4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Konspirace ministra Chovance

S první polovinou prohlášení ministra Chovance se dá s jistou nadsázkou a humorem souhlasit – drogy by skutečně neměly být k dispozici volně, ale za peníze. Tak jako každé jiné zboží.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Pansky 8.7.2014 0:53

Nekolik (podstatnych) drobnosti: 1) Autor neuvedl ...

... jediny vecny argument.  Nema, nevi, ... prosvihl svou moznost.  2) Prohibice v USA: dnes to nedela federalni vlada, ale delaji si to samotne okrsky (county).  Ty se rozhoduji, zda chteji mit alkohol dostupny ci nikoliv a pokud ano, tak v jake forme a case.  Autor to urcite vi, ale nema duvod nam to rici.  Nedivim se mu.  3) Pokud mluvi autor o "trave" (marihuana), potom by nam take nemel zamlcovat dalsi fakta: v USA si muze travu kourit kdo chce a kolik chce (podleha to regulacim daneho statu).  Jednotlive staty ale i federal maji ovsem velmi tvrde postihy pro sve statni zamestnance: pokud je jim nalezena droga v krvi, jsou okamzite propusteni.  To plati i pro studenty jakehokoliv oboru mediciny nebo jine profesni skoly (veterina, prava, ...).  4) Mekke drogy jako je trava jsou nastupnim ostruvkem na drogy tvrde.  Tohle plati zvlaste pro mladistve, kde je navykova krivka velmi strma.  Ze by tohle autor take nevedel???  ---- Nebudu tu sedet hodiny a vyvracet autorovy nazory.  Ve shrnuti lze konstatovat, ze autor neporovnava pro a proti.  Tvrde jde za svym cilem volne dosazitelne drogy prosadit.  Ma na to pravo.  Nicmene, spolecnost se musi rozhodnout, jestli chce ve svem zdravotnictvi mit zahrnuto i peci o drogove zavisle, kterymi by se to tu jen hemzilo.  Za sebe rikam drogam: NE.  top0625top@live.com

P. Dvořák 8.7.2014 3:22

Re: Několik dalších drobností:

1) Na světě nejsou jenom USA 2)Příměr s prohibicí byl použit proto, aby připomněl, jaký vzestup dosáhl gangsterismus díky prohibici. Co si dnes dělají samotné okrsky (county ) třeba ve vidláckém Wyomingu je každému u nás šuma fuk. Alkohol je u nás mladistvým zakázaný, tedy není jim volně přístupný a přesto chlastají jak vydry. Oproti tomu v dospělém věku, kdy je každému alkohol volně přístupný, nejsou u nás ulice plné potácejících se alkoholiků. A pokud někdo propadl alkoholu, tak určitě ne proto, že si ho může koupit v každém obchodě s potravinami. 3) I u nás je propuštěn každý (řadový!!!) zaměstnanec, který je v práci pod vlivem drogy nebo alkoholu.

Co myslíte výrazem "profesní škola" ? Uvádíte medicína, veterina, práva. Třeba vysoká stavební nebo elektro již není profesní?

P. Lenc 8.7.2014 8:07

Re: Několik dalších drobností:

Ano!

R. Langer 8.7.2014 12:20

Re: Několik dalších drobností:

Přesně! U těch totalitních hovad pořád převládá názor, že když se zlevní alkohol, nebo když se povolí měkké drogy, tak že snad celý národ bude imrvere v komatu, nebo co! Ostatní jsou totiž pro ně jenom nesvéprávní idioti, póvl, kterému je potřeba říkat, co má dělat. Jenom oni jsou ti praví morální představitelé lidstva. Fuj! Škoda že s tím nejdou do Severní Koree, tam by se jim určitě dařilo.

R. Langer 8.7.2014 12:08

Re: Nekolik (podstatnych) drobnosti: 1) Autor neuvedl ...

Copak, máte už náběh na tvrdé drogy? Jste narkoman? Asi ne, že, jenom jako levičácké hovado máte pocit, že jenom vy víte, co je pro ostatní dobré, že, soudruhu?! A všechny kdo to vidí jinak byste pozavíral, co? Opravdu tady nemusíte nic hodiny vyvracet, váš totalitní postoj je zcela zřejmý bez ohledu na jakékoliv rozumné argumenty... :-P

R. Brzák 8.7.2014 12:27

Re: Nekolik (podstatnych) drobnosti: 1) Autor neuvedl ...

Pane Panský, oproti tomu, jak tvrdě si jdou ve svých prohibičních krocích odpůrci legalizace již nejméně století, je autor hodně komunikativní a jeho argumentace velmi obsáhlá...

Máte tam chybičku - 4 bod Vaší argumentace je již nejméně patnáct let vyvrácen. Nástupní drogou, dá-li se o něčem takovém skutečně hovořit (neboť důvody, proč užívat tvrdou drogu, nejsou v potenciálu těch měkkých, ale v celkové situaci konkrétního uživatele), je cigareta a alkohol. Tak jako statisticky dokazovali "odborníci" korelaci mezi užíváním kanabinoidů a pozdějším užíváním například heroinu, účelově přehlíželi mnohem významnější (a tutéž)korelaci s kouřením tabáku či pitím alkoholu, které předcházelo i onomu užívání THC, přičemž obě legální drogy mají mnohem větší závislostní potenciál, než strašlivá "marihuana".

Pro Vaši informaci, pracoval jsem v drogové problematice po více než dekádu, nejprve jako policista, později jako sociální pracovník na nízkoprahovém zařízení a nikdy jsem THC neužil.

R. Langer 8.7.2014 12:54

Re: Nekolik (podstatnych) drobnosti: 1) Autor neuvedl ...

Tomu soudruh nerozumí, to je na něj už moc složité...

O. Prochazka 8.7.2014 13:59

Re: Nekolik (podstatnych) drobnosti: 1) Autor neuvedl ...

Za sebe si říkejte co chcete, ale nevnucujte to ostatním.