28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Kopnout si do Trumpa otvírá salony

Mirek Topolánek, náš velmi, ale velmi neúspěšný premiér, který tak chytře dělal politiku, že se nechal Sněmovnou vyautovat z funkce v polovině předsednictví EU, se ve svém velmi obskurním streamu Topol Show nechal slyšet, že Trump je kretén, jeho odkaz už nikdy nebude pozitivní, a nakonec dodal, že je třeba ho vymlčet.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. De Winter 14.1.2021 13:34

Identifikovaní účastníci jsou některými firmami propouštěni ze zaměstnání. FBI na podezřelé výtržníky v demonstraci dostala přes 100 tisíc udání. New York Times navrhuje, aby se demonstrace prošetřila v kontextu „napojení na vnitrostátní teroristické organizace nebo zahraniční nepřátele, radikalizující americké občany“. Hillary Clintonová představuje recept, jak „zahájit proces hojení a sjednocování“ tím, že všichni prohlásí, že Joe Biden „byl řádně zvolen prezidentem ve svobodných a fair volbách“. Republikánští senátoři Ted Cruz a Josh Howley jsou v Kongresu vyzývání k rezignaci za to, že zpochybňovali poctivost voleb v klíčových státech. Biden je přirovnal ke Goebbelsovi. Rockový zpěvák Ariel Pink byl za účast na demonstraci propuštěn ze své agentury. Unie leteckých pracovníků vyzvala, aby „vzbouřenci“ již nikdy nesměli cestovat komerčními letadly kdekoli v USA. Časopis Forbes oznámil, že každou firmu, která zaměstná někoho z Trumpovy administrace, bude apriori podezírat ze zkorumpovanosti.

F. De Winter 14.1.2021 13:34

Udělejme si výčet útoků na Trumpa, „trumpisty“ a „trumpismus“ za pouhý týden po kongresové tragédii. Trumpistou je pro tyto účely každý, kdo Trumpa neodsoudil dostatečně vehementně. Trumpismus je cokoli, co nesouhlasí s oficiálním názorem Demokratické strany a její přidružené mediální oligarchie, na prakticky jakékoli téma.

Vyhozen z Twitteru, Facebooku, YouTube a několika menších serverů, jako TikTok, Snapchat a Pinterest. S ním i jeho spolupracovníci, jako právníci Rudy Giuliani a Sydney Powellová. A dalších 75 tisíc jeho voličů, tedy trumpistů. Náhradní konzervativní server Parler, založený před dvěma roky, aby měli kam emigrovat vyhnanci z Twitteru a Facebooku, byl odpojen svými providery Amazon, Google a Apple. Kabelové servery odpojují některé menší nezávislé lokální televizní stanice. CNN kritizovala jedinou velkou protrumpovskou stanic Fox, že „neoznačila událost 6. ledna za protistátní povstání“. Nazvala ji „nezodpovědnou a nebezpečnou“, vyzvala k jejímu odpojení a kontaktovala s touto žádostí šest kabelových serverů. Odpojují se internetové prodejny patřící Trumpovi. Asociace realitních agentů s půldruhým milionem členů vydává nový zákaz jakéhokoli „projevu nenávisti“ pod trestem pokuty 15 tisíc dolarů a vyloučení. Za nesprávné politické projevy odpojují zákazníky firmy Uber, Lyft a Airbnb. PayPal ruší službu zákazníkům, u nichž zjištuje platbu dopravy do Washingtonu v den demonstrace.

J. Hanzal 14.1.2021 13:24

Furt nevím v čem p. Holásek lže? No nic Vy mi to neřekneteRv!!

P. Moravčík 14.1.2021 13:23

Nedokázal eliminovať vplyv "deep state", to je jeho najväčšia strategická chyba. Stáli proti nemu prívrženci Demokratov v FBI, CIA a bohvie kde ešte. Tieto inštitúcie spolupracovali s D pri hľadaní zámienky ako ho vyštvať z postu. Mal proti sebe silného nepriateľa a nedokázal s tým nič urobiť. Ktovie prečo sa k tomu neodhodlal. Žeby si spomenul na Kennedyho osud?:-/

P. Milan 14.1.2021 13:09

Silně tlačil na odbojné senátory ODS, aby ten paskvil odsouhlasili.

