27.5.2024 | Svátek má Valdemar


Diskuse k článku

POLITIKA: Kostěj Babiš Nesmrtelný?

Andrej Babiš se mnohým musí jevit jako postava z ruských pohádek jménem Kostěj Nesmrtelný. „Moje smrt je daleko,“ říká v jedné z nich Kostěj.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 27.11.2018 9:30

Re: Neposunula, neposunula.

Problém bude v tom, že takové, jako jsou Bartoš, Gazdík a Fiala, nechává Andrej Babiš ve svých firmách vždy nějaký čas uklízet dvůr ....... až se ukáže, co v nich je. Školy a tituly ho nezajímají. Vyrobit párek jest něco jiného než tlachat celý den "lidských právech a vrahu Putinovi".

Uznávám, že z toho je Feri asi poněkud rozhozen.

Slonková je prodejná ......., která se vyžívá v rozhovorech s nemocnými dětmi politika (jednoho). Na víc nemá. A zjistila, že referováním o reálných událostech si nevydělá. Možná to ani neumí, je to takové suché, nudné, jednotvárné, ........ málo pocitů niterných a politické ideologie. Asi se už na novinařině ani nestuduje.

Zkráceno.

V. Student 27.11.2018 10:02

Re: Neposunula, neposunula.

Souhlas. Mlejnka nesmrtelného to ovšem zajímá pramálo.

J. Toman 27.11.2018 8:18

Věřím málokdy, pochybuji stále...

Sleduji, lépe řečeno sledoval jsem dost podrobně kauzu Čapí hnízdo. Dovoluji si říci, že takovch dotací bylo v minulosti přiděleno jak se moderně říká "hafo", a je ticho po pěšině. Když padne Babiš kvůli Čapímu hnízdu utrhne se lavina napříč politickými stranami resp. napříč podnikatelskými kruhy všeho druhu. Na tom asi není "celospolečenský zájem"... Do dneška jsem nikde nečet na př. nějaký rozbor trestné činnosti Babiše podle provinění vůči paragrafu 212 "dotační podvod" Trestního zákoníku ČR. A hlavně kdy byl tento paragraf ve stávajíím znění implementován do TZ ČR, zda před schválením dotace nebo až později. To je dost důležité. Odpůrci Babiše se doslova těšili na konečný výrok OLAF. Výsledek? OLAF si farizejsky umyl ruce s tím, že pravil "Eto vaše dělo...". Zkrátka, když umíte Babiše v Bruselu udávat, tak si ho i odsuďte, my se do toho plést nebudeme. Na české politické scéně to vypadá tak, že s Babišem těžko, bez něj ještě hůř. Babiš ne a ne sám dobrovolně odstoupit nehodlá. Pak zbývají předčasné volby. Ale už jste někdy někde viděli, aby si kapři sami vypustili rybník? Zvláště když je ten tak úživný...?

J. Kočí 27.11.2018 7:59

Existuje ještě jiný konec

kterého se všichni bojí jako čert kříže (proto strachy řvou). A to že bude tak úspěšný, že všechny trpaslíky pošle někam. Parafrází na pohádku: Bacha, Kostěj může taky vyhrát.

F. Houžňák 27.11.2018 6:56

A najednou se ruské pohádky hodí do krámu,

i když jinak si mlejnkové nad vším ruským odplivují a vše německé vynášejí do nebe.

M. Němec 27.11.2018 7:00

Re: A najednou se ruské pohádky hodí do krámu,

Hau ab, russischer Wichser .

F. Houžňák 27.11.2018 8:38

Ábr Jósef, aby vám nepraskla žilka,

napište nám ještě něco německy, v přestávkách mezi tím vaším Wichsen, kterým si nepochybně krátíte dlouhou chvíli mezi jednotlivými komentáři, když to slovo s takovou oblibou používáte. Znáte to, čeho srdce plné, tím ústa přetékají. Len do teho!

J. Fridrich 27.11.2018 9:58

Re: A najednou se ruské pohádky hodí do krámu,

Mám jednu krásnou " zvěst " jen pro vás, pane Houžňák :

Mám pro vás dobrou zprávu - po stovkách, ba tisících létech máme - a to v blízkém sousedství hrdinného reka, jakého svět ještě neviděl. Kdepak Achilleus, Hérakleus a další starořečtí hrdinové. Ba ani stateční a neporazitelní ruští bohatýři Ilja Muromec, Ilja Volžanin a především velký Čurila Plenkovič - přemožitel Ptáka Velikána Velikánoviče ( jejichž nadlidské hrdinské skutky tak krásně popsal náš František Ladislav Čelakovský ) - se nemohou měřit se soudruhem rozvědčíkem Vladimírem Vladimírovičem Putinem. Snad nejvíce mne zaujalo jeho kroužení na nebi v čele hejna jeřábů - Daidalos hadra, ale i uspávání tygra a ledního medvěda mohlo být také hezké. Také nález amfor, které mu tam naskládali kolegové z rozvědky bylo úžasné. No a nyní vážně - tato adorace BOHA-VLÁDCE je pro tuto asijskou, nebezpečnou zemi zcela charakteristická - je to cesta od carů, přes Lenina, Stalina, Chruščova, Brežněva, Gorbiho ( snad s jedinou výjimkou Jelcina-skoro demokrat, ale opilec..) po Putina..

