10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

POLITIKA: Kongresové přemítání nad ODS

Jsem zvoleným delegátem ostravského kongresu ODS, ale kvůli zahraniční cestě se jej nemohu zúčastnit. Nic mi však nebrání, abych se o svůj diskusní příspěvek, respektive o svoji úvahu nad současnou ODS, nepodělil touto cestou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kyselková 16.1.2016 20:41

Re: Osobnosti v politice.

Pane Kulheime, musím reagovat na jednu Vaší myšlenku - je snadné biflovat zásady pravicové politiky, ale realizovat jej - buď v koaliční vládě anebo alespoň v hlavách voličů je chiméra. Kdo chce šetřit, když ruka páně rozhazuje ? Zaplatí to naše děti, budiž. (!)

Petr Fiala si je vědom všech rizik, tím je velmi sympatický. Velké riziko taky čeká - dostat ze stáda individualistů (a to pravičáci jsou, viz pan Štěpánek) - konsenzus. Zatím to jde, členstvo je pokorné a pasívní. Myslím, že zázraky se dějí.

Ten program ODS není špatný. Snad příliš velkorysý, co do realizace. Já vítám - zjednodušení byrokracie, odklon od TOPky v otázkách EU a migrace.

L. Hrušková 18.1.2016 18:53

Re: Osobnosti v politice.

Máte pravdu.

J. Šimek 16.1.2016 10:14

Štěpánek si představuje,

že když ČSSD boduje třiceti korunama ANO koblihama, tak ta správná politika ODS je přimknout se k Zemanovi a oslovit voliče podporou strachu a nenávisti. Slova o těhotné době ...blabla... nic jiného neznamenají.

D. Stirský 16.1.2016 9:11

Jen na okraj

Nu, já alespoň přestal ODS volit právě proto, že to byla strana, v níž byli lidé, jako je pan Štěpánek.

Š. Hašek 16.1.2016 9:29

Re: Jen na okraj

Přestat volit stranu kvůli jednomu člověku?

Buď si děláte legraci nebo jste absolutně nepochopil volby.

J. Laták 16.1.2016 9:58

Re: Jen na okraj

Vy jste je volit přestal, já ani nezačal. Z rudo-modrých soudruhů, které do vlády natáhl prognostik Klaus se dělalo slušným lidem špatně.

J. Kulheim 16.1.2016 10:02

Re: Jen na okraj

"...se dělalo slušným lidem špatně."

To myslíte podobným lidem jako jste vy, pane Latáku?

J. Laták 16.1.2016 11:29

Re: Jen na okraj

Ano, slušným lidem, co s rudo-modrými askety nehodlali sdílet iluze o společenském řádu zkorumpovaného proletariátu a jeho předvoje ze stranických aparátů, kteří opět nalajnují zaručený směr a určí, co potřebuje většina, i když ona o tom nemá ani páru. Kdo si není vědom věcí minulých, je odsouzen prožívat je znovu.

Š. Hašek 16.1.2016 10:06

Re: Jen na okraj

Mně se zas dělalo zle z chartistických komoušů, které všude prosazoval Václav Havel. A srovnávám stále procent komunistů v ODS a ČSSD. Zajímavá čísla.

Zjednodušeno.

J. Kulheim 16.1.2016 10:00

Re: Jen na okraj

Pane Stirský vy jste ODS nikdy nevolil. Člověk, který má sen o vytvoření nového "celosvětového člověka" by měl být zbavený občanského průkazu a tím i práva ovlivňovat řešení věcí veřejných.

V. Vaclavik 16.1.2016 8:53

ODS a tech 20%

Za Klause a Topolanka ODS hresila na casy a Necas pak byl uz jen ovoce, ktere strom ODS nesl.

ODS se podvolila tlakum z leva, uplne stejne, jako se Klaus podvolil levici, kdyz nakonec podepsal Lisabonskou smlouvu. Nemel na sve strane v narode lidi, aby tu smlouvu nepodepsal a byl v tom podporeny a napodobne jich nemela ODS v dobach jeho premierovani, respektive tech dvacet procent nebylo ani zdaleka pravicovych, tedy svobodmyslne orientovanych obcanu, ale stadne orientovanych ovci, ktere mecely, az nakonec s Necasem dosahly sveho.

V druhe puli devadesatych let mezi lidem a i tady v diskuzich zacal velice silny tlak za neideologickou, tedy pragmatickou politiku, jen si vzpomente. Dnes ve vsech partajich a nejvic v ANO vidime ovoce, ktere to neslo. Samozrejme, jak uz to pri takovych zmenach byva, vzdy se najde nejaky novy kovar, ktery v tom exceluje, a puvodni kovaricci pak hraji druhe a treti housle, nebo se i stanou nahradniky.