P. Burda 14.1.2021 12:17

Ano, Topolánek málo zdědil.

P. Burda 14.1.2021 12:15

Přípusťme existenci deep state - v United States. Kdo mohl v USA poslední 4 roky těžit z tohoto fenoménu? Nějaký Donald, Trump Donald. Měl všechny prostředky, jak buď potlačit, nebo využít.

Když nebyl proti, musel ho využívat - a vymkl se mu z rukou. Jestli byl tak slabý, že nemohl nic proti dělat - co se slabým prezidentem?

Ať hledám jak hledám, pro Američany nemá Trump žádnou výhodu - s výjimkou těch, co jim ze státního platil.

Ž. Říje 14.1.2021 12:09

Pane Koukolík, vlastně ódeesáci by místo ptáka v logu mohli mít péro - jeden jejich předseda jej kradl, druhý ukazoval.

P. Burda 14.1.2021 12:07

Dobrých politiků je ve světě obecně málo. Ale "Paroubků" snad ještě méně.

Že majitel firmy, kapitalista, řekne, že dělníky potřebuje, aby jeho firma byla úspěšná, jsem nečekal - ale pochopil jsem to. Že levicový sociální demokrat bude předhazovat svým voličům, že oni jsou póvl, protože on "na to má" mi rozum dosd nepobral. Ten je tak "dobrej", že dát mu sirky a poslat ho do plnírny propan-butanu, tak tam bude škrtat.

R. Toman 14.1.2021 12:03

Toplánek zradil voliče ODS, tedy i moji rodinu. Zradil předvolební program ODS, ale i vnitřní usnesení ODS o tom, že nebudou předávat žádné další kompetence směrem k EU. A pak Topolánek podepsal LS o jejíž rodné sestře tzv. eu ústavě prohlašoval v TV, že je shit. A ještě se pak chlubil, že jeho podpis LS je navždy vytesán na nějakém mramorovém patníku v Bruselu. Když Paroubek a spol. shodili jeho vládu, tak jsem měl velkou radost. Druhý den poté měl nějaký projev v EP, a všichni ho tam měli za vola, koho zajímá projev padlého premiéra. Správně za zradu zaplatil.

I. Lyčka 14.1.2021 12:02

Je smutné, když krysy opouštějí loď. Když republikáni, které Trump vyzvedl nahoru a dělali pod ním kariéru, se obracejí proti němu.

A. Koukolík 14.1.2021 11:17

Souhlasím, s vyjímkou dehonestace Mirka Topolánka. Podle mně to byl po Václavu Klausovi druhý nejlepší premiér. Svoje schopnosti dokázal právě za předsednictví ČR Evropské unii. Pamatuje ještě někdo na plynovou krizi na Ukrajině. Zvládl ji brilantně dojednal dohodu Rusko-Ukrajina a byl klid. A vládu shodil Paroubek, s ním potom odpadlíci a zhrzení politici ODS (Tlustý a spol.) A ještě něco. Mirek Topolánek jako jeden z mála mluvil jak mu zobák narostl, a papalášské manýry, tak běžné u ostatních politiků mu byli cizí. No jo, jak a co říká dneska, je jiná věc. To už platí úvaha paana Holáska, že kdo si nekopne do Trumpa, jako by nebyl.

K. Filip 14.1.2021 11:11

Velmi dobrý článek. Hlavně ten postřeh na dychtivé čekání opozice TOP09,STAN,KDU, co jim guru z EU Merkelová a její poskok Macron předžvýka, aby to mohli na naší polit. scéně papouškovat. Jen čas ukáže, že Trump, navzdory kontroverznímu konci byl nadlouho nejlepší prezident.

.

V. Povolný 14.1.2021 11:06

Pane Holásku, dobrý článek. Jen mě tam vadí vaše obsese Topolánkem, to kazí jinak dobrý dojem.