F. Houžňák 27.11.2018 10:47

No, když vy jste ten typ, co musí někoho adorovat,

prosím, to je vaše věc. Já si na adorace nepotrpím. Ovšem, jak známo, podle sebe soudím tebe, takže vy si myslíte, že když vy jste adorační typ, tak to jsou všichni. Jak je ctěná libost. Čurila Plenkovič nebyl žádný ruský bohatýr, to se pletete. Zeptejte se nějakého vzdělanějšího Rusa, on vám to objasní, abyste nebyl za hlupáka.

Š. Hašek 27.11.2018 12:53

Re: A najednou se ruské pohádky hodí do krámu,

Stačilo napsat, že jste zamrzl v dobách CCCP. Je to moc zdlouhavé.

Jo ..... a naučte se pátý pád. Vidím to na pátou třídu ZDŠ.

J. Fridrich 27.11.2018 13:32

Re: A najednou se ruské pohádky hodí do krámu,

" Vidím to na pátou třídu ZDŠ " - ale postoupil jste do šesté třídy, že ?

Š. Hašek 27.11.2018 14:00

Re: A najednou se ruské pohádky hodí do krámu,

Mluvte k věci.

Tedy ke Kostějovi Nesmrtelném. Chcete-li - k Babišovi, Putinovi, ....... - nějaký Brežněv je vyvařená káva. brusele a nemohoucnost faktická, vlastní vinou zaviněná, jistých pánů Fialy a Kalouska je hustá, čerstvá káva. Jeden je vyjukaný politolog a druhý lidovecký intrikář - oba první jakostní třídy.

A ještě se ani nestydí chlubit se v reflektorech u Moravce tím, že je vykostí nějaký párkař/řepkař. Dvakrát denně, už hodně dlouho.

ANO jsem nevolil.

K. Novák 27.11.2018 6:50

Tvrzení,

že pokud by Babiš nebyl stíhán, možná by v České republice nyní vládla koalice ANO třeba s ODS a Piráty, je buď naprostá naivita, nebo záměrné matení. Babiš je "stíhán" proto, že je premiérem a je jasné, že se nenechá vodit na provázcích. Prezident Zeman si důvody Babišova "stíhání" uvědomuje.

J. Lukavsky 27.11.2018 10:03

Re: Tvrzení,

"Babiš je "stíhán" proto, že je premiérem" ano, neb "máš-li máslo na hlavě - nechoď na slunce". Kdyby se věnoval i nadále stavbám hnízd pro ohrožené druhy ptactva atd. tak by se o něj nikdo neotíral. Nahoře fouká!!! J.L.

A. Bocek 27.11.2018 6:20

ANO - Babišovy výmluvy vypadají jako pohádky.

Smutné je, že se najdou jedinci, kteří stále jeho pohádkám věří.

Š. Hašek 27.11.2018 9:53

Re: ANO - Babišovy výmluvy vypadají jako pohádky.

Pohádkám Babiše nebo pohádkám štrasbrusele, Fialy, Halíka, ........ ? Něco z toho nebudou pohádky ale skoro literatura faktu.

Výrobce párků to neokecá, tedy moc, výrobce lidskýchpráv a lásky "udělá z července leden" natošup.

V. Kotas 27.11.2018 5:58

Ruské pohádky jsou stejně krásné, jako

většina pohádek na světě. Ale přirovnávat A. Babiše ke Kostěji Nesmrtelnému je trapné.

Š. Hašek 27.11.2018 9:49

Re: Ruské pohádky jsou stejně krásné, jako

Pan Mlejnek (a jiní) zřejmě celou noc mají sny, že jsou v násypce stroje, který mele maso na párky. A už jim to uždibuje nožičky.

Na té mašině jest napsáno: AGROFERT-BABIŚ-ZEMAN-PUTIN.

P. Boublíková 27.11.2018 5:08

Kdo bude Udatným Bulatem a Ivanem carevičem?

Slonková s Kubíkem ne, ti svou misi zmastili.

J. Hruška 27.11.2018 4:19

Kostlivec ve skříni

Má ještě " Nesmrtelný kostěj" nějakého schovaného " kostlivce ve skříni"? Asi, asi ne.