V. P 16.1.2016 8:17

Deratizace ODS

Taky je třeba z ODS vypráskat ruské šváby a Putinovy tajtrlíky.

Přeji ODS, ať nedopadne jako ti Machovi mimoni.

Š. Hašek 16.1.2016 9:42

Re: Deratizace ODS

Prosil bych vysvětlit pojem Putinův tajtrlík. Též ruský šváb (dle Putny??) Myslím tedy v souvislostech se současným děním v naší milé Evropě, která tak nějak jest řízena též tajtrlíky.

K pojmu tajtrlík se váže i postava našeho premiéra Sobotky. Nemyslíte? A Vy máte starost o Putina.

Kolik Vám jest let? Vy chcete fakt "řešit" Rusko? Potom vám přeji dost sil.

Pokud jest Mach mimoň, pohovořte též krátce o Vašich volebních nápadech. Nebrat jako automatickou podporu jakékoliv straně.

V. P 16.1.2016 12:25

Re: Deratizace ODS

Ruský šváb je ten, kdo na Západě prosazuje zájmy ruského imperialismu zevnitř. Putinův tajtrlík je ruský šváb, který je zároveň tajtrlík: http://protiproud.parlamentnilisty.cz/politika/1650-nesvata-valka-havlistickych-extremistu-vuci-vlastnimu-narodu-konecne-reseni-otazky-bile-rasy-nemame-se-bat-muslimu-nybrz-rusu-az-nase-mesta-premeni-imigranti-na-bojiste-budeme-konecne-svetovi.htm

V souvislostech se současným děním v naší milé Evropě se ruský šváb projevuje zejména obhajobou ruské agrese proti Ukrajině, snahou o narušení jednotného postupu Západu proti ruské expanzi, snahou o narušení transatlantické vazby atd.

Nemyslím, že se k pojmu tajtrlík se váže i postava našeho premiéra Sobotky. Spíš se váže k pojmu mrtvý brouk. O Putina starost nemám, ten prosazuje imperiální zájmy své velmoci víc než dobře.

"Řešit Rusko" může třicátník Borovský stejně dobře jako padesátník Palacký, s věkem to nemá co dělat.

Když to chcete vědět, nejblíž mému srdci jsou rakouští lidovci a německá CDU/CSU, po posledních výkonech Angely tedy spíš ta CSU.

Š. Hašek 16.1.2016 14:08

Re: Deratizace ODS

1. Co do vojenského rozpočtu, základen a amerických vojáků v Německu bych byl opatrný se zacházením s pojmem ruský imperialismus.

2. Ukrajinu se snažila rozmontovat EU spolu s barevným Obamou (s divným pasem občana USA).

3. Premiér Dluhoslav není mrtvý brouk, dnes a denně vydává rozhodnutí přihlouplého EUtajtrlíka (srovnejte s Putinem, Orbánem, Polskem i nakonec se socanem Ficem).

4. Ten, kdo v minulosti chtěl řešit Rusko, se dočkal porážky, ev. ruských vojsk na dvoře (neplést prosím se vztahem k rusku "já pán ty pán".

5. Socdem Merkelbezdětnáženština (řekl občan Německa) jest odepsaná (doufám). Zde souhlas. Členěno dle Vašich odstavců.

J. Šimek 16.1.2016 15:08

Re: Deratizace ODS

Merkelová je odepsána tak, že podle posledních průzkumů má 58% podporu :o)

Š. Hašek 16.1.2016 15:18

Re: Deratizace ODS

Pokud věříte pohádkám, diskutuji s realisty. Snad.

J. Šimek 16.1.2016 17:32

Re: Deratizace ODS

Máte leda infantilní argument :o)

V. P 16.1.2016 15:28

Re: Deratizace ODS

1. Ale proč, USA jako každá velmoc má samozřejmě své velmocenské zájmy včetně sféry vlivu. A předpokládám, že není sporu o tom, že v našem zájmu je, být v té americké. A pokud někdo chce, abychom byli v té ruské, nebo v mocenském vakuu mezi nimi(a spoléhat na to, že Rusko bude respektovat naše přání nebýt v jeho sféře), měl by to říct otevřeně.