P. Burda 14.1.2021 11:02

Volby v USA před 5 lety byly o výběru mezi špatným a nedobrým. Loni možná byly volby pro změnu mezi špatným a nedobrým. Donald Trump dokázal, že předtím byl to špatné.

P. Havel 14.1.2021 11:01

Hezký pokus! Ale dostanou vás na to, že jste jim právě podal DŮKAZ existence deep state :-D

P. Burda 14.1.2021 10:50

Pane Holásku,

Trump není až tak hloupý, aby své příznivce vyzval slovy: "Když nezruší volitele, vemte Kapitol útokem! Klidne i mordujte." Moc dobře ví, že výzvou: "Buďte divocí!" docílí u části svých příznivců stejný efekt, ale s obtížně dokazatelným úmyslem.

To, že o ukradených volbách mluvil přes rok, měl po celou dobu trumfy v rukách (vládu republikánů, většinu republikánů v obou komorách, jmenoval republikány jako soudce... a přesto proti "krádeži" voleb nic neudělal, ma také vypovídací hodnotu. Buď se volby nekradly a nemohl tedy nic dělat, nebo neco udělal, ale původní plán krádeže byl běloruských víc než 80 %. Prohrál o podobné procento, jako minule vyhrál - i s tou pidobou, že tenkrát měla HC víc hlasů lidí, ale méně volitelů.

P. Kmoníček 14.1.2021 10:40

Lže v konání pana Topolánka a o ostudu v předsednictví v EU se zasloužil právě Paroubek. Buď jste moc mladý a o té době z Burešova tisku nic nevíte, nebo starý a už zapomětlivý, nebo kobliha.

P. Havel 14.1.2021 10:16

V tomto směru jsem spíše optimista, no uvidí se.

Prakticky pokaždé, když někdo píše o Harris, o které skoro nic neví, tak je to nadávka nebo strach.

Vždycky mě napadne, co by tomu řekl FREUD.

P. Havel 14.1.2021 10:16

V tomto směru jsem spíše optimista, no uvidí se.

Prakticky pokaždé, když někdo píše o Harris, o které skoro nic neví, tak je to nadávka nebo strach.

Vždycky mě napadne, co by tomu řekl FREUD.

F. De Winter 14.1.2021 10:11

Ve srovnání s katastrofou jménem Lisabonská smlouva je jakýkoli úspěch jeho vlády neměřitelný.

F. Svoboda 14.1.2021 9:49

Po dlouhé době velmi dobrý článek !!!

V. Cícha 14.1.2021 9:47

Ano, paráda slibných časů za D.Trumpa končí a totalita pod taktovkou prolhaného Bidena, otce podvodníka Huntera a dračice Harrisové, která už měla dávno sedět v base, právě začíná. Držte si klobouk, pane Havel, pojede se s vršku!

J. Hanzal 14.1.2021 9:47

To jste, paní Tulejová, Topola postavila dost vysoko. Já si myslím, že MT nesahá DT ani po malíček u levé hohy.;-D;-D;-D

P. Pepax 14.1.2021 9:45

Plný souhlas s autorem.

J. Hanzal 14.1.2021 9:42

Ano máte pravdu pane HoláskuR^R^R^!!

J. Hanzal 14.1.2021 9:41

Pan Holásek se snad zabývá tím co prohlásil Topol, o Parubovi není v článku ani písmenko. Nebo se tam někde vyskytuje? Jó, a ještě vysvětlete v čem nebo kde pan autor lže!!

V. Cícha 14.1.2021 9:40

Celá ta ohavnost ttrvající 4 roky vyvolává mi vzpomínkuna pana učitele, který, když se mu cosi nelíbilo, ulevil si: -Je to huns, je to hnus!- To je, co mohu k dnešní demokraty zterororizované Americe dodat.

M. Valenta 14.1.2021 9:38

Jen....

V. Petr 14.1.2021 9:33

Topolánkova aliance se zelenými mluví sama za sebe. To umožnilo obrovský rozmach fotovoltaického tunelu...