, pan Hlubek neví, kolik Babiš platí na daních

Kampak na Šejnu s realitou ...

J. Pražák 22.3.2017 6:47

Naprostá DEMAGOGIE

Na "neplatiče daní" kdysi, před více než 100 lety, vymysleli výborné, spravedlivé řešení. Rak-Uherský ministerský předseda Taafe a poté Badeni reformovali volební systém tak, že váha každého odevzdaného hlasu byla rozdílná dle toho, kolik daní volič odvedl.

Nedocházelo tak k plýtvání daňovými výnosy na nesmysly, protože o použití daní tak rozhodovali více ti, kteří do systému více přispívali. Tento systém pomohli zrušit socialisté, jak jinak, že?

Š. Hašek 22.3.2017 19:10

Re: Naprostá DEMAGOGIE

Funguje velice dobře v užším kolektivu, lenoch nezemře hladem, ale když se ostatní radí/baví/rozhodují - tak jaksi drží pusinku.

Nemám námitek proti zavedení v širším měřítku. Včetně toho, že jim poskytnu obecní teplou polévku a přístřeší. Nikoliv to, že jim budu sloužit/stavět 2+kk. Zkráceno, neprošlo Romancovovou.

J. Pražák 22.3.2017 20:22

Re: Naprostá DEMAGOGIE

Fungovalo to dobře i pro 45 milionů obyvatel...

D. Polanský 22.3.2017 6:46

Čestní, nečestní a EET

Zákony platí pro všechny stejně. Pokud vím, těm čestným ani tolik EET nevadí jako těm nečestným. Ztratili totiž tržní výhodu.

M. Těhanová 22.3.2017 8:35

Re: Čestní, nečestní a EET

Vy asi o opravdu drobném podnikání moc povědomí nemáte, to není ani tolik o "tržní výhodě" ale o tom, abych přežil a nebyl závislý na státu. To byste si ale musel sám zkusit, a to je velká makačka.

M. Šejna 22.3.2017 10:02

paní Těhanová

Vás jsem v registru podnikatelských subjektů ani v živnostenském rejstříku nenašel. Mohla byste nám sdělit, kde a jak podnikáte, že nám tady rozdávate rady o tom, jaká je to makačka?

P. Jaroš 22.3.2017 9:01

Re: Čestní, nečestní a EET

Jak jsou si rovni dotovaní s nedotovanými? Už dost na tom, že kdo má známosti, dostane se ke státním/obecním zakázkám, kdo má ještě více známostí, ten i k dotacím a to vše narovnáme EET???

Z. Lapil 22.3.2017 9:15

Re: Čestní, nečestní a EET

Všichni, kteří se jmenují Polanský (nebo třeba podnikají v ČR) jsou zloději a zaplatí jednorázový poplatek 2499,- Kč, aby dokázali, že jimi nejsou. Těm, kteří zloději nejsou, to nevadí.

Myslel jste to tak?

J. Fridrich 22.3.2017 6:27

Větu " jak může být ten člověk tolik oblíbený u

Větu " jak může být ten člověk tolik oblíbený u široké veřejnosti, když vlastně nikomu nic dobrého neudělal." - to nemohl napsat příčetný, normální člověk, který se nevrátil z dlouhé cesty do hlubin Vesmíru.. Udělat v naší zemi pořádek je špatné ? Vybrat o miliardy na daních víc je špatné ? Docílit vyrovnaného a dokonce přebytkového rozpočtu o léta spíše, než byl předpoklad je špatné ? Ten človíček co napsal dnešní článeček asi neví, že u nás někteří lidé daně platí - a někteří daně neplatí. To jasně ukázal již první měsíc po zavedení EET. Někteří " také podnikatelé " čti PODVODNÍCI rychle rušili a znovu zakládali nové podniky-živnosti aby se neprovalil jejich skutečný příjem. Cena EET pokladny začíná na - Dotykačka MOBILNÍ (8" pokladna, 58mm mobilní tiskárna) 4 990 Kč, nyní pouze za 2 944 Kč - info z nabídky na Internetu. To je likvidační ? Při zavedení elektronické evidence tržeb EET byla snížena DPH z 21 na 15 % - pan Jurečka si tedy myslí, že je to likvidační, nebo důvod ke zdražování ? Náklady jsou tedy jednorázově mínus 3000 Kč a úspora každý měsíc 6 % z tržeb..

J. Schwarz 22.3.2017 7:16

Re: Větu " jak může být ten člověk tolik oblíbený u

+ na některých místech pouze mobilní internet za bratru 400 Kč měsíčně, správnost funkce nejlevnějších řešení bez záruky, za všechny chyby je zodpovědný podnikatel. Proč ministerstvo financí nevydá seznam "prověřených řešení" za jejichž fungování ručí stát? V ostatních segmentech taky fungují státní zkušebny a zboží, které neprojde testem nesmí na náš trh. Pro podnikatele v malých obcích, kde chodí do obchůdku či hospody pár stálých zákazníků a tržby jsou malé sice nejde o záležitost likvidační, ale provozovateli se to už nevyplatí. Muset se totiž na stará kolena učit nové věci / zacházet s elektronikou /, mít s tím problémy / pokud se ve věci nevyznáte a musíte volat servis, tak i to něco stojí / leckomu - i když pracuje rád, nestojí za dohadování s úřady a "chytrými" spoluobčany. Navíc je setsakra rozdíl jestli vás do "pokročilých řešení" tlačí efektivita konkurence nebo úřady, které vám předepíší že bez znalosti práce s počítačem už nesmíte ani pěstovat brambory nebo chovat včely, neb stát to chce "elektronicky evidovat".

M. Těhanová 22.3.2017 8:44

Re: Větu " jak může být ten člověk tolik oblíbený u

Vy toho taky o skutečném životě v této době moc nevíte. Jinak byste věděl, že nejvíc získáte optimalizací daní a ta se zas až tak drobných podnikatelů netýká. Ti získají tak maximálně nějakou tisícovku navíc, aby přežili. Na bavoráka to není! Zrušit dotace, teprve pak bude rovné prostředí v podnikání.