2. To tvrdí ruská propaganda. Faktem ale je, že ozbrojené agrese proti Ukrajině se dopustilo Rusko, nikoli USA ani EU. A pokud jde o politické nebo ekonomické aktivity na Ukrajině, tam si nemají Rusko ani Západ moc co vyčítat.

3. Se svými slabšími sousedy Rusko nikdy jako "já pán ty pán" nejednalo. Pokud, pod tím "kdo v minulosti chtěl řešit Rusko", myslíte ty, kteří Rusko vojensky napadli, pak můžete být klidný - nikdo na Západě Rusko vojensky napadnout nechce (jak straší ruská propaganda).

P. Maleček 16.1.2016 7:43

ODS zničila Klausova komoušská impregnace

Pane Štěpánku, coby zakládající člen ODS vzpomínám na to nepochopení až zamrazení celého sálu, když Klaus na ustavujícím olomouckém kongresu i svou hrozbou, že pak nebude předsedou, odmítl všeobecně očekávané rozhodnutí, že ODS do svých vnitřních funkcí nepustí bývalé komouše. To už po předchozí i Klausově masáži bylo odkýváno, že komouši mohou být řadovými členy ODS.

Je otázkou zda Klaus to odmítnutí komoušů vůbec mohl připustit (jeho tolik diskutované KGB agentství bučí čím dál víc), ale tam to začalo. No a za pár let bídná komoušská morálka ODS zcela impregnovala. Až degradovala v partaj, kde pro získání moci a majetku (nejen na státním) je možno dělat cokoliv.

A tak není divu, že dnes komouši dál realizující svinstva komunismu, mají víc hlasů než ODS, která přes sladké kecy o pravicové morálce a demokracii se v reálu chovala a chová hůř než ti komouši. I tím, že svým voličům na rozdíl od komoušů lže.

Ano, i tím fíkovým listem Fialou (jako před tím nečasem) v jejím čele. Uvnitř je stejná jako za "nejslavnějších" Topolánkových časů, kdy se na státním kradlo, že se ani poledne nedrželo.

A vo vo vo tom to je.

V. Vaclavik 16.1.2016 8:38

Re: ODS zničila Klausova komoušská impregnace

Ti z ODS, kteri meli nazor, jako vy, zalozili ODA a ani slunickari z ODS nezustali pozadu, zalozili si US...

Š. Hašek 16.1.2016 9:35

Re: ODS zničila Klausova komoušská impregnace

Souhlas s Klausem.

Pokud se nemýlím, ODS si vždy udržela procento komoušů kolem max 10 procent.

Srovnejte s ČSSD a Chartou 77. ODS za Václava Klause se chovala "politicky realisticky". Zkráceno.

Spolky, které svůj veškerý čas potřebovaly na kádrování "kdo je a kdo není komouš" dopadly jak dopadly - buď zmizely do roka, nebo v nich nakonec bylo 90 % bývalých komoušů. Nyní se ovšem pasujících do inkvizičních soudů, kdo má "co říci k dění v České republice".

P. Pruner 16.1.2016 6:39

ano

Ano, autorovy názory na situaci v ODS jsou velmi rozumné. Škoda, že nekandiduje do vedení.

Š. Hašek 16.1.2016 9:43

Re: ano

Možno souhlasit.

I. Dekyský 16.1.2016 2:09

Ale v tom problém je

a spolu s problémem, že v minulosti několikrát obelhali a podvedli své voliče, nejen, ale především ve vztahu k fašounské EU, jim nikdo soudný nebude věřit ani slovo. To, že TOP je ještě mnohem větší banda ha*zlů, je z ničeho nevyviňuje. Ať táhnou, tak jako všichni kolaboranti, definitivně k čertu!

P. Scheck 16.1.2016 4:22

Re: Ale v tom problém je

Pan Dekyský promluvil jako klasický hlupák, který má pocit, že se musí vyjádřit vždy ke všemu. To je ale normální, takových je spousta. Tedy (ehm) vlastně taky voličů, pane Štěpánku. No a vy voliče přece potřebujete. No tak makejte - stačí sáhnout k těm nejlevnějším prohlášením, co zrovna lid žádá a možná vaše procenta ODS zase prudce porostou.

Je i druhá cesta. Chovat se zodpovědně...

F. Lesniak 16.1.2016 6:43

Re: Ale v tom problém je

Problém je ale v tom, že pan Dekyský napsal pravdu a ta se hlupákům nikdy nehodí.

K. Filek 16.1.2016 6:45

Re: Ale v tom problém je

Lesniaku jakou pravdu?Akorát si zanadával.Nic víc.